Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
suruwczak
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 4

suruwczak
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 27 Lis 2008 20:34   

Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Witam wszystkich forumowiczów. Mam nadzieje ze pomożecie mi z moim problemem. Mianowicie dostaje internet od sąsiadki z góry za pomocą LIVEBOX-a mam przypisane stałe IP. Ostatnio kupiłem sobie laptopa i sprzęt jak w temacie. Mam problem z jego konfiguracja żeby działał internet. Gdy próbuje ustawić static IP wyskakuje mi komunikat "WAN IP address and LAN IP address cannot exist at a same subnet. Please input IP addres". Kontaktowałem się z osobą od której kupiłem sprzęt i otrzymałem następującą odpowieź "Ma Pan juz router i nie potrzebnie kupił Pan drugi wytarzawszy zwykły access point. Najlepiej ustawić opcje bridge wtedy router będzie wyłączony" nie bardzo wiem o co w tym chodzi. Dane które wpisuje z TCP/IP gdy kabel mam bezpośrednio podłączony do karty sieciowej w PC Adres IP 192.168.1.10, Maska podsieci 255.255.255.0, brama domyślna 192.168.1.1, preferowany serwer DNS 194.204.152.34, alternatywny serwer DNS 194.204.159.1. Adres do konfiguracji routera 192.168.1.1. Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Lis 2008 20:34   



Powrót do góry
FlyBoy
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 1219
Miasto: Sieradz/UK

FlyBoy
Poziom 21
Post#2 27 Lis 2008 22:34   

Re: Problemz konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Zmień adres routera w sekcja LAN na 192.168.2.1 i zakres IP na 192.168.2.2 - 192.168.2.10 w polach dns wpisz 0.0.0.0

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
porto
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 10 Lip 2003
Posty: 28

porto
Poziom 8
Post#3 07 Lut 2009 21:03   

Re: Problemz konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Ja tak troszkę z innej beczki.
Chciałbym ustawić tryb pracy tego rutera jako client do innego AP'ka.
I prawdę mówiąc nie wiem jak włączyć taką funkcję w tym ruterze.
Proszę o poradę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Alana
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 2886
Miasto: Gdańsk

Alana
Poziom 23
Post#4 08 Lut 2009 19:47   

Re: Problemz konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Ten router na to nie pozwala.
Z routerow TPlinka ktore maja taka opcje: TL-WR543

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jukkas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 15
Miasto: Kielce

jukkas
Poziom 6
Post#5 23 Paź 2009 12:46   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


witam. ja mam taki problem chciale zalozyc nowy temat ale nie mam tylu pkt ;/

a wiec tak zakupilem router tplink tl-wr340g noi mam problem jak go skonfigurowac abym mogl sie polaczyc z internetem. mam internet netii 1mb na laczu tpsa przy abonamencie socjalnym.
tak wyglada siec
Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G
pod ta stronka jst symulacja mojego ww routera

Kod:
http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR340G/userRpm/index.htm


noi tak wchodze sobie w network nastepnie w wan wybieram typ polaczeni PPPoE wpisuje tam swoja nazwe uzytkownika oraz haslo i niestety ale nie moze polaczyc
wiem rowniez ze musze wpisac gdzies VPI = 0
oraz VCI = 35 ale nie mam takiej mozliwosci próbowalem takze wpisac serwery dns netii ale nie poszlo, clonowalem mac tez nic, ping na adres routera idzie tzn 192.168.1.1 ale np str wp juz nie tj. 212.77.100.101 . jestem niby po technikum informatycznym ale sieci lokalne to moja slaba strona ;/ wiec prosze was o pomoc jesli chcecie zebym cos okreslil jasniej to piszcie. mam nadzieje ze mi pomozecie bo juz trace nadzieje a i drugi komp ma wifi pod usb tez tp link model tl-wn321g sygnal niby jest ale nie ma neta.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
FlyBoy
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 1219
Miasto: Sieradz/UK

FlyBoy
Poziom 21
Post#6 23 Paź 2009 16:14   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Szczerze mówiąc to popełniłeś błąd kupując taki router (TP-LINK TL-WR340G), najłatwiej byłoby kupić router z wbudowanym modemem ADSL, switchem i punktem dostępowym WiFi. Wtedy Twoja sieć wyglądałaby tak:

Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G

W tym momencie pozostaje Ci udostępnienie łącza otrzymywanego przez modem USB na kartę sieciową, co z reguły stwarza problemy z konfiguracją, dodatkową wadą takiego rozwiązania jest to, że PC będzie musiał być cały czas włączony aby komputer z WiFi mógł korzystać z Internetu.
Jeżeli zakupiłeś router w jakimś sklepie, po prostu go oddaj i weź w zamian jakiś z wbudowanym modemem ADSL, switchem sieciowym i punktem dostępowym WiFi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 23 Paź 2009 16:14   



Powrót do góry
jukkas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 15
Miasto: Kielce

jukkas
Poziom 6
Post#7 24 Paź 2009 18:29   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


aha ok. to dzieki a mozesz polecic jakis model takiego routera z adsl jakies takiej lepszej firmy no i fajnei by ylo jak by nie drozej niz 100zl...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
skedat
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 6
Miasto: małopolskie

skedat
Poziom 3
Post#8 25 Paź 2009 09:18   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


jukkas napisał:
aha ok. to dzieki a mozesz polecic jakis model takiego routera z adsl jakies takiej lepszej firmy no i fajnei by ylo jak by nie drozej niz 100zl...




A może taniej za 30 zł dokupić modem XDSL , za 20 , 30 zł z wyjsciem ethernetowym , zawsze zmieniając operatora nie trzeba wszystkiego wywalać .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jukkas
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Gru 2008
Posty: 15
Miasto: Kielce

jukkas
Poziom 6
Post#9 25 Paź 2009 16:22   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


a co to za moidem ;/ dajcie jakies linki a myslalem czy by ruszylo gyby wgrac np firmware od jakiegos innego routerra tp-linka ktory by dawal mozliwos wyboru opcji PPPoA?? przeszło by takie cos??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
608744234
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 17
Miasto: Ostróda

608744234
Poziom 6
Post#10 08 Lis 2009 22:37   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Witam!

Mam internet z multimedia i modem motoroli kupiłem router taki jak w temacie za chiny nie mogę podłączyć tego routera.chcę rozdzielić neta na stacjonarny i laptopa.

proszę o opisanie mi kilku kroków...

czy multimedia ma stałe ip?

wchodzę w ustawienia routera i c o mam tam ustawić?

wiem jak podłączyć najpierw kablem od pc do routera WAN a pożniej do modemu i nie działa.zrobiłem to i nadal ...proszę o pomoc...

Dodano po 4 [minuty]:

http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR340G/userRpm/index.htm


proszę o pisanie mi krokó na tym symulatorze.dziękuję!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
soundmaxxx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 227
Miasto: okolice Katowic

soundmaxxx
Poziom 15
Post#11 14 Lis 2009 22:08   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


jukkas napisał:
a co to za moidem ;/ dajcie jakies linki a myslalem czy by ruszylo gyby wgrac np firmware od jakiegos innego routerra tp-linka ktory by dawal mozliwos wyboru opcji PPPoA?? przeszło by takie cos??


Wgrywając inny firmware uwalisz router, jeżeli jest ci jeszcze potrzebny modem ADSL w wyjściem LAN to posiadam taki, jeżeli był byś zainteresowany kupnem, to odezwij się do mnie na PW.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
xuzi
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 92
Miasto: kRK

xuzi
Poziom 12
Post#12 15 Mar 2010 00:29   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Nie zakładam nowego tematu ponieważ problem mój dotyczy TL-WR340G.

Mianowicie, Internet mam radiowy, "przychodzi" on do TL-W543G, z którego po lanie idzie do komputera PC. Do tego mam jeszcze laptopa, którego chciałem łączyć z Internetem poprzez WiFi. Dla tego dokupiłem TL-WR340G i do niego na wejście WAN z 543G podłączam sieć. Ustawiłem na razie tak, że laptop nawiązuje łączność po WiFi z ruterem jednak 340G nie łączy się z Internetem. I tu pojawia się moje pytanie jak to skonfigurować.

PS Mam nadzieje, że jasno to opisałem. Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 15 Mar 2010 00:29   



Powrót do góry
xuzi
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 92
Miasto: kRK

xuzi
Poziom 12
Post#13 15 Mar 2010 09:16   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


problem rozwiązany.

jak by komuś miało się przydać:

należało ustawić w zakładce WAN dynamic IP , oraz nadać w obu ruterach Primary DNS and Secondary DNS takie same (wymyślone z głowy Very Happy).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 15 Mar 2010 09:16   



Powrót do góry
BOBIKB1
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 2
Miasto: SC

BOBIKB1
Poziom 2
Post#14 25 Mar 2011 23:15   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Witam mam neta Netia na laczach TPSA.
Mam modem Netii ( raczej ADSL ) laczy sie automatycznie wejscie ma na zwykly kabel telefoniczny ale wyjscie ma na ten wiekszy ktory jest stosowany do podlaczenia bezposrednio do karty sieciowej. Mam tez TP linka TL-WR340G podlaczylem go wiec do modemu NETIA. Wyjscie z modemu podlaczylem do wejscia w TPLinku a do wyjsc w TPlinku podlaczylem 2 komputery. Lacze jest ok ale niema netu , niby wszystko oki naprawiam jest oki ale netu niema pomimo ze polaczenie nie zglasza problemow. Juz zeby zjadlem na roznych modemach ADSL miedzyinnymi na pentagramie ktory nie odnawial polaczenia. Wyklucilem sie o nowy modem od netii i myslalem ze bedzie robil stabilne polaczenie z netem a router Tplink mi rozdzieli sygnal ale juz niewiem jak go polaczyc zeby dzialalo albo jak skonfigurowac TPlinka zeby to smigalo. Bardzo prosze o pomoc jesli to tylko mozliwe to opiszcie mi co i jak Smile

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 25 Mar 2011 23:15   



Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#15 25 Mar 2011 23:22   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


BOBIKB1 - strzał w ciemno to konflikt adresów IP. Zaloguj się na tplinka, lan ip zmień na 192.168.2.1, save, reboot i sprawdzasz.

A jak nie zadziała to dajesz ipconfig /all z komputera zapiętego do modemu, potem do routera, potem ping 212.77.100.101 z komputera podpiętego do routera(i modemu).
Screen z zakładek statusu z obu urządzeń też

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grzeszko1987
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Mar 2011
Posty: 1
Miasto: Nowy Sącz

grzeszko1987
Poziom 1
Post#16 26 Kwi 2011 21:32   

Re: Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G


Witam serdecznie proszę o pomoc!
Zakupiłem tp-linka i mam problem z odpaleniem neta. W ogóle instalacja z płyty nie działa ale gdy startuje ze strony 191.168.1.1 i tam przeprowadzam konfiguracje niby wszystko ładnie ale nie ma neta. Dostawca to telekomuna czyli Neostrada czy ktoś ma pomysł na pomoc?? Dziękuje i z góry dziękuje

Usunąłem zdublowany post. Proszę też zastosować się do punktu 3.1.15 forum - brak podanych modeli urządzeń. [piterus99]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G (24)
TP-LINK WR340G - problem z konfiguracją internetu (4)
Problem z konfiguracją routera TP-Link TL-WR340G (6)
TP-LINK WR340G Problem z konfiguracją, nie ma internetu. (10)
Problemy z konfiguracją TP-Link TL-WR340G (2)
prosze o pomoc z konfiguracją tp-link model tl-wr340g (2)
Problem z odblokowaniem portu w TP LINK TL-WR340G/TL-WR340G (2)
tplink wr340g - Problem z routerem tp-link wr340g (15)
tp link wr340g jako klient AP - połączenie tp link 1043nd oraz wr340g przez wifi (7)
Problem z konfiguracją tp link TL-WA701ND i d-link GO_RT_N150 (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS