Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak ma być zasilony wzmacniacz?


  Main Page -> Forum Index -> Audio Service ->Jak ma być zasilony wzmacniacz? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Slawoo
Level 9
Joined: 22 Oct 2002
Posts: 17
Slawoo
Level 9
Post#1 25 Oct 2002 14:28  Topic author   

Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Kupiłem wzmacniacz BENZERA i nie wiem, jak go zasilić? Chodzi o to, czy ma w nim być stały dopływ prądu, czy wyłączany po wyjęciu kluczyka ze stacyjki (tak mam radio). Boję się aby wzmachol nie wyładował mi akumulatora (jak jest prąd to dioda się świeci).

Jeszcze jedno. Dlaczego jak włączam lub wyłączam radio to towarzyszy temu taki krótki trzask w głśnikach? Jak nie miałem wzmacniacza to tak nie było. Czego to przyczyna i jak temu zapobiec?

Dzięki za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Smok
Level 24
Location: Lipiany, Zachodnio-Pomorskie
Joined: 04 Oct 2002
Posts: 896
Helped: 4
Post rating: 10
Smok
Level 24
Post#2 25 Oct 2002 14:48    

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Witam

Wzmacniacz powinien mieć przewód (zacisk lub coś takiego zalezy od konstrukcji wzm.) oznaczony REMOTE, ten przewód musisz połączyć do takiego samego w radiu, jesli nie ma to do sterowania a.ant(kazde radio to ma - pomijajac Safari i itp.), wtedy wznacniacz będzie się właczał gdy włączysz radio.

Pozdrawiam
__________
Smok

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krzysiek
Zasłużony dla elektroda
Joined: 24 Aug 2002
Posts: 1309
Helped: 19
krzysiek
Zasłużony dla elektroda
Post#3 25 Oct 2002 15:23    

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


a co do tego krotkiego trzasku powinien miec wbudowany uklad opoznionego zalaczania glosnikow albo go niema albo jest uszkodzony sadzac po nazwie to go niema :lol:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Slawoo
Level 9
Joined: 22 Oct 2002
Posts: 17
Slawoo
Level 9
Post#4 25 Oct 2002 15:26  Topic author   

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Sprawa tak wygląda, że jak podłącze go razem z radiem to co 3 włączenia wzmacniacz nie włącza jednego kanału (przednie głośniki). Natomiast gdy zasiliłem go bezpośrednio z akumulatora nie ma tego problemu. Dziwna sprawa, ale wygląda na to, że brakuje mu mocy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Smok
Level 24
Location: Lipiany, Zachodnio-Pomorskie
Joined: 04 Oct 2002
Posts: 896
Helped: 4
Post rating: 10
Smok
Level 24
Post#5 25 Oct 2002 17:52    

Re: Jak ma być zasilony wzmacniacz?


Musisz podłączyć główne zasilanie wzmacniacza osobno, a jedynie tylko REMOTE (pojedynczy przewód) do radia - jest to sterowanie włączaniem wzmachola !

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Jak ma być zasilony wzmacniacz?
Page 1 of 1

Similar topics to jak ma być zasilony wzmacniacz?

ALAN 48 zasilony 24v co mogło się w nim spalić? (2)
DAEWOO DMQ 2997 - zasilony napięciem 380(dwie fazy) (5)
Nbox STB model ITI-5800S błędnie zasilony z zasilacza 30V. (2)
co z wzmacniacz op ma tu być? (4)
Uszkodzony wzmacniacz,co to może być? (18)
Wzmacniacz? Jaki ma być? Podłaczenie do radia. (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.071 seconds