Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja ->Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
uomo
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: gdansk
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 266
Pomógł: 13
uomo
Poziom 15
Post#1 21 Wrz 2008 17:45  Autor tematu   

Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Posiadam urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP 520.Czy wie ktoś jak można zresetować (o ile to woogóle to możliwe) chip , tak żeby pokazywał faktyczny poziom tuszu, po wymianie na bezchipowy zamiennik .Próbowałem programu MPTool for Canon Printers MP Series ale niestety nie działa w mojej drukarce.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomek H
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: nibylandia
Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 995
Pomógł: 84
Ocena postów: 14
Tomek H
Poziom 20
Post#2 21 Wrz 2008 18:28    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Zajrzyj tutaj i poczytaj :D

pozdrawiam

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
uomo
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: gdansk
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 266
Pomógł: 13
uomo
Poziom 15
Post#3 22 Wrz 2008 08:31  Autor tematu   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Dzieki za podpowiedz .Tak widziałem to użądzenie też na allegro.Zastanawiałem sie jednak czy to można zrobić również programowo ,czy to jest tylko jedyna możliwość.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Mariolini
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Piekary Śląskie
Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 18
Mariolini
Poziom 6
Post#4 20 Paź 2008 18:30    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


A po co wywalać kasę na resetery?
Chipy można zresetować z poziomu drukarki. Wystarczy zaopatrzyć się w malutki programi serwisowy canona i wszystko hula :-)
Szczegóły poniżej...
http://www.druckerchannel.de/artikel.php?ID=1455&t=news_pixmas_drucken_auch_ohne_chip_patronen

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
uomo
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: gdansk
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 266
Pomógł: 13
uomo
Poziom 15
Post#5 23 Paź 2008 08:01  Autor tematu   

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Mam pytanko Mariolini nie rozumiem niemieckiego , jeśli mógłbyś trochę przybliżyć temat . Sciągnąłem program CANON_D14C.zip ale nie wiem co mam z nim zrobić.Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Jerzy 456
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Kraków
Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 6
Jerzy 456
Poziom 3
Post#6 25 Lis 2008 16:57    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ja spróbowałem i w załączeniu obrazek, który mi drukarka "wypluła". To był kawał prima-aprilisowy.

Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
krzysiek841
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Racibórz
Dołączył: 05 Mar 2006
Posty: 36
krzysiek841
Poziom 9
Post#7 17 Mar 2009 11:29    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


rowniez posiadam mp520 kupilem juz tusze do napelniania ale reseter jest naprawde drogi
nie wie ktos jaki tam jest chip jego schemat albo jak stworzyc wlasny reseter ?
bo skoro sa 3 czy 4 piny to chyba duzej filozofii nie bedzie zeby se cos takiego samemu zrobic ...

z gory dzieki za info

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: dolny śląsk
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 163
Pomógł: 2
Ocena postów: 8
elektro8000
Poziom 14
Post#8 18 Maj 2009 16:37    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ponawiam się do prośby. Jak można zresetować chipy w tej drukarce?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MarcinSzan
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Cedynia
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 6
MarcinSzan
Poziom 3
Post#9 05 Cze 2009 16:08    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ja jak miałem problem z tuszami, gdzie mi pokazywało że sa puste i drukarka nie chciała drukować to przytrzymaj guzik na panelu sterującym . CZERWONY TRÓJKĄT W KÓŁKU I TRZYMAJ Z PARE SEKUND.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: dolny śląsk
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 163
Pomógł: 2
Ocena postów: 8
elektro8000
Poziom 14
Post#10 05 Cze 2009 18:08    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


To nie jest resetowaniu tuszów. Ten sposób wyłącza monitorowanie tuszu w katridżach przez drukarkę, tzn że drukarka nie upomina się o tusze. Na penelu sterującym zobacz poziom atramentu. Zobaczysz, że katridże są puste.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Paweł1000
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Lublin
Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 670
Pomógł: 38
Ocena postów: 3
Paweł1000
Poziom 19
Post#11 06 Cze 2009 19:58    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Sprawa niewykonalna bo faktycznego poziomu tuszu nie pokazuje nawet oryginalny kartridż, wskazania są tylko orientacyjne, uśrednione, nie raz drukarka przestawała mi drukować i pokazywała że tusz się już skończył mimo że tusz jeszcze był, po resecie pokazuje że jest pełny mimo że jest np w połowie pusty.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: dolny śląsk
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 163
Pomógł: 2
Ocena postów: 8
elektro8000
Poziom 14
Post#12 06 Cze 2009 20:42    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Zgadza się. Drukarka nie przedstawia prawidłowego poziomu tuszu w katridżach. Fakt faktem, ale dobrze mieć zresetowane tusze, zwłaszcza po ponownym napełnieniu ;) Widziałem urządzenia służące do resetowania chipów na allegro, jednak ich cena jest dosyć wysoka. Wie ktoś może czy można to jakoś samemu zrobić lub czy istnieje jakiś inny sposób, aby to wykonać?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Jerzy 456
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Kraków
Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 6
Jerzy 456
Poziom 3
Post#13 21 Lis 2009 23:56    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Znalazłem w sieci metodę resetowania. Może ktoś spróbuje, czy ona działa.

Resetting Canon Pixma MP520

Reset procedure for Canon Pixma MP520, posting by BilBg (bulgaria) in fixyourownprinter forum, procedure for resetting the Canon Pixma MP520 with button combinations. Some users in this forum which have tried this method (canon MP520 reset methode) say this method work on Canon MP520.
Here Procedure Resetting Canon Pixma MP520 (Picture by BilBg):
Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520
a. Switch the printer OFF
b. Press buttons 1 + 2 + 3 and 4 (simultaneously using four fingers)
c. Keep pressing this four buttons for 10 seconds
d. Release the On/Off button (number 4) (Keeping pressing the others)
e. After a few seconds (when the printer go ON) you can release buttons 1, 2, 3
A litte Notes by BilBg:
1. Maybe step “c)” is not needed
2. This procedure was used when I refilled the Black cartridge – try using the ColorCopy button instead of BlackCopy button (number 1) if you refill Color cartridge.
3. Maybe there is no need for all the four buttons – you can try 1 + 4, 2 + 4 or 3 + 4. (or 1+2+4, 1+3+4, 2+3+4)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
elektro8000
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: dolny śląsk
Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 163
Pomógł: 2
Ocena postów: 8
elektro8000
Poziom 14
Post#14 11 Kwi 2010 16:44    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Próbowałem tego wcześniej. Kombinacja różnych klawiszy w różnej kolejności i nic ;( Chyba bez resetera się nie obejdzie.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Dareksl
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Pruszków
Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 2
Dareksl
Poziom 2
Post#15 20 Lut 2011 08:49    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Ta procedura powinna być rozwiązaniem Twojego problemu:) http://www.123drukuj.pl/pdf/HandleidingCanon.pdf

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tubka83
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Stalowa Wola
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 1
tubka83
Poziom 1
Post#16 12 Mar 2014 08:54    

Re: Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520


Sposób Jerzego 456 działa na Canon MP630 1,2,3, naraz i restart drukarki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja -> Resetowanie chipa w drukarce canon pixma MP 520
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Canon Pixma iP4200 i błąd zółtego chipa (6)
Canon Pixma IP3000 - Resetowanie pampersa (2)
canon pixma mp 250 jak zresetować poziom tuszu w drukarce (8)
Canon Pixma MP520 nie skanuje przy braku tuszu w drukarce (3)
Canon Pixma mp 520 - Zacięcie papieru którego nie ma (10)
Canon Pixma IP1200 - Resetowanie tuszu pomogło na krótki czas, znów nie drukuje. (1)
Canon Pixma MP 550 PGI-520 CLI-521 - użytkowanie (4)
Błąd w drukarce Canon Pixma Mp210 - błąd E6, i nie można drukować (1)
Resetowanie chipa do tonerów hp cp1215 (5)
Resetowanie chipa w lexmarku pro205 (13)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS