FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

czujnik drgań ze zdalnym przesyłem danych

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> czujnik drgań ze zdalnym przesyłem danych
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 08 Oct 2008 21:42   

czujnik drgań ze zdalnym przesyłem danych

witam:)
mam prośbę - potrzebuje jakis czujnik drgań (przyspieszeń) ale o małej masie własnej i radiowym przesyłaniu danych (do np komputera) lub mający własny rejestrator drgań dający się połączyć po przeprowadzeniu badania z komputerem. czy orientujecie sie w namiariach na jakiś dystrybutorów takich czujników?? czy w ogole sa takie czujniki, ktore wysyłaja sygnał radiowo do jakiegoś wzmacniacza albo komputera?? cena mnie nie interesuje-interesuje mnie dostępność tego:)

ogólnie przedstawię informację o badaniu: wagonik kolejowy jedzie po torach a czujnik bada drgania (przyspieszenia) w 3 osiach. ważne by czujnik miał małą masę, nie mającą wpływu na masę wagonika. interesuje mnei zdalne przesyłanie wyników w czasie zbliżonym do rzeczywistego, ponieważ nie zastosuje akcelerometru z kabelkiem ze względu na opór jaki będzie mi wpływał na przyspieszenie wagonika. Uprzejmie proszę o namiary na firmy zajmujące się takim sprzętem:)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Oct 2008 21:42   

Back to top

Trapp
Poziom 12
Poziom 12

Post#2 09 Oct 2008 08:59   

Re: czujnik drgań ze zdalnym przesyłem danych

Proponuję zastosować standardowy czujnik z wyjściem 4-20mA i moduł transmisji radiowej np. firmy Phoenix Contact
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Oct 2008 08:59   

Back to top

brynol_k
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 09 Oct 2008 21:18   

Re: czujnik drgań ze zdalnym przesyłem danych

a mogłbys mi podać nazwę firmy albo linka (żeby nie było kryptoreklamy) do producenta takich czujników i producenta tych modułów transmisji radiowej?? czy taki czujnik jest przeznaczony do danych "szybkozmiennych"?? jak duże opóźnienia będe miał na odbiorniku??
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> czujnik drgań ze zdalnym przesyłem danych
Page 1 of 1
Similar topics
Czujnik temperatury - odczyt danych na PC przez RS-232 (4)
Czujnik pomiarów drgań/wibracji. (8)
Czujnik drgań - ile kosztuje (1)
Czujnik zbliżeniowy LANDIS&GYR -poszukuję danych (3)

Page generation time: 0.178 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed