Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Resetowanie sie nowego komputera


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->Resetowanie sie nowego komputera Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#1 16 Oct 2008 19:05  Topic author   

Resetowanie sie nowego komputera


Witam otóż mam pewien problem złożyłem sobie nowy komputer jednak po zainstalowaniu Windowsa pojawiają się resety podczas normalnej pracy komputera, sprawdzałem już pamięci, zasilacz i te części są dobre.
Zrobiłem zrzut błedu z minidump proszę o pomoc.

Quote:
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.6.0003.5
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini091708-02.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***
****************************************************************************
* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *
* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *
* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *
****************************************************************************
Executable search path is:
*********************************************************************
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) MP (2 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055c700
Debug session time: Wed Sep 17 19:35:41.093 2008 (GMT+2)
System Uptime: 0 days 0:01:03.812
* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *
* *
* The Symbol Path can be set by: *
* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *
* using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. *
* using .sympath and .sympath+ *
*********************************************************************
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
..................................................................................................................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
...........
Unable to load image nv4_disp.dll, Win32 error 2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nv4_disp.dll
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nv4_disp.dll
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000007E, {c000001d, bfbd804f, baec3b88, baec3884}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*************************************************************************
*** ***
*** ***
*** Your debugger is not using the correct symbols ***
*** ***
*** In order for this command to work properly, your symbol path ***
*** must point to .pdb files that have full type information. ***
*** ***
*** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not ***
*** contain the required information. Contact the group that ***
*** provided you with these symbols if you need this command to ***
*** work. ***
*** ***
*** Type referenced: nt!_KPRCB ***
*** ***
*************************************************************************
Probably caused by : hardware ( nv4_disp+20504f )

Followup: MachineOwner


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21869
Helped: 2558
Post rating: 171
tronic1
Spec od komputerów
Post#2 16 Oct 2008 20:09    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Podaj całą konfigurację z danymi zasilacza włącznie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#3 16 Oct 2008 20:49  Topic author   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Core 2 Duo E6750 2,66GHz
Płyta główna GIGABYTE GA-P35-DS3L S755
Grafika GIGABYTE 9600GT SILENTPIPE
Pentagram freezone karakorum HP-120
Zasilacz 4MAX YESICO SILENTCOOL SC-560W
Dysk 500GB Seagate
Zasilacz to porządny sprzęt więc od niego nie powinno być problemów.

Moderated by K!lleR:
10.9 pisanie z użyciem slangu młodzieżowego (branżowego), notoryczne popełnianie błędów ortograficznych, pisanie z użyciem przycisku "Caps Lock"


Helpful post? + 0
Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21869
Helped: 2558
Post rating: 171
tronic1
Spec od komputerów
Post#4 16 Oct 2008 21:18    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Masz zainstalowane najnowsze sterowniki do k.graficznej ? Sprawdzałeś temperaturę k.graficznej ? Dodatkowe zasilanie podpięte ? Na próbę zamocuj dodatkowy wentylator tak żeby dmuchał na grafikę.

Helpful post? + 0
Back to top
whats_upp
Level 18
Location: Łuków
Joined: 17 Feb 2004
Posts: 376
Helped: 26
Post rating: 3
whats_upp
Level 18
Post#5 16 Oct 2008 21:24    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Dodaj jeszcze symbole do Debugger-a i jeszcze raz analizę tego samego zrzutu, zobaczymy co dalej wyskoczy.

Ale mi to wygląda na problem z grafiką.

Helpful post? + 0
Back to top
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#6 16 Oct 2008 21:59  Topic author   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Sterowniki ściągałem najnowsze temp. karty jest w normie nawet sprawdzałem ją u kolegi.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#7 18 Oct 2008 15:29  Topic author   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Na problem z Prockiem to mi nie wygląda testowałem go pod SUPER PI i jakos resetów nie było wiec co to może być płyta główna??

Helpful post? + 0
Back to top
figur
Level 11
Location: Radom
Joined: 21 Feb 2007
Posts: 32
Helped: 1
figur
Level 11
Post#8 18 Oct 2008 22:01    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Proponuję sprawdzić dysk najlepiej programem MHDD.
:arrow: Link do programu MHDD

Helpful post? + 0
Back to top
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#9 02 Nov 2008 12:31  Topic author   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Wczoraj wyskoczył mi nowy bład "System NVIDIA System Sentinel zgłasza, że moc przekazywana do karty graficznej z układem NVIDIA nie jest wystarczająca. ...i już nie wiem czy to wina karty czy płyty co radzicie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32771
Helped: 1787
jankolo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#10 02 Nov 2008 12:33    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Dwa tygodnie temu zadano koledze pytanie, na które nie uzyskaliśmy odpowiedzi:
tronic1 wrote:
Dodatkowe zasilanie podpięte ?


Helpful post? + 0
Back to top
burgman_85
Level 2
Location: Szczecin
Joined: 24 Aug 2008
Posts: 3
Post rating: 1
burgman_85
Level 2
Post#11 02 Nov 2008 12:40    

Re: resetowanie sie nowego komputera


A czy ta płyta ma zintegrowana kartę graficzna ??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#12 02 Nov 2008 13:50  Topic author   

Re: resetowanie sie nowego komputera


Zasilanie podpięte a płyta nie ma zintegrowanej karty graficznej.

Helpful post? + 0
Back to top
michaellopl
Level 10
Joined: 21 Feb 2008
Posts: 33
michaellopl
Level 10
Post#13 05 Nov 2008 01:11    

Re: resetowanie sie nowego komputera


Pomimo tego iz zasilacz jest porzadny, proponuje sprawdzic na innym o duzej mocy.

Helpful post? + 0
Back to top
abic
Level 10
Joined: 10 Oct 2007
Posts: 53
Helped: 1
abic
Level 10
Post#14 05 Nov 2008 10:29    

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Witam wrzuć sobie płyte z knopixem lub inną wersją bootowalną i pobaw sie troszke i sprawdź czy pod linuxem też ci się resetuje jesli tak to wina windy odpada , później odłącz dysk i inne urządzenia peryferyjne i sprawdzaj może trafisz na coś co się gryzie :).
PS.
Moze to kości ram ja tak kiedyś miałem, ze zaraz po starcie komputer mi sie resetował jak dołożyłem sobie ramu.

Helpful post? + 0
Back to top
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#15 10 Nov 2008 12:33  Topic author   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Zauważyłem jeszcze coś gdy podłączyłem drugi dysk przy kopiowaniu danych występują częściej właśnie te resety.
Karta graf. sprawna ,pamięci ram tez, procesor tez był testowany w super PI. Może to być dysk?

Helpful post? + 0
Back to top
TOMEEK88
Level 9
Location: DOBIEGNIEW
Joined: 19 Jul 2007
Posts: 38
TOMEEK88
Level 9
Post#16 11 Nov 2008 12:16  Topic author   

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Jeżeli mowa o wtyczkach dodatkowe zasilanie mam podłączone do karty 6-pinowa wtyczka nie 4 poniewaz do zasilacza takiej nie dostałem ale to chyba nie powinno mieć wpływu?

Helpful post? + 0
Back to top
iron64
Spec Overclocking
Joined: 23 Dec 2006
Posts: 5447
Helped: 580
Post rating: 27
iron64
Spec Overclocking
Post#17 11 Nov 2008 12:31    

Re: Resetowanie sie nowego komputera


Do karty graficznej podpiąłeś 4 pinową wtyczkę?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Resetowanie sie nowego komputera
Page 1 of 1

Similar topics to resetowanie sie nowego komputera

Resetowanie sie komputera, blue screeny, zawieszanie sie i monitor nie dziala (28)
resetowanie sie komputera (19)
Resetowanie sie komputera (3)
Resetowanie sie komputera (17)
resetowanie sie komputera (5)
Resetowanie sie komputera (14)
bezpodstawne resetowanie sie komputera!!! (32)
samoczynne resetowanie sie komputera (5)
BlueScreeny, resetowanie sie komputera. (13)
Ga-8i865P-G - Resetowanie sie komputera (8)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.161 seconds