Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Telewizja n - aktywacja


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna ->Telewizja n - aktywacja Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
aksamitny5
Poziom 7
Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 18
aksamitny5
Poziom 7
Post#1 31 Paź 2008 21:29  Autor tematu   

Telewizja n - aktywacja


Witam,mam HDTV rekorder ma dwa wejścia antenowe niestety posiadam zestaw po polsacie i tylko jeden kabel podłączam to pod wejście i nie chce mi sciągnać listy kanałów czy do aktywacji coś jeszcze potrzeba proszę o podpowiedzi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kranzio
Poziom 22
Miasto: Nowy Sącz
Dołączył: 06 Wrz 2007
Posty: 435
Pomógł: 71
Ocena postów: 40
kranzio
Poziom 22
Post#2 31 Paź 2008 22:09    

Re: Telewizja n aktywacja


Musisz zadzwonić do n-ki, aby aktywowali twoją kartę. Trzeba tam im podać jakieś dane z umowy, chyba jej numer.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rafal_Pisz
Poziom 12
Miasto: Pisz
Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 81
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
Rafal_Pisz
Poziom 12
Post#3 31 Paź 2008 22:16    

Re: Telewizja n aktywacja


Dokładnie dopóki nie aktywujesz karty dekoder (ja mam białego) będzie pokazywał poziom sygnału i próbował pobrać listę i tak w kółko. Ja mam zamiar zrobić to jutro tylko nie wiem czy ktoś tam będzie czy może aktywuje sie to tak jak TNK że podaje sie tylko numer. A tak przy okazji to podobno nie opłaca sie aktywować na koniec miesiąca lepiej robić to na początku.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
houruk
Poziom 18
Miasto: toszek
Dołączył: 28 Maj 2007
Posty: 293
Pomógł: 16
Ocena postów: 10
houruk
Poziom 18
Post#4 01 Lis 2008 21:59    

Re: Telewizja n aktywacja


jak masz rekordera i instalację jednokablową to najpierw musisz zaktualizować oprogramowanie dekodera a później dopiero dzwonić aby aktywować go

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ansat
Poziom 25
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 2
ansat
Poziom 25
Post#5 02 Lis 2008 09:34    

Re: Telewizja n aktywacja


Nie ma znaczenia kiuedy aktywujesz liczy się data podpisania umowy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomasz
Poziom 18
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 18
Post#6 02 Lis 2008 15:12    

Re: Telewizja n aktywacja


Umowa w N'ce liczy się od momentu aktywacji. Dzwoniąc podajesz dane z umowy, czyli nr umowy i hasło cyfrowe. Mogą też spytać o poziom(jakość) sygnału. Jeżeli sygnał nie będzie prawidłowy (60%) mogą odmówić aktywacji.
Do recordera potrzebujesz drugiego sygnału, bez niego tracisz wiele z funkcjonalności. Można kombinować z rozgałęźnikiem, ale i tak będzie brak wielu kanałów. Załóż sobie Twin'a koszt 40-60zł i drugi przewód. Nie warto kombinować.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
aksamitny5
Poziom 7
Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 18
aksamitny5
Poziom 7
Post#7 02 Lis 2008 19:43  Autor tematu   

Re: Telewizja n aktywacja


Witam,panowie chodzi mi o coś takiego podłączam do dekodera jeden sygnał i nie ma komunikatu odbierasz sygnał z satelity hotbird,jeśli podłączę u kolegi dwa sygnały komunikat o możliwości aktywacji jest czyli co żeby aktywować potrzebne są dwa sygnały?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Tomasz
Poziom 18
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 18
Post#8 02 Lis 2008 20:32    

Re: Telewizja n aktywacja


Tak właśnie oto chodzi, potrzebne są dwa sygnały.

Można to chwilowo obejść stosując rozgałęźnik satelitarny z jednym z wyjść separowanym, ale na dłuższą metę jest to niepraktyczne.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ansat
Poziom 25
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 2
ansat
Poziom 25
Post#9 03 Lis 2008 15:56    

Re: Telewizja n aktywacja


Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Tomasz
Poziom 18
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 18
Post#10 03 Lis 2008 18:00    

Re: Telewizja n aktywacja


ansat napisał:
Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.


Witam.

Przyznam, że nie sprawdzałem ostatnio. Zawsze jak montuję Nbox recorder, zakładam twina, bez kombinowania. Oglądanie na jednej antenie mija się z celem, traci się wiele z funkcjonalności sprzętu.
Dziwne tylko, bo w regulaminie jest napisane, że musi być odpowiednia instalacja antenowa. Także przy zamianie dekodera na recorder jest punkt regulaminu, że należy przystosować instalację antenową w zakresie koniecznym do porawnego odbioru sygnału przez Nbox recorder.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ansat
Poziom 25
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 2
ansat
Poziom 25
Post#11 03 Lis 2008 20:48    

Re: Telewizja n aktywacja


Aby w pełni skorzystać z wszystkich możiwości rekordera muszą być 2 sygnały ale czasami jest antena z pojedyńczym konwerterem a doprowadzenie drugiego kabla jest trudne do zrobienia i aktualizacja oprogramowania umożliwia pracę (przy ograniczeniu możliwości) rekordera.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Tomasz
Poziom 18
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 18
Post#12 03 Lis 2008 22:41    

Re: Telewizja n aktywacja


Wtedy stosujemy coś takiego :idea: :

http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/12/1295.dat

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
netTv
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 466
Pomógł: 45
Ocena postów: 10
netTv
Poziom 22
Post#13 05 Lis 2008 16:13    

Re: Telewizja n aktywacja


ansat napisał:
Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.

Jednak N odradza użytkowanie nBox na jednym kablu w przygotowanej przez siebie informacji Link

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
beznazwie
Poziom 10
Miasto: Wieluń
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 32
Pomógł: 1
beznazwie
Poziom 10
Post#14 12 Gru 2008 14:57    

Re: Telewizja n aktywacja


aksamitny5 napisał:
Witam,panowie chodzi mi o coś takiego podłączam do dekodera jeden sygnał i nie ma komunikatu odbierasz sygnał z satelity hotbird,jeśli podłączę u kolegi dwa sygnały komunikat o możliwości aktywacji jest czyli co żeby aktywować potrzebne są dwa sygnały?


Jeśli masz stary soft to tak, ale na nowym sofcie już niekoniecznie. Wczoraj kupiłem rekordera w n-ce i przerabiałem procedurę :). Aktualizujesz najpierw soft. Żeby to zrobić, musisz podłączyć antenę do drugiego gniazda (to jest ważne). Po aktualizacji i restarcie routera wyłączasz w opcjach drugie gniazdo, wyłączasz dekoder, przekładasz kabel do pierwszego gniazda i włączasz dekoder. Po starcie sprzętu powinna się pokazać informacja że można dzwonić i aktywować. Sygnał aktywacyjny zostanie złapany nawet pomimo jednego konwertera.

A co do tego co ktoś wspomniał, że się wiele traci gdy się ma jeden konwerter, to nie powiedziałbym, że aż tak wiele. Jedynie co to nie działa ci nagrywanie kanału innego niż oglądany. VOD działa jak wyłączysz dekoder (dokładniej - przełączysz go w standby) a przecież nikt nie ogląda tv 24h na dobę :P

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
nejman31
Poziom 1
Miasto: sulkow
Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 1
nejman31
Poziom 1
Post#15 18 Gru 2008 16:54    

Re: Telewizja n aktywacja


Witam
Kupilem dzisiaj n-ke. Mam problem, a mianowice po podlączeniu anteny siłę połączenia mam na 60 % a jakośc na 0 %...
przosze o pomoc. Co trzeba zrobić??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
netTv
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 466
Pomógł: 45
Ocena postów: 10
netTv
Poziom 22
Post#16 18 Gru 2008 16:56    

Re: Telewizja n aktywacja


Ustawić poprawnie antenę na satelitę Hot Bird.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
drtomm
Poziom 2
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 2
drtomm
Poziom 2
Post#17 12 Sty 2009 21:36    

Re: Telewizja n aktywacja


Ustaw dobrze antene na hotbirda, w N-ce mowia aby miec conajmniej jakosc na 60, ale ja mam okolo 40 i tez bez problemow wszystko dziala. Wiecej na tv-n.pl

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
a2d2a2m
Poziom 15
Miasto: Gorzów
Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 187
Pomógł: 9
Ocena postów: 4
a2d2a2m
Poziom 15
Post#18 13 Sty 2009 09:31    

Re: Telewizja n aktywacja


Tomasz napisał:
Umowa w N'ce liczy się od momentu aktywacji. Dzwoniąc podajesz dane z umowy, czyli nr umowy i hasło cyfrowe. Mogą też spytać o poziom(jakość) sygnału. Jeżeli sygnał nie będzie prawidłowy (60%) mogą odmówić aktywacji.
Do recordera potrzebujesz drugiego sygnału, bez niego tracisz wiele z funkcjonalności. Można kombinować z rozgałęźnikiem, ale i tak będzie brak wielu kanałów. Załóż sobie Twin'a koszt 40-60zł i drugi przewód. Nie warto kombinować.

Uwaga na promocje. Jeżeli otrzymujemy coś w promocji np. hbo do 2 m-c to jest liczone w nastepujący sposób; miesiąc w którym aktywowaliśmy + kolejny miesiąc. Jeśli aktywujemy w ostatni dzień miesiąca, to z promocji skorzystamy jeden miesiąc i jeden dzień. Z tego powodu warto aktywować w pierwszy dzień miesiąca, bo wtedy faktycznie korzystamy z promocji przez 2 m-ce. Jest to bardzo ważne przy rezygnacji z opcji, które wzieliśmy na próbę, a po okresie promocji chcemy z nich zrezygnować. Jeżeli policzymy 2 m-c od daty aktywacji , to spotka nas niemiła niespodzianka przy rezygnacji.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zapek42
Poziom 27
Miasto: Jastrowie
Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1391
Pomógł: 67
Ocena postów: 4
zapek42
Poziom 27
Post#19 04 Gru 2009 15:30    

Re: Telewizja n aktywacja


Przepraszam za odkopanie tematu, ale właśnie przyszła do mnie eNka, jestem w trakcie aktualizacji dekodera .
Mam pytanie, ile trwa ta aktualizacja ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Tomasz
Poziom 18
Miasto: P-ce
Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Pomógł: 5
Tomasz
Poziom 18
Post#20 05 Gru 2009 10:28    

Re: Telewizja n aktywacja


Aktualizacja oprogramowania powinna potrwać kilkadziesiąt minut.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Telewizja n - aktywacja
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Telewizja Telekomunikacji Polskiej - aktywacja (8)
Telewizja od TP -dekoder samsung sdh 85 + telewizja naziemna (18)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.174 seconds

elektroda.pl temat RSS