Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak sklonować adres MAC 6381-2


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak sklonować adres MAC 6381-2
Author
Message
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
Location: łódź

Post#1 Post from the author of the topic 01 Oct 2008 19:42   

Jak sklonować adres MAC 6381-2


Witam
Ledwo co uporałem się z problemem wejścia do konfiguracji routera a już mam kolejny,internet mam w sieci kablowej i moge podłączyć tylko 2 urządzenia a ja chce podłączyć 2 kompy i konsole Xbox360.Czytałem że można skonfigurować router tak aby komputery działały pod jednym adresem MAC(?) ale niewiem jak to zrobić.Prosze o pomoc:D

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Oct 2008 19:42   





Back to top
   
Avatat
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 26 May 2007
Posts: 914
Location: Zamość

Post#2 02 Oct 2008 18:59   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Witam!
Jest to bardzo proste w systemie win XP.
Należy wejść w:
Start -> Ustawienia -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne -> Właściwości -> Konfiguruj
Jak sklonować adres MAC 6381-2
Następnie:
zakładka Zaawansowane -> Adres sieciowy -> tu wpisać np. 000203BB8B08 <OK> -> restart komputera
Jak sklonować adres MAC 6381-2
Sposób działa na pewno na kartach na pci i windowsach 2000/XP.
Pozdrawiam!

Dodano po 1 [minuty]:

Edit: Jaki to router?

Moderated by K!lleR:
12. Udzielanie porad uznanych za szkodliwe bądź bezwartościowe podlega regulaminowym restrykcjom. Dosteje kolega ostrzeżenie. Jest pewna zasada, nie wiem nie zabieram głosu! Lub piszę na temat!

Helpful message? + -

Back to top
   
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
Location: łódź

Post#3 Post from the author of the topic 02 Oct 2008 21:35   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


router to Pentagram Cerberus 6381-2
sprubuje tego co napisałeś ale sie zastanawiam który mac mam tam wpisać ? jeżeli chce połączyć komputer stacjonarny i laptopa to adres mac musze wpisac laptopa?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Oct 2008 21:35   





Back to top
   
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 14 Apr 2003
Posts: 3313
Location: Łódź

Post#4 03 Oct 2008 11:59   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


http://www.pentagram.pl/content/download/5359/44983/version/1/file/PENTAGRAM+Cerberus+P6381-2+PL.pdf

Strona 28.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Oct 2008 11:59   





Back to top
   
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
Location: łódź

Post#5 Post from the author of the topic 03 Oct 2008 18:58   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Już to przerabiałem Wink tylko niewiem czy dobrze to robie,na jednym komputerze biore klonowanie i zapisuje ale co z drugim komputerem ? Bo drugi komputer ma ciągle swój numer mac..

@avatat twój sposób może i działa ale nie w tym przypadku,takiej opcji jak "adres sieciowy" niemam,mam to tylko na laptopie a jak zrobie to z poziomu laptopa to niema internetu na tamtym komputerze.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Oct 2008 18:58   





Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18216
Location: Kujawy

Post#6 03 Oct 2008 19:22   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Klonujesz, czyli ustawiasz adres MAC na porcie WAN routera.
Wykonujesz to tylko raz i nie ma znaczenia z którego komputera, adres MAC ma być taki jak na wcześniej działającym na łączu komputerze.

Helpful message? + -

Back to top
   
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
Location: łódź

Post#7 Post from the author of the topic 03 Oct 2008 20:05   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


No to wszystko robie dobrze,to czemu konsola nie może sie podłączyć??
Jak biore żeby konsola zrobiła test łącza to wyłapuje że jest karta sieciowa przewodowa a jak szuka numeru IP to wyskakuje "nieudany".

Helpful message? + -

Back to top
   
arex2006
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 07 Feb 2008
Posts: 10
Location: Piaseczno

Post#8 19 Nov 2008 12:45   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Ip a MAC to dwie różne sprawy

klonowanie MAC ma na celu oszukanie ISP, że niby to nadal ten sam komputer się loguje co podczas instalacji. W routerze ustawiasz MAC taki jak masz w kompie i wtedy ISP podczas sprawdzania myśli że to nadal ta sama sieciówka co wcześniej. Wszystkie urządzenia podłączone do routera dla ISP będą miały ten sam MAC. IP to już całkiem co innego. To że xbox się nie chcę połączyć na pewno nie jest winą MAC'a. Nie wiem jak to jest w xbox ale w ps2 trzeba mieć network access disc żeby się połączyć. Poszukaj na forach konsolowych

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak sklonować adres MAC 6381-2
Page 1 of 1
Similar topics
Pentagram Cerbus O 6381-2 jak zablokowac dany adres MAc (9)
DWL 900 MAC adres. Czy można zmienić adres MAC? (4)
Adres MAC. Jak przywrócić fizyczny adres karty sieciowej? (4)
Autoryzacja Mac adres. Jak to ominąć? Adres routera? (9)
adres mac - jak sprawdzić adres? (6)
Jak uzyskać adres MAC (5)
Jak sprawdzić adres MAC (4)
Cerberus 6381-0 a przydzielanie ip po mac (11)
Mac adres i dwa komputery - jak? (12)
Jak zmienić Mac adres w palmtopie? a wi-fi . (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl topic RSS feed