Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...
Autor
Wiadomość
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#1 Post autora tematu 07 Paź 2008 23:47   

Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Jak w temacie.
Wiadomo, płytkę zbotowaną wkładam do napędu, w biosie ustawione na boot z płyty w 1 kolejności potem na hdd... ładnie pięknie ...wyskakuje "dowolny klawisz spowoduje...". Kopiują mi się sterowniki, wybór partycji, potem formatuje (dysk C ->300GB), dalej się kopiują i następuje pierwszy restart.... uruchamia się i tu cały problem... nie kontynuuje mi instalacji tylko zaczyna od nowa pomimo, że nie wyswietla się komunikat "dowolny klawisz spowoduje..." i nie naciskam żadnego klawisza. Próbowałem taki myk, że przestawiałem boot w 1 kolejności na hdd ale wtedy dochodziło do pewnego momentu i się resetował.

Teraz nawet nie wyskakuje mi komunikat "dowolny klawisz spowoduje..." tylko od razu samo startuje...
Czy to może jakieś pozostałośći po Viscie czy może jakieś ustawienia w biosie?? Ktoś pisał, aby proces formatowania wykonać Windowsem 2000, czy to pomoże?
HELP HELP HELP HELP HELP
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2008 23:47   





Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#2 07 Paź 2008 23:57   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Podaj wersję Windows XP: XP, XP SP1, XP SP2, XP SP3?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2008 23:57   





Powrót do góry
   
abakuz
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 43

Post#3 08 Paź 2008 00:12   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


No a nie mozesz po prostu wyjac plyty od razu po restarcie?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Paź 2008 00:12   





Powrót do góry
   
andyborowicz
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 49
Miasto: Bełchatów

Post#4 08 Paź 2008 12:35   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


W pierwszej kolejności upewnij się, że Twoja płyta WinXP jest dobra. Spróbuj instalacji z innej płyty - jak pójdzie normalnie to masz płytę walniętą. Wiele razy się z czymś takim spotkałem.

Jeśli jednak problem pozostanie to w pierwszej kolejności sprawdź RAM (włączaj pojedynczo kości, zmień sloty, w końcu wymień na inny).
Powrót do góry
   
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#5 Post autora tematu 08 Paź 2008 13:42   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Tak więc: próbowałem na XP i XP SP2. Płyty z winem są na 100% dobre, bo tą np. bez sp2 mam na swoim komputerze a ją instalowałem już dziesiątki razy. Płytę po restarcie wyjmowałem i też nie pomaga, dochodzi do pewnego momentu i restart.
Jest problem bo komputer ma plomby a nie jest mój i mam dylemat czy jez zrywać aby sprawdzać RAM...???

Spróbuje na XP SP3 a nawet WIN 2000 ale trochę to potrwa bo muszę sobie skołowac...
Jeśli jeszcze są jakieś sugestie to bardzo proszę....
Powrót do góry
   
andyborowicz
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 49
Miasto: Bełchatów

Post#6 08 Paź 2008 13:58pomocny post - solucja   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Oj, jeżeli ma plomby jeszcze ważne, to lepiej dać na sprawdzenie gwarancyjne...
Płyta na 100% dobra, więc problem siedzi w środku. Można jeszcze spróbować zdjąć wszystkie partycje, przeprowadzić full format i założyć partycje NTFS na nowo.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Paź 2008 13:58pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#7 Post autora tematu 08 Paź 2008 14:24   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


No właśnie... formatowałem na NTFS ale szybkie, teraz przeprowadzę normalne.
A jeszcze odnośnie tego sprawdzenia gwarancyjnego... kompa wzięłem od znajomych i jest po formacie... to jak pójdę/pójdą oni, to powiedzą, że moja wina ten format i sobie zażyczą za instalację... i pewnie jeszcze namamrotają po co się za to biorę jak pojęcia nie mam lub coś podobnego... a pewnie sami by mieli problemy bo jak patrzę po necie to ledwie 1 lub może 2 takie przypadki widziałem i to bez rozwiązania problemu..

Moim zdaniem może to być specyfika rozwiązania elektroniki, płyty głownej czy jak tam... ale żeby nie przedłużać to czynię tak jak pisałem i sprawdzam dalej...
Powrót do góry
   
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#8 Post autora tematu 14 Paź 2008 13:11   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Plus dla kolegi andyborowicz - problem siedział w partycji. Jednak to nie Twoja sugestia mi pomogła aczkolwiek mój błąd, że źle odebrałem zalecenia.

Problem rozwiązany.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nietypowy problem z HP930C -pomocy!!!!!!!! (1)
Nietypowy problem- podwójna instalacja systemu Windows (4)
Jak uaktualnic Viste do windows7 ? - nowa instalacja (1)
Instalacja linuxa. Mam już Viste. Jak zainstalować bez formatowania dysku? (6)
POMOCY!!!!! MAM PROBLEM Z INSTALACJA KIEROWNICY !!!!! (3)
Problem z instalacja modemu zxdsl 852. POMOCY (9)
HP PSC 750 Problem ze sterownikami na viste (3)
Mam problem...chce zmienic viste na xp sp2 (1)
Problem ze sterownikami do lexmark Z645 pod viste (5)
Nietypowy boot - start z HDD i instalacja Win7 na ten HDD (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.105 seconds

elektroda.pl temat RSS