Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus
Autor
Wiadomość
naps
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 2
Miasto: Jawor

Post#1 Post autora tematu 14 Gru 2008 11:16   

Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus


WItam. Jestem zielony jesli chodzi o ustawianie anteny. Otoz od 2 dni jestem posiadaczem cyfry plus ale nie umiem ustawic anteny wiec nic nie moge ogladac. Czy ktos moglby w prosty sposob powiedziec jak ja ustawic?? Posiadam zwykla antene satelitarna 60cm i konwnter T-2008 twin. Jak to wszystko zgrac aby na dekoderze thomson byl sygnal i to jeszcze zielonyl. Wiem ze trzeba ustawic pasmo dolne i gorne w parametrach technicznych dekodera ale jak to zapisac np pasmo dolne od 950-1950 a gorne 1100-2150, POMOCY!!!!

Moderowano przez Henry(k):
Poprawiony tytuł - regulamin.

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Gru 2008 11:16   





Powrót do góry
   
mariann
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 1694

Post#2 14 Gru 2008 11:22   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam
Jeśli tuner był zakupiony w salonie Cyfry, wystarczyło ustawić antenę i nic nie zmieniać w ustawieniach tunera.
http://laki.dvhk.pl/faq/montaz_sat.htm
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/index.html
http://serwis-tv.com/antena.html
http://programytv.republika.pl/antena.html
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Gru 2008 11:22   





Powrót do góry
   
naps
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 2
Miasto: Jawor

Post#3 Post autora tematu 14 Gru 2008 12:02   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Nie tuner nie byl kupiony w cyfrze tylko zmieniony na Twin poniewaz bede szykowal odbior na dwa odbiorniki.

Dodano po 14 [minuty]:

Mam jeszcze jedno pytanie czy drzewo tj choinka rosnaca gdzies 2 m od anteny moze miec wplyw na odbior sygnału??

Dodano po 3 [minuty]:

Mam jeszcze jedno pytanie gdy poraz pierwszy wplaczylem dekoder poziom sygnalu byl na 4,5 ale podswietlony na czerwono a nie na zielono. Gdy ruszylem antene w pionie wszyystko ucieklo na sygnal nie cale 1. Czyli moj wniosek taki ze antena byla dobrze ustawiona na samym poczatku to dlaczego bylo na czerwono??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Gru 2008 12:02   





Powrót do góry
   
waldekg
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 1169
Miasto: "-"

Post#4 14 Gru 2008 12:22   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam. Ta choinka rosnąca przed anteną prawdopodobnie skuteczne tłumi sygnał. Może rosnąć obok ale nie bezpośrednio przed czaszą anteny. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#5 14 Gru 2008 12:28   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam ,możesz sprawdzić np.w/g tego http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/test/index.html .
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ustawienie czestotliwosci konwertera - problem (3)
Ustawienie konwertera - krecic (i jak)? (3)
Dokładne ustawienie konwertera. (28)
Cyfra + problem z doborem konwertera (24)
Cyfra plus z anteny zbiorczej (9)
Ustawienie, instalacja anteny satelitarnej Cyfra + (2)
Cyfra + pytanko, ustawienie anteny (3)
Ustawienie anteny Cyfra + (9)
Stary konwerter Cyfra+. Czy zmiana konwertera coś poprawi? (4)
Wyszukiwanie satelity Amos1 4W, ustawienie konwertera. (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS