| Author |
krystian333 Poziom 11

|
15 Oct 2008 08:05 Renault Megane Scenic - Jak odłączyć Fabryczny Immobilajzer |
|
|
|
Witam
Mam Renault Megane Scenic 1997 rok
Mam w nim centralny zamek (wszystkie sterowniki Slave)
Pilot na podczerwień ma mały zasięg bo trzeba celować do lusterka
Chcę zamontować Alarm z centralnym zamkiem z Allegro do 150zł juz są super Zestawy
Zamierzam zmienić w przednich drzwiach sterowniki z Slave na Master
W środku mam przycisk do zamykania i otwierania drzwi, pod niego podłącze przekaźnik od centralnego.
Ale nie wiem gdzie się znajduje i jak odłączyć Fabryczny Immobilajzer
to Jedyny mankament
Chyba że idzie się pod ten odyginalny Immobilajzer podpiąć to by było super (ale szczerze wątpie)
Jeśli ktoś kiedyś robił coś takiego w Scenicu, proszę o pomoc co można by tu uczynić
Czekam na Info gdzie szukać Immobilajzera i jak go odłączyć, lub jak pogodzić alarm z allegro z fabrycznym immobilajzerem
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Oct 2008 08:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
cardiag Poziom 21

|
15 Oct 2008 11:59 Re: Renault Megane Scenic - Jak odłączyć Fabryczny Immobilaj |
|
|
|
odłączyć się niestety nie da domowym sposobem i nie pytaj na forum, bo to niezgodne z regulaminem.
Mogę pomóc.
Sterowanie centralnego z przycisku na konsoli, tam się podpinasz, nie potrzeba robić mastera w drzwiach.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
15 Oct 2008 11:59 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
krystian333 Poziom 11

|
17 Oct 2008 12:46 Re: Renault Megane Scenic - Jak odłączyć Fabryczny Immobilaj |
|
|
|
| cardiag wrote: |
odłączyć się niestety nie da domowym sposobem i nie pytaj na forum, bo to niezgodne z regulaminem.
Mogę pomóc.
Sterowanie centralnego z przycisku na konsoli, tam się podpinasz, nie potrzeba robić mastera w drzwiach. |
Dzięki za ODP.
Dlaczego to jest niezgodne z regulaminem...To jest mój samochód i chcę zamontować inne zabezpieczenie samochodu, bo w Scenicach akurat immobilajzer jest trochę uciążliwy.
Jeśli możesz mi pomóc to podaj mi swoj nr GG lub email .
Mój to 214728
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |