Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


  Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment ->Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kristof155
Level 8
Joined: 27 Sep 2008
Posts: 5
Post rating: 1
kristof155
Level 8
Post#1 07 Oct 2008 22:58  Topic author   

Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam. Problem ze sprzętem jak w temacie.Ponieważ stary przełącznik 4-pozycyjny (MN16 eltex)uległ ukruszeniu i własnoręczna naprawa skończyła się rozsypaniem na części pierwsze i zakupem nowego. Po otrzymaniu niby nowego (150zł +przesyłka) okazało się ze to jakiś serwisowany numeracja inna niż w oryginale, poz zamontowaniu pierwotnie w migomacie na pozycji 1 i 2 wywalało bezpieczniki a na 3 i 4 brak reakcji. Pewne że konfiguracja w przełączniku jest inna niż pierwotna. Efektem było upalenie ścieżki na płytce MM-100 od N do środkowej BTA41600B i brak reakcji po zalutowaniu. Prawdopodobnie upalony element BTA41600B. Już zamówiłem.

Teraz pytanie: czy ktoś ma może schemat ustawienia tego przełacznika i podłączenia kabli od Trafo (wychodzą 2x1 żyła + 2x2żyły)???

Fotki do tematu pod linkiem:
http://picasaweb.google.pl/kristof155/Migomat#

Dzięki za odpowiedź

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kristof155
Level 8
Joined: 27 Sep 2008
Posts: 5
Post rating: 1
kristof155
Level 8
Post#2 08 Oct 2008 09:18  Topic author   

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT przełącznik 4-pozycyjny help!!


A dokładnie chodzi które przewody z Trafo mają byc załączane do L1 lub N1 przy kolejnych 4 poziomach spawania.

Helpful post? + 0
Back to top
niutat
Level 37
Location: Biłgoraj
Joined: 02 Sep 2007
Posts: 3447
Helped: 285
Post rating: 81
niutat
Level 37
Post#3 08 Oct 2008 09:59    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT przełącznik 4-pozycyjny help!!


Witam, ciężko będzie to zrobić na odległość ale spróbuję co nieco rozjaśnic temat;
Styki 9-10 i 11-12 będą zwarte na wszystkich 4 zakresach, to styki zasilające
Pozostałe styki będą zwierane parami w zależności od włączonego zakresu;
np. (1-2, 3-4), (5-6, 3-4), (1-2, 7-8 ), (5-6, 7-8 ) (kolejność przypadkowa).
Schemat łączenia musisz sobie wyznaczyć omomierzem, tak samo jak i odczepy transformatora.
Powodzenia.

Helpful post? + 0
Back to top
kristof155
Level 8
Joined: 27 Sep 2008
Posts: 5
Post rating: 1
kristof155
Level 8
Post#4 08 Oct 2008 10:36  Topic author   

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Przełącznik na poszczególnuch zakresach sprawdzilem tylko i tak nie mam pojęcia jak podłączyc odczepy od transformatora żeby zachowac stopnie mocy spawania. styki pierwotnie były zmostkowane 2-4-6 oraz 9-11. Przełącznik można by ostatecznie przestroic. schemat przełacznika jaet taki:

Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
niutat
Level 37
Location: Biłgoraj
Joined: 02 Sep 2007
Posts: 3447
Helped: 285
Post rating: 81
niutat
Level 37
Post#5 08 Oct 2008 11:35    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Na schemacie który podałeś na 9-11 jest zasilanie więc nie mogą być zmostkowane styki 3-4 i 7-8 też nie mogą być zwarte jednocześnie bo zewrą część uzwojenia, na rozpracowanie transformatora jest dwa sposoby; zmierzyć oporność uzwojeń albo do uzwojenia wtórnego podłączyć napięcie przemienne (kilkanaście V) i porównać napięcia na uzwojeniu pierwotnym, napięcie najwyższe będzie odpowiadać najniższemu zakresowi. Ale poczekajmy może ktoś jeszcze sie wypowie.

Helpful post? + 0
Back to top
kristof155
Level 8
Joined: 27 Sep 2008
Posts: 5
Post rating: 1
kristof155
Level 8
Post#6 08 Oct 2008 11:52  Topic author   

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Sorki. pierwotnie na jednym jak i drugim przełączniki byly zmostkowane styki 7-9 (a nie 9-11)

Dodano po 4 [minuty]:

Najlepiej gdyby ktoś posiadający ten sam model mógłby podać prawidłowy schemat pomiaru przełącznika to sprawa była by rozwiązana.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tomek8884
Level 2
Joined: 26 Jun 2009
Posts: 2
tomek8884
Level 2
Post#7 28 Jun 2009 09:02    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Mam problem zakupiłem nowy włącznik do powermat s mig 160 gtyż tamten uległ uszkodzeniu. prosił bym oj jakiś prosty schemat, lub zdjęcie jak to połączyć gdyż nie chce nic uszkodzic.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
archanoid
Level 24
Joined: 30 Nov 2008
Posts: 660
Helped: 56
Post rating: 32
archanoid
Level 24
Post#8 28 Jun 2009 09:53    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam. Schemat S-Mig 160 .Gdzieś z zakątków elektrody teraz już nie pamiętam z którego wątku.Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny

Helpful post? + 0
Back to top
jarekma
Level 10
Location: Sobków
Joined: 19 Mar 2006
Posts: 52
Helped: 1
Post rating: 4
jarekma
Level 10
Post#9 11 Jul 2009 15:24    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam. Czy ktokolwie wie jakie jest napięcie na stronie wtórnej trafa na poszczególnych zakresach

Helpful post? + 0
Back to top
niutat
Level 37
Location: Biłgoraj
Joined: 02 Sep 2007
Posts: 3447
Helped: 285
Post rating: 81
niutat
Level 37
Post#10 12 Jul 2009 12:45    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


jarekma wrote:
Witam. Czy ktokolwie wie jakie jest napięcie na stronie wtórnej trafa na poszczególnych zakresach

Porównaj napięcia, im wyższy zakres tym wyższe napięcie.

Helpful post? + 0
Back to top
19pele08
Level 2
Location: Dębica
Joined: 14 Aug 2010
Posts: 2
19pele08
Level 2
Post#11 12 Mar 2011 16:38    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam. Mam problem z migomatem s-mig 160 mianowicie nie wiem jak podłączyć trafo .
http://obrazki.elektroda.pl/3585378100 1299943356.jpg
A interesuje mnie to jak to podłączyć bez oryginalnego włącznika. czyli które kable podłączyć w poszczególny zakres 1-4. z góry dziękuje i pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
inv4der
Level 16
Joined: 16 Jun 2004
Posts: 275
Helped: 9
Post rating: 4
inv4der
Level 16
Post#12 02 Oct 2011 18:34    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam. Mam ten sam problem z przełącznikiem zakresowym. Rozebrałem go przeczyściłem, ale zmieniły mi się krzywki po złożeniu. Spawarka to T.I.P TRONIC profi MIG 160.
Ma 6 zakresowy przełącznik 0,1,2,GAS,3,4.
Jest szansa to ustawić?
Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny

Helpful post? + +1
Back to top
elektryk2442
Level 1
Joined: 12 Nov 2011
Posts: 1
elektryk2442
Level 1
Post#13 04 Mar 2012 12:41    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


witam,
mam pytanie czy ktoś nie dysponuje częściami do wyłącznika modelu S-MIG 160
lub może ma namiary na sklep z takimi częściami, może jakiś stary zepsuty wyłącznik macie?
(potrzeba mi kliku krzywek, sprężynek)
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gjery
Level 15
Joined: 05 Jun 2007
Posts: 173
Helped: 13
Post rating: 5
gjery
Level 15
Post#14 28 Mar 2012 20:20    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam, na wstępie info. dla moderatora, wiem że "wykopaliska", ale temat nie do końca rozwiązany, więc dopiszę coś od siebie. Jak post mało wnoszący do tematu, to proszę o jego usunięcie.
Niedawno trafiła mi się do naprawy taka spawarka, z przełącznikiem 6-cio pozycyjnym.
Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny

Poprzedni fachowiec porozkręcał wszystkie kable i stwierdził "płytka" i że tu nic nie zrobi. Oczywiście "płytka" była sprawna, tylko przełącznik robił zwarcie. Samo urządzenie w miarę proste, na pierwszy ogień poszedł transformator, czyli jak i co podłączyć aby było dobrze. Do ustalenia poprawności podłączenia uzwojeń wystarczył mi omomierz, wszystko dalej widać na zdjęciach.
Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny

Posiłkowałem się schematem zamieszczonym w temacie, więc dalej tak kontynuuje.
Aby wybrać odpowiednie zakresy w tym przypadku, należy podłączyć zasilanie w ten sposób (patrz obrazek wyżej).
1-zakres, styk 1-4, napięcie z transformatora 45V
2-zakres, styk 2-4, napięcie z transformatora 50V
3-zakres, styk 1-3, napięcie z transformatora 60V
4-zakres, styk 2-3, napięcie z transformatora 70V
Oczywiście napięcie zmienne mierzone na radiatorach diod bez obciążenia, transformator z symetrycznym uzwojeniem wtórnym, względem masy to połowa tej wartości. Jak już wiedziałem że transformator sprawny, zacząłem szukać odpowiedniego łącznika.
Oryginalny wyglądał tak.
Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny
Udało mi się dostać taki.
Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny

Połączenie go z transformatorem nie wymaga już wielkich umiejętności i da się zrobić bez większych problemów. Sam łącznik kupiłem w firmie Elektromet z Dzierżoniowa. Pan Krzysztof Łęgowski z którym rozmawiałem, zgodził się aby udostępnić tę wiadomość na forum, wystarczy podać schemat połączeń łącznika a firma zrobi taki jaki chcemy, telefon pod który można dzwonić to 748325322 , cena jest przystępna a spawarka działa :D
Jeśli będą pytania to chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
grzegorzbr2
Level 13
Location: ozarow
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 108
Helped: 1
Post rating: 7
grzegorzbr2
Level 13
Post#15 28 Mar 2012 20:50    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Niezła reklama ale kolego gjery podane przez ciebie napięcia wyjściowe z trafa tyczą się spawarki MMA, w migu napięcia wyjściowe są w granicach od około 14V do 40V

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gjery
Level 15
Joined: 05 Jun 2007
Posts: 173
Helped: 13
Post rating: 5
gjery
Level 15
Post#16 28 Mar 2012 21:37    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Quote:
Niezła reklama

Myślałem że komuś zależy na naprawie tego sprzętu i szuka przełącznika, więc warto chyba napisać gdzie taki zdobyć.

Quote:
napięcia wyjściowe z trafa tyczą się spawarki MMA

Jest podana fotka tabliczki znamionowej, aby w błąd nie wprowadzać.

Helpful post? + 0
Back to top
mlody5
Level 1
Location: Radomsko
Joined: 13 Jul 2012
Posts: 1
mlody5
Level 1
Post#17 14 Jul 2012 14:12    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam serdecznie ;) mam problem z s-mig 160 a mianowicie nie wysuwa mi drutu ;) dowiedziałem sie ze od tego główna przyczyna to płytka mm-100 lecz po jej wymianie również nie działa. prosze o szybką odpowiedz ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Jacek1983rr
Level 23
Location: Starogard
Joined: 04 May 2010
Posts: 542
Helped: 46
Post rating: 28
Jacek1983rr
Level 23
Post#18 14 Jul 2012 17:32    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Jesteś pewny że ta nowa była sprawna? Inną przyczyną może być łącznik krzywkowy którego styki nie przekazują napięcia na transformator a co za tym idzie na mostek prostowniczy płytka ta zapewne częściowo bierze zasilanie dla posuwu z mostka prostowniczego. Posprawdzaj styki czy wszystkie przewodzą. Ja posiadałem migomat MARS 200 i na pierwszych czterech progach posuw był zaś na kolejnych czterech nie. Przyczyną był upalony styk. Przy odłączaniu kabli dobrze je ponumeruj co potem nie będziesz prosił o schemat ich podłączeń:)

Helpful post? + 0
Back to top
Szalla1
Level 10
Location: Gliwice
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 55
Szalla1
Level 10
Post#19 15 Dec 2014 19:27    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


mam takie pytanie panowie , rozsypał mi sie łącznik krzywkowy eltex mn16 z miga powermat s-160 i teraz mam problem co dalej ? jestem w stanie poskładać ten łącznik tylko nie wiem w jakiej pozycji poustawiac poszczególne krzywki , czy istnieje jakiś sposób by do tego dojść czy musze szukac innego łącznika ?

Helpful post? + 0
Back to top
spawalnik
Level 17
Location: poznań
Joined: 30 Jan 2010
Posts: 185
Helped: 17
Post rating: 16
spawalnik
Level 17
Post#20 15 Dec 2014 20:19    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Musisz tak poustawiać aby dla poszczególnych pozycji połączone były następujące styki:
I. 1-2;7-8;9-10;11-12;
II. 1-2;3-4;9-10;11-12;
III. 5-6;7-8;9-10;11-12;
IV. 3-4;5-6;9-10;11-12;
Pozycje II i III mogą być odwrotnie, ale to stwierdzisz mierząc rezystancje transformatora. Ogólnie trzeba to tak połączyć aby 9-10 i 11-12 były załączone dla każdego zakresu; a poszczególne zakresy uzyskujemy łącząc odczepy o coraz mniejszych rezystancjach. Te dwie najmniejsze nie mogą być wykorzystane bo spali się transformator.

Helpful post? + +1
Back to top
Szalla1
Level 10
Location: Gliwice
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 55
Szalla1
Level 10
Post#21 16 Dec 2014 18:58    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


poustawiałem przełącznik tak jak napisałeś i podłączyłem kable tak jak były wczesniej , wiatrak w migu chodzi ale mig nie podaje drutu

Helpful post? + 0
Back to top
spawalnik
Level 17
Location: poznań
Joined: 30 Jan 2010
Posts: 185
Helped: 17
Post rating: 16
spawalnik
Level 17
Post#22 17 Dec 2014 16:12    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


A jest w ogóle napięcie na wyjściu?

Helpful post? + 0
Back to top
Szalla1
Level 10
Location: Gliwice
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 55
Szalla1
Level 10
Post#23 17 Dec 2014 19:08    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


przepraszam nie sprecyzowałem odpowiedzi . Mig normalnie działa na 1 i 3 natomiast na 2 i 4 nie podaje drutu . Nie mam pewnosci czy dobrze zmostkowałem styk 3-4 z 7-8 czy nie powinno byc 3-4 z 9-10 ??

Helpful post? + 0
Back to top
spawalnik
Level 17
Location: poznań
Joined: 30 Jan 2010
Posts: 185
Helped: 17
Post rating: 16
spawalnik
Level 17
Post#24 17 Dec 2014 20:45    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


W tym poście Archanoid zamieścił schemat. Według niego pisałem swoją radę dla Ciebie. Sprawdź czy jest zgodny z tym co połączyłeś.

Helpful post? + 0
Back to top
Szalla1
Level 10
Location: Gliwice
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 55
Szalla1
Level 10
Post#25 17 Dec 2014 21:22    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


tak mam podłączone tak jak na schemcie , a przełącznik poskładany tak jak napisałes . Czy miałbys moze jakies porady gdzie szukac przyczyny , co i jak sprawdzic ?

Helpful post? + 0
Back to top
spawalnik
Level 17
Location: poznań
Joined: 30 Jan 2010
Posts: 185
Helped: 17
Post rating: 16
spawalnik
Level 17
Post#26 18 Dec 2014 10:09    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


1. Mostki: 1-5-9 i 3-7.
2. czy na nastawach w których nie ma podawania drutu jest napięcie na wyjściu i ile wynosi;
3. jeśli nie, to czy jest na zasilaniu transformatora;
4. jeśli nie to czy jest między L1-N na płytce
5. jeśli tak - czy jest połączenie na styku 9-10.
Na razie tyle.

Helpful post? + 0
Back to top
Szalla1
Level 10
Location: Gliwice
Joined: 06 Nov 2006
Posts: 55
Szalla1
Level 10
Post#27 18 Dec 2014 18:58    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Kolego jestes wielki , wiszę Ci dobrą flaszke :) Mig działa jak nalezy i obyło sie bez kosztów :)

Helpful post? + 0
Back to top
tomek-1980
Level 2
Location: ok. Czestochowy
Joined: 01 Aug 2015
Posts: 2
tomek-1980
Level 2
Post#28 01 Aug 2015 02:34    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam, panowie, jestem tu nowy.
Odgrzeję trochę kotleta.
Mam problem ze spawarką, jak w temacie Pawermat s-160
a mianowicie z łącznikiem krzywkowym, jak kolega Szalla1.
Łącznik krzywkowy się zniszczył, połamały się w nim te plastikowe mosteczki, na których znajdują się styki.
Rozebrałem, to wszystko, dorobiłem te mosteczki z bakelitu, poskładałem wszystko, jak było wcześniej i niestety nie działało, ponieważ mosteczki troszkę ciężko chodziły (były trochę szersze niż oryginalne.
Jednak zanim doszedłem, do tego, że mosteczki są zbyt szerokie, to odnalazłem ten temat i poskładałem, tak, jak opisał, to kolega
Spawalnik, tzn.
Spawalnik wrote:

"Musisz tak poustawiać aby dla poszczególnych pozycji połączone były następujące styki:
I. 1-2;7-8;9-10;11-12;
II. 1-2;3-4;9-10;11-12;
III. 5-6;7-8;9-10;11-12;
IV. 3-4;5-6;9-10;11-12;
Pozycje II i III mogą być odwrotnie, ale to stwierdzisz mierząc rezystancje transformatora. Ogólnie trzeba to tak połączyć aby 9-10 i 11-12 były załączone dla każdego zakresu; a poszczególne zakresy uzyskujemy łącząc odczepy o coraz mniejszych rezystancjach. Te dwie najmniejsze nie mogą być wykorzystane bo spali się transformator.

Jednak, zanim zacząłem składać łącznik, według opisu kolegi spawalnika, to sprawdziłem, że na pierwszym zakresie nie miałem przejścia na stykach 1-2, więc stwierdziłem, że być może omyłkowo wcześniej coś pomieszałem.
Jednak po dokładniejszym prześledzeniu, tego tematu, doszedłem do wniosku, że mogło być dobrze połączone, a stwierdziłem, to na podstawie schematu, który zamieścił kolega kristof155

Teraz sam nie wiem, jak poskładać ten łącznik?
Dodam, że kable, które, przychodzą do łącznika mam zaznaczone i wiem gdzie co ma być, tylko teraz nie wiem jak poskładać ten łącznik, żeby czegoś nie spalić.
Dodam, że łącznik mam oryginalny.
Trochę się rozpisałem, ale chciałem, wszytko opisać.
Prosiłbym o pomoc kolegów, którym to udało się uruchomić tą spawarkę, kolegę Szalla1, kristof155 i Spawalnika, który pomógł, tym kolegą.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
spawalnik
Level 17
Location: poznań
Joined: 30 Jan 2010
Posts: 185
Helped: 17
Post rating: 16
spawalnik
Level 17
Post#29 02 Aug 2015 22:00    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Kol. Archanoid zamieścił schemat spawarki. Według niego opisałem jakie mają być połączenia. Przeanalizuj schemat oraz schematy łaczen, wyciągnij własne wnioski i działaj. Powodzenia!

Helpful post? + +1
Back to top
tomek-1980
Level 2
Location: ok. Czestochowy
Joined: 01 Aug 2015
Posts: 2
tomek-1980
Level 2
Post#30 04 Aug 2015 20:48    

Re: Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny


Witam, serdeczne dzięki za zainteresowanie tematem. Spawarka już spawa.
W moim przypadku kolejność ustawienia krzywek łącznika jest taka:

I. (1-2), (7-8), (9-10), (11-12)
II. (5-6), (7-8), (9-10), (11-12)
III. (1-2), (3-4), (9-10), (11-12)
IV. (3-4), (5-6), (9-10), (11-12).

Dziękuj.e za pomoc i zainteresowanie..
Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment -> Migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny
Page 1 of 1

Similar topics to migomat S-mig160 POWERMAT - przełącznik 4-pozycyjny

Migomat POWERMAT nie spawa aluminum (13)
migomat POWERMAT MP-MG-220S podłaczenie kabli zasilajacych (5)
migomat Powermat - 180, płynna regulacja prądu (5)
Migomat POWERMAT S-MAT 220A, nie spawa na 380V (4)
Powermat migomat PM-MG-220SM Padł transformator płytki sterującej (2)
Migomat Powermat S-MAT 220 Pro 220A 230V / 400V (3)
Migomat s-mig 185 firmy Powermat-prędkość podawania drutu. (10)
migomat s-mig 185 firmy powermat - naprawa płytki sterującej mm100 (4)
Jak prawidłowo podłączyć przełącznik 3 pozycyjny? (13)
PLC/program drabinkowy - Przełącznik 4 pozycyjny (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.078 seconds