Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Problem z radiem w techniclanie


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> Problem z radiem w techniclanie
Author
Message
fcb12
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Nov 2008
Posts: 5

Post#1 Post from the author of the topic 13 Dec 2008 18:16   

Problem z radiem w techniclanie


Witam wszystkich
Posiadam w sieci kilka techniclanow war 54 gs ktore dzałaja rewelacyjnie, lecz ostatnio na jednym z nich zaczelo dziać sie coś dziwnego a mianowicie.
Jest w trybie APC łączył się z siecią i było wszystko oki od około tygodnia połączenie padło. Myślałem ze padło radio w routerze ale tu zdziwienie router łapie sygnał ale bardzo słabo tzn czy wkręcę antenę czy nie nie ma żadnej różnicy. Wiec jeśli podejdę pod nadajnik z routerem bez anteny to połączy się lecz sygnał jest słaby jeśli zaś wkręcę antenę nic się nie zmieni.
Proszę o pomoc w sprawie router niby na gwarancji lecz wgrałem do niego alternatywne oprogramowanie AP/Router RTL 8186 5-port V2 QoS (Minitar MNWGAR/BlackAP)
Firmware v1.4.6
dodam ze oprogramowanie działało dożo lepiej niz standardowe i ma większa funkcjonalność. Proszę o pomoc w jaki sposób moge naprawić tego routka dodam jeszcze ze odsyłanie na gwarancje nie bardzo sie opłaca ponieważ ponoszę koszty transportu a router nie nalezy do najdroższych Smile.Nadmienię jeszcze ze nie odkręcałem obudowy routera ale gniazdo trzyma się stabilnie wiec raczej nie jest ukręcone

W srodku wyglada tak
Problem z radiem w techniclanie




Prosze o pomoc i pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Dec 2008 18:16   





Back to top
   
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 24 Apr 2004
Posts: 541
Location: Hipolitów (mazowieckie)

Post#2 15 Dec 2008 21:34   

Re: Problem z radiem w techniclanie


jeżeli tamten soft dawał większą moc wyjściową, to na 99% masz upalone radio - zrobiła Ci się wersja biurkowa routera... Takiej usterki raczej sam nie usuniesz.
Spróbuj przywrócić oryginalny soft, jeśli nie da się przez www to próbuj RS-em.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Dec 2008 21:34   





Back to top
   
fcb12
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Nov 2008
Posts: 5

Post#3 Post from the author of the topic 16 Dec 2008 15:50   

Re: Problem z radiem w techniclanie


przywracałem soft przez www i wyczystko niby oki komunikat na ekranie ze zakończone sukcesem, router sie resetuje i nie moge na niego wejść DHCP off, jak wpisuje domyślne ip itd to tez nic nie daje. Jedynie co pozostaje to przywrócenie alternatywnego softu przez tryb serwisowy wtedy router działa.
Jak wyglada sprawa wgrywanie przez RS?? i czy nie usrace wgarancji przez rozebranie routera


Prosze o pomoc i thx

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Dec 2008 15:50   





Back to top
   
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 24 Apr 2004
Posts: 541
Location: Hipolitów (mazowieckie)

Post#4 16 Dec 2008 16:16   

Re: Problem z radiem w techniclanie


rozmailiśmy już o tym sprzęcie w wątku http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1149137.html
Jakieś problemy z interfejsem?
Jeśli nie zerwiesz plomby gwarancyjnej, to teoretycznie nie tracisz gwarancji

Helpful message? + -

Back to top
   
fcb12
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Nov 2008
Posts: 5

Post#5 Post from the author of the topic 16 Dec 2008 20:03   

Re: Problem z radiem w techniclanie


to raczej nie problem z interfejsem bo ja nie moge wogle ustanowić połaczenia jakie by ip nie wpisać to pisze ze niby połaczono(mowie o ustawieniach sieci na kompie)
jak ustawiam domyslne czyli 192.168.1.1 jako brame a kompa 192.168.1.2 i chce wejść na routka to mam biała strone i kompletnie nie mam pojecia dlaczego tak jest (gdy ustawie by pobrał automatycznie to mam "brak łaczności"). mimo to ze soft wchodzi i pisze ze zakończono powodzeniem. Wg mnie po wgraniu softu powinienem dać aby pobrał ipka automatycznie bo w fabrycznych ustawieniach dhcp jest ON i zalogować sie przez interfejs www na router. pisałem juz do techniclana lecz czekam juz 2 tygodnie i cisza

Jeśli macie jakieś pomysły to prosze o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 24 Apr 2004
Posts: 541
Location: Hipolitów (mazowieckie)

Post#6 16 Dec 2008 21:37   

Re: Problem z radiem w techniclanie


odnoszę dziwne wrażenie, że rozmawiamy o zupełnie innych rzeczach. Pisałem, abyś wrzucił soft przez RS i sflashował AP w ten sposób, a Ty uparcie trzymasz się ładowania przez www.
Nie przypominam sobie, aby którykolwiek AP miał domyślnie włączony serwer dhcp.
AP odpowiada na pingi? Może to problem z przeglądarką, że nie wyświetla strony konfiguracyjnej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> Problem z radiem w techniclanie
Page 1 of 1
Similar topics
Problem z radiem internetowym. (3)
Problem z radiem internetowym (1)
Problem z internetowym radiem (3)
Problem z Radiem Internetowym(błĄD) (7)
Problem z Radiem Zet on-line (2)
LEADTEK WINFAST 2000XP-Problem z radiem (1)
problem z radiem internetowym, prosze o pomoc (1)
Tuner Medion 7134 problem z radiem (5)
Problem z radiem internetowym - nie ma mikrofonu. (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl topic RSS feed