Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Resetowanie sie nowego komputera


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Resetowanie sie nowego komputera Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#1 16 Paź 2008 19:05  Autor tematu   

Resetowanie sie nowego komputera


Witam otóż mam pewien problem złożyłem sobie nowy komputer jednak po zainstalowaniu Windowsa pojawiają się resety podczas normalnej pracy komputera, sprawdzałem już pamięci, zasilacz i te części są dobre.
Zrobiłem zrzut błedu z minidump proszę o pomoc.

Cytat:
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.6.0003.5
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini091708-02.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055c700
Debug session time: Wed Sep 17 19:35:41.093 2008 (GMT+2)
System Uptime: 0 days 0:01:03.812
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
..................................................................................................................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
...........
Unable to load image nv4_disp.dll, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nv4_disp.dll
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nv4_disp.dll
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000007E, {c000001d, bfbd804f, baec3b88, baec3884}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*************************************************************************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
*************************************************************************
Probably caused by : hardware ( nv4_disp+20504f )

Followup: MachineOwner


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21573
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#2 16 Paź 2008 20:09    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Podaj całą konfigurację z danymi zasilacza włącznie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#3 16 Paź 2008 20:49  Autor tematu   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Core 2 Duo E6750 2,66GHz
Płyta główna GIGABYTE GA-P35-DS3L S755
Grafika GIGABYTE 9600GT SILENTPIPE
Pentagram freezone karakorum HP-120
Zasilacz 4MAX YESICO SILENTCOOL SC-560W
Dysk 500GB Seagate
Zasilacz to porządny sprzęt więc od niego nie powinno być problemów.

Moderowano przez K!lleR:
10.9 pisanie z użyciem slangu młodzieżowego (branżowego), notoryczne popełnianie błędów ortograficznych, pisanie z użyciem przycisku "Caps Lock"


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21573
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#4 16 Paź 2008 21:18    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Masz zainstalowane najnowsze sterowniki do k.graficznej ? Sprawdzałeś temperaturę k.graficznej ? Dodatkowe zasilanie podpięte ? Na próbę zamocuj dodatkowy wentylator tak żeby dmuchał na grafikę.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
whats_upp
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Lut 2004
Posty: 370
Miasto: Łuków

whats_upp
Poziom 17
Post#5 16 Paź 2008 21:24    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Dodaj jeszcze symbole do Debugger-a i jeszcze raz analizę tego samego zrzutu, zobaczymy co dalej wyskoczy.

Ale mi to wygląda na problem z grafiką.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#6 16 Paź 2008 21:59  Autor tematu   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Sterowniki ściągałem najnowsze temp. karty jest w normie nawet sprawdzałem ją u kolegi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#7 18 Paź 2008 15:29  Autor tematu   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Na problem z Prockiem to mi nie wygląda testowałem go pod SUPER PI i jakos resetów nie było wiec co to może być płyta główna??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
figur
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 32
Miasto: Radom

figur
Poziom 9
Post#8 18 Paź 2008 22:01    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Proponuję sprawdzić dysk najlepiej programem MHDD.
Arrow Link do programu MHDD

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#9 02 Lis 2008 12:31  Autor tematu   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Wczoraj wyskoczył mi nowy bład "System NVIDIA System Sentinel zgłasza, że moc przekazywana do karty graficznej z układem NVIDIA nie jest wystarczająca. ...i już nie wiem czy to wina karty czy płyty co radzicie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#10 02 Lis 2008 12:33    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Dwa tygodnie temu zadano koledze pytanie, na które nie uzyskaliśmy odpowiedzi:
tronic1 napisał:
Dodatkowe zasilanie podpięte ?


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
burgman_85
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 3
Miasto: Szczecin

burgman_85
Poziom 2
Post#11 02 Lis 2008 12:40    

Re: resetowanie sie nowego komputera


A czy ta płyta ma zintegrowana kartę graficzna ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#12 02 Lis 2008 13:50  Autor tematu   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Zasilanie podpięte a płyta nie ma zintegrowanej karty graficznej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
michaellopl
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 33

michaellopl
Poziom 9
Post#13 05 Lis 2008 01:11    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Pomimo tego iz zasilacz jest porzadny, proponuje sprawdzic na innym o duzej mocy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
abic
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 10 Paź 2007
Posty: 53

abic
Poziom 10
Post#14 05 Lis 2008 10:29    

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Witam wrzuć sobie płyte z knopixem lub inną wersją bootowalną i pobaw sie troszke i sprawdź czy pod linuxem też ci się resetuje jesli tak to wina windy odpada , później odłącz dysk i inne urządzenia peryferyjne i sprawdzaj może trafisz na coś co się gryzie Smile.
PS.
Moze to kości ram ja tak kiedyś miałem, ze zaraz po starcie komputer mi sie resetował jak dołożyłem sobie ramu.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#15 10 Lis 2008 12:33  Autor tematu   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Zauważyłem jeszcze coś gdy podłączyłem drugi dysk przy kopiowaniu danych występują częściej właśnie te resety.
Karta graf. sprawna ,pamięci ram tez, procesor tez był testowany w super PI. Może to być dysk?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TOMEEK88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 38
Miasto: DOBIEGNIEW

TOMEEK88
Poziom 9
Post#16 11 Lis 2008 12:16  Autor tematu   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Jeżeli mowa o wtyczkach dodatkowe zasilanie mam podłączone do karty 6-pinowa wtyczka nie 4 poniewaz do zasilacza takiej nie dostałem ale to chyba nie powinno mieć wpływu?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
iron64
Spec Overclocking
Spec Overclocking


Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 5421

iron64
Spec Overclocking
Post#17 11 Lis 2008 12:31    

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Do karty graficznej podpiąłeś 4 pinową wtyczkę?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Resetowanie sie nowego komputera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Resetowanie sie komputera, blue screeny, zawieszanie sie i monitor nie dziala (28)
resetowanie sie komputera (19)
Resetowanie sie komputera (3)
Resetowanie sie komputera (17)
resetowanie sie komputera (5)
Resetowanie sie komputera (14)
bezpodstawne resetowanie sie komputera!!! (32)
samoczynne resetowanie sie komputera (5)
BlueScreeny, resetowanie sie komputera. (13)
Ga-8i865P-G - Resetowanie sie komputera (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS