FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Renault Megane - wariacje licznika - Pomocy

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Renault Megane - wariacje licznika - Pomocy
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 Post from the author of the topic 28 Sep 2008 12:28   

Witam mam następujący problem:
Zegary w mojej Megane (1.4 16v 2001) nie pracują prawidłowo - zdają się pracować normalnie, jednak w czasie pracy opadają do zera i potem znowu wskazują właściwie - wszystkie na raz (obrotomierz, prędkość, temp. paliwo), do tego licznik kilometrów w zasadzie nie działa - raz na jakiś czas pracuje normalnie, większość czasu nie pracuje wcale, a czasami zamiast nabijać kilometry, nabija ich setki. Do tego dochodzą jeszcze specyficzne trzaski w radiu - tak, jakby robiło się jakieś spięcie - co jak sądze ma z tym coś wspólnego, jeszcze jeden objaw - na chwilę czasami zapala się czerwony stop i auto wtedy tak szarpnie jakby na sekundę gasło. Usterki te pojawiły się prawdopodobnie po lekkiej przewrotce, jakiej zaznało auto jakiś rok temu - tak przynajmniej twierdził poprzedni właściciel.
Zamiast zawracać Wam głowy, chciałem pojechać do kogoś kto się zna i to naprawić, ale to nie takie proste... W serwisie dowiedziałem się, że za samo zdiagnozowanie przyczyny problemu zapłacę od 300zł... Licznik na allegro kosztuje ok 150zł więc 300 za diagnozę to trochę sporo. Tyle, że kupię licznik, a może okazać się, że przyczyna tkwi w czymś innym. Czytałem podobne tematy na forum, ale żaden nie przedstawiał dokładnie tego samego problemu, więc pozwoliłem sobie napisać nowy.
Czytałem też że częstą przyczyną tego typu problemów jest zgniła kostka pod podstawą akumulatora - czy mógłby mi ktoś ją wskazać na załączonym zdjęciu? I jeszcze jedno, czy mogą sobie tak sterczeć poucinane kable z jakiejś wiązki którą znalazłem pod licznikiem? Pomóżcie proszę, bo auto rozgrzebane, a jutro do pracy trzeba jechać :P Pozdrawiam

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 Sep 2008 12:28   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Renault Megane - wariacje licznika - Pomocy
Page 1 of 1
Similar topics
Renault Megane 1.9d pomocy (1)
Yamaha Neos - wariacje licznika i słaby silnik (1)
RENAULT MEGANE 1.4 16v 2002 , reset licznika + duże spalanie (2)
Renault Megane 1,9 dti (po lifcie) dziwne wskazania licznika (4)
Renault megane 2001r jak zdemontować wskazówki licznika (2)
Jak wymienić impulsator od licznika w Renault Megane I (2)
Renault Megane 1.4 E7J - awaria prędkościomierza (licznika) (2)
Renault Megane 1.4 95/96 Immobilizer POMOCY ?!?! (6)
renault megane 96 rozkodowany pilot.....pomocy (4)

Page generation time: 0.162 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony