Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



epson CX3650 nie włącza się


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący ->epson CX3650 nie włącza się Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Akcesoria do drukarek i skanerów
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
ojciec10
Poziom 20
Dołączył: 03 Mar 2006
Posty: 523
Pomógł: 1
Ocena postów: 15
ojciec10
Poziom 20
Post#1 22 Wrz 2008 17:37  Autor tematu   

epson CX3650 nie włącza się


Witam. Posiadam drukarkę epson cx3650. Drukarka nie włącza sie, zasilacz daje dwa napięcia 39 i 40V(BEZ OBCIĄŻENIA). Kiedy dołączy sie resztę drukarki do zasilacza i włączy sie drukarkę jest zero reakcji, brak podświetlania, tylko slychac cykniecie przetwornicy. Mysle ze jest gdzies zwarcie w drukarce ale nie wiem gdzie go szukac.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
konmaj
Spec od drukarek
Miasto: Szczecin
Dołączył: 02 Kwi 2006
Posty: 3226
Pomógł: 297
Ocena postów: 54
konmaj
Spec od drukarek
Post#2 22 Wrz 2008 17:43Pomocny post    

Re: epson nie włącza się


Ja bym spróbował, czy się uruchomi z odłączoną głowicą - tam są 3 taśmy łączące głowicę z płytą główną.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ojciec10
Poziom 20
Dołączył: 03 Mar 2006
Posty: 523
Pomógł: 1
Ocena postów: 15
ojciec10
Poziom 20
Post#3 22 Wrz 2008 18:06  Autor tematu   

Re: epson nie włącza się


Drukarka sie włączyła, ale wszystkie diody mrugaja i wyświetla sie literą E

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
konmaj
Spec od drukarek
Miasto: Szczecin
Dołączył: 02 Kwi 2006
Posty: 3226
Pomógł: 297
Ocena postów: 54
konmaj
Spec od drukarek
Post#4 22 Wrz 2008 18:18    

Re: epson nie włącza się


Po odłączeniu głowicy drukarka musi sygnalizowac błąd, ale skoro się włączyła, to oznacza, że zwarcie jest w głowicy. A jeszcze czy były podejmowane próby włączenia z włożonymi tuszami i bez nich?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ojciec10
Poziom 20
Dołączył: 03 Mar 2006
Posty: 523
Pomógł: 1
Ocena postów: 15
ojciec10
Poziom 20
Post#5 25 Wrz 2008 06:35  Autor tematu   

Re: epson CX3650 nie włącza się


Uruchomiłem drukarkę. Teraz mam jeszcze jeden problem kiedy włącze opcję kopiowania to wyskakuje błąd H i mruga czerwoną dioda sygnalizująca brak papieru.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
konmaj
Spec od drukarek
Miasto: Szczecin
Dołączył: 02 Kwi 2006
Posty: 3226
Pomógł: 297
Ocena postów: 54
konmaj
Spec od drukarek
Post#6 25 Wrz 2008 14:51    

Re: epson CX3650 nie włącza się


Podejrzewam, że musisz przestawić dźwigienkę znajdującą się koło tacki odbiorczej papieru - zmienia ona położenie mechanizmów do nadruku na grubszych materiałach (np. kopertach).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Dj Amper
Poziom 10
Miasto: Gostycyn
Dołączył: 21 Cze 2005
Posty: 49
Ocena postów: 1
Dj Amper
Poziom 10
Post#7 28 Lut 2012 12:33    

Re: epson CX3650 nie włącza się


Przepraszam, że odświeżam stary temat ale mam ten sam problem może kolega podzieli się na forum w jaki sposób naprawił swoją drukarkę.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Początkujący -> epson CX3650 nie włącza się
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Epson Stylus CX3650 - nie kończy inicjalizacji (4)
EPSON CX3650 - ładuje papier i nie drukuje (8)
Drukarka EPSON CX3650 nie wciaga kartki ... (1)
EPSON CX3650 - nie drukuje po włożeniu nowych tuszy (6)
EPSON CX3650 zablokowana drukarka (26)
epson cx3650 - blade kopie (3)
Epson CX3650 głowica zaschła (8)
EPSON CX3650 - niedziałający skaner (3)
Epson CX3650 - problem z oryginalnym tuszem (14)
Epson cx3650 - zużywa kolorowy tusz.. (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.132 seconds

elektroda.pl temat RSS