Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


  Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Beginners Audio ->Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? ) Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Glapson
Level 2
Joined: 12 Nov 2007
Posts: 3
Glapson
Level 2
Post#1 23 Oct 2008 17:23  Topic author   

Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Witam,

Koledzy jak w temacie posiadam mikser Stantona i jeden kanal przestal dzialac znaczy dziala ale jak wszystko dam na maxa to tylko pierdzi i szumi. Domyslam sie, ze cos musialo sie przepalic bo przestal grac sam z siebie :( Ma ktos jakies pomysly lub posiada uklad el. do tego sprzetu.

Dziekuje za odpowiedzi ,

Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ataga1
Level 16
Location: Tychy
Joined: 13 Jan 2006
Posts: 156
Helped: 11
ataga1
Level 16
Post#2 23 Oct 2008 17:57    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Mikser jest stereofoniczny, więc porownaj kanał lewy z prawym, posprawdzaj napięcia, coś na wejściu masz uwalone, tam są małe 8-nożkowe układy scalone, ktoryś z nich może być uszkodzony.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Glapson
Level 2
Joined: 12 Nov 2007
Posts: 3
Glapson
Level 2
Post#3 24 Oct 2008 12:00  Topic author   

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Fakt prawy gra czysto i dokladnie tak jak ma byc a ten lewy mowisz uklady scalone :/ czyli to juz bardziej zaawansowana naprawa bez serwisu nie da rady ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kilerek_2007
Level 9
Location: Konin
Joined: 26 Sep 2008
Posts: 14
kilerek_2007
Level 9
Post#4 24 Oct 2008 12:25    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


a ja miałem podobnie, tylko na sciszonym było ok... wiec zacząłem grzebać ale niestety nie przynosiło skutku więc pewien mądry pan podpowiedział żebym sprawdził mase audio nie wiem czy dobrze to nazwane ale faktycznie jedno wejście miało odlutowany przewód i po dolutowaniu zaczęło działać.... pozdrawiam:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
endo_mif
Level 10
Location: Chorzów
Joined: 10 May 2006
Posts: 13
endo_mif
Level 10
Post#5 25 Oct 2008 22:55    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


a co może być nie w porządku kiedy sytuacja jest odwrotna, tzn. jeden kanał mocno przesterowuje (nie wiem jak to nazwać, jest po prostu bardzo głośny)?

pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ataga1
Level 16
Location: Tychy
Joined: 13 Jan 2006
Posts: 156
Helped: 11
ataga1
Level 16
Post#6 26 Oct 2008 20:26    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Jeśli tego nigdy nie robiłeś to raczej nie dasz rady.Daj to komuś z doświadczeniem.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Beginners Audio -> Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )
Page 1 of 1

Similar topics to mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )

Stanton SMX-501 potencjometr głośności odsłuchu (2)
mikser Stanton RM3s pytanie (1)
SONY TA 1140 Nie dziala prawy kanal (11)
WZMACNIACZ SONY TA-AV501R jeden kanal nie dziala (2)
Korektor RADMOR 5471-lewy kanal nie dziala (8)
Nie dziala lewy kanal w amplitunerze Nordmende RE 1050. (4)
Thomson Altima 280 nie dziala jeden kanal!!! (4)
Jeden kanal Nie dziala UNITRA ŁZR PW3015 (20)
VDO CDR 2005 problem - nie dziala jeden kanal ale tylko z cd (1)
Mikser-wzmacniacz LDM SMX-12 - bezpieczniki (11)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.066 seconds