Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration -> Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520
Author
Message
uomo
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 263
Location: gdansk

Post#1 Post from the author of the topic 21 Sep 2008 17:45   

Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Posiadam urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP 520.Czy wie ktoś jak można zresetować (o ile to woogóle to możliwe) chip , tak żeby pokazywał faktyczny poziom tuszu, po wymianie na bezchipowy zamiennik .Próbowałem programu MPTool for Canon Printers MP Series ale niestety nie działa w mojej drukarce.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sep 2008 17:45   





Back to top
   
Tomek H
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 09 Apr 2006
Posts: 954
Location: nibylandia

Post#2 21 Sep 2008 18:28   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Zajrzyj tutaj i poczytaj Very Happy

pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
uomo
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 263
Location: gdansk

Post#3 Post from the author of the topic 22 Sep 2008 08:31   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Dzieki za podpowiedz .Tak widziałem to użądzenie też na allegro.Zastanawiałem sie jednak czy to można zrobić również programowo ,czy to jest tylko jedyna możliwość.

Helpful message? + -

Back to top
   
Mariolini
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 14 May 2006
Posts: 19
Location: Piekary Śląskie

Post#4 20 Oct 2008 18:30   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


A po co wywalać kasę na resetery?
Chipy można zresetować z poziomu drukarki. Wystarczy zaopatrzyć się w malutki programi serwisowy canona i wszystko hula Smile
Szczegóły poniżej...
http://www.druckerchannel.de/artikel.php?ID=1455&t=news_pixmas_drucken_auch_ohne_chip_patronen

Helpful message? + -

Back to top
   
uomo
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 263
Location: gdansk

Post#5 Post from the author of the topic 23 Oct 2008 08:01   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Mam pytanko Mariolini nie rozumiem niemieckiego , jeśli mógłbyś trochę przybliżyć temat . Sciągnąłem program CANON_D14C.zip ale nie wiem co mam z nim zrobić.Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Jerzy 456
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 6
Location: Kraków

Post#6 25 Nov 2008 16:57   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ja spróbowałem i w załączeniu obrazek, który mi drukarka "wypluła". To był kawał prima-aprilisowy.

Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520

Helpful message? + -

Back to top
   
krzysiek841
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 05 Mar 2006
Posts: 37
Location: Racibórz

Post#7 17 Mar 2009 11:29   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


rowniez posiadam mp520 kupilem juz tusze do napelniania ale reseter jest naprawde drogi
nie wie ktos jaki tam jest chip jego schemat albo jak stworzyc wlasny reseter ?
bo skoro sa 3 czy 4 piny to chyba duzej filozofii nie bedzie zeby se cos takiego samemu zrobic ...

z gory dzieki za info

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2009 11:29   





Back to top
   
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 163
Location: dolny śląsk

Post#8 18 May 2009 16:37   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ponawiam się do prośby. Jak można zresetować chipy w tej drukarce?

Helpful message? + -

Back to top
   
MarcinSzan
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 05 Jun 2009
Posts: 6
Location: Cedynia

Post#9 05 Jun 2009 16:08   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ja jak miałem problem z tuszami, gdzie mi pokazywało że sa puste i drukarka nie chciała drukować to przytrzymaj guzik na panelu sterującym . CZERWONY TRÓJKĄT W KÓŁKU I TRZYMAJ Z PARE SEKUND.

Helpful message? + -

Back to top
   
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 163
Location: dolny śląsk

Post#10 05 Jun 2009 18:08   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


To nie jest resetowaniu tuszów. Ten sposób wyłącza monitorowanie tuszu w katridżach przez drukarkę, tzn że drukarka nie upomina się o tusze. Na penelu sterującym zobacz poziom atramentu. Zobaczysz, że katridże są puste.

Helpful message? + -

Back to top
   
Paweł1000
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 21 Aug 2005
Posts: 657
Location: Lublin

Post#11 06 Jun 2009 19:58   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Sprawa niewykonalna bo faktycznego poziomu tuszu nie pokazuje nawet oryginalny kartridż, wskazania są tylko orientacyjne, uśrednione, nie raz drukarka przestawała mi drukować i pokazywała że tusz się już skończył mimo że tusz jeszcze był, po resecie pokazuje że jest pełny mimo że jest np w połowie pusty.

Helpful message? + -

Back to top
   
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 163
Location: dolny śląsk

Post#12 06 Jun 2009 20:42   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Zgadza się. Drukarka nie przedstawia prawidłowego poziomu tuszu w katridżach. Fakt faktem, ale dobrze mieć zresetowane tusze, zwłaszcza po ponownym napełnieniu Wink Widziałem urządzenia służące do resetowania chipów na allegro, jednak ich cena jest dosyć wysoka. Wie ktoś może czy można to jakoś samemu zrobić lub czy istnieje jakiś inny sposób, aby to wykonać?

Helpful message? + -

Back to top
   
Jerzy 456
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 6
Location: Kraków

Post#13 21 Nov 2009 23:56   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Znalazłem w sieci metodę resetowania. Może ktoś spróbuje, czy ona działa.

Resetting Canon Pixma MP520

Reset procedure for Canon Pixma MP520, posting by BilBg (bulgaria) in fixyourownprinter forum, procedure for resetting the Canon Pixma MP520 with button combinations. Some users in this forum which have tried this method (canon MP520 reset methode) say this method work on Canon MP520.
Here Procedure Resetting Canon Pixma MP520 (Picture by BilBg):
Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520
a. Switch the printer OFF
b. Press buttons 1 + 2 + 3 and 4 (simultaneously using four fingers)
c. Keep pressing this four buttons for 10 seconds
d. Release the On/Off button (number 4) (Keeping pressing the others)
e. After a few seconds (when the printer go ON) you can release buttons 1, 2, 3
A litte Notes by BilBg:
1. Maybe step “c)” is not needed
2. This procedure was used when I refilled the Black cartridge – try using the ColorCopy button instead of BlackCopy button (number 1) if you refill Color cartridge.
3. Maybe there is no need for all the four buttons – you can try 1 + 4, 2 + 4 or 3 + 4. (or 1+2+4, 1+3+4, 2+3+4)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2009 23:56   





Back to top
   
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 25 Nov 2008
Posts: 163
Location: dolny śląsk

Post#14 11 Apr 2010 16:44   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Próbowałem tego wcześniej. Kombinacja różnych klawiszy w różnej kolejności i nic ;( Chyba bez resetera się nie obejdzie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Dareksl
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 30 Oct 2007
Posts: 2
Location: Pruszków

Post#15 20 Feb 2011 08:49   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ta procedura powinna być rozwiązaniem Twojego problemu:) http://www.123drukuj.pl/pdf/HandleidingCanon.pdf

Helpful message? + -

Back to top
   
tubka83
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 12 Mar 2014
Posts: 1
Location: Stalowa Wola

Post#16 12 Mar 2014 08:54   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Sposób Jerzego 456 działa na Canon MP630 1,2,3, naraz i restart drukarki

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Regeneration -> Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520
Page 1 of 1
Similar topics
Canon Pixma iP4200 i błąd zółtego chipa (6)
Canon Pixma IP3000 - Resetowanie pampersa (2)
canon pixma mp 250 jak zresetować poziom tuszu w drukarce (8)
Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce (3)
Canon Pixma mp 520 - Zacięcie papieru którego nie ma (10)
Canon Pixma IP1200 - Resetowanie tuszu pomogło na krótki czas, znów nie drukuje. (1)
Canon Pixma MP 550 PGI-520 CLI-521 - użytkowanie (4)
Błąd w drukarce Canon Pixma Mp210 - błąd E6, i nie można drukować (1)
Resetowanie chipa do tonerów hp cp1215 (5)
Resetowanie chipa w lexmarku pro205 (13)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed