Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Polskie kanały niekodowane


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Polskie kanały niekodowane
Autor
Wiadomość
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#1 Post autora tematu 28 Paź 2008 14:57   

Polskie kanały niekodowane


Czy znajde jakieś niekodowane polskie kanały.
Nie chodzi mi o takie jak :polonia 1 tylko axn lub podobne
Podajcie parametry
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Paź 2008 14:57   





Powrót do góry
   
tvs
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 25 Lis 2003
Posty: 66

Post#2 28 Paź 2008 15:44   

Re: Polskie kanały niekodowane


Niekodowane kanały polskie z satelity hot bird to: 4FUN.TV, PATIO TV, VIVA POLSKA, POLSAT2 (nie wiadomo jak długo) POLSAT zdrowie i uroda, TV BIZNES, MANGO, POLONIA1, TV POLONIA, iTV, TVP KULTURA, TV PULS, TVS, PODRÓŻE TV, TELE 5, AIRBOX TV, EDUSAT.
Powrót do góry
   
okulik
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1094
Miasto: Częstochowa

Post#3 28 Paź 2008 15:57   

Re: Polskie kanały niekodowane


http://lyngsat.com/freetv/Poland.html
Polsat 2 już jest kodowany.
Powrót do góry
   
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#4 Post autora tematu 29 Paź 2008 13:31   

Re: Polskie kanały niekodowane


Dzięki a możecie powiedzieć jeszcze jakie są dostępne z astry? Słyszałem że można tam znaleźć eurosprt .
Powrót do góry
   
darekace
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 164

Post#5 29 Paź 2008 14:29pomocny post - solucja   

Re: Polskie kanały niekodowane


Polskie FTA z Astry:

http://pl.kingofsat.net/pos-19.2E-fta_pol.php

Eurosport chyba jest ale tylko niemiecki. W innych jezykach jest kodowany.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1583
Miasto: Warszawa

Post#6 29 Paź 2008 22:48   

Re: Polskie kanały niekodowane


A czy TVP INFO na ASTRA jest kodowany czy FTA?
Powrót do góry
   
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#7 Post autora tematu 30 Paź 2008 10:32   

Re: Polskie kanały niekodowane


Tvp info i kilka innych kanałów tvp jest fta.
Do tvp info jest fta ,tylko że trzeba jeszcze mieć katrę dekodującą.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Paź 2008 10:32   





Powrót do góry
   
netTv
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 449
Miasto: Warszawa

Post#8 30 Paź 2008 10:47   

Re: Polskie kanały niekodowane


TVP info,TV Polonia,TVP Historia,TVP Kultura na Astrze 19,2 nie są kodowane. Do ich odbioru wystarczy zwykły odbiornik FTA.
Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 724
Miasto: "-"

Post#9 30 Paź 2008 15:50   

Re: Polskie kanały niekodowane


Jest jeszcze Tv TRWAM. TRWAM, POLONIA, KULTURA, HISTORIA są na 10773 H 22000 5/6 a TvP INFO 10861 H 22000 5/6. Przy wyszukiwaniu TV INFO wybrać KODOWANE inaczej dekoder może nie wyszukać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Paź 2008 15:50   





Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1583
Miasto: Warszawa

Post#10 07 Lis 2008 08:59   

Re: Polskie kanały niekodowane


Ale czy dekoder Polsatu i jeden z konwenterów na Astra pozwoli odbierać TVP Info?
Powrót do góry
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2406
Miasto: M-ce

Post#11 08 Lis 2008 18:04   

Re: Polskie kanały niekodowane


Tak, Info działa na każdym tunerze.
Ale jest okresowo kodowany, tzn. leci FTA, ale kodowany jest podczas transmisji np. niektórych meczy.
Powrót do góry
   
lukaszziom234
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 27
Miasto: Gołubie

Post#12 Post autora tematu 09 Lis 2008 10:06   

Re: Polskie kanały niekodowane


Zgadzam się z opinią kolegi.
Z tego co pisałeś na innych forach(bogdanznieba)
Twój dekoder Echostar-dsb717,ma wbudowaną opcje że kanały będą wyszukiwane te same na ASTRZE 2 i ASTRZE 1 z powodu tego że np. czasza z konwerterem jest ustawiona na ASTRE 1, więc TVP INFO szukaj na tych satelitach.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1583
Miasto: Warszawa

Post#13 16 Lis 2008 22:32   

Re: Polskie kanały niekodowane


Problem ze nie mogę znaleźć TVP Info w dekoderze Echostar DSB-717, ustawiam na Astra1 nic ASTRA 2 nic. Znajduje tylko TV Trwam, TV Polonia, Polonia1, TVP Historia, a TVP Info nie ma. Pomożecie?
Kolego lukaszziom pomożesz?
Powrót do góry
   
jurtas
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 1
Miasto: parczew

Post#14 06 Lip 2009 08:36   

Re: Polskie kanały niekodowane


Echostar DSB-717,jak oglądać kanały niekodowane
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1583
Miasto: Warszawa

Post#15 06 Lip 2009 20:48   

Re: Polskie kanały niekodowane


jurtas napisał:
Echostar DSB-717,jak oglądać kanały niekodowane



Aby oglądać w dekoderze Echostar DSB-616 czy DSB-717 lub innym badziewiu polsatowskim trzeba mieć uregulowane wszelkie wcześniejsze płatności z platformą i prawidłowo rozwiązaną umowę. Jeżeli tak masz i nie masz żadnych zaległości u Cyfrowego Polsatu a nie działają ci kanały FTA musisz zadzwonić na infolinie Polsatowską i poprosić o włączenie kanałów FTA. Natomiast jeżeli masz zadłużenie u nich nawet 1 zł to zablokują ci kanały FTA i ich nie odbierzesz
Powrót do góry
   
KazekTP
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 190
Miasto: Lublin

Post#16 10 Lip 2009 22:34   

Re: Polskie kanały niekodowane


Do użytkownika "bogdanzieba".

Też miałem przygodę z programem TVP INFO na FTA i dekoderem DSB-616. Po aktywacji karty programu nie było ale po przywróceniu ustawień fabrycznych naglę się pojawiał.

Takie operację zaleciła mi pani z infolinii CP.

PS. Jeżeli tuner jest podpięty pod Astrę to co jakiś czas karta będzie blokowana i trzeba dzwonić do CP o aktywację karty, robić przywrócenie ustawień fabrycznych i szukać kanałów i dodatkowo podłączać dekoder na ten czas pod HotBirda.

Jeżeli na HotBirdzie to lepiej, bo uprawnienia do karty są przesyłane i masz spokuj.

Najważniejsza sprawa czy masz żółtą kartę abonencką ?
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1583
Miasto: Warszawa

Post#17 03 Lis 2009 10:18   

Re: Polskie kanały niekodowane


A teraz pytanie z innej beczki na Astra 1KR na 10773H są kanały TVP-1 i TVP-2 w Videoguard jak można to odebrać?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2009 10:18   





Powrót do góry
   
karola44-81
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 959
Miasto: Polaniec woj. swietokrzyskie

Post#18 03 Lis 2009 10:55   

Re: Polskie kanały niekodowane


Tego z praktycznej strony nik jeszcze nie doswiadczyl, bo Tvp najpierw poscila je 15 wrzesnia jako FTA, a nastepnie 9 pazdziernika zakodowala. Mialy byc karty za ok 50 zl, dedykowane odbiorniki ( wlasnie pod karte) i nadal nic sie nie zmienia.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1583
Miasto: Warszawa

Post#19 03 Lis 2009 10:56   

Re: Polskie kanały niekodowane


To wiem ale puścili z 10862H a to jest na 10773H
Powrót do góry
   
karola44-81
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 959
Miasto: Polaniec woj. swietokrzyskie

Post#20 03 Lis 2009 11:09   

Re: Polskie kanały niekodowane


Byc moze jest to tkz. dosyl dla kablowek? Zreszta chyba nikt w tym momecie nie jest w stanie skutecznie odpowiedziec na to, co tak naprawde mozna spodziewac sie po TVP. Kazdy dzien moze przyniesc cos nowego, a my "Kowalscy" nie mamy na to wplywu.
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7717
Miasto: Cisterna

Post#21 03 Lis 2009 14:40   

Re: Polskie kanały niekodowane


bogdanzieba napisał:
ale puścili z 10862H a to jest na 10773H

Nic nikt nie puścił!
Polskie kanały z Astry nadawane są z dwuch transporderów.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1583
Miasto: Warszawa

Post#22 03 Lis 2009 22:51   

Re: Polskie kanały niekodowane


To jak można odebrać TVP-1 i TVP-2 z Astry na 10773H?
Powrót do góry
   
mihal2002
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 7717
Miasto: Cisterna

Post#23 03 Lis 2009 23:29   

Re: Polskie kanały niekodowane


NIE MOŻNA chyba już jasno było napisane wcześniej.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Polskie kanały niekodowane
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Niekodowane kanały jaki sprzęt kupić (3)
EchoStar DSB 717 i kanały niekodowane (6)
Polskie kanały TV za granicą (3)
TV przez internet - polskie kanały. (3)
Ustawienia odbiornika SAT - polskie kanały. (5)
DVB-T czeskie kanały odbiera, polskie bez obrazu (3)
czy polskie tuner dvb-t odbieraja polskie kanaly w anglii (18)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS