Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak ustawić odbiór TVP Info


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Jak ustawić odbiór TVP Info Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#1 28 Nov 2008 23:45  Topic author   

Jak ustawić odbiór TVP Info


Witam mam pytanie do osób co posiadają dekoder Polsatu Cyfrowego Echostar DSB-717, którzy mają drugi konwenter ustawiony na Astrę i odbierąją program TVP Infor jako FTA. Jak macie to podłączone z moich wcześniejszych ustaleń i prób wynika, iż w powyższym dekoderze aby odbierać TVP Historia, TV Trwam, TV Polonia, Polonia 1 należy przełączyć na satelitę ASTRA 2 a nie jak nadają na ASTRA 1. Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu? Pomożecie ma ktoś ustawiony tak Polsat?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
morcin2
Level 18
Location: "-"
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Helped: 3
morcin2
Level 18
Post#2 01 Dec 2008 20:47    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Wszystkie te kanały oprócz poloni1 są to kanały z astry z tego samego transpondera , przynajmniej tak było ale osobiście nie sprawdzałem.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#3 01 Dec 2008 21:43  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Najbardziej zależy mi na TVP Info

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#4 02 Dec 2008 09:53    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Astra 1.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#5 02 Dec 2008 17:40  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak ale w dekoderze Echostar nie da sie ustawić ASTRA 1 zeby odbierać TVP Info nie ma takieto Transpondera

Helpful post? + 0
Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#6 02 Dec 2008 19:59    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To ustaw Astra 19°.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#7 02 Dec 2008 20:00  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


nie pomaga znajduje jedynie na ASTRA 2

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#8 02 Dec 2008 20:07    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Co znajduje?

Helpful post? + 0
Back to top
morcin2
Level 18
Location: "-"
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Helped: 3
morcin2
Level 18
Post#9 02 Dec 2008 20:19    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


http://pl.kingofsat.net/tp.php?tp=22

znowu inaczej

Helpful post? + 0
Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#10 02 Dec 2008 20:34  Helpful post   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To co podał marcin2 nie jest aktualne. 10773 i chyba 10862 ma być..

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#11 02 Dec 2008 20:49  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


10733 to jest dla TV Trwam, TV Polonia, TVP Historia, TVP Kultura a 10862 H jest dla TVP Info

Dodano po 1 [minuty]:

Na ASTRA 2 znajduje kanały przypisane dla ASTRA 1 paranoja z tym dekoderem. Nawet na ASTRA 1 nie ma transponderów 10733 i 10862 są one w menu na ASTRA 2 28,2

Helpful post? + 0
Back to top
ansat
Level 25
Location: "-"
Joined: 20 Aug 2004
Posts: 712
Helped: 43
Post rating: 3
ansat
Level 25
Post#12 02 Dec 2008 22:24    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Jest opcja dodania transpondera,wpisujemy 1o862 H 22000 i musi być TVP INFO.Nie ma znaczenia czy to jest ASTRA 1,2 czy 5 wszystkie są na 19 stopni.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#13 02 Dec 2008 22:42  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Nie no ASTRA 2 nadaje na 28,2 stopni chyba

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#14 03 Dec 2008 19:08  Helpful post   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do znalezienia programu potrzebne są: częstotliwość- np. 10862, polaryzacja - H lub V, szybkość- 22000, 27500 itp. , i Fec. Nawet na Hotbird , jak masz obrotnicę i przestawisz talerz, znajdziesz programy z Astry 19° jak wpiszesz odpowiednie parametry. Przestań pie.....ć o Astra 1 czy 2. Dopisz w Astra 1 to co brak i przeszukanie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ansat
Level 25
Location: "-"
Joined: 20 Aug 2004
Posts: 712
Helped: 43
Post rating: 3
ansat
Level 25
Post#15 03 Dec 2008 21:13    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#16 06 Dec 2008 20:41  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


ansat wrote:
Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.


Jestem zielony dopiero się uczę ale nie czuję sie obrażony

Helpful post? + 0
Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#17 06 Dec 2008 21:25    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#18 06 Dec 2008 21:33  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy wrote:
Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.


Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości. Jak zrobię nie omieszkam sie pochwalić

Dodano po 1 [minuty]:

A powiedz mi kolego ty masz może dekoderek Echostara DSB-616 lub 717?

Helpful post? + 0
Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#19 06 Dec 2008 21:36    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Na szczęście nie mam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pieron
Level 31
Location: Z Nienacka.... "-"
Joined: 08 Dec 2003
Posts: 1619
Helped: 128
Post rating: 8
Pieron
Level 31
Post#20 08 Dec 2008 02:20    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba wrote:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba wrote:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#21 08 Dec 2008 09:08  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Pieron wrote:
bogdanzieba wrote:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba wrote:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.


Jeden talerz dwa konwentery na zezie oraz przełącznik diseq talerz jest mały bo 60 cm więc chyba nie powinien złapać 28,2 st. Pozatym 1 konwenter na Hotbird

Helpful post? + 0
Back to top
Pieron
Level 31
Location: Z Nienacka.... "-"
Joined: 08 Dec 2003
Posts: 1619
Helped: 128
Post rating: 8
Pieron
Level 31
Post#22 08 Dec 2008 13:48    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do odbioru na 2 konwertery powinien byc talerz 80 cm.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#23 12 Dec 2008 13:25  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Udało mi sie ustawić zeza na małej czaszy Wizji TV siła sygnału 75% Jakość 65%. Ustawiłem na ASTRA 1 i dopisałem częstotliwości i HULA

Helpful post? + 0
Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#24 12 Dec 2008 16:12    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?

Helpful post? + 0
Back to top
morcin2
Level 18
Location: "-"
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Helped: 3
morcin2
Level 18
Post#25 12 Dec 2008 16:15    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


czym mniejszy talerz tym latwiej ustawic

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#26 12 Dec 2008 16:21  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy wrote:
Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?



Hotbird działał od początku

Helpful post? + 0
Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#27 12 Dec 2008 19:01    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Czytaj wszystko. Co zrobiłeś?

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#28 12 Dec 2008 21:03  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Miałem antenkę Wizja TV z 1 konwerterem na Hotbird chciałem mieć jeszcze kanały z ASTRA 1, ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.

Helpful post? + 0
Back to top
LeDy
Level 43
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 10764
Helped: 1045
Post rating: 7
LeDy
Level 43
Post#29 13 Dec 2008 09:46    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba wrote:
Miałem antenkę Wizja TV .... ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.
A więc ZEZ a nie monoblock.

Helpful post? + 0
Back to top
bogdanzieba
Level 29
Location: Warszawa
Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1719
Helped: 2
Post rating: 32
bogdanzieba
Level 29
Post#30 13 Dec 2008 10:10  Topic author   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

Dodano po 12 [minuty]:

Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

Helpful post? + -1
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Jak ustawić odbiór TVP Info 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to jak ustawić odbiór TVP Info

CYFROWY POLSAT a Tvp info ? (21)
Kanał TVP INFO FTA? (6)
TNK opticum x 80 TVP info (10)
Brak TVP info na module Conax (6)
CYFRA + brak kanałów TVP1 , TVP2, TVP INFO (4)
jak ustawić odbiór z anteny satelitarnej (analogowa) (20)
Odbiór cyfry+ w Norwegii. Jak ustawić antenę? (2)
Jak ustawić w dekoderze POLSATU odbiór z Astry (6)
Elemis 5550 TM -brak kolorów w jednym programie-TVP info (7)
TNK brak TVP1, TVP2 i TVP Info, skaczący sygnał (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.13 seconds