X

Jak ustawić odbiór TVP Info

28 Nov 2008 23:45 BObogdanzieba
  • #1 28 Nov 2008 23:45
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Helpful post? (0)
    Witam mam pytanie do osób co posiadają dekoder Polsatu Cyfrowego Echostar DSB-717, którzy mają drugi konwenter ustawiony na Astrę i odbierąją program TVP Infor jako FTA. Jak macie to podłączone z moich wcześniejszych ustaleń i prób wynika, iż w powyższym dekoderze aby odbierać TVP Historia, TV Trwam, TV Polonia, Polonia 1 należy przełączyć na satelitę ASTRA 2 a nie jak nadają na ASTRA 1. Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu? Pomożecie ma ktoś ustawiony tak Polsat?
  • #2 01 Dec 2008 20:47
    morcin2
    Level 18  
    Posts: 370 | Help: 3
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Wszystkie te kanały oprócz poloni1 są to kanały z astry z tego samego transpondera , przynajmniej tak było ale osobiście nie sprawdzałem.
  • #3 01 Dec 2008 21:43
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    Najbardziej zależy mi na TVP Info
  • #4 02 Dec 2008 09:53
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    Astra 1.
  • #5 02 Dec 2008 17:40
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    Tak ale w dekoderze Echostar nie da sie ustawić ASTRA 1 zeby odbierać TVP Info nie ma takieto Transpondera
  • #6 02 Dec 2008 19:59
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    To ustaw Astra 19°.
  • #7 02 Dec 2008 20:00
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    nie pomaga znajduje jedynie na ASTRA 2
  • #8 02 Dec 2008 20:07
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    Co znajduje?
  • #9 02 Dec 2008 20:19
    morcin2
    Level 18  
    Posts: 370 | Help: 3
    • Location: "-"
  • Helpful post
    #10 02 Dec 2008 20:34
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    To co podał marcin2 nie jest aktualne. 10773 i chyba 10862 ma być..
  • #11 02 Dec 2008 20:49
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    10733 to jest dla TV Trwam, TV Polonia, TVP Historia, TVP Kultura a 10862 H jest dla TVP Info

    Dodano po 1 [minuty]:

    Na ASTRA 2 znajduje kanały przypisane dla ASTRA 1 paranoja z tym dekoderem. Nawet na ASTRA 1 nie ma transponderów 10733 i 10862 są one w menu na ASTRA 2 28,2
  • #12 02 Dec 2008 22:24
    ansat
    Level 25  
    Posts: 712 | Help: 43
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Jest opcja dodania transpondera,wpisujemy 1o862 H 22000 i musi być TVP INFO.Nie ma znaczenia czy to jest ASTRA 1,2 czy 5 wszystkie są na 19 stopni.
  • #13 02 Dec 2008 22:42
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    Nie no ASTRA 2 nadaje na 28,2 stopni chyba
  • Helpful post
    #14 03 Dec 2008 19:08
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    Do znalezienia programu potrzebne są: częstotliwość- np. 10862, polaryzacja - H lub V, szybkość- 22000, 27500 itp. , i Fec. Nawet na Hotbird , jak masz obrotnicę i przestawisz talerz, znajdziesz programy z Astry 19° jak wpiszesz odpowiednie parametry. Przestań pie.....ć o Astra 1 czy 2. Dopisz w Astra 1 to co brak i przeszukanie.
  • #15 03 Dec 2008 21:13
    ansat
    Level 25  
    Posts: 712 | Help: 43
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.
  • #16 06 Dec 2008 20:41
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    ansat wrote:
    Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.


    Jestem zielony dopiero się uczę ale nie czuję sie obrażony
  • #17 06 Dec 2008 21:25
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.
  • #18 06 Dec 2008 21:33
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    LeDy wrote:
    Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.


    Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości. Jak zrobię nie omieszkam sie pochwalić

    Dodano po 1 [minuty]:

    A powiedz mi kolego ty masz może dekoderek Echostara DSB-616 lub 717?
  • #19 06 Dec 2008 21:36
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    Na szczęście nie mam.
  • #20 08 Dec 2008 02:20
    Pieron
    Level 31  
    Posts: 1619 | Help: 128
    • Location: Z Nienacka.... "-"
    Helpful post? (0)
    bogdanzieba wrote:
    .... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


    bogdanzieba wrote:
    Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


    Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.
  • #21 08 Dec 2008 09:08
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    Pieron wrote:
    bogdanzieba wrote:
    .... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


    bogdanzieba wrote:
    Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


    Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.


    Jeden talerz dwa konwentery na zezie oraz przełącznik diseq talerz jest mały bo 60 cm więc chyba nie powinien złapać 28,2 st. Pozatym 1 konwenter na Hotbird
  • #22 08 Dec 2008 13:48
    Pieron
    Level 31  
    Posts: 1619 | Help: 128
    • Location: Z Nienacka.... "-"
    Helpful post? (0)
    Do odbioru na 2 konwertery powinien byc talerz 80 cm.
  • #23 12 Dec 2008 13:25
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    Udało mi sie ustawić zeza na małej czaszy Wizji TV siła sygnału 75% Jakość 65%. Ustawiłem na ASTRA 1 i dopisałem częstotliwości i HULA
  • #24 12 Dec 2008 16:12
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?
  • #25 12 Dec 2008 16:15
    morcin2
    Level 18  
    Posts: 370 | Help: 3
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    czym mniejszy talerz tym latwiej ustawic
  • #26 12 Dec 2008 16:21
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    LeDy wrote:
    Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?



    Hotbird działał od początku
  • #27 12 Dec 2008 19:01
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    Czytaj wszystko. Co zrobiłeś?
  • #28 12 Dec 2008 21:03
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (0)
    Miałem antenkę Wizja TV z 1 konwerterem na Hotbird chciałem mieć jeszcze kanały z ASTRA 1, ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.
  • #29 13 Dec 2008 09:46
    LeDy
    Level 43  
    Posts: 10802 | Help: 1048
    Helpful post? (0)
    bogdanzieba wrote:
    Miałem antenkę Wizja TV .... ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.
    A więc ZEZ a nie monoblock.
  • #30 13 Dec 2008 10:10
    bogdanzieba
    Level 29  
    Posts: 1721 | Help: 2
    • Location: Warszawa
    Topic author Helpful post? (-1)
    Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

    Dodano po 12 [minuty]:

    Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products