Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Telewizja n - aktywacja


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Telewizja n - aktywacja
Autor
Wiadomość
aksamitny5
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 18

Post#1 Post autora tematu 31 Paź 2008 22:29   

Telewizja n - aktywacja


Witam,mam HDTV rekorder ma dwa wejścia antenowe niestety posiadam zestaw po polsacie i tylko jeden kabel podłączam to pod wejście i nie chce mi sciągnać listy kanałów czy do aktywacji coś jeszcze potrzeba proszę o podpowiedzi.
Powrót do góry
   
kranzio
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 06 Wrz 2007
Posty: 435
Miasto: Nowy Sącz

Post#2 31 Paź 2008 23:09   

Re: Telewizja n aktywacja


Musisz zadzwonić do n-ki, aby aktywowali twoją kartę. Trzeba tam im podać jakieś dane z umowy, chyba jej numer.
Powrót do góry
   
Rafal_Pisz
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 82
Miasto: Pisz

Post#3 31 Paź 2008 23:16   

Re: Telewizja n aktywacja


Dokładnie dopóki nie aktywujesz karty dekoder (ja mam białego) będzie pokazywał poziom sygnału i próbował pobrać listę i tak w kółko. Ja mam zamiar zrobić to jutro tylko nie wiem czy ktoś tam będzie czy może aktywuje sie to tak jak TNK że podaje sie tylko numer. A tak przy okazji to podobno nie opłaca sie aktywować na koniec miesiąca lepiej robić to na początku.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Paź 2008 23:16   





Powrót do góry
   
houruk
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 28 Maj 2007
Posty: 292
Miasto: toszek

Post#4 01 Lis 2008 22:59   

Re: Telewizja n aktywacja


jak masz rekordera i instalację jednokablową to najpierw musisz zaktualizować oprogramowanie dekodera a później dopiero dzwonić aby aktywować go
Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 733
Miasto: "-"

Post#5 02 Lis 2008 10:34   

Re: Telewizja n aktywacja


Nie ma znaczenia kiuedy aktywujesz liczy się data podpisania umowy.
Powrót do góry
   
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Miasto: P-ce

Post#6 02 Lis 2008 16:12   

Re: Telewizja n aktywacja


Umowa w N'ce liczy się od momentu aktywacji. Dzwoniąc podajesz dane z umowy, czyli nr umowy i hasło cyfrowe. Mogą też spytać o poziom(jakość) sygnału. Jeżeli sygnał nie będzie prawidłowy (60%) mogą odmówić aktywacji.
Do recordera potrzebujesz drugiego sygnału, bez niego tracisz wiele z funkcjonalności. Można kombinować z rozgałęźnikiem, ale i tak będzie brak wielu kanałów. Załóż sobie Twin'a koszt 40-60zł i drugi przewód. Nie warto kombinować.
Powrót do góry
   
aksamitny5
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 18

Post#7 Post autora tematu 02 Lis 2008 20:43   

Re: Telewizja n aktywacja


Witam,panowie chodzi mi o coś takiego podłączam do dekodera jeden sygnał i nie ma komunikatu odbierasz sygnał z satelity hotbird,jeśli podłączę u kolegi dwa sygnały komunikat o możliwości aktywacji jest czyli co żeby aktywować potrzebne są dwa sygnały?
Powrót do góry
   
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Miasto: P-ce

Post#8 02 Lis 2008 21:32   

Re: Telewizja n aktywacja


Tak właśnie oto chodzi, potrzebne są dwa sygnały.

Można to chwilowo obejść stosując rozgałęźnik satelitarny z jednym z wyjść separowanym, ale na dłuższą metę jest to niepraktyczne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lis 2008 21:32   





Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 733
Miasto: "-"

Post#9 03 Lis 2008 16:56   

Re: Telewizja n aktywacja


Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lis 2008 16:56   





Powrót do góry
   
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Miasto: P-ce

Post#10 03 Lis 2008 19:00   

Re: Telewizja n aktywacja


ansat napisał:
Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.


Witam.

Przyznam, że nie sprawdzałem ostatnio. Zawsze jak montuję Nbox recorder, zakładam twina, bez kombinowania. Oglądanie na jednej antenie mija się z celem, traci się wiele z funkcjonalności sprzętu.
Dziwne tylko, bo w regulaminie jest napisane, że musi być odpowiednia instalacja antenowa. Także przy zamianie dekodera na recorder jest punkt regulaminu, że należy przystosować instalację antenową w zakresie koniecznym do porawnego odbioru sygnału przez Nbox recorder.
Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 733
Miasto: "-"

Post#11 03 Lis 2008 21:48   

Re: Telewizja n aktywacja


Aby w pełni skorzystać z wszystkich możiwości rekordera muszą być 2 sygnały ale czasami jest antena z pojedyńczym konwerterem a doprowadzenie drugiego kabla jest trudne do zrobienia i aktualizacja oprogramowania umożliwia pracę (przy ograniczeniu możliwości) rekordera.
Powrót do góry
   
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Miasto: P-ce

Post#12 03 Lis 2008 23:41   

Re: Telewizja n aktywacja


Wtedy stosujemy coś takiego :idea: :

http://www.satserwis.pl/pokaz.php?nazwa=oferta/12/1295.dat
Powrót do góry
   
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 463
Miasto: Warszawa

Post#13 05 Lis 2008 17:13   

Re: Telewizja n aktywacja


ansat napisał:
Kol.TOMASZ chyba małe sprostowanie wTV N od sierpnia po zmianie oprogramowania jest możliwość pracy N rekordera na jednym sygnale.Należy zrobić aktualizację dekodera (trwa to dość długo). SPRAWDZONE.

Jednak N odradza użytkowanie nBox na jednym kablu w przygotowanej przez siebie informacji Link
Powrót do góry
   
beznazwie
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 32
Miasto: Wieluń

Post#14 12 Gru 2008 15:57   

Re: Telewizja n aktywacja


aksamitny5 napisał:
Witam,panowie chodzi mi o coś takiego podłączam do dekodera jeden sygnał i nie ma komunikatu odbierasz sygnał z satelity hotbird,jeśli podłączę u kolegi dwa sygnały komunikat o możliwości aktywacji jest czyli co żeby aktywować potrzebne są dwa sygnały?


Jeśli masz stary soft to tak, ale na nowym sofcie już niekoniecznie. Wczoraj kupiłem rekordera w n-ce i przerabiałem procedurę :). Aktualizujesz najpierw soft. Żeby to zrobić, musisz podłączyć antenę do drugiego gniazda (to jest ważne). Po aktualizacji i restarcie routera wyłączasz w opcjach drugie gniazdo, wyłączasz dekoder, przekładasz kabel do pierwszego gniazda i włączasz dekoder. Po starcie sprzętu powinna się pokazać informacja że można dzwonić i aktywować. Sygnał aktywacyjny zostanie złapany nawet pomimo jednego konwertera.

A co do tego co ktoś wspomniał, że się wiele traci gdy się ma jeden konwerter, to nie powiedziałbym, że aż tak wiele. Jedynie co to nie działa ci nagrywanie kanału innego niż oglądany. VOD działa jak wyłączysz dekoder (dokładniej - przełączysz go w standby) a przecież nikt nie ogląda tv 24h na dobę :P
Powrót do góry
   
nejman31
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 1
Miasto: sulkow

Post#15 18 Gru 2008 17:54   

Re: Telewizja n aktywacja


Witam
Kupilem dzisiaj n-ke. Mam problem, a mianowice po podlączeniu anteny siłę połączenia mam na 60 % a jakośc na 0 %...
przosze o pomoc. Co trzeba zrobić??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Gru 2008 17:54   





Powrót do góry
   
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 463
Miasto: Warszawa

Post#16 18 Gru 2008 17:56   

Re: Telewizja n aktywacja


Ustawić poprawnie antenę na satelitę Hot Bird.
Powrót do góry
   
drtomm
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 2

Post#17 12 Sty 2009 22:36   

Re: Telewizja n aktywacja


Ustaw dobrze antene na hotbirda, w N-ce mowia aby miec conajmniej jakosc na 60, ale ja mam okolo 40 i tez bez problemow wszystko dziala. Wiecej na tv-n.pl
Powrót do góry
   
a2d2a2m
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 06 Cze 2004
Posty: 169
Miasto: Gorzów

Post#18 13 Sty 2009 10:31   

Re: Telewizja n aktywacja


Tomasz napisał:
Umowa w N'ce liczy się od momentu aktywacji. Dzwoniąc podajesz dane z umowy, czyli nr umowy i hasło cyfrowe. Mogą też spytać o poziom(jakość) sygnału. Jeżeli sygnał nie będzie prawidłowy (60%) mogą odmówić aktywacji.
Do recordera potrzebujesz drugiego sygnału, bez niego tracisz wiele z funkcjonalności. Można kombinować z rozgałęźnikiem, ale i tak będzie brak wielu kanałów. Załóż sobie Twin'a koszt 40-60zł i drugi przewód. Nie warto kombinować.

Uwaga na promocje. Jeżeli otrzymujemy coś w promocji np. hbo do 2 m-c to jest liczone w nastepujący sposób; miesiąc w którym aktywowaliśmy + kolejny miesiąc. Jeśli aktywujemy w ostatni dzień miesiąca, to z promocji skorzystamy jeden miesiąc i jeden dzień. Z tego powodu warto aktywować w pierwszy dzień miesiąca, bo wtedy faktycznie korzystamy z promocji przez 2 m-ce. Jest to bardzo ważne przy rezygnacji z opcji, które wzieliśmy na próbę, a po okresie promocji chcemy z nich zrezygnować. Jeżeli policzymy 2 m-c od daty aktywacji , to spotka nas niemiła niespodzianka przy rezygnacji.
Powrót do góry
   
zapek42
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 1418
Miasto: Jastrowie

Post#19 04 Gru 2009 16:30   

Re: Telewizja n aktywacja


Przepraszam za odkopanie tematu, ale właśnie przyszła do mnie eNka, jestem w trakcie aktualizacji dekodera .
Mam pytanie, ile trwa ta aktualizacja ?
Powrót do góry
   
Tomasz
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 24 Lip 2002
Posty: 383
Miasto: P-ce

Post#20 05 Gru 2009 11:28   

Re: Telewizja n aktywacja


Aktualizacja oprogramowania powinna potrwać kilkadziesiąt minut.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Telewizja n - aktywacja
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Telewizja od TP -dekoder samsung sdh 85 + telewizja naziemna (18)
Telewizja Telekomunikacji Polskiej - aktywacja (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS