Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak sklonować adres MAC 6381-2


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Jak sklonować adres MAC 6381-2 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: łódź
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 5
mlody1910
Poziom 3
Post#1 01 Paź 2008 19:42  Autor tematu   

Jak sklonować adres MAC 6381-2


Witam
Ledwo co uporałem się z problemem wejścia do konfiguracji routera a już mam kolejny,internet mam w sieci kablowej i moge podłączyć tylko 2 urządzenia a ja chce podłączyć 2 kompy i konsole Xbox360.Czytałem że można skonfigurować router tak aby komputery działały pod jednym adresem MAC(?) ale niewiem jak to zrobić.Prosze o pomoc:D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Avatat
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Zamość
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 914
Pomógł: 78
Ocena postów: 10
Avatat
Poziom 20
Post#2 02 Paź 2008 18:59    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Witam!
Jest to bardzo proste w systemie win XP.
Należy wejść w:
Start -> Ustawienia -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne -> Właściwości -> Konfiguruj
Jak sklonować adres MAC 6381-2
Następnie:
zakładka Zaawansowane -> Adres sieciowy -> tu wpisać np. 000203BB8B08 <OK> -> restart komputera
Jak sklonować adres MAC 6381-2
Sposób działa na pewno na kartach na pci i windowsach 2000/XP.
Pozdrawiam!

Dodano po 1 [minuty]:

Edit: Jaki to router?

Moderowano przez K!lleR:
12. Udzielanie porad uznanych za szkodliwe bądź bezwartościowe podlega regulaminowym restrykcjom. Dosteje kolega ostrzeżenie. Jest pewna zasada, nie wiem nie zabieram głosu! Lub piszę na temat!


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: łódź
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 5
mlody1910
Poziom 3
Post#3 02 Paź 2008 21:35  Autor tematu   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


router to Pentagram Cerberus 6381-2
sprubuje tego co napisałeś ale sie zastanawiam który mac mam tam wpisać ? jeżeli chce połączyć komputer stacjonarny i laptopa to adres mac musze wpisac laptopa?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 14 Kwi 2003
Posty: 3308
Pomógł: 473
Ocena postów: 25
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Post#4 03 Paź 2008 11:59    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


http://www.pentagram.pl/content/download/5359/44983/version/1/file/PENTAGRAM+Cerberus+P6381-2+PL.pdf

Strona 28.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: łódź
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 5
mlody1910
Poziom 3
Post#5 03 Paź 2008 18:58  Autor tematu   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Już to przerabiałem :wink: tylko niewiem czy dobrze to robie,na jednym komputerze biore klonowanie i zapisuje ale co z drugim komputerem ? Bo drugi komputer ma ciągle swój numer mac..

@avatat twój sposób może i działa ale nie w tym przypadku,takiej opcji jak "adres sieciowy" niemam,mam to tylko na laptopie a jak zrobie to z poziomu laptopa to niema internetu na tamtym komputerze.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18663
Pomógł: 2171
Ocena postów: 78
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#6 03 Paź 2008 19:22    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Klonujesz, czyli ustawiasz adres MAC na porcie WAN routera.
Wykonujesz to tylko raz i nie ma znaczenia z którego komputera, adres MAC ma być taki jak na wcześniej działającym na łączu komputerze.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mlody1910
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: łódź
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 5
mlody1910
Poziom 3
Post#7 03 Paź 2008 20:05  Autor tematu   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


No to wszystko robie dobrze,to czemu konsola nie może sie podłączyć??
Jak biore żeby konsola zrobiła test łącza to wyłapuje że jest karta sieciowa przewodowa a jak szuka numeru IP to wyskakuje "nieudany".

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arex2006
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Piaseczno
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 10
arex2006
Poziom 4
Post#8 19 Lis 2008 12:45    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Ip a MAC to dwie różne sprawy

klonowanie MAC ma na celu oszukanie ISP, że niby to nadal ten sam komputer się loguje co podczas instalacji. W routerze ustawiasz MAC taki jak masz w kompie i wtedy ISP podczas sprawdzania myśli że to nadal ta sama sieciówka co wcześniej. Wszystkie urządzenia podłączone do routera dla ISP będą miały ten sam MAC. IP to już całkiem co innego. To że xbox się nie chcę połączyć na pewno nie jest winą MAC'a. Nie wiem jak to jest w xbox ale w ps2 trzeba mieć network access disc żeby się połączyć. Poszukaj na forach konsolowych

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Jak sklonować adres MAC 6381-2
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pentagram Cerbus O 6381-2 jak zablokowac dany adres MAc (9)
DWL 900 MAC adres. Czy można zmienić adres MAC? (4)
Adres MAC. Jak przywrócić fizyczny adres karty sieciowej? (4)
Autoryzacja Mac adres. Jak to ominąć? Adres routera? (9)
adres mac - jak sprawdzić adres? (6)
Jak uzyskać adres MAC (5)
Jak sprawdzić adres MAC (4)
Cerberus 6381-0 a przydzielanie ip po mac (11)
Mac adres i dwa komputery - jak? (12)
Jak zmienić Mac adres w palmtopie? a wi-fi . (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS