Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Audio Początkujący -> Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )
Autor
Wiadomość
Glapson
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 3

Post#1 Post autora tematu 23 Paź 2008 17:23   

Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Witam,

Koledzy jak w temacie posiadam mikser Stantona i jeden kanal przestal dzialac znaczy dziala ale jak wszystko dam na maxa to tylko pierdzi i szumi. Domyslam sie, ze cos musialo sie przepalic bo przestal grac sam z siebie :( Ma ktos jakies pomysly lub posiada uklad el. do tego sprzetu.

Dziekuje za odpowiedzi ,

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Paź 2008 17:23   





Powrót do góry
   
ataga1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 157
Miasto: Tychy

Post#2 23 Paź 2008 17:57   

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Mikser jest stereofoniczny, więc porownaj kanał lewy z prawym, posprawdzaj napięcia, coś na wejściu masz uwalone, tam są małe 8-nożkowe układy scalone, ktoryś z nich może być uszkodzony.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Paź 2008 17:57   





Powrót do góry
   
Glapson
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 3

Post#3 Post autora tematu 24 Paź 2008 12:00   

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Fakt prawy gra czysto i dokladnie tak jak ma byc a ten lewy mowisz uklady scalone :/ czyli to juz bardziej zaawansowana naprawa bez serwisu nie da rady ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2008 12:00   





Powrót do góry
   
kilerek_2007
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 14
Miasto: Konin

Post#4 24 Paź 2008 12:25   

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


a ja miałem podobnie, tylko na sciszonym było ok... wiec zacząłem grzebać ale niestety nie przynosiło skutku więc pewien mądry pan podpowiedział żebym sprawdził mase audio nie wiem czy dobrze to nazwane ale faktycznie jedno wejście miało odlutowany przewód i po dolutowaniu zaczęło działać.... pozdrawiam:)
Powrót do góry
   
endo_mif
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Maj 2006
Posty: 13
Miasto: Chorzów

Post#5 25 Paź 2008 22:55   

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


a co może być nie w porządku kiedy sytuacja jest odwrotna, tzn. jeden kanał mocno przesterowuje (nie wiem jak to nazwać, jest po prostu bardzo głośny)?

pozdrawiam
Powrót do góry
   
ataga1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 157
Miasto: Tychy

Post#6 26 Paź 2008 21:26   

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Jeśli tego nigdy nie robiłeś to raczej nie dasz rady.Daj to komuś z doświadczeniem.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Audio Początkujący -> Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Stanton SMX-501 potencjometr głośności odsłuchu (2)
mikser Stanton RM3s pytanie (1)
SONY TA 1140 Nie dziala prawy kanal (11)
WZMACNIACZ SONY TA-AV501R jeden kanal nie dziala (2)
Korektor RADMOR 5471-lewy kanal nie dziala (8)
Nie dziala lewy kanal w amplitunerze Nordmende RE 1050. (4)
Thomson Altima 280 nie dziala jeden kanal!!! (4)
Jeden kanal Nie dziala UNITRA ŁZR PW3015 (20)
VDO CDR 2005 problem - nie dziala jeden kanal ale tylko z cd (1)
Mikser-wzmacniacz LDM SMX-12 - bezpieczniki (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS