Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak ustawić odbiór TVP Info


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Jak ustawić odbiór TVP Info Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#1 28 Lis 2008 23:45  Autor tematu   

Jak ustawić odbiór TVP Info


Witam mam pytanie do osób co posiadają dekoder Polsatu Cyfrowego Echostar DSB-717, którzy mają drugi konwenter ustawiony na Astrę i odbierąją program TVP Infor jako FTA. Jak macie to podłączone z moich wcześniejszych ustaleń i prób wynika, iż w powyższym dekoderze aby odbierać TVP Historia, TV Trwam, TV Polonia, Polonia 1 należy przełączyć na satelitę ASTRA 2 a nie jak nadają na ASTRA 1. Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu? Pomożecie ma ktoś ustawiony tak Polsat?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
morcin2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: "-"
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 370
Pomógł: 3
morcin2
Poziom 17
Post#2 01 Gru 2008 20:47    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Wszystkie te kanały oprócz poloni1 są to kanały z astry z tego samego transpondera , przynajmniej tak było ale osobiście nie sprawdzałem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#3 01 Gru 2008 21:43  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Najbardziej zależy mi na TVP Info

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#4 02 Gru 2008 09:53    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Astra 1.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#5 02 Gru 2008 17:40  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak ale w dekoderze Echostar nie da sie ustawić ASTRA 1 zeby odbierać TVP Info nie ma takieto Transpondera

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#6 02 Gru 2008 19:59    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To ustaw Astra 19°.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#7 02 Gru 2008 20:00  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


nie pomaga znajduje jedynie na ASTRA 2

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#8 02 Gru 2008 20:07    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Co znajduje?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
morcin2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: "-"
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 370
Pomógł: 3
morcin2
Poziom 17
Post#9 02 Gru 2008 20:19    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


http://pl.kingofsat.net/tp.php?tp=22

znowu inaczej

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#10 02 Gru 2008 20:34Pomocny post    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To co podał marcin2 nie jest aktualne. 10773 i chyba 10862 ma być..

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#11 02 Gru 2008 20:49  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


10733 to jest dla TV Trwam, TV Polonia, TVP Historia, TVP Kultura a 10862 H jest dla TVP Info

Dodano po 1 [minuty]:

Na ASTRA 2 znajduje kanały przypisane dla ASTRA 1 paranoja z tym dekoderem. Nawet na ASTRA 1 nie ma transponderów 10733 i 10862 są one w menu na ASTRA 2 28,2

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ansat
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 1
ansat
Poziom 19
Post#12 02 Gru 2008 22:24    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Jest opcja dodania transpondera,wpisujemy 1o862 H 22000 i musi być TVP INFO.Nie ma znaczenia czy to jest ASTRA 1,2 czy 5 wszystkie są na 19 stopni.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#13 02 Gru 2008 22:42  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Nie no ASTRA 2 nadaje na 28,2 stopni chyba

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#14 03 Gru 2008 19:08Pomocny post    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do znalezienia programu potrzebne są: częstotliwość- np. 10862, polaryzacja - H lub V, szybkość- 22000, 27500 itp. , i Fec. Nawet na Hotbird , jak masz obrotnicę i przestawisz talerz, znajdziesz programy z Astry 19° jak wpiszesz odpowiednie parametry. Przestań pie.....ć o Astra 1 czy 2. Dopisz w Astra 1 to co brak i przeszukanie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ansat
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: "-"
Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Pomógł: 43
Ocena postów: 1
ansat
Poziom 19
Post#15 03 Gru 2008 21:13    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#16 06 Gru 2008 20:41  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


ansat napisał:
Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.


Jestem zielony dopiero się uczę ale nie czuję sie obrażony

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#17 06 Gru 2008 21:25    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#18 06 Gru 2008 21:33  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy napisał:
Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.


Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości. Jak zrobię nie omieszkam sie pochwalić

Dodano po 1 [minuty]:

A powiedz mi kolego ty masz może dekoderek Echostara DSB-616 lub 717?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#19 06 Gru 2008 21:36    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Na szczęście nie mam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pieron
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Z Nienacka.... "-"
Dołączył: 08 Gru 2003
Posty: 1579
Pomógł: 121
Ocena postów: 4
Pieron
Poziom 22
Post#20 08 Gru 2008 02:20    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba napisał:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba napisał:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#21 08 Gru 2008 09:08  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Pieron napisał:
bogdanzieba napisał:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba napisał:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.


Jeden talerz dwa konwentery na zezie oraz przełącznik diseq talerz jest mały bo 60 cm więc chyba nie powinien złapać 28,2 st. Pozatym 1 konwenter na Hotbird

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Pieron
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Z Nienacka.... "-"
Dołączył: 08 Gru 2003
Posty: 1579
Pomógł: 121
Ocena postów: 4
Pieron
Poziom 22
Post#22 08 Gru 2008 13:48    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do odbioru na 2 konwertery powinien byc talerz 80 cm.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#23 12 Gru 2008 13:25  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Udało mi sie ustawić zeza na małej czaszy Wizji TV siła sygnału 75% Jakość 65%. Ustawiłem na ASTRA 1 i dopisałem częstotliwości i HULA

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#24 12 Gru 2008 16:12    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
morcin2
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: "-"
Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 370
Pomógł: 3
morcin2
Poziom 17
Post#25 12 Gru 2008 16:15    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


czym mniejszy talerz tym latwiej ustawic

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#26 12 Gru 2008 16:21  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy napisał:
Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?



Hotbird działał od początku

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#27 12 Gru 2008 19:01    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Czytaj wszystko. Co zrobiłeś?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#28 12 Gru 2008 21:03  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Miałem antenkę Wizja TV z 1 konwerterem na Hotbird chciałem mieć jeszcze kanały z ASTRA 1, ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
LeDy
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: "-"
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 10232
Pomógł: 1008
LeDy
Poziom 26
Post#29 13 Gru 2008 09:46    

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba napisał:
Miałem antenkę Wizja TV .... ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.
A więc ZEZ a nie monoblock.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Lip 2005
Posty: 1664
Pomógł: 2
Ocena postów: 20
bogdanzieba
Poziom 22
Post#30 13 Gru 2008 10:10  Autor tematu   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

Dodano po 12 [minuty]:

Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Jak ustawić odbiór TVP Info 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
CYFROWY POLSAT a Tvp info ? (21)
Kanał TVP INFO FTA? (6)
TNK opticum x 80 TVP info (10)
Brak TVP info na module Conax (6)
CYFRA + brak kanałów TVP1 , TVP2, TVP INFO (4)
jak ustawić odbiór z anteny satelitarnej (analogowa) (20)
Odbiór cyfry+ w Norwegii. Jak ustawić antenę? (2)
Jak ustawić w dekoderze POLSATU odbiór z Astry (6)
Elemis 5550 TM -brak kolorów w jednym programie-TVP info (7)
TNK brak TVP1, TVP2 i TVP Info, skaczący sygnał (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS