Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
naps
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Jawor
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 2
naps
Poziom 2
Post#1 14 Gru 2008 10:16  Autor tematu   

Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus


WItam. Jestem zielony jesli chodzi o ustawianie anteny. Otoz od 2 dni jestem posiadaczem cyfry plus ale nie umiem ustawic anteny wiec nic nie moge ogladac. Czy ktos moglby w prosty sposob powiedziec jak ja ustawic?? Posiadam zwykla antene satelitarna 60cm i konwnter T-2008 twin. Jak to wszystko zgrac aby na dekoderze thomson byl sygnal i to jeszcze zielonyl. Wiem ze trzeba ustawic pasmo dolne i gorne w parametrach technicznych dekodera ale jak to zapisac np pasmo dolne od 950-1950 a gorne 1100-2150, POMOCY!!!!

Moderowano przez Henry(k):
Poprawiony tytuł - regulamin.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mariann
Poziom 22
Poziom 22
Dołączył: 03 Maj 2006
Posty: 1792
Pomógł: 291
Ocena postów: 24
mariann
Poziom 22
Post#2 14 Gru 2008 10:22    

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam
Jeśli tuner był zakupiony w salonie Cyfry, wystarczyło ustawić antenę i nic nie zmieniać w ustawieniach tunera.
http://laki.dvhk.pl/faq/montaz_sat.htm
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic398015.html
http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/index.html
http://serwis-tv.com/antena.html
http://programytv.republika.pl/antena.html
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
naps
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Jawor
Dołączył: 13 Gru 2008
Posty: 2
naps
Poziom 2
Post#3 14 Gru 2008 11:02  Autor tematu   

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Nie tuner nie byl kupiony w cyfrze tylko zmieniony na Twin poniewaz bede szykowal odbior na dwa odbiorniki.

Dodano po 14 [minuty]:

Mam jeszcze jedno pytanie czy drzewo tj choinka rosnaca gdzies 2 m od anteny moze miec wplyw na odbior sygnału??

Dodano po 3 [minuty]:

Mam jeszcze jedno pytanie gdy poraz pierwszy wplaczylem dekoder poziom sygnalu byl na 4,5 ale podswietlony na czerwono a nie na zielono. Gdy ruszylem antene w pionie wszyystko ucieklo na sygnal nie cale 1. Czyli moj wniosek taki ze antena byla dobrze ustawiona na samym poczatku to dlaczego bylo na czerwono??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
waldekg
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: "-"
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 1157
Pomógł: 69
Ocena postów: 8
waldekg
Poziom 21
Post#4 14 Gru 2008 11:22    

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam. Ta choinka rosnąca przed anteną prawdopodobnie skuteczne tłumi sygnał. Może rosnąć obok ale nie bezpośrednio przed czaszą anteny. Pozdrawiam.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Pomógł: 300
Ocena postów: 23
matzg
Poziom 22
Post#5 14 Gru 2008 11:28    

Re: USTAWIENIE ANTENY I KONWERTERA CYFRA PLUS


Witam ,możesz sprawdzić np.w/g tego http://sci.pam.szczecin.pl/~pastupam/satel/test/index.html .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Ustawienie anteny i konwertera Cyfra Plus
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ustawienie anteny Cyfra + (9)
Cyfra + pytanko, ustawienie anteny (3)
Ustawienie, instalacja anteny satelitarnej Cyfra + (2)
Cyfra plus z anteny zbiorczej (9)
Cyfra + problem z doborem konwertera (24)
Dokładne ustawienie konwertera. (28)
Stary konwerter Cyfra+. Czy zmiana konwertera coś poprawi? (4)
Ustawienie konwertera - krecic (i jak)? (3)
Ustawienie czestotliwosci konwertera - problem (3)
Cyfra+ Brak sygnału. Upewnij się, że typ konwertera ustawiony w menu... (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS