Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...
Autor
Wiadomość
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#1 Post autora tematu 07 Paź 2008 23:47   

Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Jak w temacie.
Wiadomo, płytkę zbotowaną wkładam do napędu, w biosie ustawione na boot z płyty w 1 kolejności potem na hdd... ładnie pięknie ...wyskakuje "dowolny klawisz spowoduje...". Kopiują mi się sterowniki, wybór partycji, potem formatuje (dysk C ->300GB), dalej się kopiują i następuje pierwszy restart.... uruchamia się i tu cały problem... nie kontynuuje mi instalacji tylko zaczyna od nowa pomimo, że nie wyswietla się komunikat "dowolny klawisz spowoduje..." i nie naciskam żadnego klawisza. Próbowałem taki myk, że przestawiałem boot w 1 kolejności na hdd ale wtedy dochodziło do pewnego momentu i się resetował.

Teraz nawet nie wyskakuje mi komunikat "dowolny klawisz spowoduje..." tylko od razu samo startuje...
Czy to może jakieś pozostałośći po Viscie czy może jakieś ustawienia w biosie?? Ktoś pisał, aby proces formatowania wykonać Windowsem 2000, czy to pomoże?
HELP HELP HELP HELP HELP
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2008 23:47   





Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#2 07 Paź 2008 23:57   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Podaj wersję Windows XP: XP, XP SP1, XP SP2, XP SP3?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2008 23:57   





Powrót do góry
   
abakuz
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 43

Post#3 08 Paź 2008 00:12   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


No a nie mozesz po prostu wyjac plyty od razu po restarcie?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Paź 2008 00:12   





Powrót do góry
   
andyborowicz
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 49
Miasto: Bełchatów

Post#4 08 Paź 2008 12:35   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


W pierwszej kolejności upewnij się, że Twoja płyta WinXP jest dobra. Spróbuj instalacji z innej płyty - jak pójdzie normalnie to masz płytę walniętą. Wiele razy się z czymś takim spotkałem.

Jeśli jednak problem pozostanie to w pierwszej kolejności sprawdź RAM (włączaj pojedynczo kości, zmień sloty, w końcu wymień na inny).
Powrót do góry
   
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#5 Post autora tematu 08 Paź 2008 13:42   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Tak więc: próbowałem na XP i XP SP2. Płyty z winem są na 100% dobre, bo tą np. bez sp2 mam na swoim komputerze a ją instalowałem już dziesiątki razy. Płytę po restarcie wyjmowałem i też nie pomaga, dochodzi do pewnego momentu i restart.
Jest problem bo komputer ma plomby a nie jest mój i mam dylemat czy jez zrywać aby sprawdzać RAM...???

Spróbuje na XP SP3 a nawet WIN 2000 ale trochę to potrwa bo muszę sobie skołowac...
Jeśli jeszcze są jakieś sugestie to bardzo proszę....
Powrót do góry
   
andyborowicz
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 49
Miasto: Bełchatów

Post#6 08 Paź 2008 13:58pomocny post - solucja   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Oj, jeżeli ma plomby jeszcze ważne, to lepiej dać na sprawdzenie gwarancyjne...
Płyta na 100% dobra, więc problem siedzi w środku. Można jeszcze spróbować zdjąć wszystkie partycje, przeprowadzić full format i założyć partycje NTFS na nowo.
Powrót do góry
   
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#7 Post autora tematu 08 Paź 2008 14:24   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


No właśnie... formatowałem na NTFS ale szybkie, teraz przeprowadzę normalne.
A jeszcze odnośnie tego sprawdzenia gwarancyjnego... kompa wzięłem od znajomych i jest po formacie... to jak pójdę/pójdą oni, to powiedzą, że moja wina ten format i sobie zażyczą za instalację... i pewnie jeszcze namamrotają po co się za to biorę jak pojęcia nie mam lub coś podobnego... a pewnie sami by mieli problemy bo jak patrzę po necie to ledwie 1 lub może 2 takie przypadki widziałem i to bez rozwiązania problemu..

Moim zdaniem może to być specyfika rozwiązania elektroniki, płyty głownej czy jak tam... ale żeby nie przedłużać to czynię tak jak pisałem i sprawdzam dalej...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Paź 2008 14:24   





Powrót do góry
   
rafu84
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Sie 2006
Posty: 105
Miasto: Opoczno

Post#8 Post autora tematu 14 Paź 2008 13:11   

Re: Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...


Plus dla kolegi andyborowicz - problem siedział w partycji. Jednak to nie Twoja sugestia mi pomogła aczkolwiek mój błąd, że źle odebrałem zalecenia.

Problem rozwiązany.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Instalacja Xp na Viste - nietypowy problem. Pomocy...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem ze sterownikami do lexmark Z645 pod viste (5)
Mam problem...chce zmienic viste na xp sp2 (1)
HP PSC 750 Problem ze sterownikami na viste (3)
Problem z instalacja modemu zxdsl 852. POMOCY (9)
POMOCY!!!!! MAM PROBLEM Z INSTALACJA KIEROWNICY !!!!! (3)
Instalacja linuxa. Mam już Viste. Jak zainstalować bez formatowania dysku? (6)
Jak uaktualnic Viste do windows7 ? - nowa instalacja (1)
Nietypowy problem z HP930C -pomocy!!!!!!!! (1)
Nietypowy problem- podwójna instalacja systemu Windows (4)
problem z portem com w laptopie ibm a31 pomocy pomocy pomocy (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS