Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Telewizja n - aktywacja


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna ->Telewizja n - aktywacja Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
aksamitny5
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 18
aksamitny5
Poziom 6
Post#1 31 Paź 2008 21:29  Autor tematu   

Telewizja n - aktywacja


Witam,mam HDTV rekorder ma dwa wejścia antenowe niestety posiadam zestaw po polsacie i tylko jeden kabel podłączam to pod wejście i nie chce mi sciągnać listy kanałów czy do aktywacji coś jeszcze potrzeba proszę o podpowiedzi.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kranzio
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 06 Wrz 2007
Posty: 435
Pomógł: 71
Ocena postów: 36
kranzio
Poziom 17
Post#2 31 Paź 2008 22:09    

Re: Telewizja n aktywacja


Musisz zadzwonić do n-ki, aby aktywowali twoją kartę. Trzeba tam im podać jakieś dane z umowy, chyba jej numer.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Rafal_Pisz
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Pisz
Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 80
Pomógł: 1
Rafal_Pisz
Poziom 12
Post#3 31 Paź 2008 22:16    

Re: Telewizja n aktywacja


Dokładnie dopóki nie aktywujesz karty dekoder (ja mam białego) będzie pokazywał poziom sygnału i próbował pobrać listę i tak w kółko. Ja mam zamiar zrobić to jutro tylko nie wiem czy ktoś tam będzie czy może aktywuje sie to tak jak TNK że podaje sie tylko numer. A tak przy okazji to podobno nie opłaca sie aktywować na koniec miesiąca lepiej robić to na początku.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
houruk
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: toszek
Dołączył: 28 Maj 2007
Posty: 293
Pomógł: 16
Ocena postów: 8
houruk
Poziom 16
Post#4 01 Lis 2008 21:59    

Re: Telewizja n aktywacja


jak masz rekordera i instalację jednokablową to najpierw musisz zaktualizować oprogramowanie dekodera a później dopiero dzwonić aby aktywować go

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ansat
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 1
ansat
Poziom 19
Post#5 02 Lis 2008 09:34    

Re: Telewizja n aktywacja


Nie ma znaczenia kiuedy aktywujesz liczy się data podpisania umowy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 17
Post#6 02 Lis 2008 15:12    

Re: Telewizja n aktywacja


Umowa w N'ce liczy się od momentu aktywacji. Dzwoniąc podajesz dane z umowy, czyli nr umowy i hasło cyfrowe. Mogą też spytać o poziom(jakość) sygnału. Jeżeli sygnał nie będzie prawidłowy (60%) mogą odmówić aktywacji.
Do recordera potrzebujesz drugiego sygnału, bez niego tracisz wiele z funkcjonalności. Można kombinować z rozgałęźnikiem, ale i tak będzie brak wielu kanałów. Załóż sobie Twin'a koszt 40-60zł i drugi przewód. Nie warto kombinować.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
aksamitny5
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 18
aksamitny5
Poziom 6
Post#7 02 Lis 2008 19:43  Autor tematu   

Re: Telewizja n aktywacja


Witam,panowie chodzi mi o coś takiego podłączam do dekodera jeden sygnał i nie ma komunikatu odbierasz sygnał z satelity hotbird,jeśli podłączę u kolegi dwa sygnały komunikat o możliwości aktywacji jest czyli co żeby aktywować potrzebne są dwa sygnały?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 17
Post#8 02 Lis 2008 20:32    

Re: Telewizja n aktywacja


Tak właśnie oto chodzi, potrzebne są dwa sygnały.

Można to chwilowo obejść stosując rozgałęźnik satelitarny z jednym z wyjść separowanym, ale na dłuższą metę jest to niepraktyczne.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ansat
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 1
ansat
Poziom 19
Post#9 03 Lis 2008 15:56    

Re: Telewizja n aktywacja


Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 17
Post#10 03 Lis 2008 18:00    

Re: Telewizja n aktywacja


ansat napisał:
Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.


Witam.

Przyznam, że nie sprawdzałem ostatnio. Zawsze jak montuję Nbox recorder, zakładam twina, bez kombinowania. Oglądanie na jednej antenie mija się z celem, traci się wiele z funkcjonalności sprzętu.
Dziwne tylko, bo w regulaminie jest napisane, że musi być odpowiednia instalacja antenowa. Także przy zamianie dekodera na recorder jest punkt regulaminu, że należy przystosować instalację antenową w zakresie koniecznym do porawnego odbioru sygnału przez Nbox recorder.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ansat
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 1
ansat
Poziom 19
Post#11 03 Lis 2008 20:48    

Re: Telewizja n aktywacja


Aby w pełni skorzystać z wszystkich możiwości rekordera muszą być 2 sygnały ale czasami jest antena z pojedyńczym konwerterem a doprowadzenie drugiego kabla jest trudne do zrobienia i aktualizacja oprogramowania umożliwia pracę (przy ograniczeniu możliwości) rekordera.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 17
Post#12 03 Lis 2008 22:41    

Re: Telewizja n aktywacja


Wtedy stosujemy coś takiego :idea: :

http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/12/1295.dat

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 466
Pomógł: 45
Ocena postów: 8
netTv
Poziom 18
Post#13 05 Lis 2008 16:13    

Re: Telewizja n aktywacja


ansat napisał:
Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.

Jednak N odradza użytkowanie nBox na jednym kablu w przygotowanej przez siebie informacji Link

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
beznazwie
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Wieluń
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 32
Pomógł: 1
beznazwie
Poziom 9
Post#14 12 Gru 2008 14:57    

Re: Telewizja n aktywacja


aksamitny5 napisał:
Witam,panowie chodzi mi o coś takiego podłączam do dekodera jeden sygnał i nie ma komunikatu odbierasz sygnał z satelity hotbird,jeśli podłączę u kolegi dwa sygnały komunikat o możliwości aktywacji jest czyli co żeby aktywować potrzebne są dwa sygnały?


Jeśli masz stary soft to tak, ale na nowym sofcie już niekoniecznie. Wczoraj kupiłem rekordera w n-ce i przerabiałem procedurę :). Aktualizujesz najpierw soft. Żeby to zrobić, musisz podłączyć antenę do drugiego gniazda (to jest ważne). Po aktualizacji i restarcie routera wyłączasz w opcjach drugie gniazdo, wyłączasz dekoder, przekładasz kabel do pierwszego gniazda i włączasz dekoder. Po starcie sprzętu powinna się pokazać informacja że można dzwonić i aktywować. Sygnał aktywacyjny zostanie złapany nawet pomimo jednego konwertera.

A co do tego co ktoś wspomniał, że się wiele traci gdy się ma jeden konwerter, to nie powiedziałbym, że aż tak wiele. Jedynie co to nie działa ci nagrywanie kanału innego niż oglądany. VOD działa jak wyłączysz dekoder (dokładniej - przełączysz go w standby) a przecież nikt nie ogląda tv 24h na dobę :P

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
nejman31
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: sulkow
Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 1
nejman31
Poziom 1
Post#15 18 Gru 2008 16:54    

Re: Telewizja n aktywacja


Witam
Kupilem dzisiaj n-ke. Mam problem, a mianowice po podlączeniu anteny siłę połączenia mam na 60 % a jakośc na 0 %...
przosze o pomoc. Co trzeba zrobić??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
netTv
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 466
Pomógł: 45
Ocena postów: 8
netTv
Poziom 18
Post#16 18 Gru 2008 16:56    

Re: Telewizja n aktywacja


Ustawić poprawnie antenę na satelitę Hot Bird.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
drtomm
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 2
drtomm
Poziom 2
Post#17 12 Sty 2009 21:36    

Re: Telewizja n aktywacja


Ustaw dobrze antene na hotbirda, w N-ce mowia aby miec conajmniej jakosc na 60, ale ja mam okolo 40 i tez bez problemow wszystko dziala. Wiecej na tv-n.pl

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
a2d2a2m
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Gorzów
Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 187
Pomógł: 9
Ocena postów: 4
a2d2a2m
Poziom 14
Post#18 13 Sty 2009 09:31    

Re: Telewizja n aktywacja


Tomasz napisał:
Umowa w N'ce liczy się od momentu aktywacji. Dzwoniąc podajesz dane z umowy, czyli nr umowy i hasło cyfrowe. Mogą też spytać o poziom(jakość) sygnału. Jeżeli sygnał nie będzie prawidłowy (60%) mogą odmówić aktywacji.
Do recordera potrzebujesz drugiego sygnału, bez niego tracisz wiele z funkcjonalności. Można kombinować z rozgałęźnikiem, ale i tak będzie brak wielu kanałów. Załóż sobie Twin'a koszt 40-60zł i drugi przewód. Nie warto kombinować.

Uwaga na promocje. Jeżeli otrzymujemy coś w promocji np. hbo do 2 m-c to jest liczone w nastepujący sposób; miesiąc w którym aktywowaliśmy + kolejny miesiąc. Jeśli aktywujemy w ostatni dzień miesiąca, to z promocji skorzystamy jeden miesiąc i jeden dzień. Z tego powodu warto aktywować w pierwszy dzień miesiąca, bo wtedy faktycznie korzystamy z promocji przez 2 m-ce. Jest to bardzo ważne przy rezygnacji z opcji, które wzieliśmy na próbę, a po okresie promocji chcemy z nich zrezygnować. Jeżeli policzymy 2 m-c od daty aktywacji , to spotka nas niemiła niespodzianka przy rezygnacji.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zapek42
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Jastrowie
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1390
Pomógł: 67
Ocena postów: 5
zapek42
Poziom 21
Post#19 04 Gru 2009 15:30    

Re: Telewizja n aktywacja


Przepraszam za odkopanie tematu, ale właśnie przyszła do mnie eNka, jestem w trakcie aktualizacji dekodera .
Mam pytanie, ile trwa ta aktualizacja ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 17
Post#20 05 Gru 2009 10:28    

Re: Telewizja n aktywacja


Aktualizacja oprogramowania powinna potrwać kilkadziesiąt minut.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Telewizja n - aktywacja
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Telewizja Telekomunikacji Polskiej - aktywacja (8)
Telewizja od TP -dekoder samsung sdh 85 + telewizja naziemna (18)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS