Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...


  Main Page -> Forum Index -> Audio Service ->pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100... Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
PiAsKoS
Level 15
Location: Kalisz/Warszawa
Joined: 20 Nov 2003
Posts: 200
Helped: 3
Post rating: 1
PiAsKoS
Level 15
Post#1 18 Mar 2004 21:21  Topic author   

pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...


Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jak można wmontować, a właściwie gdzie, wejście i wyjście na korektor w RADMORZE 5100 ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
GrzesieG
Level 16
Location: Leżajsk
Joined: 28 Jun 2003
Posts: 245
Helped: 8
GrzesieG
Level 16
Post#2 18 Mar 2004 21:35    

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Nie ma. Ja widziałem dorabiany DIN. Został przecięty kabel od przełącznika do płytki potencjometru głośności, z przełącznika na wyjście w DIN (1,4) a z płytki jako wejście w DIN (3,5).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
PiAsKoS
Level 15
Location: Kalisz/Warszawa
Joined: 20 Nov 2003
Posts: 200
Helped: 3
Post rating: 1
PiAsKoS
Level 15
Post#3 18 Mar 2004 21:58  Topic author   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Właśnie coś takiego mnie interesuje.
Czy jakieś dokładniejsze info mogę dostać? Które kable, jak i gdzie dokładnie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
GrzesieG
Level 16
Location: Leżajsk
Joined: 28 Jun 2003
Posts: 245
Helped: 8
GrzesieG
Level 16
Post#4 18 Mar 2004 22:41    

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


No przecież napisałem dokładnie. Najpierw zajrzyj do środka, a potem pisz. A jak zajrzysz, to zobaczysz tylko jeden biały przewód sygnałowy idący od przełącznika do pot. głośności.
Schemacik jest tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra549189.html#549189

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bezpiecznik
Level 20
Location: Grudziądz
Joined: 19 Feb 2003
Posts: 382
Helped: 22
Post rating: 3
bezpiecznik
Level 20
Post#5 19 Mar 2004 13:10    

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


wczep się w przwód sygnałowy pomiędzy przedwzmacniacz a końcówke mocy. tak będzie dobrze.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
PiAsKoS
Level 15
Location: Kalisz/Warszawa
Joined: 20 Nov 2003
Posts: 200
Helped: 3
Post rating: 1
PiAsKoS
Level 15
Post#6 19 Mar 2004 22:44  Topic author   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Tam wcale nie idzie tylko jeden biały kabel sygnałowy - wszystkie prawie są białe ;)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Zgred7
Level 12
Joined: 21 Mar 2004
Posts: 40
Zgred7
Level 12
Post#7 21 Mar 2004 12:05    

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


prześledź który jest wyjściem z przedwzmacniacza a wejściem do końcówki mocy i tam musisz wejść. jak masz wszystkie białe to prześledź to na schemacie a potem odszukaj to we wzmacniaczu :lol:

Helpful post? + 0
Back to top
oj
Level 42
Location: Warszawa
Joined: 22 Apr 2003
Posts: 6707
Helped: 784
Post rating: 65
oj
Level 42
Post#8 21 Mar 2004 18:00    

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Przecinasz połączenia sygnałowe w miejscu tak jak na rysunku. Wymieniasz kondensatory C901/C902 na wartość 1uF, podobnie jak w przeróbce dla wzmacniacza PW9013
http://www.elektroda.pl/rtvforum/searchtopic110780-.html

Jako gniazdo We/Wy dla korektora możesz wykorzystać gniazdo słuchawkowe GS1/GS2 lub gniazdo uniwersalne CM-1 jeżeli nie jest wykorzystywane

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...
Page 1 of 1

Similar topics to pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...

przerobienie wyjscie(lub wejscie) MD na wejscie PHONO (2)
Nie działająca regulacja sopranu w Radmorze 5100 (4)
Wejscie i wyjscie antenowe na dekoderach (7)
Czy ws 418 ma wyjscie na korektor graficzny?? (2)
Radio wyjscie z Mini-iso Zmieniarka wejscie na Uni-Link (1)
wyjscie liniowe - ostatnia szansa - pomocy..!!! (12)
POMOCY!!!Zjaralo sie chyba wejscie w Tosce 303!! (3)
benq mp612 monitor asus 1 wejscie vga jak to pogodzic pomocy (2)
Genius 5100 jeden głośnik nie gra - pomocy! (1)
Amplituner R8040 Jak zrobić wejście na korektor pomocy !! (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.08 seconds