Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???
Autor
Wiadomość
wow
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 1333
Miasto: Wrocław

Post#1 Post autora tematu 05 Wrz 2008 19:46   

Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Witajcie.
Kupiłem dziś sobie Cyfrowy Polsat
I mam pytanie chciałbym podłączyć go na dwa telewizory.
W tej chwili działa na jednym.

W jaki sposób mogę to zrobić w miarę legalnie?
Da się jakoś to rozdzielić??
Czy musze kupić 2 dekoder i drugą antenę tak jak powiedziano mi w Saturnie w okienku Cyfrowego polsatu?>
Bo kurde nie chcę robić z domu jakies stacji badawczej z 10 antenami ;/

A może wystarczy podłączyć jakieś urządzenie bez dekodera i będzie śmigało na 2 telewizorze?

Prosze o pomoc.
Powrót do góry
   
zenon75
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Paź 2003
Posty: 182
Miasto: Czarnków

Post#2 05 Wrz 2008 19:56pomocny post - solucja   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Niestety "zaletą" Polsatu jest to ,że 1 karta jest przypisana do 1 tunera. Przy braku wewnętrznego modulatora można to rozwiązać na 2 sposoby: kupić zewnętrzny modulator , lub dolutować się do Eurozłącza.

Niestety te rozwiązania mają tę wadę ze na obydwu telewizorach będzie TO SAMO.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Wrz 2008 19:56pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
wow
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 1333
Miasto: Wrocław

Post#3 Post autora tematu 05 Wrz 2008 20:03   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Co to jest ten modulator?
Mam dekoder ECHOSTAR 717
Powrót do góry
   
zenon75
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Paź 2003
Posty: 182
Miasto: Czarnków

Post#4 05 Wrz 2008 20:09pomocny post - solucja   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Pamiętasz stare tunery , które miały takie gniazda do włożenia anteny TV naziemnej i wyjście na TV? To był modulator. Echostar 717 nie posiada czegoś takiego, co oznacza że nie podłączysz 2 TV kablem antenowym , a co najwyżej kabelkiem ekranowanym , którego to rozwiązania nie polecam.
Powrót do góry
   
wow
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 1333
Miasto: Wrocław

Post#5 Post autora tematu 05 Wrz 2008 20:13   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


No nic dzięki za odpowiedź.

A może jakbym wykupił drugi abonament?
Tylko po co mi aż dwie anteny?
Nie da sie zrobic na jednej??
Powrót do góry
   
zenon75
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Paź 2003
Posty: 182
Miasto: Czarnków

Post#6 05 Wrz 2008 20:16pomocny post - solucja   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Da się.Wymieniasz konwerter na TWIN (1 trąbka 2 wyjścia ) Dowiedz się też o usługę MULTIROOM.
Powrót do góry
   
wow
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 1333
Miasto: Wrocław

Post#7 Post autora tematu 05 Wrz 2008 22:32   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


zenon75 Dzięki wielkie :)
Pytań już nie mam.

Może jeszcze jedno aby nie zakładać nowego tematu.
Ustawiłem antene na czuja i moc sygnału mam taką:

"górny pasek"- 86%
"dolny pasek"- 56%

Dobrze jest?? Czy próbować mocniej??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Wrz 2008 22:32   





Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#8 05 Wrz 2008 22:38   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Jak nie ma problemów z odbiorem to może być.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Wrz 2008 22:38   





Powrót do góry
   
wow
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 1333
Miasto: Wrocław

Post#9 Post autora tematu 05 Wrz 2008 22:40   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Wszystko jest ok ;)
Powrót do góry
   
tomwlo
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 22

Post#10 07 Wrz 2008 21:07   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


OK, a jak podłączę do jednego wyjścia EURO dwa TV (przez jakieś rozgałęzienie) to jaki maksymalnie może być długi jeden z przewodów?
Czy sygnał nie będzie zanikał?
Powrót do góry
   
wow
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Gru 2005
Posty: 1333
Miasto: Wrocław

Post#11 Post autora tematu 08 Wrz 2008 10:56   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


http://www.allegro.pl/item427974191_rozgaleznik_euro_na_3_gniazda_euro_hurtownia.html

Takie coś będzie dobre??
Powrót do góry
   
zetdeel
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Lip 2007
Posty: 1866
Miasto: Legionowo

Post#12 08 Wrz 2008 11:51pomocny post - solucja   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


wow napisał:
Co to jest ten modulator?

Zobacz: Modulator Signal Digital Economy 21-69 6,5MHz.
Do wejść "VIDEO IN" i "AUDIO IN" podłączasz dekoder, do "ANT IN" antenę TV naziemnej a do wyjścia "TV OUT" Rozgałęźnik TV dwudrożny R-2 Signal. Do rozgałęźnika podłączasz wejścia antenowe OTV. Potem ustawiasz wolny kanał (w okolicy k.36) na modulatorze i OTV.
Do tego: Przewód koncentryczny 75 Om TRISET-113
, Złącze F nakręcane 6,8mm (7 szt), Przejście wtyk F - gniazdo antenowe (do podłączenia anteny ze wzmacniaczem), Przejście gniazdo F - wtyk antenowy (2 szt. - jako wtyki antenowe do OTV).

Dodano po 6 [minuty]:

wow napisał:
http://www.allegro.pl/item427974191_rozgaleznik_euro_na_3_gniazda_euro_hurtownia.html

Takie coś będzie dobre??

Chyba nie za bardzo. Na obrazku widać przełącznik, a z tego wynika że można połączyć tylko jedno z gniazd z wtykiem. Jednym słowem nie będziesz mógł oglądać jednocześnie na obu OTV
Powrót do góry
   
tomekn.com
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 18
Miasto: LUBIN

Post#13 12 Wrz 2008 08:42   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Witam
A jak telewizory znajdują się w innych pokojach to jak mozna przełączyć program na tunerze który znajduje sie w innym pokoju. Chodzi mi o to że nie chaiłbym abym musiał iść do pokoju w którym jest tuner sat i zmienić sobie kanał i wracać do drugiego pokoju aby oglądać tv sat.
Powrót do góry
   
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3145
Miasto: Okolice Krakowa

Post#14 12 Wrz 2008 12:12   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Przedłużacz pilota.
Powrót do góry
   
misiek__91
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 1

Post#15 27 Gru 2008 14:33   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


Witam. Mam pyanie.
Jak podłączyć Cyfrowy Polsat na dwa TV tak aby można było oglondać na jednym TV jeden program a na drugim inny program? Mam dekoder mini. Proszę o pomoc. Zgóry dziękuję
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Gru 2008 14:33   





Powrót do góry
   
KIEROWCA_VW
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Sty 2005
Posty: 1783
Miasto: MIECHÓW

Post#16 27 Gru 2008 14:44   

Re: Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???


misiek__91 napisał:
Witam. Mam pyanie.
Jak podłączyć Cyfrowy Polsat na dwa TV tak aby można było oglondać na jednym TV jeden program a na drugim inny program? Mam dekoder mini. Proszę o pomoc. Zgóry dziękuję



Witam
Nie da się.

Pisz po polsku, używaj wyszukiwarki.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat na dwa telewizory???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Cyfrowy Polsat na 2 telewizory (11)
"Cyfrowy POLSAT" Jeden abonament, dwa telewizory. (6)
Zakłócenia, dwa telewizory, Cyfrowy Polsat, antena naziemna. (2)
Polsat cyfrowy lub Cyfra + na dwa telewizory (7)
Cyfrowy Polsat z jednej anteny na dwa telewizory (3)
Cyfrowy Polsat na dwa telewizory ? (3)
Cyfrowy Polsat HD= Dwa telewizory ? (1)
Polsat Cyfrowy na dwa telewizory (3)
cyfrowy polsat na 2 telewizory (1)
cyfrowy polsat pod 2 telewizory (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS