Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak połączyć komputer z TV?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Jak połączyć komputer z TV? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
zbikowski
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 104
Miasto: polska

zbikowski
Poziom 12
Post#1 Post autora tematu 25 Wrz 2008 12:26   

Jak połączyć komputer z TV?


Witam,
Mam taki problem, że zepsuł mi sie monitor od komputera, narazie nie stać mnie na zakup nowego bo mam inne ważniejsze wydatki.

Mam w komputerze grafike GF6600LE, która posiada wyjście s-video, natomiast w telewizorze mam tylko wejścia EURO-SCART,

Pewnie potrzeba jakąś przejściówkę (pełno ich na allegro), ale nie jestem pewien czy jak kupie taką zwykłą scart-chinch-s-video z przełącznikiem in-out to czy telewizor będzie prawidłowo wyświetlał obraz?

Czy przez takie podłączenie nie uszkodzi mi sie telewizor lub komputer, przez złą rozdzielczość, odświeżanie lub coś innego, czy to jest w pełni bezpieczne?

Czy trzeba przy takim podłączeniu jakoś specjalnie grzebać w ustawieniach komputera lub telewizora (raz lub za każdym włączeniem)?

Proszę o doradzenie mi w tej sprawie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
adaminek18
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 395
Miasto: Kielce

adaminek18
Poziom 17
Post#2 25 Wrz 2008 12:56Pomocny post   

Re: Jak połączyć komputer z TV?


Najpierw trzeba ustawić przekierowanie na wyjście S-Video podczas pracy komputera z monitorem.
Można pożyczyć jakiś monitor na kilka minut i zmienić to ustawienie we właściwościach ekranu/karty graficznej.
Sprawdzi sie tutaj przewód s-video/euro/ lub chinch. W zależności jaki OTV. Ale jeśli to starszy model, to nie będzie dobrej jakości. Pozdrawiam

Poczytaj jeszcze

Link

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zbikowski
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 104
Miasto: polska

zbikowski
Poziom 12
Post#3 Post autora tematu 25 Wrz 2008 17:59   

Re: Jak połączyć komputer z TV?


Znalazłem taki przewód w jednym sklepie, z jednej strony jest euro, a z drugiej sa s-video i audio:
Jak połączyć komputer z TV?
Monitora nie muszę pożyczać bo pomimo że jest uszkodzony to da się co nieco na nim zdziałać (ciężko ale wykonalne).

A w ustawieniach karty graficznej to muszę jakoś konkretne ustawienia zastosować czy sama sobie dobierze ustawienia?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
rafixs
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 605
Miasto: INOWROCŁAW

rafixs
Poziom 19
Post#4 25 Wrz 2008 18:09Pomocny post   

Re: Jak połączyć komputer z TV?


Witam.
Jest to bezpieczne pod warunkiem że dobrze połączysz.
Tu masz link do strony jak zrobić taki kabel.

http://www.spectrum.8bit.pl/projects/svideo2cv/index.html

powodzenia

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
zbikowski
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 104
Miasto: polska

zbikowski
Poziom 12
Post#5 Post autora tematu 25 Wrz 2008 18:16   

Re: Jak połączyć komputer z TV?


Sam go nie bedę robił, bo się nie znam na elektronice i nie umiem czegoś takiego zrobić, kupię najprędzej taki kabel jak pokazałem na obrazku i zobacze co z tego wyjdzie...

Wskazówki:
Proszę poprawić posty po napisaniu następnego postu w temacie.
Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy np. kropką.
TONI_2003


Posty poprawiłem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 30740
Miasto: Prowincja Liege

DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#6 26 Wrz 2008 00:59   

Re: Jak połączyć komputer z TV?


Jeśli już uzyskasz kabel to po podłączeniu, najpierw włącz TV następnie komputer . Po uruchomieniu komputera i jeśli komputer ma zainstalowany Windows oraz sterowniki nVidia, wchodzisz w zaawansowane właściwości ekranu , tam zakładka GeForce i ustawiasz Klonowanie obrazu . Następnie jeśli już uzyskasz obraz na TV to możesz tam też przełączyć że TV będzie głównym monitorem .
Jeśli karta graficzna nie wykryje podłączonego TV , możesz też w tych opcjach włączyć wymuszenie wykrywania TV .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Jak połączyć komputer z TV?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak połączyć komputer z laptopem!! (6)
Jak to połączyć - tuner, komputer i TV (8)
Wyjście TV. Jak połączyć komputer z magnetowidem? (4)
mikrofon - przedwzmacniacz - komputer - jak połączyć (6)
Jak połączyć 2 laptopy i komputer stacjonarny?? (3)
Jak połączyć w sieć komputer PC i urządzenie Pocket PC? (11)
Jak połączyć telefon i komputer prze WiFi? (16)
Nowy komputer z SSD + win XP... jak to połączyć? (7)
Jak połączyć telefon i komputer przez port IrDA? (11)
Jak połączyć komputer do internetu -GPRS przez modem Wavecom (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS