Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia ??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia ?? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Silenceres
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: śląsk
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 67
Pomógł: 2
Ocena postów: 4
Silenceres
Poziom 11
Post#1 02 Gru 2008 09:57  Autor tematu   

Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia ??


Witam!
Jak w temacie, a konkretnie chodzi mi o to czy zamiast Livebox-a moge podłączyć używanego dotychczas LINKSYS-a WAG200G do tej platformy??

Na infolini 800 102 102 nie pootrafili mi odpowiedziec na to pytanie!

link do instrukcji instalacji pdf.

http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358176/instrukcja_instalacji_neostrady_tp_z_telewizja_final_366772940.pdf

W instrukcji jest wzmianka że nalezy skonfigurować w livebox-ie żółty port Enthernet poprzez zalogowanie sie w routerze livebox (198.168.1.1) i w rubryce TV przez ADSL klikniecie w pozycję MODYFIKUj czego niema w LINKSYCIE

Zatem czy bedzie mozliwe podłączenie LINKSYSA ??

Połączenie internetowe jest potrzbne do sciągniecia przez tuner wszelkich aktualizacji wiec bez tego ani rusz

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
xentro
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 18 Kwi 2008
Posty: 126
Pomógł: 12
Ocena postów: 4
xentro
Poziom 13
Post#2 02 Gru 2008 12:03    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Wczoraj miałem nieprzyjemność podłączać to białe koszmarne pudełko, z ciekawości podłączyliśmy pod d-linka. Komunikat na ekranie uparcie dawał znać żeby podłączyć Livebox-a i tak też musieliśmy zrobić.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Silenceres
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: śląsk
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 67
Pomógł: 2
Ocena postów: 4
Silenceres
Poziom 11
Post#3 02 Gru 2008 13:00  Autor tematu   

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


To nie dobrze.., może jednak ktoś wie w jaki sposób zgrać to z LINKSYSEM ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
as1970
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: toruń
Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 2
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
as1970
Poziom 2
Post#4 06 Gru 2008 08:16Pomocny post    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


podłączyłem do linksysa wag200 i odbiornik się uruchamia , nie wiem jak będzie z przesyłem uprawnień?

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Silenceres
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: śląsk
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 67
Pomógł: 2
Ocena postów: 4
Silenceres
Poziom 11
Post#5 06 Gru 2008 10:11  Autor tematu   

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Witam i dziekuje za posta.
Wszoraj rówież miałem możliwoś instalacji tego tunerka i podłączenia go do owego LINKSYSA, okazało się że wszystko śmiga bez żadnego problemu.Jednak sam tunerek nie należy do najszybszych i podczas samego włączania, i to za kazdym razem trzeba swoje odczekać - trwa to kilkanaście sekund

Uważam temat za zamkniety:)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
qzaj
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 10
qzaj
Poziom 4
Post#6 22 Mar 2009 19:56    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Chciałbym kontynuować temat... Mam podobną sytuację, z tym, że inny modem/router. Chodzi mi o to, czy i jak muszę aktywować neostrade, jeśli przedłużam umowę? Czy muszę gdzieś sie rejestrować? "Zaklepać" nową umowę?
Nie chce instalować liveboxa, tylko używać swojego sprzętu. Tuner podpiać pod mój roter.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Silenceres
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: śląsk
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 67
Pomógł: 2
Ocena postów: 4
Silenceres
Poziom 11
Post#7 22 Mar 2009 20:14  Autor tematu   

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Tak dokładnie wystarczy podłączyć kabelkiem do routera, a antene ustawić na HOTBIRD
Włączyć tuner i postepowac według wskazówek na ekranie

pozdr.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
qzaj
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 10
qzaj
Poziom 4
Post#8 22 Mar 2009 20:27    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


"Dekoder nie jest podłączony do modemu livebox. Sprawdź czy kabel ethernetowy jest podłączony do liveboxa - do gniazda oznaczonego żółtą naklejką, sprawdź również poprawność konfiguracji. Następnie naciśnij OK, aby uruchomić test." - taki komunikat pojawił się na ekranie tv Sad
Używam Airlive wt-2000arm.
Jakieś sugestie? Prosze Wink

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Silenceres
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: śląsk
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 67
Pomógł: 2
Ocena postów: 4
Silenceres
Poziom 11
Post#9 22 Mar 2009 21:13  Autor tematu   

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Czy napewno na tym porcie do którego jest podłączony tuuner jest internet ??
Kabel sieciowy nie może byc skrosowany.

Jezeli tak sie ciagle dzieje, być może z tunerem jest cos nei tak.

Słyszałem że klienci dosc czesto wymieniają ten sprzęt z róznych powodów

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
xczarex
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 6
xczarex
Poziom 3
Post#10 22 Mar 2009 21:46    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


czyli można neostrade a raczej tuner neostrady bez problemu podłączyć pod np mojego asmaxa 804 ?? 2 kompy i na 3 wtyczce nieskrosowanym kabelkiem tuner i powino śmigać ??

a rozdzielić innym tunerem na np 2 TV się da :> Smile

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
qzaj
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 10
qzaj
Poziom 4
Post#11 22 Mar 2009 21:53    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Internet jest na tym porcie. Kabel nie jest skrosowany. Używam tego z zestawu.

Zainstalowałem jednak liveboxa i pod nim tuner działa. Gdy wyjałem kabel sieciowy z lboxa i podpiąłem do airliva, to nadal działał, ALE przy restarcie tunera - znowu burzy się, ze nie jest podłączony do lboxa.

Czy ma jakieś znaczenie, że brama na moim airlive ma adres 192.168.1.254, a livebox jest domyślnie ustawiony na 192.168.1.1? Myslałem, żeby zmienić ip liveboxa na ...254, podpiąć do niego tuner (ten zapisze w pamieci nowy ip ...1->...254), a następnie podpiąć tuner do airliva. Nie wiem, czy jasno to opisałem Wink

[[niezbyt kumam konfigurację lboxa, nie widziałem gdzie by tam można było zmienić ip bramy]]

Tylko czy to ma sens... Jak jest u Ciebie?

Sory, że tak smęce, ale chciałbym sie z tym uporać wreszcie.
Dzięki za odp!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bzyx
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Chojnice
Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 3
bzyx
Poziom 2
Post#12 23 Mar 2009 11:02    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Witam
Będzie działał na dowolnym routerze tylko ustawienia muszą być takie jak domyślne w livebox.... czyli brama 192.168.1.1 i włączone dhcp, i tyle - de facto nie sprawdza czy to livebox czy coś innego :]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
qzaj
Poziom 4
Poziom 4
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 10
qzaj
Poziom 4
Post#13 23 Mar 2009 12:12    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Dokładnie jak pisze Bzyx Smile Wszystko śmiga Smile Dzięki!

Dzięki Silenceres.

Problem rozwiązany Very Happy

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
xczarex
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 6
xczarex
Poziom 3
Post#14 23 Mar 2009 14:56    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


jak ustawić na moim Asmax 804u brame 192.168.1.1 ??
u mnie niby jest włączone DHCP, bo mam na 2 serwery, a mam 2 kompy pod niego podpięte.

Może ktoś wie jak to zkonfigurować na tym routerze Smile pozdro

edit:
wystarczy wejść w LAN Configuration > i zmienić IP Address z 10.0.0.2 na te 192... a później automatycznym przydzielaniu z 10.0.0.1 - 10.0.0.14 na również te 192... ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ccc
Poziom 10
Poziom 10
Dołączył: 15 Gru 2005
Posty: 49
Ocena postów: 5
ccc
Poziom 10
Post#15 03 Cze 2009 10:12    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Odkopuje temat,
Czy jeśli wykupię Neostrade z telewizja IPTV 2Mbit i zamiast liveboxa podlaczę własny modem to czy nie bedzie przypadkiem dostepne 6Mbit?
Z tego co wiem to 2 mbit sa zarezerwowane do internetu a reszta dla IPTV a standardowo linia synchronizuje sie na 6mbit.
Moze livebox ma jakies zarzadzanie pakietami i rezerwuje te 4mbit na telewizje. Bylby to tanszy sposob na internet 6 mbit.
Moze ktoś zna odpowiedż?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jutro68
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Władek
Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 25
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
jutro68
Poziom 8
Post#16 05 Cze 2009 00:18    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


NIE---masz 2M+4M dla telewizji, nie ma możliwości tego puścić na internet,jest to ukryty kanał nałozany na podstawowy 2M,jak oglądasz tv to masz 6M-wył.tv masz 2M

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Swierzak90
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Police
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 13
Swierzak90
Poziom 5
Post#17 23 Lut 2010 19:45    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Witam
Jest to mój pierwszy post na forum, i bardzo się z tego cieszę że do was dołączyłem, ale jednak piszę do was w pewnej sprawie dotyczącej tej telewizji i neostrady. A więc, chodzi o to że moi znajomi kupili sobie owy pakiecik, i mają problem, gdyż wyskakuje na telewizorze "Dekoder nie jest podłączony do modemu livebox...... i tak dalej. Prawdopodobnie wszystko jest dobrze podłączone, wymieniony 3 dekoder na nowy i nic. Piszecie że kabel sieciowy nie może być skrosowany, czyli ten który idzie z liveboxa do gniazdka. A co z kablem który idzie od liveboxa do tunera też nie może być skrosowany ? Jutro zamierzam im pomóc, i jak możecie to napiszcie gdzie ewentualnie szukać problemu itp. Może od nowa prze instalować liveboxa czy coś ? Z góry dziękuje za odpowiedź

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Silenceres
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: śląsk
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 67
Pomógł: 2
Ocena postów: 4
Silenceres
Poziom 11
Post#18 23 Lut 2010 22:06  Autor tematu   

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Swierzak90 napisał:
Witam
Jest to mój pierwszy post na forum, i bardzo się z tego cieszę że do was dołączyłem, ale jednak piszę do was w pewnej sprawie dotyczącej tej telewizji i neostrady. A więc, chodzi o to że moi znajomi kupili sobie owy pakiecik, i mają problem, gdyż wyskakuje na telewizorze "Dekoder nie jest podłączony do modemu livebox...... i tak dalej. Prawdopodobnie wszystko jest dobrze podłączone, wymieniony 3 dekoder na nowy i nic. Piszecie że kabel sieciowy nie może być skrosowany, czyli ten który idzie z liveboxa do gniazdka. A co z kablem który idzie od liveboxa do tunera też nie może być skrosowany ? Jutro zamierzam im pomóc, i jak możecie to napiszcie gdzie ewentualnie szukać problemu itp. Może od nowa prze instalować liveboxa czy coś ? Z góry dziękuje za odpowiedź


Kabel z LIVEBOXa do gniazdka to zwykły kabel telefoniczny (musiało ci sięcoś pomylić) tego kabla się nie krosuje.

Natomiast kabel z LIVEBOXa do TUNERA nie moż być krosowany

Sprawdź również w ustawieniach LIVEBOXA poda adresem 192.168.1.1 (login i hasło ) admin
czy (żółty lub czerwony port ethernmet - nie pamietam) powinno być wyłączone TV przez adsl

Jeżeli masz oba porty wolne to spróbuj odrazu włożyć kabelek do żółtego ganiazdka , a jak nie zadziała to do czerwonego.Nie pamiętam teraz z którego jest wyjście internetu.W karzdym bądź razie jak wyłączysz TV przez adsl to z obu gniazdek moż3sz czerpać neta.

I co najważniejsze sprawdż czy masz internet na LIVEBOXie ! (podstawa)

pozdro. ( soyry za błedy)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: daleko od szosy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1639
Pomógł: 232
Ocena postów: 11
irek19
Poziom 22
Post#19 24 Lut 2010 07:48    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Wystarczy dokładnie czytać instrukcję podłączenia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Swierzak90
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Police
Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 13
Swierzak90
Poziom 5
Post#20 24 Lut 2010 18:43    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Sprawdź również w ustawieniach LIVEBOXA poda adresem 192.168.1.1 (login i hasło ) admin
czy (żółty lub czerwony port ethernmet - nie pamietam) powinno być wyłączone TV przez adsl - Możesz napisać łopatologicznie będe naprawdę wdzięczny:) Nie miałem nigdy kontaktu z Liveboxem, więc prosze o wyrozumiałość.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Silenceres
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: śląsk
Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 67
Pomógł: 2
Ocena postów: 4
Silenceres
Poziom 11
Post#21 24 Lut 2010 18:55  Autor tematu   

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


w przeglądarkę internetową wpisz 192.168.1.1

pojawi się okno do wpisania loginu i hasła (tam wpiszesz admin)

Następnie wejdziesz do ustawien LIVEBOXA gdzie na zakładce głównej będziesz miał coś takiego jak TV przez adsl - włączone ( musisz to wyłączyć)

wtedy ten gniazdko (żółte bądź czerwone o którym piszą w instrukcji) będzie dostosowane do pracy z tunerem

Podkreślam TV przez adsl ma być WYŁĄCZONA!

jak chcesz pogadać podaj gg jeszcze chwilkę będę

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TMK_M
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Stalowa Wola
Dołączył: 01 Lip 2003
Posty: 649
Pomógł: 37
TMK_M
Poziom 19
Post#22 11 Lis 2010 11:59    

Re: Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia


Witam
Mam zlecenie zainstalowania tv z tpsa tylko klientka nie chce kabli dodatkowych.
Mam takie pytanie czy można podłączyć do tunera accespointa ktory w trybie APC łaczy sie z liveboxem przez wifi? Bedzie to działać?
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Neostrada z telewizją SAT - miał ktoś z tym do czynienia ??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Oscyloskop cyfrowy OWON,ktoś miał do czynienia? (2)
Sunker Elite CB 115 - czy ktoś miał do czynienia? (16)
SIMOCO PRM 8070. Programowanie. Czy miał ktoś doświadczenia z tym radiem? (7)
Neostrada z telewizją ITVP (2)
TP neostrada z telewizją + splitter + telewizja na kartę (1)
Neostrada TP z telewizją - problem z wyszukaniem kanałów (1)
Neostrada tp z telewizją, brak odbioru kilku stacji (15)
Brak sygnału sat na dekoderze TV-SAT Neostrada (33)
czy ktoś miał doczynienia z kitem ne013 (2)
co potrzebuje, czy ktoś coś takiego miał (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS