Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak ustawić odbiór TVP Info


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Jak ustawić odbiór TVP Info
Autor
Wiadomość
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 29 Lis 2008 00:45   

Jak ustawić odbiór TVP Info


Witam mam pytanie do osób co posiadają dekoder Polsatu Cyfrowego Echostar DSB-717, którzy mają drugi konwenter ustawiony na Astrę i odbierąją program TVP Infor jako FTA. Jak macie to podłączone z moich wcześniejszych ustaleń i prób wynika, iż w powyższym dekoderze aby odbierać TVP Historia, TV Trwam, TV Polonia, Polonia 1 należy przełączyć na satelitę ASTRA 2 a nie jak nadają na ASTRA 1. Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu? Pomożecie ma ktoś ustawiony tak Polsat?
Powrót do góry
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 390
Miasto: "-"

Post#2 01 Gru 2008 21:47   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Wszystkie te kanały oprócz poloni1 są to kanały z astry z tego samego transpondera , przynajmniej tak było ale osobiście nie sprawdzałem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Gru 2008 21:47   





Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#3 Post autora tematu 01 Gru 2008 22:43   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Najbardziej zależy mi na TVP Info
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#4 02 Gru 2008 10:53   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Astra 1.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#5 Post autora tematu 02 Gru 2008 18:40   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak ale w dekoderze Echostar nie da sie ustawić ASTRA 1 zeby odbierać TVP Info nie ma takieto Transpondera
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#6 02 Gru 2008 20:59   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To ustaw Astra 19°.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#7 Post autora tematu 02 Gru 2008 21:00   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


nie pomaga znajduje jedynie na ASTRA 2
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#8 02 Gru 2008 21:07   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Co znajduje?
Powrót do góry
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 390
Miasto: "-"

Post#9 02 Gru 2008 21:19   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


http://pl.kingofsat.net/tp.php?tp=22

znowu inaczej
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#10 02 Gru 2008 21:34pomocny post - solucja   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To co podał marcin2 nie jest aktualne. 10773 i chyba 10862 ma być..
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#11 Post autora tematu 02 Gru 2008 21:49   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


10733 to jest dla TV Trwam, TV Polonia, TVP Historia, TVP Kultura a 10862 H jest dla TVP Info

Dodano po 1 [minuty]:

Na ASTRA 2 znajduje kanały przypisane dla ASTRA 1 paranoja z tym dekoderem. Nawet na ASTRA 1 nie ma transponderów 10733 i 10862 są one w menu na ASTRA 2 28,2
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Gru 2008 21:49   





Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 734
Miasto: "-"

Post#12 02 Gru 2008 23:24   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Jest opcja dodania transpondera,wpisujemy 1o862 H 22000 i musi być TVP INFO.Nie ma znaczenia czy to jest ASTRA 1,2 czy 5 wszystkie są na 19 stopni.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#13 Post autora tematu 02 Gru 2008 23:42   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Nie no ASTRA 2 nadaje na 28,2 stopni chyba
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#14 03 Gru 2008 20:08pomocny post - solucja   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do znalezienia programu potrzebne są: częstotliwość- np. 10862, polaryzacja - H lub V, szybkość- 22000, 27500 itp. , i Fec. Nawet na Hotbird , jak masz obrotnicę i przestawisz talerz, znajdziesz programy z Astry 19° jak wpiszesz odpowiednie parametry. Przestań pie.....ć o Astra 1 czy 2. Dopisz w Astra 1 to co brak i przeszukanie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Gru 2008 20:08pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 734
Miasto: "-"

Post#15 03 Gru 2008 22:13   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#16 Post autora tematu 06 Gru 2008 21:41   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


ansat napisał:
Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.


Jestem zielony dopiero się uczę ale nie czuję sie obrażony
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#17 06 Gru 2008 22:25   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#18 Post autora tematu 06 Gru 2008 22:33   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy napisał:
Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.


Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości. Jak zrobię nie omieszkam sie pochwalić

Dodano po 1 [minuty]:

A powiedz mi kolego ty masz może dekoderek Echostara DSB-616 lub 717?
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#19 06 Gru 2008 22:36   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Na szczęście nie mam.
Powrót do góry
   
Pieron
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Gru 2003
Posty: 1571
Miasto: Z Nienacka.... "-"

Post#20 08 Gru 2008 03:20   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba napisał:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba napisał:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#21 Post autora tematu 08 Gru 2008 10:08   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Pieron napisał:
bogdanzieba napisał:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba napisał:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.


Jeden talerz dwa konwentery na zezie oraz przełącznik diseq talerz jest mały bo 60 cm więc chyba nie powinien złapać 28,2 st. Pozatym 1 konwenter na Hotbird
Powrót do góry
   
Pieron
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Gru 2003
Posty: 1571
Miasto: Z Nienacka.... "-"

Post#22 08 Gru 2008 14:48   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do odbioru na 2 konwertery powinien byc talerz 80 cm.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#23 Post autora tematu 12 Gru 2008 14:25   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Udało mi sie ustawić zeza na małej czaszy Wizji TV siła sygnału 75% Jakość 65%. Ustawiłem na ASTRA 1 i dopisałem częstotliwości i HULA
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#24 12 Gru 2008 17:12   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?
Powrót do góry
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 390
Miasto: "-"

Post#25 12 Gru 2008 17:15   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


czym mniejszy talerz tym latwiej ustawic
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#26 Post autora tematu 12 Gru 2008 17:21   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy napisał:
Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?



Hotbird działał od początku
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Gru 2008 17:21   





Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#27 12 Gru 2008 20:01   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Czytaj wszystko. Co zrobiłeś?
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#28 Post autora tematu 12 Gru 2008 22:03   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Miałem antenkę Wizja TV z 1 konwerterem na Hotbird chciałem mieć jeszcze kanały z ASTRA 1, ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.
Powrót do góry
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10233
Miasto: "-"

Post#29 13 Gru 2008 10:46   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba napisał:
Miałem antenkę Wizja TV .... ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.
A więc ZEZ a nie monoblock.
Powrót do góry
   
bogdanzieba
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1473
Miasto: Warszawa

Post#30 Post autora tematu 13 Gru 2008 11:10   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

Dodano po 12 [minuty]:

Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Jak ustawić odbiór TVP Info
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
CYFROWY POLSAT a Tvp info ? (21)
Kanał TVP INFO FTA? (6)
TNK opticum x 80 TVP info (10)
Brak TVP info na module Conax (6)
CYFRA + brak kanałów TVP1 , TVP2, TVP INFO (4)
jak ustawić odbiór z anteny satelitarnej (analogowa) (20)
Odbiór cyfry+ w Norwegii. Jak ustawić antenę? (2)
Jak ustawić w dekoderze POLSATU odbiór z Astry (6)
Elemis 5550 TM -brak kolorów w jednym programie-TVP info (7)
TNK brak TVP1, TVP2 i TVP Info, skaczący sygnał (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.085 seconds

elektroda.pl temat RSS