FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Gdzie kupić? Sklepy internetowe

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers What to buy? -> Gdzie kupić? Sklepy internetowe
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#31 25 Apr 2011 09:51   

Re: Gdzie kupić? Sklepy internetowe

a co powiecie jeszcze na sklep: Adiva.pl? Też ma dużo dobrych opinii, sam zamierzam tam kupić swój sprzęt, koledzy też mi go polecili.
Back to top

wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24

Post#32 28 Apr 2011 18:51   

Czy komuś udało się wyegzekwować wymianę wadliwego sprzętu w ramach gwarancji w sklepie ram.net.pl?
Back to top

dudikovvv
Poziom 7
Poziom 7

Post#33 02 May 2011 08:54   

@ wlw_wl

Miałeś z tym u nich problemy ? Bo sam tam lada dzień zamierzam zakupić cały zestaw PC, bo ceny mają najniższe w sieci, ale jeśli przycinają na gwarancji to grubo się zastanowię... Może ktoś jeszcze serwisował u nich sprzęt ?
Back to top

fiend_
Poziom 25
Poziom 25

Post#34 02 May 2011 12:39   

dudikovvv, czytaj opinie o sklepach, zanim kupisz cały zestaw. Zaoszczędzone pieniądze mogą przełożyć się na problemy z przesyłkami i serwisowaniem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 May 2011 12:39   

Back to top

wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24

Post#35 02 May 2011 20:59   

No właśnie, parę złotych taniej mieli a już na etapie realizacji zamówienia były banialuki, fałszywe zapewnienia i wieczne oczekiwanie na towar (w sumie chyba ponad 3 tygodnie).
Nie, gwarancji u nich jeszcze nie realizowałem, ale samo dodzwonienie się do nich to wyczyn niezły a na GG jak tylko napiszesz "gwarancja" to nagle się robią niedostępni.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jedno wiem na pewno - te kilka zł oszczędności nie jest warte całej "przyjemności" z ich "obsługą" klienta.
Back to top

dudikovvv
Poziom 7
Poziom 7

Post#36 03 May 2011 09:59   

Tak myślałem, na opineo mają bardzo słabe oceny w porównaniu z chociażby agito... Skorzystam z usług dwóch innych sklepów do złożenia pełnego zestawu.
Back to top

Fomfel
Poziom 11
Poziom 11

Post#37 19 Aug 2011 21:34   

A czego się spodziewacie po sklepie, który oferuje komponenty w dużo niższej cenie niż "reszta świata" ? Śmiesznie niską marżą zyskują zainteresowanie co przy skromnej i słabej kadrze odbija się na jakości usług. Długo nie da się tak pociągnąć. Dla przeciętnego Kowalskiego niestety cena to główne kryterium wyboru sklepu/usługodawcy. Wbrew pozorom tanio nie musi oznaczać oszczędności.
Back to top

tomek666999
Poziom 5
Poziom 5

Post#38 19 Sep 2011 15:25   

www.kom-it.pl
Ja polecam ten sklep profesjonalny serwis .Cenny może nie są niskie ale dla mnie liczy sie obsługa klienta
Back to top

wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24

Post#39 19 Sep 2011 23:59   

Tamta kwestia gwarancyjna w ram.net została zrealizowana przepisowo, tj. w ciągu dwóch tygodni nastąpiła wysyłka nowego egzemplarza wadliwej płyty głównej (doszła po terminie, ale pal licho).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Sep 2011 23:59   

Back to top

daavid117
Poziom 26
Poziom 26

Post#40 20 Sep 2011 00:41   

ram.net.pl - kilka złożonych zamówień, wszystko szybko, bezproblemowo, kontakt bardzo dobry, rozpisywali mi bez problemu zamówienie na przykładowo dwa paragony, asortyment duży
agito.pl - duży serwis, kontakt "jest", ceny średnie (ale czasem i tanio), potrafią powiedzieć po zakupie, że czegoś nagle nie ma na stanie, ale poza tym wszystko ok, asortyment bardzo duży
esc.pl - szybko, kontakt dobry, ceny różne (duża rozbieżność)
proline.pl - kontakt mierny (odpisują na maile nawet po 2 dniach), ceny raczej średnie (przy całym zestawie za 1500zł z ram.net tutaj wyszło ponad 1600zł + wysyłka), wysyłka szybka, asortyment raczej niewielki
kurtmedia.pl - sklep w Bydgoszczy, ale i internetowy - kontaktu nie znam (kupiłem i jest), ceny dość niskie, asortyment niewielki, wysyłka szybka (tak jestem z okolic BDG, ale nie opłacało mi się jechać ;))

To moje i tylko moje opinie i mam do nich prawo.
Back to top

Bart_OS
Poziom 7
Poziom 7

Post#41 01 Jan 2012 16:49   

No to jak wiecie ja swoją ostatnią kartę graficzną brałem w komputronik.pl i jestem zadowolony, szybka wysyłka, to duży plus. Cenowo jest OK jeśli trafi się na dobre promocje z ich gazetki lub różne przeceny. Trochę przy wyborze swojej karty się rozpędziłem bo teraz mają promocje na GTXy 560 z niereferencyjnym chłodzeniem, na ceneo są od 700zł za gigabyte;a windforce, a u nich były na promo po 599zł, wtedy jak najbardziej nic tylko kupować.
Back to top

OsH08
Poziom 9
Poziom 9

Post#42 24 Jan 2012 22:49   

Zamierzam złożyć zamówienie w sklepie Esc.pl albo w gral.pl
Orientuje się ktoś jak oni obsługują gwarancję?
Back to top

wisniowy14
Poziom 8
Poziom 8

Post#43 12 Feb 2012 15:11   

A co powiecie o sklepie techplanet.pl ?
Back to top

Artheee
Poziom 11
Poziom 11

Post#44 02 May 2012 18:26   

Znajomy kupował w Techplanet i wszystko było okej. Nie miał narazie problemów z nimi.
Ja mam pytanie do sklepu Saturion, u nich mi wyszło taniej na 6częściach niż w innych o 50zł do tego gwarancje mają dosyć długie w porównaniu do innych. Pytanie czy robią problemy, jak z gwarancją, przesyłką itp.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 May 2012 18:26   

Back to top

daavid117
Poziom 26
Poziom 26

Post#45 02 May 2012 18:33   

Z przesyłką żadnych nie miałem. Z gwarancją nie wiem, nie miałem jeszcze "przyjemności".

Dodam przy okazji, że od dłuższego czasu robię zakupy w RAM.net.pl i muszę powiedzieć, że sklep jest genialny. Wszystko można dogadać (rozpisywanie na różne paragony/faktury), rabat też można jakiś tam uzyskać przy większym zamówieniu. Przesyłki dochodzą błyskawicznie, a obsługa naprawdę profesjonalnie zajmuje się klientem. Jak widać sklep miał tylko problemy "okresu dziecięcego". Z tego co wiem zaskoczyła ich ich własna popularność ;). Tylko polecić!
Back to top

Artheee
Poziom 11
Poziom 11

Post#46 02 May 2012 18:44   

daavid117 wrote:
Z przesyłką żadnych nie miałem. Z gwarancją nie wiem, nie miałem jeszcze "przyjemności".
To jest do Saturiona? bo 3pytania były z różnymi sklepami i nie wiem do którego ta odpowiedz.
Co do Saturiona na 6części 5 z nich to idealnie ta sama cena co w Komputroniku, do tego gwarancja dokładnie taka sama 6/6 części. Jedyna zmiana jest w cenie i5-2500k, różnica jest aż 61zł! reszta taka sama.
*update: w komputroniku musiała być jakaś promocja, ceny poszły w górę prawie o 10%
Back to top

daavid117
Poziom 26
Poziom 26

Post#47 02 May 2012 19:13   

Artheee wrote:
To jest do Saturiona? bo 3pytania były z różnymi sklepami i nie wiem do którego ta odpowiedz.
To do Saturiona. Kupowałem tam ze dwa razy. Radzę Ci sprawdzić inne sklepy również.
Back to top

Artheee
Poziom 11
Poziom 11

Post#48 06 May 2012 12:12   

W X-kom'ie kupowałem nie raz, Laptopa, 2monitory i kilka mniejszych części. Obsługa jest rewelacyjna. Przed zakupem zawsze można przetestować cokolwiek się chce, na ich lub swoim sprzęcie. Dobrze doradzą nawet jeśli nie chcesz kupić. Ogólnie uważam X-kom za najlepszy sklep tego typu w jakim kupowałem, niestety ma jedną wadę - nie jest najtaniej. Teraz kupiłem kompa gdzieś indziej, ponieważ różnica w cenie była na poziomie 150zł przy zakupie 2000zł.
*Opinia dotyczy tylko zakupów bezpośrednich w punkcie X-kom we Wrocławiu
Back to top

wilfred
Poziom 1
Poziom 1

Post#49 10 May 2012 15:16   

w ich sklepach on-line faktycznie maja bardzo konkurencyjne ceny… a ta akcja z agentem: nie wiem czy to zasługa Błaszczykowskiego czy nagród czy nie wiem jeszcze czego, ale boje się otworzyć lodowke, żeby ktoś nie zaproponowal mi kupienie sprzętu w x-komie ;P
Back to top

wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24

Post#50 10 May 2012 15:26   

Co do Saturiona, zamawiałem tam dopiero co SSD, na stronie widnieje namalowane, że wszystkie towary znajdują się w magazynie i wysyłka w 24h, wziąłem za pobraniem - drożej ale szybciej - i następnego dnia uwaga w zamówieniu - brak towaru, zamówiony u dostawcy. Mogłem jeszcze wziąć odbiór osobisty, ale za to też każą sobie płacić.
Trwało to parę dni i dopiero jak wysłałem dyspozycję rezygnacji z zamówienia to dowiedziałem się, że towaru brak i nie będzie co najmniej do przyszłego tygodnia.
To ja się pytam po co to ściemnianie i wprowadzanie w błąd?
Agito też potrafi niestety takie wałki robić.

Koniec końców zadzwoniłem do sklepu, gdzie kupowałem Radeona HD 7970 zaraz po premierze - jedni z niewielu mieli wtedy na stanie i w dodatku w atrakcyjnej cenie - gość powiedział że SSD będzie następnego dnia od rana na mnie czekał i tak faktycznie było. I bez żadnych durnych opłat za odbiór osobisty.
W dodatku w ciągu tego jednego dnia cena SSD poszła w górę (słaba złotówka), ale zachowali się jak należy i sprzedali mi po niższej cenie - takiej jaka była w momencie kiedy z nimi jeszcze wstępnie rozmawiałem przez telefon, a nie takiej jaka była w dniu odbioru, czyli faktycznego zakupu.
Sklep ten to zorn.pl - polecam gawiedzi poznańskiej i nie tylko - sprzedają przez internet.
Back to top

karamba85
Poziom 7
Poziom 7

Post#51 10 May 2012 18:08   

wilfred, bo to nie ma być nic na siłę. Jak jesteś na kupnie sprzętu, to spoko, ale jak nie, to taki agent nie może ci wciskać niczego. Jak się jest agentem, to trzeba po prostu wynajdywać ludzi, którzy potrzebują pomocy w zakupie, porady - jak się znasz na kompach, to możesz się w to spokojnie bawić - wtedy masz duże szanse na to, że wygrasz.
Back to top

petrul
Poziom 8
Poziom 8

Post#52 11 May 2012 06:34   

karamba85 wrote:
wilfred, bo to nie ma być nic na siłę. Jak jesteś na kupnie sprzętu, to spoko, ale jak nie, to taki agent nie może ci wciskać niczego. Jak się jest agentem, to trzeba po prostu wynajdywać ludzi, którzy potrzebują pomocy w zakupie, porady - jak się znasz na kompach, to możesz się w to spokojnie bawić - wtedy masz duże szanse na to, że wygrasz.

No dobra, ale przeciez nie tylko o granie tu chodzi. Prawda jest taka, że na markę sklepy, zwłaszcza internnetowe pracuja latami (już) i cieżko zdobyć uznanie ludzi, a bardzo łatwo jest je stracić. Akurat ten lubie bo mam poczucie, że sa fair, nawet jak sie coś zchrzani to mozna sie do nich zgłosić, sprawe wyjasnic, traktuja cie jak człowieka. Jak nie ma towaru na magazynie, nie ściemniaja - nie zdarzyła mi sie u nich taka akcja, a niestety takie przypadki jakie wlw_wl przytoczył to standard dosyć czesty.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers What to buy? -> Gdzie kupić? Sklepy internetowe
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Moje pierwsze radio internetowe. Jak? gdzie? za ile? u kogo? (14)
Anteny internetowe dalekiego zasięgu. Warto kupić? (8)

Page generation time: 4.868 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed