Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...
Autor
Wiadomość
PiAsKoS
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 200
Miasto: Kalisz/Warszawa

Post#1 Post autora tematu 18 Mar 2004 22:21   

pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...


Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jak można wmontować, a właściwie gdzie, wejście i wyjście na korektor w RADMORZE 5100 ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2004 22:21   





Powrót do góry
   
GrzesieG
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 245
Miasto: Leżajsk

Post#2 18 Mar 2004 22:35   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Nie ma. Ja widziałem dorabiany DIN. Został przecięty kabel od przełącznika do płytki potencjometru głośności, z przełącznika na wyjście w DIN (1,4) a z płytki jako wejście w DIN (3,5).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2004 22:35   





Powrót do góry
   
PiAsKoS
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 200
Miasto: Kalisz/Warszawa

Post#3 Post autora tematu 18 Mar 2004 22:58   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Właśnie coś takiego mnie interesuje.
Czy jakieś dokładniejsze info mogę dostać? Które kable, jak i gdzie dokładnie?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2004 22:58   





Powrót do góry
   
GrzesieG
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 245
Miasto: Leżajsk

Post#4 18 Mar 2004 23:41   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


No przecież napisałem dokładnie. Najpierw zajrzyj do środka, a potem pisz. A jak zajrzysz, to zobaczysz tylko jeden biały przewód sygnałowy idący od przełącznika do pot. głośności.
Schemacik jest tu: http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra549189.html#549189
Powrót do góry
   
bezpiecznik
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 382
Miasto: Grudziądz

Post#5 19 Mar 2004 14:10   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


wczep się w przwód sygnałowy pomiędzy przedwzmacniacz a końcówke mocy. tak będzie dobrze.
Powrót do góry
   
PiAsKoS
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 200
Miasto: Kalisz/Warszawa

Post#6 Post autora tematu 19 Mar 2004 23:44   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Tam wcale nie idzie tylko jeden biały kabel sygnałowy - wszystkie prawie są białe ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Mar 2004 23:44   





Powrót do góry
   
Zgred7
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Mar 2004
Posty: 40

Post#7 21 Mar 2004 13:05   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


prześledź który jest wyjściem z przedwzmacniacza a wejściem do końcówki mocy i tam musisz wejść. jak masz wszystkie białe to prześledź to na schemacie a potem odszukaj to we wzmacniaczu :lol:
Powrót do góry
   
oj
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 22 Kwi 2003
Posty: 6765
Miasto: Warszawa

Post#8 21 Mar 2004 19:00   

Re: pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100..


Przecinasz połączenia sygnałowe w miejscu tak jak na rysunku. Wymieniasz kondensatory C901/C902 na wartość 1uF, podobnie jak w przeróbce dla wzmacniacza PW9013
http://www.elektroda.pl/rtvforum/searchtopic110780-.html

Jako gniazdo We/Wy dla korektora możesz wykorzystać gniazdo słuchawkowe GS1/GS2 lub gniazdo uniwersalne CM-1 jeżeli nie jest wykorzystywane

Załączniki:
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Audio Serwis -> pomocy...wejscie i wyjscie na korektor w radmorze 5100...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Genius 5100 jeden głośnik nie gra - pomocy! (1)
benq mp612 monitor asus 1 wejscie vga jak to pogodzic pomocy (2)
POMOCY!!!Zjaralo sie chyba wejscie w Tosce 303!! (3)
wyjscie liniowe - ostatnia szansa - pomocy..!!! (12)
Radio wyjscie z Mini-iso Zmieniarka wejscie na Uni-Link (1)
Czy ws 418 ma wyjscie na korektor graficzny?? (2)
Wejscie i wyjscie antenowe na dekoderach (7)
Nie działająca regulacja sopranu w Radmorze 5100 (4)
przerobienie wyjscie(lub wejscie) MD na wejscie PHONO (2)
Amplituner R8040 Jak zrobić wejście na korektor pomocy !! (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS