Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z radiem w techniclanie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe ->Problem z radiem w techniclanie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
fcb12
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Lis 2008
Posty: 5

fcb12
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 13 Gru 2008 18:16   

Problem z radiem w techniclanie


Witam wszystkich
Posiadam w sieci kilka techniclanow war 54 gs ktore dzałaja rewelacyjnie, lecz ostatnio na jednym z nich zaczelo dziać sie coś dziwnego a mianowicie.
Jest w trybie APC łączył się z siecią i było wszystko oki od około tygodnia połączenie padło. Myślałem ze padło radio w routerze ale tu zdziwienie router łapie sygnał ale bardzo słabo tzn czy wkręcę antenę czy nie nie ma żadnej różnicy. Wiec jeśli podejdę pod nadajnik z routerem bez anteny to połączy się lecz sygnał jest słaby jeśli zaś wkręcę antenę nic się nie zmieni.
Proszę o pomoc w sprawie router niby na gwarancji lecz wgrałem do niego alternatywne oprogramowanie AP/Router RTL 8186 5-port V2 QoS (Minitar MNWGAR/BlackAP)
Firmware v1.4.6
dodam ze oprogramowanie działało dożo lepiej niz standardowe i ma większa funkcjonalność. Proszę o pomoc w jaki sposób moge naprawić tego routka dodam jeszcze ze odsyłanie na gwarancje nie bardzo sie opłaca ponieważ ponoszę koszty transportu a router nie nalezy do najdroższych Smile.Nadmienię jeszcze ze nie odkręcałem obudowy routera ale gniazdo trzyma się stabilnie wiec raczej nie jest ukręcone

W srodku wyglada tak
Problem z radiem w techniclanie




Prosze o pomoc i pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Kwi 2004
Posty: 541
Miasto: Hipolitów (mazowieckie)

soltys_w
Poziom 18
Post#2 15 Gru 2008 21:34   

Re: Problem z radiem w techniclanie


jeżeli tamten soft dawał większą moc wyjściową, to na 99% masz upalone radio - zrobiła Ci się wersja biurkowa routera... Takiej usterki raczej sam nie usuniesz.
Spróbuj przywrócić oryginalny soft, jeśli nie da się przez www to próbuj RS-em.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
fcb12
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Lis 2008
Posty: 5

fcb12
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 16 Gru 2008 15:50   

Re: Problem z radiem w techniclanie


przywracałem soft przez www i wyczystko niby oki komunikat na ekranie ze zakończone sukcesem, router sie resetuje i nie moge na niego wejść DHCP off, jak wpisuje domyślne ip itd to tez nic nie daje. Jedynie co pozostaje to przywrócenie alternatywnego softu przez tryb serwisowy wtedy router działa.
Jak wyglada sprawa wgrywanie przez RS?? i czy nie usrace wgarancji przez rozebranie routera


Prosze o pomoc i thx

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Kwi 2004
Posty: 541
Miasto: Hipolitów (mazowieckie)

soltys_w
Poziom 18
Post#4 16 Gru 2008 16:16   

Re: Problem z radiem w techniclanie


rozmailiśmy już o tym sprzęcie w wątku http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1149137.html
Jakieś problemy z interfejsem?
Jeśli nie zerwiesz plomby gwarancyjnej, to teoretycznie nie tracisz gwarancji

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
fcb12
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 01 Lis 2008
Posty: 5

fcb12
Poziom 3
Post#5 Post autora tematu 16 Gru 2008 20:03   

Re: Problem z radiem w techniclanie


to raczej nie problem z interfejsem bo ja nie moge wogle ustanowić połaczenia jakie by ip nie wpisać to pisze ze niby połaczono(mowie o ustawieniach sieci na kompie)
jak ustawiam domyslne czyli 192.168.1.1 jako brame a kompa 192.168.1.2 i chce wejść na routka to mam biała strone i kompletnie nie mam pojecia dlaczego tak jest (gdy ustawie by pobrał automatycznie to mam "brak łaczności"). mimo to ze soft wchodzi i pisze ze zakończono powodzeniem. Wg mnie po wgraniu softu powinienem dać aby pobrał ipka automatycznie bo w fabrycznych ustawieniach dhcp jest ON i zalogować sie przez interfejs www na router. pisałem juz do techniclana lecz czekam juz 2 tygodnie i cisza

Jeśli macie jakieś pomysły to prosze o pomoc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Kwi 2004
Posty: 541
Miasto: Hipolitów (mazowieckie)

soltys_w
Poziom 18
Post#6 16 Gru 2008 21:37   

Re: Problem z radiem w techniclanie


odnoszę dziwne wrażenie, że rozmawiamy o zupełnie innych rzeczach. Pisałem, abyś wrzucił soft przez RS i sflashował AP w ten sposób, a Ty uparcie trzymasz się ładowania przez www.
Nie przypominam sobie, aby którykolwiek AP miał domyślnie włączony serwer dhcp.
AP odpowiada na pingi? Może to problem z przeglądarką, że nie wyświetla strony konfiguracyjnej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Komputerowe -> Problem z radiem w techniclanie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z radiem internetowym. (3)
Problem z radiem internetowym (1)
Problem z internetowym radiem (3)
Problem z Radiem Internetowym(błĄD) (7)
Problem z Radiem Zet on-line (2)
LEADTEK WINFAST 2000XP-Problem z radiem (1)
problem z radiem internetowym, prosze o pomoc (1)
Tuner Medion 7134 problem z radiem (5)
Problem z radiem internetowym - nie ma mikrofonu. (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS