Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus
Author
Message
naps
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 13 Dec 2008
Posts: 2
Location: Jawor

Post#1 Post from the author of the topic 14 Dec 2008 10:16   

Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus


WItam. Jestem zielony jesli chodzi o ustawianie anteny. Otoz od 2 dni jestem posiadaczem cyfry plus ale nie umiem ustawic anteny wiec nic nie moge ogladac. Czy ktos moglby w prosty sposob powiedziec jak ja ustawic?? Posiadam zwykla antene satelitarna 60cm i konwnter T-2008 twin. Jak to wszystko zgrac aby na dekoderze thomson byl sygnal i to jeszcze zielonyl. Wiem ze trzeba ustawic pasmo dolne i gorne w parametrach technicznych dekodera ale jak to zapisac np pasmo dolne od 950-1950 a gorne 1100-2150, POMOCY!!!!

Moderated by Henry(k):
Poprawiony tytuł - regulamin.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Dec 2008 10:16   





Back to top
   
mariann
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 03 May 2006
Posts: 1708

Post#2 14 Dec 2008 10:22   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam
Jeśli tuner był zakupiony w salonie Cyfry, wystarczyło ustawić antenę i nic nie zmieniać w ustawieniach tunera.
http://laki.dvhk.pl/faq/montaz_sat.htm
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/index.html
http://serwis-tv.com/antena.html
http://programytv.republika.pl/antena.html
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Dec 2008 10:22   





Back to top
   
naps
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 13 Dec 2008
Posts: 2
Location: Jawor

Post#3 Post from the author of the topic 14 Dec 2008 11:02   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Nie tuner nie byl kupiony w cyfrze tylko zmieniony na Twin poniewaz bede szykowal odbior na dwa odbiorniki.

Dodano po 14 [minuty]:

Mam jeszcze jedno pytanie czy drzewo tj choinka rosnaca gdzies 2 m od anteny moze miec wplyw na odbior sygnału??

Dodano po 3 [minuty]:

Mam jeszcze jedno pytanie gdy poraz pierwszy wplaczylem dekoder poziom sygnalu byl na 4,5 ale podswietlony na czerwono a nie na zielono. Gdy ruszylem antene w pionie wszyystko ucieklo na sygnal nie cale 1. Czyli moj wniosek taki ze antena byla dobrze ustawiona na samym poczatku to dlaczego bylo na czerwono??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Dec 2008 11:02   





Back to top
   
waldekg
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 1158
Location: "-"

Post#4 14 Dec 2008 11:22   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam. Ta choinka rosnąca przed anteną prawdopodobnie skuteczne tłumi sygnał. Może rosnąć obok ale nie bezpośrednio przed czaszą anteny. Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2193
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#5 14 Dec 2008 11:28   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam ,możesz sprawdzić np.w/g tego http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/test/index.html .

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus
Page 1 of 1
Similar topics
Ustawienie anteny Cyfra + (9)
Cyfra + pytanko, ustawienie anteny (3)
Ustawienie, instalacja anteny satelitarnej Cyfra + (2)
Cyfra plus z anteny zbiorczej (9)
Cyfra + problem z doborem konwertera (24)
Dokładne ustawienie konwertera. (28)
Stary konwerter Cyfra+. Czy zmiana konwertera coś poprawi? (4)
Ustawienie konwertera - krecic (i jak)? (3)
Ustawienie czestotliwosci konwertera - problem (3)
Cyfra+ Brak sygnału. Upewnij się, że typ konwertera ustawiony w menu... (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl topic RSS feed