FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Nietypowe zasilacze ATX

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Nietypowe zasilacze ATX
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 09 Mar 2004 12:04   

Nietypowe zasilacze ATX

PAnowie mam pytanie następującej masci - mam kilka zasilaczy z nietypowych obudów których nie idzie zastapić standardowym rozmiarem zasilacza. Problem jest następujący wszystkie 3 startują kiedy łącze zielony przewód do masy oraz zapne twarde dyski i cd rom ale kiedy juz zapne płyte główną (różne płyty) nie dają rady wystartować. Wentyle wykonują cykliczne ruchy tak jakby zasilacz chciał wystartować ale nie ma dostatecznej siły - to taki obrazowy opis. Czy zasilacze moge wywalić czy jest dla nich jakaś nadzieja? Dzięki za odpowiedz.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 09 Mar 2004 12:04   

Back to top

Pi-Vo
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 09 Mar 2004 12:09   

Nietypowe zasilacze ATX

Jest nadzieja ,wygląda na to że inaczej na złączu ATX moga być inaczej wyprowadzone napięcia i zasilacz startuje (cykliczne zrywy wentylatorów) a potem jest przeciążany ,może być to coś innego ,może ma inny sygnał power good ,ale takie zasilacze są na ogół super jakości i sam takie mam ,podłączałem do nich sam przewody i u mnie działa taki w komputerze bez sęków.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Mar 2004 12:09   

Back to top

Robert1978
Poziom 9
Poziom 9

Post#3 Post from the author of the topic 09 Mar 2004 12:17   

Re: Nietypowe zasilacze ATX

Może troche źle sprecyzowałem pytanie - te zasilacze pochodzą z oryginalnych obudów IBM i nie chcą współpracować ze sprzętem z którym działały do niedawna bez zarzutu. Chodzi mi o jakąś rade co by je reanimować (wymiana jekichś elementów) - generalnie jakego elementu zurzycie powoduje niemożliwośc startu zasilacza? Troche to zawiłe ale i tak dzięki za odpowiedz.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 09 Mar 2004 12:17   

Back to top

wilga05
Poziom 14
Poziom 14

Post#4 10 Mar 2004 00:26   

Witam obstawiał bym za wymianą elektrolitów w zasilaczu , na początek po stronie 220v (elektrolity lubią tracic pojemność z czasem , szczegulnie jak sa stare i nieuzywane)
Back to top

raffalek
Poziom 14
Poziom 14

Post#5 24 Mar 2004 10:55   

A może nie masz napięcia PG 5V to jest na 3 nodze wtyczki koło skrajnego przewodu 12V.???
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Nietypowe zasilacze ATX
Page 1 of 1

Page generation time: 0.145 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed