FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Gdzie sie ustawia DNS-y pod WIN ?? Jak to jest z tymi DNS?

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Gdzie sie ustawia DNS-y pod WIN ?? Jak to jest z tymi DNS?
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 09 Mar 2004 18:24   

Gdzie sie ustawia DNS-y pod WIN ?? Jak to jest z tymi DNS?

Witam, badalem dwoma programikami-"DNS-speederami" czas odpowiedzi serwerow DNS.
Pytanie: gdzie te programy wpisuja ustawienie tego optymalnego DNS-a ktorego wynajduja? zakladam ze gdzies w systemie (win2000) to musi byc?? jakis plik ini/cfg/rejestr?
W ustawieniach przegladarki nie znalazlem, w opcjach sieciowych rowniez, tylko we wlasciwosciach protokolu TCP/IP - czy tam nalezy recznie wprowadzic te adresy?
Gdzie mozna znalezc listy sensownych na Polske DNS? ja w tej chwili mam liste tylko 59..google mi cos nie pomaga :(

Jak to w ogole jest z tymi serwerami? Domyslnie przegladarka (uzywam Opery 7.23) szuka pierwszego lepszego za kazdym razem? jesli ustawie j.w. beda tylko te co ustawie wykorzystywane?o co chodzi z tymi sufiksami?
aha i Opera podaje zawsze ze laczy sie z 127.0.0.1 -czytalem, ze to jest lokalne proxy czy jakos tak-to normalne?

Czy mozecie polecic jakis programik pozwalajacy postawic taki DNS pod win (wiem ze np pod linuxem mozna) i czy mozliwe to jest w warunkach sieci akademickiej ??(chyba wszystkie komputery sa pod tym samym IP zew. jak mniemam??? i chyba okresowo sie ono zmienia)

Wiem ze zadaje duzo pytan ale w sprawach sieci jestem jeszcze raczkujacy :D

pozdrawiam, dzieki z gory za odpowiedzi
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 09 Mar 2004 18:24   

Back to top

elektryk
Poziom 26
Poziom 26

Post#2 09 Mar 2004 20:16   

Re: Gdzie sie ustawia DNS-y pod WIN ?? Jak to jest z tymi DN

Poszuka w dziale Cwaniacy
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Gdzie sie ustawia DNS-y pod WIN ?? Jak to jest z tymi DNS?
Page 1 of 1
Similar topics
podpięcie domeny pod serwer DNS w nazwa.pl (6)
Gdzie na dysku zapisane są: IP, maska, brama i dns-y (5)
Gdzie wpisujemy DNS??? (3)
samoczynnie zmaieniający sie DNS (3)
DNS. Jakie są aktualnie najlepsze DNS-y? (4)
Routing i DNS. Konfiguracja tablic routingu. Serwer DNS. (4)
Masowa pamięć sieciowa - Dlink DNS-313 czy DNS 323 (7)
Żądania reverse DNS - jak są przetwarzane przez serwery DNS? (2)
Jak uzyskac na IP, MAC, DNS od dostawcy sieci pod win 98 (1)

Page generation time: 0.198 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed