FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Antena discone dla WLAN

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Radio communication equipment Service -> Antena discone dla WLAN
Author
Poziom 21
Poziom 21

Post#1 Post from the author of the topic 10 Mar 2004 08:57   

Antena discone dla WLAN

Pytanie o anteny discone - czy można zastosować te anteny dla WLAN (pewnie tak). Chodzi o to, że szukam anteny dookólnej o dużym kącie promieniowania w pionie - 20st i lepiej. Trafiłem na opis, że te anteny mają duży kąt promieniowania w pionie, ale chcę zapytać fachowców, co to za antena, jakie są jej pametery. Gdyby jeszcze ktoś podał jakieś konkretne linki do opisów jak ją zrobić to byłaby to pełnia szczęścia :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Mar 2004 08:57   

Back to top

c2h5oh
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 10 Mar 2004 09:38   

Re: Antena discone dla WLAN

Cześć !

Tu jest gotowy projekt :

http://www.olotwireless.net/catala/discono.htm

Może Ci podpasuje .
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 10 Mar 2004 09:38   

Back to top

techrys
Poziom 21
Poziom 21

Post#3 Post from the author of the topic 11 Mar 2004 10:19   

Dzięki. Ale: because my english is very bad, może ktoś mi wyjaśni o co chodzi w tej antenie? Rozumiem że promieniuje ona w dwóch płaszczyznach, ale co jak gdzie kiedy?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Mar 2004 10:19   

Back to top

Piter K.
Poziom 19
Poziom 19

Post#4 11 Mar 2004 15:56   

tak! tylko discone to nie najlepsze rozwazanie do wifi jako antena szerokopasmowa jest ok tylko zysk jej jest mierny wiec musisz poszukac innych rozwiazan podal bym jakis link ale twoie problemy lingwistyczne...skoro angielski nie to rosyjski tez chyba nie koniecznie ale http://www.cqham.ru/wirelessl.htm sprobuj poogladac obrazki i moze znajdzesz cos.nie mniej jesli koniecznie discone...to ona ma sprawnosc co najwyzej zwyklego GP a wymiary podawalem w poscie do tematu "jaka antena do skanera 46-860MHz
pzdrawiam-moze gdyby jakies blizsze dane-sam zajmuje sie w-lanem i moze-jesli bede wiedzal(czlowiek cale zycie sie uczy)to pomoge
Back to top

techrys
Poziom 21
Poziom 21

Post#5 Post from the author of the topic 11 Mar 2004 21:08   

Wlanem zajmuję się na codzień - tak zarabiam na podatki, i anteny nie są mi obce. Jednak szukam anteny o dużym kącie promieniowania w pionie - niemal wszystkie anteny mają tą wadę, że wraz ze wzrostem zysku maleje ten kąt.
Mój problem polega na tym, że mam stacje bazowe na 10-cio piętrowych blokach, a klientów nieraz 50-100m od stacji. Stąd moje pytanie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Mar 2004 21:08   

Back to top

Piter K.
Poziom 19
Poziom 19

Post#6 12 Mar 2004 22:19   

witam!wiem o co chodzi,jednak nie polecam discone,zwykly"panel"bedzie lepszy.wszystko zalezy od tego jak masz rozstawionych userow bo mozna pochylic antene bazowa albo postawic dodatkowa antene sektorowa.podam ci wymiary do discone bo o to prosiles sa nieco smieszne bo dlugosc stozka to okolo 3cm a dysku 2cm mozesz zrobic tez taka 7,5cm stozek i 5cm dysk,tez bedzie chodzic ale prosciej zrobic nie trzeba mikroskopu :) materjal na taka antene to blacha miedziana(najlepiej-przy tej czestotliwosci posrebrzana)-reszte mozna podpatrzec w necie.jagbys mial jakies problemy to pytaj-tez zajmuje sie wifi moze nie dlugo bo dopiero rok czasu ale mysle ze od strony instalacji antenowej posiadam pewne doswiadczenie i jesli bede wiedziec to moge cos podpowiedziec.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Radio communication equipment Service -> Antena discone dla WLAN
Page 1 of 1
Similar topics
Czy da sie podlaczyc antene discone do skanera AR-108???? (3)
Jak sprawdzić antenę DISCONE ? (15)
Double Discone - konstrukcja (3)
Antena samoróbka wlan 2.4GHz! (2)
antena TV + WLAN + kombinacje (4)
Antena discone. Wskazówki do budowy? Wymiary? (4)
Antena discone. Jaki przewód? (2)
discone antena jak wykonac???? (9)
Najlepsza antena dla ciebie to ... (3)
Antena dla tunera cyfrowego (4)

Page generation time: 0.197 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed