| Author |
badyl4815162342 Poziom 2

|
15 Sep 2008 21:23 Cos praktycznego... Mam problem ze... wszystkim |
|
|
|
Sory że taki noobek jak ja pisze na tym forum... Wiem że mnie wyśmiejecie... Ale cóż. Czy jest ktoś kto mógłby podać linka do strony która takiemu noobkowi który z żadka przylutuje jakies kabelki w głośnikach tam skąd sie urwały, praktyczny poradnik, co oznaczają dane schematy jak się za to zabrac co bedzie potrzebne. Wiecei tak abym był w stanie zrobic sam wzmacniacz gitarowy:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic215412.html Bardzo prosze o pomoc - wiem że zaniżam poziom forum ale szukałem w dziale dla początkujących a tam sama teoria wrrr... Albo gdyby był ktoś łaskawy i miałby coś takiego w na kompie i na PW mógłby wysłać. Błagam... Zrozpaczony Badyl. Dziękuję za każdą odpowiedź
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Sep 2008 21:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
fuutro Poziom 25

|
15 Sep 2008 22:34 Re: Cos praktycznego... Mam problem ze... wszystkim |
|
|
|
Jest taka seria artykułów o nazwie "Ośla łączka" i tytuł wcale nikogo nie wyśmiewa. Daj swój e-mail to Ci ją prześlę. Na początek warto się zabrać za coś nieszkodliwego i prostego.
|
|
| Back to top |
|
 |
Paweł Es. Poziom 25

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Sep 2008 13:20 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
badyl4815162342 Poziom 2

|
16 Sep 2008 15:49 Re: Cos praktycznego... Mam problem ze... wszystkim |
|
|
|
Dzięki :) A mam jeszcze jedno pytanie - po jakim czasie (szacunkowo) będę w stanie zrobić taki piec jeśli dziś zabiorę się do czytania i praktykowania?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Sep 2008 15:49 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
fuutro Poziom 25

|
16 Sep 2008 16:23 Re: Cos praktycznego... Mam problem ze... wszystkim |
|
|
|
Jak zaczniesz to rozumieć.
|
|
| Back to top |
|
 |
xerif Poziom 12

|
16 Sep 2008 16:27 Re: Cos praktycznego... Mam problem ze... wszystkim |
|
|
|
1. Przeczytaj netykietę, bo połowa twojego posta to użalanie się nad sobą, a to nie jest w żaden sposób powiązane z elektroniką. Teksty typu "jestem noobem... wszyscy mnie wyśmiewają, mam kompleksy" pisz na forach dla nastolatków lub innych.
2. Poziom tego forum już dawno został zaniżony.
3. http://www.edw.com.pl/ea/symbole.html -> Dzięki tej stronie będziesz umiał czytać schematy, a raczej rozróżniać elementy.
4. Ściągnij sobie program CrocClip, który jest dobry dla początkujących jeśli chodzi o budowę schematów. W fajny i przystępny sposób pokazuje co w jakim połączeniu się "zjara", po prostu interaktywny program do rysowania schematów :)
5. "mój mail to firexcorp@gmail.com" ;) (w jakim celu podałeś swój e-mail?)
6. Nienawidzę pytań typu "po jakim czasie", "czy to trudne?", itp! Wszystko to zależy od ciebie. Jeśli znajdziesz sklep elektroniczny, w którym znajdziesz interesujące cię elementy, jeśli pojmiesz co i jak to sobie poradzisz. Tak na prawdę to na początek wystarczy, że umiesz posługiwać się lutownicą i orientujesz się jak mniej więcej dany element działa.
|
|
| Back to top |
|
 |