Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak sklonować adres MAC 6381-2


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->Jak sklonować adres MAC 6381-2 Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mlody1910
Level 9
Location: łódź
Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
mlody1910
Level 9
Post#1 01 Oct 2008 19:42  Topic author   

Jak sklonować adres MAC 6381-2


Witam
Ledwo co uporałem się z problemem wejścia do konfiguracji routera a już mam kolejny,internet mam w sieci kablowej i moge podłączyć tylko 2 urządzenia a ja chce podłączyć 2 kompy i konsole Xbox360.Czytałem że można skonfigurować router tak aby komputery działały pod jednym adresem MAC(?) ale niewiem jak to zrobić.Prosze o pomoc:D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Avatat
Level 26
Location: Zamość
Joined: 26 May 2007
Posts: 914
Helped: 78
Post rating: 10
Avatat
Level 26
Post#2 02 Oct 2008 18:59    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Witam!
Jest to bardzo proste w systemie win XP.
Należy wejść w:
Start -> Ustawienia -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne -> Właściwości -> Konfiguruj
Jak sklonować adres MAC 6381-2
Następnie:
zakładka Zaawansowane -> Adres sieciowy -> tu wpisać np. 000203BB8B08 <OK> -> restart komputera
Jak sklonować adres MAC 6381-2
Sposób działa na pewno na kartach na pci i windowsach 2000/XP.
Pozdrawiam!

Dodano po 1 [minuty]:

Edit: Jaki to router?

Moderated by K!lleR:
12. Udzielanie porad uznanych za szkodliwe bądź bezwartościowe podlega regulaminowym restrykcjom. Dosteje kolega ostrzeżenie. Jest pewna zasada, nie wiem nie zabieram głosu! Lub piszę na temat!


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mlody1910
Level 9
Location: łódź
Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
mlody1910
Level 9
Post#3 02 Oct 2008 21:35  Topic author   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


router to Pentagram Cerberus 6381-2
sprubuje tego co napisałeś ale sie zastanawiam który mac mam tam wpisać ? jeżeli chce połączyć komputer stacjonarny i laptopa to adres mac musze wpisac laptopa?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
szaleniec
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 14 Apr 2003
Posts: 3315
Helped: 473
Post rating: 44
szaleniec
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#4 03 Oct 2008 11:59    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


http://www.pentagram.pl/conten...TAGRAM+Cerberus+P6381-2+PL.pdf

Strona 28.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mlody1910
Level 9
Location: łódź
Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
mlody1910
Level 9
Post#5 03 Oct 2008 18:58  Topic author   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Już to przerabiałem :wink: tylko niewiem czy dobrze to robie,na jednym komputerze biore klonowanie i zapisuje ale co z drugim komputerem ? Bo drugi komputer ma ciągle swój numer mac..

@avatat twój sposób może i działa ale nie w tym przypadku,takiej opcji jak "adres sieciowy" niemam,mam to tylko na laptopie a jak zrobie to z poziomu laptopa to niema internetu na tamtym komputerze.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19159
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#6 03 Oct 2008 19:22    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Klonujesz, czyli ustawiasz adres MAC na porcie WAN routera.
Wykonujesz to tylko raz i nie ma znaczenia z którego komputera, adres MAC ma być taki jak na wcześniej działającym na łączu komputerze.

Helpful post? + 0
Back to top
mlody1910
Level 9
Location: łódź
Joined: 01 Dec 2005
Posts: 5
mlody1910
Level 9
Post#7 03 Oct 2008 20:05  Topic author   

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


No to wszystko robie dobrze,to czemu konsola nie może sie podłączyć??
Jak biore żeby konsola zrobiła test łącza to wyłapuje że jest karta sieciowa przewodowa a jak szuka numeru IP to wyskakuje "nieudany".

Helpful post? + 0
Back to top
arex2006
Level 9
Location: Piaseczno
Joined: 07 Feb 2008
Posts: 11
arex2006
Level 9
Post#8 19 Nov 2008 12:45    

Re: Jak sklonować adres MAC 6381-2


Ip a MAC to dwie różne sprawy

klonowanie MAC ma na celu oszukanie ISP, że niby to nadal ten sam komputer się loguje co podczas instalacji. W routerze ustawiasz MAC taki jak masz w kompie i wtedy ISP podczas sprawdzania myśli że to nadal ta sama sieciówka co wcześniej. Wszystkie urządzenia podłączone do routera dla ISP będą miały ten sam MAC. IP to już całkiem co innego. To że xbox się nie chcę połączyć na pewno nie jest winą MAC'a. Nie wiem jak to jest w xbox ale w ps2 trzeba mieć network access disc żeby się połączyć. Poszukaj na forach konsolowych

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak sklonować adres MAC 6381-2
Page 1 of 1

Similar topics to jak sklonować adres MAC 6381-2

Pentagram Cerbus O 6381-2 jak zablokowac dany adres MAc (9)
DWL 900 MAC adres. Czy można zmienić adres MAC? (4)
Adres MAC. Jak przywrócić fizyczny adres karty sieciowej? (4)
Autoryzacja Mac adres. Jak to ominąć? Adres routera? (9)
adres mac - jak sprawdzić adres? (6)
Jak uzyskać adres MAC (5)
Jak sprawdzić adres MAC (4)
Cerberus 6381-0 a przydzielanie ip po mac (11)
Mac adres i dwa komputery - jak? (12)
Jak zmienić Mac adres w palmtopie? a wi-fi . (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.066 seconds