Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Resetowanie sie nowego komputera


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Resetowanie sie nowego komputera
Autor
Wiadomość
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#1 Post autora tematu 16 Paź 2008 19:05   

Resetowanie sie nowego komputera


Witam otóż mam pewien problem złożyłem sobie nowy komputer jednak po zainstalowaniu Windowsa pojawiają się resety podczas normalnej pracy komputera, sprawdzałem już pamięci, zasilacz i te części są dobre.
Zrobiłem zrzut błedu z minidump proszę o pomoc.

Cytat:
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.6.0003.5
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini091708-02.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055c700
Debug session time: Wed Sep 17 19:35:41.093 2008 (GMT+2)
System Uptime: 0 days 0:01:03.812
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
..................................................................................................................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
...........
Unable to load image nv4_disp.dll, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nv4_disp.dll
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nv4_disp.dll
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000007E, {c000001d, bfbd804f, baec3b88, baec3884}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*************************************************************************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
*************************************************************************
Probably caused by : hardware ( nv4_disp+20504f )

Followup: MachineOwner

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Paź 2008 19:05   





Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21467
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#2 16 Paź 2008 20:09   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Podaj całą konfigurację z danymi zasilacza włącznie.
Powrót do góry
   
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#3 Post autora tematu 16 Paź 2008 20:49   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Core 2 Duo E6750 2,66GHz
Płyta główna GIGABYTE GA-P35-DS3L S755
Grafika GIGABYTE 9600GT SILENTPIPE
Pentagram freezone karakorum HP-120
Zasilacz 4MAX YESICO SILENTCOOL SC-560W
Dysk 500GB Seagate
Zasilacz to porządny sprzęt więc od niego nie powinno być problemów.

Moderowano przez K!lleR:
10.9 pisanie z użyciem slangu młodzieżowego (branżowego), notoryczne popełnianie błędów ortograficznych, pisanie z użyciem przycisku "Caps Lock"

Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21467
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 16 Paź 2008 21:18   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Masz zainstalowane najnowsze sterowniki do k.graficznej ? Sprawdzałeś temperaturę k.graficznej ? Dodatkowe zasilanie podpięte ? Na próbę zamocuj dodatkowy wentylator tak żeby dmuchał na grafikę.
Powrót do góry
   
whats_upp
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Lut 2004
Posty: 377
Miasto: Łuków

Post#5 16 Paź 2008 21:24   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Dodaj jeszcze symbole do Debugger-a i jeszcze raz analizę tego samego zrzutu, zobaczymy co dalej wyskoczy.

Ale mi to wygląda na problem z grafiką.
Powrót do góry
   
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#6 Post autora tematu 16 Paź 2008 21:59   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Sterowniki ściągałem najnowsze temp. karty jest w normie nawet sprawdzałem ją u kolegi.
Powrót do góry
   
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#7 Post autora tematu 18 Paź 2008 15:29   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Na problem z Prockiem to mi nie wygląda testowałem go pod SUPER PI i jakos resetów nie było wiec co to może być płyta główna??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Paź 2008 15:29   





Powrót do góry
   
figur
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 32
Miasto: Radom

Post#8 18 Paź 2008 22:01   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Proponuję sprawdzić dysk najlepiej programem MHDD.
:arrow: Link do programu MHDD
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Paź 2008 22:01   





Powrót do góry
   
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#9 Post autora tematu 02 Lis 2008 13:31   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Wczoraj wyskoczył mi nowy bład "System NVIDIA System Sentinel zgłasza, że moc przekazywana do karty graficznej z układem NVIDIA nie jest wystarczająca. ...i już nie wiem czy to wina karty czy płyty co radzicie?
Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33259
Miasto: Łódź

Post#10 02 Lis 2008 13:33   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Dwa tygodnie temu zadano koledze pytanie, na które nie uzyskaliśmy odpowiedzi:
tronic1 napisał:
Dodatkowe zasilanie podpięte ?

Powrót do góry
   
burgman_85
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 3
Miasto: Szczecin

Post#11 02 Lis 2008 13:40   

Re: resetowanie sie nowego komputera


A czy ta płyta ma zintegrowana kartę graficzna ??
Powrót do góry
   
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#12 Post autora tematu 02 Lis 2008 14:50   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Zasilanie podpięte a płyta nie ma zintegrowanej karty graficznej.
Powrót do góry
   
michaellopl
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 33

Post#13 05 Lis 2008 02:11   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Pomimo tego iz zasilacz jest porzadny, proponuje sprawdzic na innym o duzej mocy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lis 2008 02:11   





Powrót do góry
   
abic
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 10 Paź 2007
Posty: 54

Post#14 05 Lis 2008 11:29   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Witam wrzuć sobie płyte z knopixem lub inną wersją bootowalną i pobaw sie troszke i sprawdź czy pod linuxem też ci się resetuje jesli tak to wina windy odpada , później odłącz dysk i inne urządzenia peryferyjne i sprawdzaj może trafisz na coś co się gryzie :).
PS.
Moze to kości ram ja tak kiedyś miałem, ze zaraz po starcie komputer mi sie resetował jak dołożyłem sobie ramu.
Powrót do góry
   
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#15 Post autora tematu 10 Lis 2008 13:33   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Zauważyłem jeszcze coś gdy podłączyłem drugi dysk przy kopiowaniu danych występują częściej właśnie te resety.
Karta graf. sprawna ,pamięci ram tez, procesor tez był testowany w super PI. Może to być dysk?
Powrót do góry
   
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

Post#16 Post autora tematu 11 Lis 2008 13:16   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Jeżeli mowa o wtyczkach dodatkowe zasilanie mam podłączone do karty 6-pinowa wtyczka nie 4 poniewaz do zasilacza takiej nie dostałem ale to chyba nie powinno mieć wpływu?
Powrót do góry
   
iron64
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 5480

Post#17 11 Lis 2008 13:31   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Do karty graficznej podpiąłeś 4 pinową wtyczkę?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Resetowanie sie nowego komputera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
samoczynne resetowanie sie komputera (5)
bezpodstawne resetowanie sie komputera!!! (32)
Resetowanie sie komputera (14)
resetowanie sie komputera (5)
Resetowanie sie komputera (17)
Resetowanie sie komputera (3)
resetowanie sie komputera (19)
Resetowanie sie komputera, blue screeny, zawieszanie sie i monitor nie dziala (28)
BlueScreeny, resetowanie sie komputera. (13)
Ga-8i865P-G - Resetowanie sie komputera (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.098 seconds

elektroda.pl temat RSS