FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Problem z modułem tensometrycznym

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Problem z modułem tensometrycznym
Author
Poziom 24
Poziom 24

Post#1 Post from the author of the topic 29 Oct 2008 21:42   

Problem z modułem tensometrycznym

Mam problem ze zrozumieniem fragmentu instrukcji modułu do obsługi czujników tensometrycznych (pomiar naprężeń w maszynie). Wśród punktów procesu kalibracji/przygotowań do uruchomienia pojawia się punkt
Set Calibration Number. - Turn Gain Potentiometer to dial in callibration numbers. I mój problem. Mam potencjometr do regulacji wzmocnienia, ale nie do końca rozumiem co mam nim ustawić. Obciążenie nominalne prasy?

W słowniczku dołączonym do manuala znalazłem:
Callibration number - An amplification values established during machine callibration or preassigned on force load cells.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Oct 2008 21:42   

Back to top

Rzuuf
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 29 Oct 2008 23:02   

Re: Problem z przetłumaczeniem instrukcji

1. Set Calibration Number. - Turn Gain Potentiometer to dial in callibration numbers = ustawienie numeru kalibracji. - obróć gałkę potencjometru wzmocnienia na podziałkę numerów kalibracji.

2, Callibration number - An amplification values established during machine callibration or preassigned on force load cells = numer kalibracji - wartości wzmocnienia ustalone podczas kalibracji maszyny lub przypisane wstępnie do obciążeń komórek tensometrycznych.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Oct 2008 23:02   

Back to top

mrrudzin
Poziom 24
Poziom 24

Post#3 Post from the author of the topic 30 Oct 2008 07:39   

Re: Problem z przetłumaczeniem instrukcji

TUTAJ cały manual do urządzenia. Procedura kalibracji jest na stronie 4-2, a definicja P-4.
Dalej nie rozumiem czym jest numer kalibracji (tłumaczenie dosłowne nic mi nie mówi). Nie ma innego znaczenia w technice tensometrycznej? Reszta instrukcji jest jasna. Problem mam z zrozumieniem tylko jak i wg czego to ustsawić.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Problem z modułem tensometrycznym
Page 1 of 1
Similar topics
Problem z modułem EM 231 (termopary) Siemensa (4)
Pomiar siły przetwornikiem tensometrycznym... (5)

Page generation time: 0.087 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed