Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV What to buy? -> For the Home -> Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji
Author
Message
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 14 Feb 2003
Posts: 4191

Post#391 08 Dec 2004 19:37   

madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


>> Polakk - no no.... efektownie się prezentuje. Faktycznie, taki zestawik może nieźle wygiąć dechy w regale. Ale jak wygląda!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Dec 2004 19:37   





Back to top
   
BuBos18
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 02 Nov 2003
Posts: 569

Post#392 08 Dec 2004 19:42   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


A tak wogóle co to jest pod Deckiem Question Bo na odtwarzacz płyt nie wygląda, bo ma za wąską szufladę.

Helpful message? + -

Back to top
   
polakk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Nov 2004
Posts: 363
Location: Gdańsk

Post#393 08 Dec 2004 20:06   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


O tym jak poszczególne części zestawu(zwłaszcza amplituner) "grają" zostało napisane na tym forum już chyba prawie wszystko-wystarczy poszukać, także nie będę się powtarzał bo będzie to off-topic. Dla mnie brzmienie sprzętu jest w zupełności wystarczające, i raczej kolumny nie pozwalają mi w pełni delektować się jakością dźwięku. Ja tylko będę miał zamiar wprowadzić 2 modyfikacje do amplitunera- zastosować zmodyfikowane przez excray'a sterowanie końcówkami mocy, oraz zamienić analogowy blok programatora 4 częstotliwości FM na cyfrową syntezę z pamięcią 10 stacji- poza zlikwidowaniem diodowej skali częstotliwości i wstawieniu w jej miejsce wyświetlacza żadnych zmian zewnętrznych nie będzie, bo synteza sterowana jest za pomocą 4 przycisków.

Co do „cegiełki” pod deckiem to jest to faktycznie „Odtwarzacz płyt kompaktowych 5450”. Szuflada wcale nie jest za waska tylko odtwarzacz ma niebagatelną szerokość 50 cm i stąd takie wrażenie! CD wyprodukowany 1992 roku(kosztował wtedy około 2,7 miliona złotych, i niewiele się zdewaluował bo dałem za niego w zeszłym roku równe 2 miliony Very Happy ) w ilości bodajże ok. 8000 egzemplaży. Oparty jest całkowicie na częściach Philips’a, ma 24-bitowy przetwornik i doskonałą jakość optyki- czyta płyty CDR o długości nawet 99 minut, nagrane z prędkością x52, a także CD-RW. Poza tym płyta naprawdę musi być gęsto porysowana żeby zaczęły się pojawiać przerwy w dźwięku! Taką jakością odczytu nie może pochwalić się bardzo wiele współczesnych odtwarzaczy, nawet renomowanych firm. Jak na porządny odtwarzacz przystalo sterowany może być za pomocą pilota, który niestety ma tylko kilka podstawowych funkcji- mi brakuje przewijania danego utworu.

No i jeszcze troche na deck, powybrzydzam. Brakuje mi w nim bardzo auto-rewersu, no i przyciski mimo iż mają wspomaganie to chodzą nadzwyczaj ciężko. Za to na plus mozna mu zaliczyć za to układ Dolby B i C, filtr MPX i bardzo dobrą jakość dzwięku zwłaszcza nagrywanego

PS. Jakby ktoś był zainteresowanu to wrzucę fotkę pokazującą wnętrze tej przepaśnej obudowy ogromnego napędu CD, sam się zdziwiłem jak zajrzałem

Helpful message? + -

Back to top
   
Rocky Horror
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 04 Jan 2003
Posts: 1512
Location: Gliwice

Post#394 08 Dec 2004 22:58   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


polakk wrote:
PS. Jakby ktoś był zainteresowanu to wrzucę fotkę pokazującą wnętrze tej przepaśnej obudowy ogromnego napędu CD, sam się zdziwiłem jak zajrzałem



Osobiście jestem jak najbardziej zainteresowany i prawdopodobnie nie tylko ja Very Happy . Zwłaszcza że zdjęcia które byś zamieścił, byłyby prawdopodobnie jedynymi opublikowanymi w internecie zdjęciami wnętrza tego odtwarzacza na świecie...
Tymbardziej w miarę możliwści prosimy o możliwie szczegółowe fotki Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
polakk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Nov 2004
Posts: 363
Location: Gdańsk

Post#395 08 Dec 2004 23:30   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Proszę bardzo, fotki jakie są, takie są, bo niestety warunki oświetlenia nie pozwoliły mi na wiele, ale co nieco widać. Środek CD-ka pstryknięty przy okazji odkużania i wymiany lampek podświetlających, a ze względu na relatywne kłopoty z wyjęciem odtwarzacza dokładniejsze zrobie raczej za jakiś czas. Oczywiście chętnie postaram się odpowiedzieć na szczegółowe pytania dotyczące tego sprzętu.
Jak widać w środku pustki panują! Pomijając ilość wolnego miejsca to znając inne odtwarzacze z tamtych czasów spodziewałem się masy "scalaków" napchanych po obu stronach płytki, a tu tylko 2 specjalizowane układy(Motorola i Philips o ile pamiętam) i kilka wzmacniaczy operacyjnych na jednostronnym laminacie. Niestety obudowa poza panelem nie wykonana delikatnie mówiąc tak starannie jak w innych częściach zestawu- z takiej blachy robi się pokrycia dachów a nie sprzęt audio. Na szczęście tego na pierwszy rzut oka nie widać.

Wnetrze...
Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji

Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji

Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji

Strona lewa...
Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji

Strona prawa...
Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji

Pilot...
Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji

Helpful message? + -

Back to top
   
kazik_j
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Dec 2003
Posts: 718
Location: Łomża

Post#396 08 Dec 2004 23:37   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Jakby ktoś chciał to mogę podrzucić schemat i opis z radioelektronika dotyczący właśnie tego CD

Helpful message? + -

Back to top
   
Placek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Oct 2004
Posts: 135

Post#397 09 Dec 2004 07:54   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


[quote="kazik_j"]Placek => możesz przesłać fotkę, chętnie zobaczę stylistycznie dopasowany gramofon do wieży radmora.

A proszę bardzo!
Nazywa się to Turandot HiFi GM 7606, po prostu eksportowa wersja Foniki serii 46x - srebrny panel, klawisze jak w Radku, tylko szerokość 44 cm

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Placek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Oct 2004
Posts: 135

Post#398 09 Dec 2004 08:18   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Rocky Horror napisał:
polakk napisał:
PS. Jakby ktoś był zainteresowanu to wrzucę fotkę pokazującą wnętrze tej przepaśnej obudowy ogromnego napędu CD, sam się zdziwiłem jak zajrzałem



Osobiście jestem jak najbardziej zainteresowany i prawdopodobnie nie tylko ja . Zwłaszcza że zdjęcia które byś zamieścił, byłyby prawdopodobnie jedynymi opublikowanymi w internecie zdjęciami wnętrza tego odtwarzacza na świecie...
Tymbardziej w miarę możliwści prosimy o możliwie szczegółowe fotki


Mam odtwarzacz Radmora serii 5550 ( nie mylić z kompektem 5512) - i oma on w środku DOKŁADNIE TO SAMO!, była to krótka seria. A do 5450 szukam kompletnego Chasis bez elektroniki i napędu - ale do tej pory to mi się nie udało. Ale 5550 z 1992 roku to jest dokładnie to samo, ten sam schemat, monoblok, itp, tylko ma jedna wadę - ina obudowa
------------

polakk wrote:
Skoro tak to ja też pochwale się swoją wieżą 5400. Kompletowałem ją mniej więcej 7 lat i od niedawna całość ważąca prawie 50 kg zajmuje strasznie dużo miejsca i poważnie obciąża szafkę...Swojego czasu myślałem żeby ją sprzedać i przesiąść się na serie 5500, ale w sumie rozmyśliłem się.

Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji


Woww! Super cacuszko. napisz jeszcze gdzie to stoi i ile kosztuja bilety wstępu żeby to obejrzeć na żywo - (sporo byś zarobił Very Happy


____
Scalilem...
tom

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Dec 2004 08:18   





Back to top
   
timon125
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 20 Oct 2004
Posts: 809
Location: Kraków

Post#399 09 Dec 2004 09:19   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


mam pewien problem ze wzmakiem 5412.W sumie jest sprawny ALE... wystepują szumy na głośniku zwłaszcza przy cichym graniu.
Ponadto zwiekszają sie przy podkręceniu basu i włączaniu filtrów
Jak ktoś wie co to może byc niech napisze Z GÓRY DZIĘKI!
ps:napiecie z zasilania przedwzmacniacza wynosi 52V a na schemacie pisze 42V.

Helpful message? + -

Back to top
   
Placek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Oct 2004
Posts: 135

Post#400 09 Dec 2004 09:38   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Okazało sie że mam zdjęcie wnętrza 5550 - zamieszczam do porównania z wnętrzem 5450 - różnica jedynie w układzie klawiatury. A propos, zgodnie z opisem producenta ma to 16 Bit przetwornik DAC, a nie 24 Bit. Może się myle, ale czy takie przetworniki (24) były w ogóle w tym czasie produkowane?

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Trabi
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 14 Feb 2003
Posts: 4191

Post#401 09 Dec 2004 18:03   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


polakk wrote:
...sterowany może być za pomocą pilota, który niestety ma tylko kilka podstawowych funkcji- mi brakuje przewijania danego utworu...

Hmm.... spytam, ale pewnie już to próbowałeś:
czy przewijanie utworu z pilota nie zadziała jak dłużej przytrzymasz NEXT albo PREV ?
Kiedyś miałem polski CD-Fonica do średniej wieży (konstrukcja podobna, elementy te same - Philips) i właśnie pilotem można było tak przewijać utwory. Ciekawe, że w instrukcji nic o tym nie było wspomniane Smile Przypadkowo to trafiłem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Dec 2004 18:03   





Back to top
   
polakk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Nov 2004
Posts: 363
Location: Gdańsk

Post#402 09 Dec 2004 19:12   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Prawdopodobnie odtwarzacze CD 5550 zostały wyprodukowane w celu wykorzystania starej elektroniki, po tym jak wprowadzono do produkcji nowe wieże, albo właśnie seria 5450 była wynikiem ubocznej produkcji 5550. W każdym bądź razie dosyć szybko Radmor wprowadził do produkcji odtwarzacz 5552 mający już elektronikę tajwańską i przetwarzanie 1-bitowe. Co do przetwornika to możliwe że mi się pomyliło i faktycznie był 16-bitowy. Może to dlatego że miałem przez długi czas odtwarzacz Sony z początku lat 90'-tych i on miał właśnie przetwarzanie 24 bity.
Placek wnętrza chyba nie ma po co dublować, skoro jest takie samo, ale fajnie było by gdybyś zamieścił zdjęcia klawiatury i wyświetlacza- ciekawi mnie czy są różnice w realizowanych i wyświetlanych funkcjach. I czy pilot do 5550 jest taki sam jak mój? Jako ciekawostkę podam, że spotkałem się kiedyś z opowieścią sprzedawcy z komisu, który mówił właśnie o 5550, że próbował na nim kiedyś pilota od innego odtwarzacza Philips i udało mu się uruchamiać jakieś funkcje, które nawet nie były dostępne z klawiatury w odtwarzaczu. A wybór utworu za pomocą klawiszy numerycznych, przesuwanie utworu, oraz programowanie sekwencji utworów działało bez zarzutu.

PS. W wypadku magnetofonów też występuje podobna zbieżność numeracji- 5430 i 5530! Ciekawe czy elektronika tych urządzeń również jest podobna, bo z tego co wiem poza auto-rewersem funkcjonalnie praktycznie się nie różnią.

BTW, swój zestaw udostępnię szerszej rzeszy osób, kiedy dorobię się do niego godnego zestawu kolumn, Myślałem nad radmorowskimi LS20, słyszałem swojego czasu jak grały z moim amplitunerem w serwisie firmowym radmora(przestroili mi go za 20 zł i wstawili nawet szybkę z naniesioną nową skalą częstotliwości)- urzekła mnie wprawdzie czystość średnich tonów, ale nie podoba mi się bas, który jest wprawdzie dosyć ciepły, ale jak dla mnie za bardzo wydłużony- ja chyba nigdy nie przekonam się do bass-reflexu. Obecnie poluje na kolumny Tonsil-Perfekt

Placek, żeby za takie zdjęcie punkty kasować?!? Ej, coś kolega pazerny jest trochę, mi szkoda ich żeby zobaczyć to samo w innej obudowie...

Trabi, dawno już sprawdzałem czy tak nie mozna przewijać, ale niestety utwory przeskakują przy dłuższym przytrzymaniu jeden po drógim.

Helpful message? + -

Back to top
   
sidewinder3
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 May 2004
Posts: 130
Location: Gdynia/Dziwnów

Post#403 09 Dec 2004 19:43   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Witam
Czy to prawda, że omawiane wyżej cacuszko może obsługiwać 4 kanały dźwięku? Kiedyś widziałem u znajomego podobne urządzenie i coś o tym wspominał... Myślę, że osoba która posiada takie urzadzenie wie najlepiej...
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
polakk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Nov 2004
Posts: 363
Location: Gdańsk

Post#404 09 Dec 2004 20:01   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Niee Radmor ma tylko 2 kanały, chyba był tylko jeden Polski amplituner kwadrofoniczny Diory- "CEZAR QUADRO", i nawet on nie miał 4 wejść sygnałowych, sygnał był w nim dekodowany na 4 osobne kanały z nagrań 2-kanałowych dokonanych w systemie QS. Amplituner 5412 może po prostu obsługiwać 2 pary kolumn, ale nie są one niezależne, a podłączane równolegle do wyjścia poprzez wyłączniki, stąd to nieporozumienie.

Helpful message? + -

Back to top
   
tomektoon
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 12 Apr 2004
Posts: 177

Post#405 10 Dec 2004 01:31   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


polakk wrote:
Jako ciekawostkę podam, że spotkałem się kiedyś z opowieścią sprzedawcy z komisu, który mówił właśnie o 5550, że próbował na nim kiedyś pilota od innego odtwarzacza Philips i udało mu się uruchamiać jakieś funkcje, które nawet nie były dostępne z klawiatury w odtwarzaczu. A wybór utworu za pomocą klawiszy numerycznych, przesuwanie utworu, oraz programowanie sekwencji utworów działało bez zarzutu.


Dokładnie Smile Mam 5450 oraz pilota od wieży 5502. Doskonale ze sobą współpracują - pilot umożliwia przewijanie, zmiane wyświetlania czasu/ścieżki, schuffle, scan (niedostępne z panelu) a także wybór utworu z klawiatury numerycznej..

Dodano po 3 [godziny] 43 [minuty]:

Trabi wrote:
Kiedyś miałem polski CD-Fonica do średniej wieży (konstrukcja podobna, elementy te same - Philips).


I tu się mylisz Razz Konstrukcja zupełnie inna, elementy zupełnie nie Philipsowskie Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Placek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Oct 2004
Posts: 135

Post#406 10 Dec 2004 11:09   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Placek, żeby za takie zdjęcie punkty kasować?!? Ej, coś kolega pazerny jest trochę, mi szkoda ich żeby zobaczyć to samo w innej obudowie...

Sorki, źle mi się umieściło nie chciałem kasować punktów. Co do cd5550 pilot- jest taki sam co 5450, funkcje te same, panl przedni umieszczę zdjęcie jak je zrobię - oczywiście darmowe. Jest troche inny układ klawiatury i płytki od klawiatury- funkcje sa takie same, choć umieszczone w innych miejscach.

Dodano po 2 [minuty]:

I jeszcze jedno, jak ktos chce to prześlę zdjęcie 5550 na maila, proszę się nie obrażać że mi coś w umieszczeniu zdjęcia nie wyszłoSmile

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
tomektoon
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 12 Apr 2004
Posts: 177

Post#407 10 Dec 2004 12:23   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


To ja też się pochwalę..

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Placek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 27 Oct 2004
Posts: 135

Post#408 10 Dec 2004 12:59   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


Mam Pytanie, czy może mi ktoś podać parametry wzmacniacza 5510?
I ewentualnie opinię czy warto w ogóle nim się zajmować Question

Helpful message? + -

Back to top
   
olaf x
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 1537
Location: ciechanow

Post#409 10 Dec 2004 16:46   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


A-5512B
wdzieczna zabawka, we wspolpracy z reszta wiezy bardzo sobie chwale Smile

[img=http://img75.exs.cx/img75/8860/Pict0123.th.jpg]

Helpful message? + -

Back to top
   
tomektoon
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 12 Apr 2004
Posts: 177

Post#410 10 Dec 2004 22:07   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


olaf x -> Masz może zeskanowaną resztę instrukcji? Chętnie bym ją wrzucił na stronę http://www.radmory.prv.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
olaf x
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 1537
Location: ciechanow

Post#411 10 Dec 2004 22:29   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


mam od wszystkich pieciu segmentow Smile bo mam taka wieze:)
jutro lub w niedziele poskanuje, bo troche tego jest. podaj mi maila najlepiej z wieksza pojemnoscia, bo to 5.ksiazeczek,kazda po ok.16 stron:)

Helpful message? + -

Back to top
   
Wojtek(KeFir)
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 28 May 2004
Posts: 5944
Location: Gdańsk

Post#412 11 Dec 2004 13:34   

madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


siemanko...

widziałem gdzieś tutaj topić o kolesi co zmodyfikował doszczętnie końcówki mocy w radmorze... 5412.. wsumie zrobił całosc od początku... no i ni emoge tego topicu znaleść .. dodaje ze szukąłem juz po strionach około 40min i bez rezulatatów.. ktoś moze dać linka do tego tematu?

Helpful message? + -

Back to top
   
polakk
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 03 Nov 2004
Posts: 363
Location: Gdańsk

Post#413 11 Dec 2004 15:06   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


No nie samą końcówkę mocy, ale właściwie sterowanie nią, temat jest tu, sam niedługo zamierzam się za to zabrać:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic169963.html

PS. tomektoon, to żeczywiście masz się czym pochwalić, amplituuner 5411 to prawdziwa żadkość, gratulacje!

Helpful message? + -

Back to top
   
Wojtek(KeFir)
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 28 May 2004
Posts: 5944
Location: Gdańsk

Post#414 11 Dec 2004 16:03   

madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


dzięi ja wlasnie znalazłem w domu kawałem płytki i będzie trawionko:)Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
tomektoon
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 12 Apr 2004
Posts: 177

Post#415 11 Dec 2004 22:48   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


polakk wrote:
PS. tomektoon, to żeczywiście masz się czym pochwalić, amplituuner 5411 to prawdziwa żadkość, gratulacje!


Dzięki Smile Trochę na niego polowałem, w końcu trafiłem zupełnym przypadkiem. Tak wygląda w ciemności, deck nie zmieścił się w szafce..

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
RoBeRt03
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 17 Jun 2004
Posts: 15
Location: Świecie

Post#416 12 Dec 2004 22:21   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


To i ja się pochwalę....

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Wojtek(KeFir)
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 28 May 2004
Posts: 5944
Location: Gdańsk

Post#417 13 Dec 2004 00:07   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


witam wszystkich!!!Smile

mam następujący dylemat we wzmacniaczy radmor 5412 na płtykach steronika wzmacniaczy mocy.

są tam tranzystory T608 i T607...
i teraz na jednej z płytek są to:

T608 =BC307A
T607 =BC237B

a na drugiej

T608 =BC307B
T607 =BC237C

teraz problem jest w tym czy napewno klasy wzmocnienia się zgdają jezeli nie to jakie wstawić, ewentualnie na jakie wymieni aby uzyskać poprawe parametrów???

Helpful message? + -

Back to top
   
tomektoon
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 12 Apr 2004
Posts: 177

Post#418 13 Dec 2004 01:53   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


RoBeRt03 wrote:
To i ja się pochwalę....


Heh, widzę, że też posiadasz 5450. Prawie tak ładny jak mój ;-P
Coś ostatnio się te kompakty mnożą..

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Dec 2004 01:53   





Back to top
   
RoBeRt03
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 17 Jun 2004
Posts: 15
Location: Świecie

Post#419 13 Dec 2004 18:09   

Re: madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


tomektoon wrote:

Heh, widzę, że też posiadasz 5450. Prawie tak ładny jak mój ;-P
Coś ostatnio się te kompakty mnożą..



Albo się mnozą albo ktos je klonuje Smile To rzadki sprzęt a tu w ciągu kilku dni tyle fotek Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Wojtek(KeFir)
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 28 May 2004
Posts: 5944
Location: Gdańsk

Post#420 13 Dec 2004 23:08   

madrosci na temat RADMORów - wymiana informacji


to jak????? ktoś wie???

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV What to buy? -> For the Home -> Mądrości na temat Radmorów - wymiana informacji
Page 14 of 63 Go to page Previous  123 ... 131415 ... 616263  Next

Jump to page:
Similar topics
Mądrości na temat wzmacniaczy WS i PW (223)
Wymiana informacji na temat Radia REMA toccata 940/2 Hi-FI (3)
potrzebuje informacji na temat mA (1)
Poszukuje informacji na temat czujnikow halotronowych!!!! (1)
Szukam informacji na temat kolumn ALTON 80 (7)
Kto udzieli informacji na temat Pixmanii?? (3)
SZUKAM informacji na temat Pager DSP-86 (3)
Szukam informacji na temat Motoroli MT 2100 (13)
szukam informacji na temat skanerów radiowych (9)
Poszukuję informacji na temat ALCATEL MX9226 (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.092 seconds

elektroda.pl topic RSS feed