Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Polskie kanały niekodowane


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Polskie kanały niekodowane
Autor
Wiadomość
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#1 Post autora tematu 28 Paź 2008 15:57   

Polskie kanały niekodowane


Czy znajde jakieś niekodowane polskie kanały.
Nie chodzi mi o takie jak :polonia 1 tylko axn lub podobne
Podajcie parametry
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Paź 2008 15:57   





Powrót do góry
   
tvs
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 66

Post#2 28 Paź 2008 16:44   

Re: Polskie kanały niekodowane


Niekodowane kanały polskie z satelity hot bird to: 4FUN.TV, PATIO TV, VIVA POLSKA, POLSAT2 (nie wiadomo jak długo) POLSAT zdrowie i uroda, TV BIZNES, MANGO, POLONIA1, TV POLONIA, iTV, TVP KULTURA, TV PULS, TVS, PODRÓŻE TV, TELE 5, AIRBOX TV, EDUSAT.
Powrót do góry
   
okulik
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1104
Miasto: Częstochowa

Post#3 28 Paź 2008 16:57   

Re: Polskie kanały niekodowane


http://lyngsat.com/freetv/Poland.html
Polsat 2 już jest kodowany.
Powrót do góry
   
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#4 Post autora tematu 29 Paź 2008 14:31   

Re: Polskie kanały niekodowane


Dzięki a możecie powiedzieć jeszcze jakie są dostępne z astry? Słyszałem że można tam znaleźć eurosprt .
Powrót do góry
   
darekace
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 166

Post#5 29 Paź 2008 15:29pomocny post - solucja   

Re: Polskie kanały niekodowane


Polskie FTA z Astry:

http://pl.kingofsat.net/pos-19.2E-fta_pol.php

Eurosport chyba jest ale tylko niemiecki. W innych jezykach jest kodowany.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1502
Miasto: Warszawa

Post#6 29 Paź 2008 23:48   

Re: Polskie kanały niekodowane


A czy TVP INFO na ASTRA jest kodowany czy FTA?
Powrót do góry
   
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#7 Post autora tematu 30 Paź 2008 11:32   

Re: Polskie kanały niekodowane


Tvp info i kilka innych kanałów tvp jest fta.
Do tvp info jest fta ,tylko że trzeba jeszcze mieć katrę dekodującą.
Powrót do góry
   
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 463
Miasto: Warszawa

Post#8 30 Paź 2008 11:47   

Re: Polskie kanały niekodowane


TVP info,TV Polonia,TVP Historia,TVP Kultura na Astrze 19,2 nie są kodowane. Do ich odbioru wystarczy zwykły odbiornik FTA.
Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 734
Miasto: "-"

Post#9 30 Paź 2008 16:50   

Re: Polskie kanały niekodowane


Jest jeszcze Tv TRWAM. TRWAM, POLONIA, KULTURA, HISTORIA są na 10773 H 22000 5/6 a TvP INFO 10861 H 22000 5/6. Przy wyszukiwaniu TV INFO wybrać KODOWANE inaczej dekoder może nie wyszukać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Paź 2008 16:50   





Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1502
Miasto: Warszawa

Post#10 07 Lis 2008 09:59   

Re: Polskie kanały niekodowane


Ale czy dekoder Polsatu i jeden z konwenterów na Astra pozwoli odbierać TVP Info?
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2403
Miasto: M-ce

Post#11 08 Lis 2008 19:04   

Re: Polskie kanały niekodowane


Tak, Info działa na każdym tunerze.
Ale jest okresowo kodowany, tzn. leci FTA, ale kodowany jest podczas transmisji np. niektórych meczy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lis 2008 19:04   





Powrót do góry
   
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#12 Post autora tematu 09 Lis 2008 11:06   

Re: Polskie kanały niekodowane


Zgadzam się z opinią kolegi.
Z tego co pisałeś na innych forach(bogdanznieba)
Twój dekoder Echostar-dsb717,ma wbudowaną opcje że kanały będą wyszukiwane te same na ASTRZE 2 i ASTRZE 1 z powodu tego że np. czasza z konwerterem jest ustawiona na ASTRE 1, więc TVP INFO szukaj na tych satelitach.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1502
Miasto: Warszawa

Post#13 16 Lis 2008 23:32   

Re: Polskie kanały niekodowane


Problem ze nie mogę znaleźć TVP Info w dekoderze Echostar DSB-717, ustawiam na Astra1 nic ASTRA 2 nic. Znajduje tylko TV Trwam, TV Polonia, Polonia1, TVP Historia, a TVP Info nie ma. Pomożecie?
Kolego lukaszziom pomożesz?
Powrót do góry
   
jurtas
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 1
Miasto: parczew

Post#14 06 Lip 2009 08:36   

Re: Polskie kanały niekodowane


Echostar DSB-717,jak oglądać kanały niekodowane
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1502
Miasto: Warszawa

Post#15 06 Lip 2009 20:48   

Re: Polskie kanały niekodowane


jurtas napisał:
Echostar DSB-717,jak oglądać kanały niekodowane



Aby oglądać w dekoderze Echostar DSB-616 czy DSB-717 lub innym badziewiu polsatowskim trzeba mieć uregulowane wszelkie wcześniejsze płatności z platformą i prawidłowo rozwiązaną umowę. Jeżeli tak masz i nie masz żadnych zaległości u Cyfrowego Polsatu a nie działają ci kanały FTA musisz zadzwonić na infolinie Polsatowską i poprosić o włączenie kanałów FTA. Natomiast jeżeli masz zadłużenie u nich nawet 1 zł to zablokują ci kanały FTA i ich nie odbierzesz
Powrót do góry
   
KazekTP
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 204
Miasto: Lublin

Post#16 10 Lip 2009 22:34   

Re: Polskie kanały niekodowane


Do użytkownika "bogdanzieba".

Też miałem przygodę z programem TVP INFO na FTA i dekoderem DSB-616. Po aktywacji karty programu nie było ale po przywróceniu ustawień fabrycznych naglę się pojawiał.

Takie operację zaleciła mi pani z infolinii CP.

PS. Jeżeli tuner jest podpięty pod Astrę to co jakiś czas karta będzie blokowana i trzeba dzwonić do CP o aktywację karty, robić przywrócenie ustawień fabrycznych i szukać kanałów i dodatkowo podłączać dekoder na ten czas pod HotBirda.

Jeżeli na HotBirdzie to lepiej, bo uprawnienia do karty są przesyłane i masz spokuj.

Najważniejsza sprawa czy masz żółtą kartę abonencką ?
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1502
Miasto: Warszawa

Post#17 03 Lis 2009 11:18   

Re: Polskie kanały niekodowane


A teraz pytanie z innej beczki na Astra 1KR na 10773H są kanały TVP-1 i TVP-2 w Videoguard jak można to odebrać?
Powrót do góry
   
karola44-81
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 968
Miasto: Polaniec woj. swietokrzyskie

Post#18 03 Lis 2009 11:55   

Re: Polskie kanały niekodowane


Tego z praktycznej strony nik jeszcze nie doswiadczyl, bo Tvp najpierw poscila je 15 wrzesnia jako FTA, a nastepnie 9 pazdziernika zakodowala. Mialy byc karty za ok 50 zl, dedykowane odbiorniki ( wlasnie pod karte) i nadal nic sie nie zmienia.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1502
Miasto: Warszawa

Post#19 03 Lis 2009 11:56   

Re: Polskie kanały niekodowane


To wiem ale puścili z 10862H a to jest na 10773H
Powrót do góry
   
karola44-81
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 968
Miasto: Polaniec woj. swietokrzyskie

Post#20 03 Lis 2009 12:09   

Re: Polskie kanały niekodowane


Byc moze jest to tkz. dosyl dla kablowek? Zreszta chyba nikt w tym momecie nie jest w stanie skutecznie odpowiedziec na to, co tak naprawde mozna spodziewac sie po TVP. Kazdy dzien moze przyniesc cos nowego, a my "Kowalscy" nie mamy na to wplywu.
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7955
Miasto: Cisterna

Post#21 03 Lis 2009 15:40   

Re: Polskie kanały niekodowane


bogdanzieba napisał:
ale puścili z 10862H a to jest na 10773H

Nic nikt nie puścił!
Polskie kanały z Astry nadawane są z dwuch transporderów.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1502
Miasto: Warszawa

Post#22 03 Lis 2009 23:51   

Re: Polskie kanały niekodowane


To jak można odebrać TVP-1 i TVP-2 z Astry na 10773H?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2009 23:51   





Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7955
Miasto: Cisterna

Post#23 04 Lis 2009 00:29   

Re: Polskie kanały niekodowane


NIE MOŻNA chyba już jasno było napisane wcześniej.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Polskie kanały niekodowane
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Niekodowane kanały jaki sprzęt kupić (3)
EchoStar DSB 717 i kanały niekodowane (6)
Polskie kanały TV za granicą (3)
TV przez internet - polskie kanały. (3)
Ustawienia odbiornika SAT - polskie kanały. (5)
DVB-T czeskie kanały odbiera, polskie bez obrazu (3)
czy polskie tuner dvb-t odbieraja polskie kanaly w anglii (18)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS