Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


  Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration ->Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
uomo
Level 16
Location: gdansk
Joined: 17 Feb 2007
Posts: 270
Helped: 13
uomo
Level 16
Post#1 21 Sep 2008 17:45  Topic author   

Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Posiadam urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP 520.Czy wie ktoś jak można zresetować (o ile to woogóle to możliwe) chip , tak żeby pokazywał faktyczny poziom tuszu, po wymianie na bezchipowy zamiennik .Próbowałem programu MPTool for Canon Printers MP Series ale niestety nie działa w mojej drukarce.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Tomek H
Level 27
Location: nibylandia
Joined: 09 Apr 2006
Posts: 1045
Helped: 96
Post rating: 21
Tomek H
Level 27
Post#2 21 Sep 2008 18:28    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Zajrzyj tutaj i poczytaj :D

pozdrawiam

Helpful post? + +1
Back to top
uomo
Level 16
Location: gdansk
Joined: 17 Feb 2007
Posts: 270
Helped: 13
uomo
Level 16
Post#3 22 Sep 2008 08:31  Topic author   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Dzieki za podpowiedz .Tak widziałem to użądzenie też na allegro.Zastanawiałem sie jednak czy to można zrobić również programowo ,czy to jest tylko jedyna możliwość.

Helpful post? + 0
Back to top
Mariolini
Level 9
Location: Piekary Śląskie
Joined: 14 May 2006
Posts: 18
Mariolini
Level 9
Post#4 20 Oct 2008 18:30    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


A po co wywalać kasę na resetery?
Chipy można zresetować z poziomu drukarki. Wystarczy zaopatrzyć się w malutki programi serwisowy canona i wszystko hula :-)
Szczegóły poniżej...
http://www.druckerchannel.de/a...rucken auch ohne chip patronen

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
uomo
Level 16
Location: gdansk
Joined: 17 Feb 2007
Posts: 270
Helped: 13
uomo
Level 16
Post#5 23 Oct 2008 08:01  Topic author   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Mam pytanko Mariolini nie rozumiem niemieckiego , jeśli mógłbyś trochę przybliżyć temat . Sciągnąłem program CANON_D14C.zip ale nie wiem co mam z nim zrobić.Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Jerzy 456
Level 10
Location: Kraków
Joined: 19 Mar 2005
Posts: 6
Jerzy 456
Level 10
Post#6 25 Nov 2008 16:57    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ja spróbowałem i w załączeniu obrazek, który mi drukarka "wypluła". To był kawał prima-aprilisowy.

Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krzysiek841
Level 10
Location: Racibórz
Joined: 05 Mar 2006
Posts: 42
Post rating: 1
krzysiek841
Level 10
Post#7 17 Mar 2009 11:29    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


rowniez posiadam mp520 kupilem juz tusze do napelniania ale reseter jest naprawde drogi
nie wie ktos jaki tam jest chip jego schemat albo jak stworzyc wlasny reseter ?
bo skoro sa 3 czy 4 piny to chyba duzej filozofii nie bedzie zeby se cos takiego samemu zrobic ...

z gory dzieki za info

Helpful post? + 0
Back to top
elektro8000
Level 14
Location: dolny śląsk
Joined: 25 Nov 2008
Posts: 168
Helped: 2
Post rating: 9
elektro8000
Level 14
Post#8 18 May 2009 16:37    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ponawiam się do prośby. Jak można zresetować chipy w tej drukarce?

Helpful post? + 0
Back to top
MarcinSzan
Level 8
Location: Cedynia
Joined: 05 Jun 2009
Posts: 7
MarcinSzan
Level 8
Post#9 05 Jun 2009 16:08    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ja jak miałem problem z tuszami, gdzie mi pokazywało że sa puste i drukarka nie chciała drukować to przytrzymaj guzik na panelu sterującym . CZERWONY TRÓJKĄT W KÓŁKU I TRZYMAJ Z PARE SEKUND.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
elektro8000
Level 14
Location: dolny śląsk
Joined: 25 Nov 2008
Posts: 168
Helped: 2
Post rating: 9
elektro8000
Level 14
Post#10 05 Jun 2009 18:08    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


To nie jest resetowaniu tuszów. Ten sposób wyłącza monitorowanie tuszu w katridżach przez drukarkę, tzn że drukarka nie upomina się o tusze. Na penelu sterującym zobacz poziom atramentu. Zobaczysz, że katridże są puste.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Paweł1000
Level 22
Location: Lublin
Joined: 21 Aug 2005
Posts: 717
Helped: 38
Post rating: 5
Paweł1000
Level 22
Post#11 06 Jun 2009 19:58    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Sprawa niewykonalna bo faktycznego poziomu tuszu nie pokazuje nawet oryginalny kartridż, wskazania są tylko orientacyjne, uśrednione, nie raz drukarka przestawała mi drukować i pokazywała że tusz się już skończył mimo że tusz jeszcze był, po resecie pokazuje że jest pełny mimo że jest np w połowie pusty.

Helpful post? + 0
Back to top
elektro8000
Level 14
Location: dolny śląsk
Joined: 25 Nov 2008
Posts: 168
Helped: 2
Post rating: 9
elektro8000
Level 14
Post#12 06 Jun 2009 20:42    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Zgadza się. Drukarka nie przedstawia prawidłowego poziomu tuszu w katridżach. Fakt faktem, ale dobrze mieć zresetowane tusze, zwłaszcza po ponownym napełnieniu ;) Widziałem urządzenia służące do resetowania chipów na allegro, jednak ich cena jest dosyć wysoka. Wie ktoś może czy można to jakoś samemu zrobić lub czy istnieje jakiś inny sposób, aby to wykonać?

Helpful post? + 0
Back to top
Jerzy 456
Level 10
Location: Kraków
Joined: 19 Mar 2005
Posts: 6
Jerzy 456
Level 10
Post#13 21 Nov 2009 23:56    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Znalazłem w sieci metodę resetowania. Może ktoś spróbuje, czy ona działa.

Resetting Canon Pixma MP520

Reset procedure for Canon Pixma MP520, posting by BilBg (bulgaria) in fixyourownprinter forum, procedure for resetting the Canon Pixma MP520 with button combinations. Some users in this forum which have tried this method (canon MP520 reset methode) say this method work on Canon MP520.
Here Procedure Resetting Canon Pixma MP520 (Picture by BilBg):
Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520
a. Switch the printer OFF
b. Press buttons 1 + 2 + 3 and 4 (simultaneously using four fingers)
c. Keep pressing this four buttons for 10 seconds
d. Release the On/Off button (number 4) (Keeping pressing the others)
e. After a few seconds (when the printer go ON) you can release buttons 1, 2, 3
A litte Notes by BilBg:
1. Maybe step “c)” is not needed
2. This procedure was used when I refilled the Black cartridge – try using the ColorCopy button instead of BlackCopy button (number 1) if you refill Color cartridge.
3. Maybe there is no need for all the four buttons – you can try 1 + 4, 2 + 4 or 3 + 4. (or 1+2+4, 1+3+4, 2+3+4)

Helpful post? + 0
Back to top
elektro8000
Level 14
Location: dolny śląsk
Joined: 25 Nov 2008
Posts: 168
Helped: 2
Post rating: 9
elektro8000
Level 14
Post#14 11 Apr 2010 16:44    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Próbowałem tego wcześniej. Kombinacja różnych klawiszy w różnej kolejności i nic ;( Chyba bez resetera się nie obejdzie.

Helpful post? + +1
Back to top
Dareksl
Level 2
Location: Pruszków
Joined: 30 Oct 2007
Posts: 2
Dareksl
Level 2
Post#15 20 Feb 2011 08:49    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ta procedura powinna być rozwiązaniem Twojego problemu:) http://www.123drukuj.pl/pdf/HandleidingCanon.pdf

Helpful post? + 0
Back to top
tubka83
Level 1
Location: Stalowa Wola
Joined: 12 Mar 2014
Posts: 1
tubka83
Level 1
Post#16 12 Mar 2014 08:54    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Sposób Jerzego 456 działa na Canon MP630 1,2,3, naraz i restart drukarki

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration -> Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520
Page 1 of 1

Similar topics to resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520

Canon Pixma iP4200 i błąd zółtego chipa (6)
Canon Pixma IP3000 - Resetowanie pampersa (2)
canon pixma mp 250 jak zresetować poziom tuszu w drukarce (8)
Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce (3)
Canon Pixma mp 520 - Zacięcie papieru którego nie ma (10)
Canon Pixma IP1200 - Resetowanie tuszu pomogło na krótki czas, znów nie drukuje. (1)
Canon Pixma MP 550 PGI-520 CLI-521 - użytkowanie (4)
Błąd w drukarce Canon Pixma Mp210 - błąd E6, i nie można drukować (1)
Resetowanie chipa do tonerów hp cp1215 (5)
Resetowanie chipa w lexmarku pro205 (13)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.082 seconds