Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Audio Serwis -> Audio Początkujący ->Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? ) Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Glapson
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 3

Glapson
Poziom 2
Post#1 23 Paź 2008 17:23  Autor tematu   

Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Witam,

Koledzy jak w temacie posiadam mikser Stantona i jeden kanal przestal dzialac znaczy dziala ale jak wszystko dam na maxa to tylko pierdzi i szumi. Domyslam sie, ze cos musialo sie przepalic bo przestal grac sam z siebie Sad Ma ktos jakies pomysly lub posiada uklad el. do tego sprzetu.

Dziekuje za odpowiedzi ,

Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ataga1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 156
Miasto: Tychy

ataga1
Poziom 14
Post#2 23 Paź 2008 17:57    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Mikser jest stereofoniczny, więc porownaj kanał lewy z prawym, posprawdzaj napięcia, coś na wejściu masz uwalone, tam są małe 8-nożkowe układy scalone, ktoryś z nich może być uszkodzony.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Glapson
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 3

Glapson
Poziom 2
Post#3 24 Paź 2008 12:00  Autor tematu   

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Fakt prawy gra czysto i dokladnie tak jak ma byc a ten lewy mowisz uklady scalone :/ czyli to juz bardziej zaawansowana naprawa bez serwisu nie da rady ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kilerek_2007
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 14
Miasto: Konin

kilerek_2007
Poziom 5
Post#4 24 Paź 2008 12:25    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


a ja miałem podobnie, tylko na sciszonym było ok... wiec zacząłem grzebać ale niestety nie przynosiło skutku więc pewien mądry pan podpowiedział żebym sprawdził mase audio nie wiem czy dobrze to nazwane ale faktycznie jedno wejście miało odlutowany przewód i po dolutowaniu zaczęło działać.... pozdrawiam:)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
endo_mif
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 10 Maj 2006
Posty: 13
Miasto: Chorzów

endo_mif
Poziom 5
Post#5 25 Paź 2008 22:55    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


a co może być nie w porządku kiedy sytuacja jest odwrotna, tzn. jeden kanał mocno przesterowuje (nie wiem jak to nazwać, jest po prostu bardzo głośny)?

pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ataga1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 156
Miasto: Tychy

ataga1
Poziom 14
Post#6 26 Paź 2008 20:26    

Re: Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )


Jeśli tego nigdy nie robiłeś to raczej nie dasz rady.Daj to komuś z doświadczeniem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Audio Serwis -> Audio Początkujący -> Mikser Stanton SMX-201 ( kanal nie dziala ? )
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Stanton SMX-501 potencjometr głośności odsłuchu (2)
mikser Stanton RM3s pytanie (1)
SONY TA 1140 Nie dziala prawy kanal (11)
WZMACNIACZ SONY TA-AV501R jeden kanal nie dziala (2)
Korektor RADMOR 5471-lewy kanal nie dziala (8)
Nie dziala lewy kanal w amplitunerze Nordmende RE 1050. (4)
Thomson Altima 280 nie dziala jeden kanal!!! (4)
Jeden kanal Nie dziala UNITRA ŁZR PW3015 (20)
VDO CDR 2005 problem - nie dziala jeden kanal ale tylko z cd (1)
Mikser-wzmacniacz LDM SMX-12 - bezpieczniki (11)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS