Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak ustawić odbiór TVP Info


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Jak ustawić odbiór TVP Info
Author
Message
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#1 Post from the author of the topic 28 Nov 2008 23:45   

Jak ustawić odbiór TVP Info


Witam mam pytanie do osób co posiadają dekoder Polsatu Cyfrowego Echostar DSB-717, którzy mają drugi konwenter ustawiony na Astrę i odbierąją program TVP Infor jako FTA. Jak macie to podłączone z moich wcześniejszych ustaleń i prób wynika, iż w powyższym dekoderze aby odbierać TVP Historia, TV Trwam, TV Polonia, Polonia 1 należy przełączyć na satelitę ASTRA 2 a nie jak nadają na ASTRA 1. Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu? Pomożecie ma ktoś ustawiony tak Polsat?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Nov 2008 23:45   





Back to top
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Location: "-"

Post#2 01 Dec 2008 20:47   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Wszystkie te kanały oprócz poloni1 są to kanały z astry z tego samego transpondera , przynajmniej tak było ale osobiście nie sprawdzałem.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#3 Post from the author of the topic 01 Dec 2008 21:43   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Najbardziej zależy mi na TVP Info

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#4 02 Dec 2008 09:53   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Astra 1.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#5 Post from the author of the topic 02 Dec 2008 17:40   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak ale w dekoderze Echostar nie da sie ustawić ASTRA 1 zeby odbierać TVP Info nie ma takieto Transpondera

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#6 02 Dec 2008 19:59   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To ustaw Astra 19°.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#7 Post from the author of the topic 02 Dec 2008 20:00   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


nie pomaga znajduje jedynie na ASTRA 2

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#8 02 Dec 2008 20:07   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Co znajduje?

Helpful message? + -

Back to top
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Location: "-"

Post#9 02 Dec 2008 20:19   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


http://pl.kingofsat.net/tp.php?tp=22

znowu inaczej

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#10 02 Dec 2008 20:34helpful post - solution   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


To co podał marcin2 nie jest aktualne. 10773 i chyba 10862 ma być..

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#11 Post from the author of the topic 02 Dec 2008 20:49   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


10733 to jest dla TV Trwam, TV Polonia, TVP Historia, TVP Kultura a 10862 H jest dla TVP Info

Dodano po 1 [minuty]:

Na ASTRA 2 znajduje kanały przypisane dla ASTRA 1 paranoja z tym dekoderem. Nawet na ASTRA 1 nie ma transponderów 10733 i 10862 są one w menu na ASTRA 2 28,2

Helpful message? + -

Back to top
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 20 Aug 2004
Posts: 720
Location: "-"

Post#12 02 Dec 2008 22:24   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Jest opcja dodania transpondera,wpisujemy 1o862 H 22000 i musi być TVP INFO.Nie ma znaczenia czy to jest ASTRA 1,2 czy 5 wszystkie są na 19 stopni.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#13 Post from the author of the topic 02 Dec 2008 22:42   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Nie no ASTRA 2 nadaje na 28,2 stopni chyba

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#14 03 Dec 2008 19:08helpful post - solution   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do znalezienia programu potrzebne są: częstotliwość- np. 10862, polaryzacja - H lub V, szybkość- 22000, 27500 itp. , i Fec. Nawet na Hotbird , jak masz obrotnicę i przestawisz talerz, znajdziesz programy z Astry 19° jak wpiszesz odpowiednie parametry. Przestań pie.....ć o Astra 1 czy 2. Dopisz w Astra 1 to co brak i przeszukanie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Dec 2008 19:08helpful post - solution   





Back to top
   
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 20 Aug 2004
Posts: 720
Location: "-"

Post#15 03 Dec 2008 21:13   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Dec 2008 21:13   





Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#16 Post from the author of the topic 06 Dec 2008 20:41   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


ansat wrote:
Kol.LeDy wreszcie podsumowałeś temat ASTRY 1,2.Jeżeli ktoś nie potrafi zaprogramować prostego dekodera to tylko tak trzeba z nim rozmawiać. SŁOWA UZNANIA.


Jestem zielony dopiero się uczę ale nie czuję sie obrażony

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#17 06 Dec 2008 21:25   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#18 Post from the author of the topic 06 Dec 2008 21:33   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy wrote:
Zamiast napisać , to co napisałeś , mogłeś podać czy już znalazłeś. Minęło już kilka dni. Chyba jednak tak.


Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości. Jak zrobię nie omieszkam sie pochwalić

Dodano po 1 [minuty]:

A powiedz mi kolego ty masz może dekoderek Echostara DSB-616 lub 717?

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#19 06 Dec 2008 21:36   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Na szczęście nie mam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Pieron
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 1571
Location: Z Nienacka.... "-"

Post#20 08 Dec 2008 02:20   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba wrote:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba wrote:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#21 Post from the author of the topic 08 Dec 2008 09:08   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Pieron wrote:
bogdanzieba wrote:
.... Na Astrze 1 nie wyszuka tych kanałów. Jak się to ma do odbierania TVP Info który nadaje na ASTRA 1 też trzeba go szukać na ASTRA 2? Szukałem i częstotliwość na którym nadaje TVP Info jest ale świeci sie przy niej czerwona dioda więc nie ma zasięgu?


bogdanzieba wrote:
Cały czas czekam na zeza z wysyłki, ale napisałem wcześniej bo u swoich rodziców już robiłem takie eksperymenty no i nie działało na ASTRA 1 tylko na ASTRA 2, a nie dodawałem częstotliwości.


Nie podałeś na czym eksperymentowałeś. Czy byl to jeden talerz z 2 konwerterami (zez/monoblok) czy dwa oddzielne talerze z konwerterami i Diseq-iem ? W tej drugiej konfiguracji tzn. z dwoma talerzami byloby to mozliwe i oznaczaloby ze talerz od Astry niestety nie jest ustawiony na Astre tylko na jakiś inny satelit.


Jeden talerz dwa konwentery na zezie oraz przełącznik diseq talerz jest mały bo 60 cm więc chyba nie powinien złapać 28,2 st. Pozatym 1 konwenter na Hotbird

Helpful message? + -

Back to top
   
Pieron
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 08 Dec 2003
Posts: 1571
Location: Z Nienacka.... "-"

Post#22 08 Dec 2008 13:48   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Do odbioru na 2 konwertery powinien byc talerz 80 cm.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#23 Post from the author of the topic 12 Dec 2008 13:25   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Udało mi sie ustawić zeza na małej czaszy Wizji TV siła sygnału 75% Jakość 65%. Ustawiłem na ASTRA 1 i dopisałem częstotliwości i HULA

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#24 12 Dec 2008 16:12   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?

Helpful message? + -

Back to top
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Location: "-"

Post#25 12 Dec 2008 16:15   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


czym mniejszy talerz tym latwiej ustawic

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#26 Post from the author of the topic 12 Dec 2008 16:21   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


LeDy wrote:
Chwalisz się w dwóch tematach tylko nie piszesz jak to zrobiłeś i co z Hotbirdem?



Hotbird działał od początku

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#27 12 Dec 2008 19:01   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Czytaj wszystko. Co zrobiłeś?

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#28 Post from the author of the topic 12 Dec 2008 21:03   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Miałem antenkę Wizja TV z 1 konwerterem na Hotbird chciałem mieć jeszcze kanały z ASTRA 1, ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.

Helpful message? + -

Back to top
   
LeDy
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 9993
Location: "-"

Post#29 13 Dec 2008 09:46   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


bogdanzieba wrote:
Miałem antenkę Wizja TV .... ustawiłem zez na ASTRA 1 i najważniejsze na ASTRA 1 wpisałem brakujące transpondery tj. 10773H i 10862H i zadziałało zaświeciło.
A więc ZEZ a nie monoblock.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogdanzieba
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 05 Jul 2005
Posts: 1620
Location: Warszawa

Post#30 Post from the author of the topic 13 Dec 2008 10:10   

Re: Jak ustawić odbiór TVP Info


Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

Dodano po 12 [minuty]:

Tak zez, najważniejsze że można dodać brakujące częstotliwości do ASTRA 1

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Dec 2008 10:10   





Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Jak ustawić odbiór TVP Info
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
CYFROWY POLSAT a Tvp info ? (21)
Kanał TVP INFO FTA? (6)
TNK opticum x 80 TVP info (10)
Brak TVP info na module Conax (6)
CYFRA + brak kanałów TVP1 , TVP2, TVP INFO (4)
jak ustawić odbiór z anteny satelitarnej (analogowa) (20)
Odbiór cyfry+ w Norwegii. Jak ustawić antenę? (2)
Jak ustawić w dekoderze POLSATU odbiór z Astry (6)
Elemis 5550 TM -brak kolorów w jednym programie-TVP info (7)
TNK brak TVP1, TVP2 i TVP Info, skaczący sygnał (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl topic RSS feed