Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Jak ma być zasilony wzmacniacz?
Autor
Wiadomość
Slawoo
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 22 Paź 2002
Posty: 17

Post#1 Post autora tematu 25 Paź 2002 14:28   

Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Kupiłem wzmacniacz BENZERA i nie wiem, jak go zasilić? Chodzi o to, czy ma w nim być stały dopływ prądu, czy wyłączany po wyjęciu kluczyka ze stacyjki (tak mam radio). Boję się aby wzmachol nie wyładował mi akumulatora (jak jest prąd to dioda się świeci).

Jeszcze jedno. Dlaczego jak włączam lub wyłączam radio to towarzyszy temu taki krótki trzask w głśnikach? Jak nie miałem wzmacniacza to tak nie było. Czego to przyczyna i jak temu zapobiec?

Dzięki za pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Paź 2002 14:28   





Powrót do góry
   
Smok
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Paź 2002
Posty: 877
Miasto: Lipiany, Zachodnio-Pomorskie

Post#2 25 Paź 2002 14:48   

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Witam

Wzmacniacz powinien mieć przewód (zacisk lub coś takiego zalezy od konstrukcji wzm.) oznaczony REMOTE, ten przewód musisz połączyć do takiego samego w radiu, jesli nie ma to do sterowania a.ant(kazde radio to ma - pomijajac Safari i itp.), wtedy wznacniacz będzie się właczał gdy włączysz radio.

Pozdrawiam
__________
Smok
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Paź 2002 14:48   





Powrót do góry
   
krzysiek
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 24 Sie 2002
Posty: 1280

Post#3 25 Paź 2002 15:23   

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


a co do tego krotkiego trzasku powinien miec wbudowany uklad opoznionego zalaczania glosnikow albo go niema albo jest uszkodzony sadzac po nazwie to go niema :lol:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Paź 2002 15:23   





Powrót do góry
   
Slawoo
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 22 Paź 2002
Posty: 17

Post#4 Post autora tematu 25 Paź 2002 15:26   

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Sprawa tak wygląda, że jak podłącze go razem z radiem to co 3 włączenia wzmacniacz nie włącza jednego kanału (przednie głośniki). Natomiast gdy zasiliłem go bezpośrednio z akumulatora nie ma tego problemu. Dziwna sprawa, ale wygląda na to, że brakuje mu mocy.
Powrót do góry
   
Smok
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Paź 2002
Posty: 877
Miasto: Lipiany, Zachodnio-Pomorskie

Post#5 25 Paź 2002 17:52   

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Musisz podłączyć główne zasilanie wzmacniacza osobno, a jedynie tylko REMOTE (pojedynczy przewód) do radia - jest to sterowanie włączaniem wzmachola !
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> Jak ma być zasilony wzmacniacz?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
ALAN 48 zasilony 24v co mogło się w nim spalić? (2)
DAEWOO DMQ 2997 - zasilony napięciem 380(dwie fazy) (5)
Nbox STB model ITI-5800S błędnie zasilony z zasilacza 30V. (2)
co z wzmacniacz op ma tu być? (4)
Uszkodzony wzmacniacz,co to może być? (18)
Wzmacniacz? Jaki ma być? Podłaczenie do radia. (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS