Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza
Autor
Wiadomość
granacik
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 681
Miasto: Podkarpacie

Post#1 Post autora tematu 25 Mar 2004 13:33   

rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


witam mam taki temat na laborki z fizyki->"rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza" (w zadnej ksiazce nie moge tego znalesc) jesli ktos by mial prosze o przeslanie na granacik84(malpa)tlen.pl z gory wszystkim dziekuje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2004 13:33   





Powrót do góry
   
grzeskk
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 19 Lis 2003
Posty: 785
Miasto: Wawa

Post#2 25 Mar 2004 13:50   

rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


jeśli chodzi o rozszerzenie w góre to bocznik równolegle z amperomierzem
Powrót do góry
   
maguś
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 03 Gru 2003
Posty: 42
Miasto: rzeszow

Post#3 25 Mar 2004 13:52   

Re: rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


rozszerzenie zakresu amperomierza polega na dołączeniu równolegle do niego rezystora o dobranej rezystancji
Powrót do góry
   
mipix
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Mar 2003
Posty: 1329
Miasto: Kluczbork

Post#4 25 Mar 2004 15:28   

rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


można też zastosować przekładnik prądowy
Powrót do góry
   
Marekzenio
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 25 Wrz 2003
Posty: 489

Post#5 25 Mar 2004 18:11   

Re: rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


Zgadzam sie z kolegami, ale jak na temat z fizyki to troszke za mało, przydało by się coś więcej.
Powrót do góry
   
dex
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 20 Lis 2001
Posty: 1302

Post#6 25 Mar 2004 18:36   

Re: rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


z tym ze przekladnik tylko do AC ~
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Mar 2004 18:36   





Powrót do góry
   
dasko
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Kwi 2003
Posty: 320

Post#7 26 Mar 2004 12:54   

Re: rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


Jeśli chodzi o laborke to prawdopodobnie chodzi tylko o bocznik właczony równolegle z amperomierzem i jesli znamy rezystancje amperomierza to mozna zsobie policzyc jaki trzeba dac rezystor bocznikujący aby zwiększyc zakres (polączenie równoległe rezystancji).
Powrót do góry
   
granacik
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 681
Miasto: Podkarpacie

Post#8 Post autora tematu 27 Mar 2004 12:49   

Re: rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


Wielkie dzięki za pomoc:D Jakoś uda mi się tę pracę zrobić (mam jeszcze 3 dni:D)
Powrót do góry
   
Matt214
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Kwi 2007
Posty: 117
Miasto: Tbg

Post#9 06 Sty 2008 21:13   

Re: rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza


witam! a ja mam pytanie --> jakie wnioski są z tego ćwiczenia oraz jak się da dowiedzieć to jeszcze wnioski z ćw. "rozszerzanie zakresu pomiarowego woltomierza"
prosze o odpowiedz na te forum lub na maila : matt.tbg(malpa)gmail.com
Powrót do góry
   
BJJ
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 14 Wrz 2007
Posty: 313

Post#10 06 Sty 2008 21:36   

BAN za 16 punkt regulaminu - natychmiast.


Kolejne "Dziecko Neostrady" co ma dwie lewe ręce... :|
Z Google nie umie korzystać biedactwo(tygodniowy BAN na otrzeźwienie by się przydał):
http://www.google.pl/search?q=rozszerzanie+zakresu+amperomierza
http://felektr.katalogi.pl/Rozszerzenie_zakresu_amperomierza_i_woltomierza_%2D_op%C3%B3r_bocznika_i_posobnika%2E-t9531.html
Powrót do góry
   
Matt214
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Kwi 2007
Posty: 117
Miasto: Tbg

Post#11 06 Sty 2008 21:40   

Re: BAN za 16 punkt regulaminu - natychmiast.


BJJ napisał:
Kolejne "Dziecko Neostrady" co ma dwie lewe ręce... :|
Z Google nie umie korzystać biedactwo(tygodniowy BAN na otrzeźwienie by się przydał):
http://www.google.pl/search?q=rozszerzanie+zakresu+amperomierza
http://felektr.katalogi.pl/Rozszerzenie_zakresu_amperomierza_i_woltomierza_%2D_op%C3%B3r_bocznika_i_posobnika%2E-t9531.html

obrazac to mnie nie musisz ! mam neta od niesawna wiec sie uspokoj
Powrót do góry
   
BJJ
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 14 Wrz 2007
Posty: 313

Post#12 06 Sty 2008 21:57   

Lenistwo => 16 punkt regulaminu.


Stwierdzam fakty Panie Kolego.
To nie jest forum uczące korzystania z Internetu! Nikt normalny nie stanie w twojej obronie.
To jest forum elektroniczne, dział dla początkujących elektroników, a nie leni, co nie wiedzą, że istnieje Google.pl oraz wyszukiwarka forumowa: http://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php

Ten temat jest m.in. o Tobie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic908225.html :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Sty 2008 21:57   





Powrót do góry
   
Matt214
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Kwi 2007
Posty: 117
Miasto: Tbg

Post#13 06 Sty 2008 22:11   

Re: Lenistwo => 16 punkt regulaminu.


BJJ napisał:
Stwierdzam fakty Panie Kolego.
To nie jest forum uczące korzystania z Internetu! Nikt normalny nie stanie w twojej obronie.
To jest forum elektroniczne, dział dla początkujących elektroników, a nie leni, co nie wiedzą, że istnieje Google.pl oraz wyszukiwarka forumowa: http://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php

Ten temat jest m.in. o Tobie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic908225.html :D

tak apropos to juz szukalem na googlach i na globalnym ale niekiedy to albo nie otwiera pliku w domyślym formacie lub pisze w jakie to formie jest! leniwy to az taki to nie jestem!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> rozszerzanie zakresu pomiarowego amperomierza
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Przesunięcie zakresu pomiarowego (4)
Zmiejszanie zakresu pomiarowego woltomierza. (10)
Zwiększenie zakresu pomiarowego (9)
Rozszerzanie zakresu omomierza....? (3)
Rozszerzanie zakresu prądowego stabilizatora - zadanie (3)
Rozszerzanie zakresu amperomierza i woltomierza! Czy robię to dobrze ? (2)
Zwiększenie zakresu pomiarowego oscyloskopu (2)
Rozszerzanie zakresu pomiarowego i cechowanie WOLTOMIERZA (5)
Rozszerzanie zakresu amperomierza i woltomierza (3)
Rozszerzanie zakresu pomiarowego (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl temat RSS