FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

AT9100 i RDS

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> AT9100 i RDS
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 29 Feb 2004 21:22   

AT9100 i RDS

Witam

Mam pytanko czy jest sens sie bawic w RDS w tym sprzecie. Sam modul RDS'u widzlem na necie w cenie 120 zl plytka + elementy z wyswiatlaczem. Kwestia zlozenia i uruchomienia. I nie wiem czy jest sens z tym walczyc . Podejrzewam ze fajnie by to wygladalo. I jeszcze jeden problem zeby to umiescic ( jezeli zdecyduje sie na ten bajer :) ) trzeba bedzie chyba wywalic cala skale jednak te 2 wskazniki (wysterowania) chcialbym zostawic.

Ps

Jakie w tym sprzecie jest trafko ?? i czy jest mozliwosc wlozenia troszke mocniejszego toroida ??

Dzieki za wszelkie odpowiedzi
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Feb 2004 21:22   

Back to top

dlugi666
Poziom 16
Poziom 16

Post#2 01 Mar 2004 00:20   

Re: AT9100 i RDS

Quote:

Mam pytanko czy jest sens się bawic w RDS w tym sprzecie. Sam modul RDS'u widzlem na necie w cenie 120 zl plytka + elementy z wyswiatlaczem. Kwestia zlozenia i uruchomienia. I nie wiem czy jest sens z tym walczyc . Podejrzewam ze fajnie by to wygladalo. I jeszcze jeden problem zeby to umiescic ( jezeli zdecyduje się na ten bajer :) ) trzeba bedzie chyba wywalic cala skale jednak te 2 wskazniki (wysterowania) chcialbym zostawic.

jako bajer to warto włączasz między UL1200 a UL1621 ale lepiej by to wyglądało jak byś zamiast LCD-eka zastosował wyświetlacz VFD /fajnie świeci na niebiesko tylko ta cena/ a jak będziez już miał ten układzik na jakimś procesorku towarto się pokusić o syntezę częstotliwości z wyświetlaniem na VFD

Quote:

Jakie w tym sprzecie jest trafko ?? i czy jest mozliwosc wlozenia troszke mocniejszego toroida ??

TS120 spokojnie możesz go wymienić na co najmniej 180W brak wystarczającego prądu zasilania była przypadłością polskich wzmacniaczy z lat 80 warto też wymienić C1 na 2x10000uF
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 Mar 2004 00:20   

Back to top

Golota
Poziom 17
Poziom 17

Post#3 Post from the author of the topic 01 Mar 2004 21:12   

Re: AT9100 i RDS

C1 juz wyminilem na 2x 10000 :D

dziaki za odpowiedz jak tylko zgromadze resztke funduszy to zaczynam walczyc z tym moze sie uda :D
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> AT9100 i RDS
Page 1 of 1

Page generation time: 0.076 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed