Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 11 Lis 2008 13:07
    toom34
    Poziom 9  

    Witam,
    sorry za nie przeczytanie regulaminu...
    wiec od nowa:
    ostatnio zakupilem taki zestaw: karta pamieci i czytnik widoczne na zdjeciu.

    Nie mogę nic zapisać na karcie pamięci


    problem w tym ze komputer widzi urzadzenie magazynujace zle dopiero po 5 min pokazuje sie osobna partycja "pamiec masowa" a dodatkowo jak juz widac ta karte to nie moge na niej nic zapisac.

    a i widac pusta karte a ona nie jest pusta bo z telefonu juz zapisywalem pliki
    pomozcie bo sam sobie nie poradze
    acha mam kompa dosc starego
    procesor ADM Duron XP 1300 MHz (6.5x200)
    sys. operacyjny - windows XP

  • #2 11 Lis 2008 13:27
    tom.jak
    Poziom 18  

    Teoretycznie powinno być ok. , a czy przypadkiem system plików na karcie nie jest jakiś nietypowy.
    Może aparat telefoniczny sformatował kartę w jakimś dziwnym systemie?

  • #3 11 Lis 2008 13:28
    LoLek85
    Poziom 28  

    Komputer nie ma tu nic do znaczenia.
    Najlepiej sformatuj kartę w telefonie jak masz taka możliwość, a jak nie to na komputerze.
    Jeżeli to nie pomoże to karta do wymiany, powinieneś mieć gwarancję.

  • #4 11 Lis 2008 18:44
    toom34
    Poziom 9  

    raczej powinienes...

    sprawdzalem przed chwila na innym kompie wszystko gra
    natomiast na moim sa bledy z kazda karta...

  • #5 11 Lis 2008 20:30
    LoLek85
    Poziom 28  

    Może przeinstaluj sterowniki od USB, może to wina sterowników.

  • #6 11 Lis 2008 20:31
    tom.jak
    Poziom 18  

    A inne urzadzenia USB są obsługiwane poprawnie? Może kontroler USB masz uszkodzony lub sterowniki niewłaściwe?

  • #7 11 Lis 2008 21:21
    447988
    Usunięty  
  • #8 12 Lis 2008 12:59
    toom34
    Poziom 9  

    Co do hasła to właśnie sprawdziłem i nie ma.
    Na innym komputerze sprawdzałem różne karty poprzez ten czytnik i nie ma problemów.

    Mysz bezprzewodowa też mi nie działa, więc kontroler lub sterowniki powiadacie?

    ps. co ci moderatorzy tacy czepialscy?:)

  • #9 12 Lis 2008 13:09
    447988
    Usunięty  
  • #10 12 Lis 2008 20:29
    toom34
    Poziom 9  

    Cytat:
    Sprawdziłeś swoją? Sprawdziłeś te inne karty na swoim komputerze?

    tak żadna karta nie działa na moim komputerze.

    regulamin regulaminem ale przyczepiac sie do tego ze ktos nie postawil kropki nad i czy cos w tym stylu to pedanteria

  • #11 12 Lis 2008 20:32
    447988
    Usunięty  
  • #12 12 Lis 2008 20:55
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    toom34 napisał:
    tak sprawdzalem i nic zamula mi komputer od nich itp.

    Na Forum obowiązuje język POLSKI, gdyby kolega nie wiedział. Proszę swoją myśl sformułować jeszcze raz, tylko w wyżej wspomnianym języku.
    toom34 napisał:
    regulamin regulaminem ale przyczepiac sie do tego ze ktos nie postawil kropki nad i czy cos w tym stylu to pedanteria

    Polecam uwadze kolegi punkt 15 Regulaminu. Coś jest dla kolegi w nim niejasnego?
    I przy okazji: kolega jest tak bardzo zajęty że nie ma czasu nawet czytać tego, co moderator mu w księdze napisał. Serdecznie koledze radzę przeczytać to i zastosować się dość dokładnie do wymagań moderatorskich. W przeciwnym przypadku grozi koledze dłuższy urlop.

  • #13 13 Lis 2008 13:22
    toom34
    Poziom 9  

    Cytat:
    Sprawdzałeś we wszystkich portach USB? Jaka to płyta?

    tzn. jaka płyta?
    czy miało być jaka karta?
    - mam dwie karty różnych producentów i żadna nie działa u mnie, natomiast na innym kompie działają obydwie

    nie sprawdzałem we wszystkich portach usb, zaraz sprawdzę.



    jankolo regulaminu komentowac nie bede bo to nie moj problem...

    natomiast moderator jest od tego żeby pomagać, a tu jakoś nie widze pomocy z twojej strony tylko czepialstwo...

  • #14 13 Lis 2008 15:32
    447988
    Usunięty  
  • #15 13 Lis 2008 17:44
    toom34
    Poziom 9  

    Wszystko o płycie głównej:

    Nie mogę nic zapisać na karcie pamięci

  • #16 13 Lis 2008 22:12
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    toom34 napisał:
    jankolo regulaminu komentowac nie bede bo to nie moj problem...

    Kolegi problem, albowiem przystępując do naszego Forum kolega zobowiązał się do przestrzegania obowiązującego na nim regulaminu.
    toom34 napisał:
    natomiast moderator jest od tego żeby pomagać, a tu jakoś nie widze pomocy z twojej strony tylko czepialstwo...

    Podstawowym zadaniem moderatora jest utrzymywanie porządku w dyskusjach oraz pilnowanie przestrzegania regulaminu, co - jak kolega widzi - czynię.
    W związku z ustawicznym uchylaniem się od obowiązku przestrzegania regulaminu został kolega ukarany blokadą pisania na forum do dnia 13.12.2008.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty