Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...
Author
Message
PiAsKoS
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 20 Nov 2003
Posts: 200
Location: Kalisz/Warszawa

Post#1 Post from the author of the topic 18 Mar 2004 21:21   

pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...


Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jak można wmontować, a właściwie gdzie, wejście i wyjście na korektor w RADMORZE 5100 ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2004 21:21   





Back to top
   
GrzesieG
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 28 Jun 2003
Posts: 245
Location: Leżajsk

Post#2 18 Mar 2004 21:35   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Nie ma. Ja widziałem dorabiany DIN. Został przecięty kabel od przełącznika do płytki potencjometru głośności, z przełącznika na wyjście w DIN (1,4) a z płytki jako wejście w DIN (3,5).

Helpful message? + -

Back to top
   
PiAsKoS
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 20 Nov 2003
Posts: 200
Location: Kalisz/Warszawa

Post#3 Post from the author of the topic 18 Mar 2004 21:58   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Właśnie coś takiego mnie interesuje.
Czy jakieś dokładniejsze info mogę dostać? Które kable, jak i gdzie dokładnie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2004 21:58   





Back to top
   
GrzesieG
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 28 Jun 2003
Posts: 245
Location: Leżajsk

Post#4 18 Mar 2004 22:41   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


No przecież napisałem dokładnie. Najpierw zajrzyj do środka, a potem pisz. A jak zajrzysz, to zobaczysz tylko jeden biały przewód sygnałowy idący od przełącznika do pot. głośności.
Schemacik jest tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra549189.html#549189

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2004 22:41   





Back to top
   
bezpiecznik
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Feb 2003
Posts: 382
Location: Grudziądz

Post#5 19 Mar 2004 13:10   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


wczep się w przwód sygnałowy pomiędzy przedwzmacniacz a końcówke mocy. tak będzie dobrze.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2004 13:10   





Back to top
   
PiAsKoS
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 20 Nov 2003
Posts: 200
Location: Kalisz/Warszawa

Post#6 Post from the author of the topic 19 Mar 2004 22:44   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Tam wcale nie idzie tylko jeden biały kabel sygnałowy - wszystkie prawie są białe Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Zgred7
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 21 Mar 2004
Posts: 40

Post#7 21 Mar 2004 12:05   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


prześledź który jest wyjściem z przedwzmacniacza a wejściem do końcówki mocy i tam musisz wejść. jak masz wszystkie białe to prześledź to na schemacie a potem odszukaj to we wzmacniaczu Laughing

Helpful message? + -

Back to top
   
oj
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 22 Apr 2003
Posts: 6713
Location: Warszawa

Post#8 21 Mar 2004 18:00   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Przecinasz połączenia sygnałowe w miejscu tak jak na rysunku. Wymieniasz kondensatory C901/C902 na wartość 1uF, podobnie jak w przeróbce dla wzmacniacza PW9013
http://www.elektroda.pl/rtvforum/searchtopic110780-.html

Jako gniazdo We/Wy dla korektora możesz wykorzystać gniazdo słuchawkowe GS1/GS2 lub gniazdo uniwersalne CM-1 jeżeli nie jest wykorzystywane

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...
Page 1 of 1
Similar topics
przerobienie wyjscie(lub wejscie) MD na wejscie PHONO (2)
Nie działająca regulacja sopranu w Radmorze 5100 (4)
Wejscie i wyjscie antenowe na dekoderach (7)
Czy ws 418 ma wyjscie na korektor graficzny?? (2)
Radio wyjscie z Mini-iso Zmieniarka wejscie na Uni-Link (1)
wyjscie liniowe - ostatnia szansa - pomocy..!!! (12)
POMOCY!!!Zjaralo sie chyba wejscie w Tosce 303!! (3)
benq mp612 monitor asus 1 wejscie vga jak to pogodzic pomocy (2)
Genius 5100 jeden głośnik nie gra - pomocy! (1)
Amplituner R8040 Jak zrobić wejście na korektor pomocy !! (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl topic RSS feed