Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210
Author
Message
tgzfalcon
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 20 Nov 2008
Posts: 2
Location: sosnowiec

Post#1 Post from the author of the topic 20 Nov 2008 22:21   

Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210


tgzfalcon mam poważny problem...

Posiadam nawigacje typu Medion P4210 i poprzez głupią zabawę skasowałem
w niej system operacyjny windows CE Core 5.0.(wykonałem sformatowanie w menu serwisu)nie wiem gdzie szukać pomocy lub rady ?.W jaki sposób wgrać ten system na nowo.Proszę was o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Nov 2008 22:21   





Back to top
   
lanumisu
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 10 Oct 2003
Posts: 163

Post#2 21 Nov 2008 18:36helpful post - solution   

Re: Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210


Tutaj znajdziesz rom do swojej navki. Uwazaj tylko bo sa dwa rodzaje romow: dla nawek z listwa kontaktowa na dole i bez listwy. Pomylka moze drogo kosztowac.
http://www.gopal-navigator.de/dload.php?action=category&cat_id=6

Pliki zgrywasz na sformatowana karte SD (FAT16) nastepnie wkladasz do slotu navki i zalanczasz trzymajac okolo 10 sek obydwa boczne przyciski. Wejdziesz do menu serwisowego. Wybierasz 0 = FlashRom Upgrade. Potwierzasz przyciskiem Power i dalej na 2=WinCE by SD/MMC i potwierzenie. Po kilkunastu sek. pojawi sie meldunek "Restart your Device!"
Wylanczasz navke przyciskiem power (dluzej przytrzymac) i ponownie zalaczasz. Gotowe. Cieszyc sie nowym Wince. Bateria powinna byc w miare pelna zeby nie spowodowac przerwy w procesie wgrywania Flasha.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Nov 2008 18:36helpful post - solution   





Back to top
   
sterios17
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 08 Jan 2008
Posts: 20
Location: RZESZOW

Post#3 23 Nov 2008 17:39helpful post - solution   

Re: Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210


witam, mam taka sama navke i dlatego nawszelki wypadek sciagnolem te pliki z twojego linku.Oby tylko nie trzeba bylo ich uzywac,opis jak to zrobic jest super ,dzieki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Nov 2008 17:39helpful post - solution   





Back to top
   
lanumisu
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 10 Oct 2003
Posts: 163

Post#4 24 Nov 2008 17:33   

Re: Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210


Jesli wersje flasha masz starsza od mojego z linku, to zalecalbym podmienic flasha.

Helpful message? + -

Back to top
   
tomggw
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 01 Feb 2009
Posts: 35
Location: konin

Post#5 01 Feb 2009 16:44   

Re: Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210


Witam Serdecznie Drodzy Koledzy pisze wiem ze nie w tym dziale ale prosze o pomoc. Dostałem Mediona E3115 do wgrania nowej mapy ,odblokowałem wgrałem na karte SD nowe mapki wszystko pieknie fajnie a na koniec taki ząk że boje się powiedzioeć . Nie mam pojęcia co się stało na ekranie widze tylko Napis "MEDION" jak zawsze na starcie się pokazywał i nic więcej ZERO reakcji,hart restart nic nie pomaga ,rozkręciłem ją i wyciągłem piny od bateri głównej czytałem wiele po forach i nic naprawde nie znalazłem znam się troche na naviach ale nigdy wczesniej czegoś takiego nie maiłem i Prosze bardzo o Pomoc co robić .Musze tą nawi niebawem oddac Crying or Very sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210
Page 1 of 1
Similar topics
: Jak wgrać windowsa CE Core 5.0 do nawigacji Medion P4210 (3)
Jak wgrać WinCE 5.0 do nawigacji MEDION MDPNA 465T? (3)
Medion P4210-jak odblokowac (6)
Medion MD 96220 z Win CE Core 5.0 - da się wgrać jakąś mapę? (5)
Medion GoPal P4210 (PNA465T) - dostęp do pulpitu (6)
Medion GoPal P4210, brak Polskiej mapy (7)
Problem z automapa 5.2 n a MEDION GoPal P4210 PNA 465 (6)
Jak wyświetlić na nawigacji Peiying 4303 pulpit windowsa (5)
Smart GPS SG720 - Jak odblokować Windowsa CE w nawigacji? (6)
Jak wgrać język polski do nawigacji MFD ? (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl topic RSS feed