Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??
Autor
Wiadomość
J_Bravo
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 18 Kwi 2003
Posty: 1264
Miasto: Lublin

Post#1 Post autora tematu 19 Gru 2008 17:03   

ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


Kilka dni temu padł mi ruter BR-604G. Non stop sie restartuje.
Podpiąłem sie przez kabel RS do terminala i wyskakuje w kółko ten oto log:

Kod:
UART1 output test ok

Uart init

mfid=000000c2 devid=00002249

Found 1 x 2M flash memory


---RealTek(RTL8186)at 2006.03.28-04:42+0800 version 1.4a [32bit](180MHz)

no sys signature at 00010000!

no sys signature at 00020000!

Jump to image start=0x80800000...

decompressing kernel:
Uncompressing Linux... done, booting the kernel.
done decompressing kernel.
early printk enabled

Determined physical RAM map:

 memory: 01000000 @ 00000000 (usable)

Initial ramdisk at: 0x801d6000 (5529600 bytes)

On node 0 totalpages: 4096

zone(0): 4096 pages.

zone(1): 0 pages.

zone(2): 0 pages.

Kernel command line: root=/dev/ram console=0 ramdisk_start=0 single

Calibrating delay loop... 178.99 BogoMIPS

Memory: 8660k/16384k available (1658k kernel code, 7724k reserved, 5552k data, 52k init, 0k highmem)

Dentry-cache hash table entries: 2048 (order: 2, 16384 bytes)

Inode-cache hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)

Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)

Buffer-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

Page-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

check_wait... unavailable.

POSIX conformance testing by UNIFIX

Linux NET4.0 for Linux 2.4

Based upon Swansea University Computer Society NET3.039

Initializing RT netlink socket

Starting kswapd

Serial driver version 6.02 (2003-03-12) with no serial options enabled

ttyS00 at 0x00c3 (irq = 3) is a rtl_uart1

state->flags=00000000

Realtek GPIO Driver for Flash Reload Default

block: 64 slots per queue, batch=16

RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 7000K size 1024 blocksize

PPP generic driver version 2.4.1

PPP MPPE Compression module registered

RealTek E-Flash System Driver. (C) 2002 RealTek Corp.

Found 1 x 2M Byte MXIC MX29LV160AB at 0xbe000000

RTL8185 driver version 1.11 (2006-06-19)

8186NIC Ethernet driver v0.0.5 (Mar 3, 2006)

eth0: RTL8186-NIC at 0xbd200000, 00:01:02:03:04:05, IRQ 4

eth1: RTL8186-NIC at 0xbd300000, 04:05:06:07:08:09, IRQ 5

fast_nat v1.3b

NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0

IP Protocols: ICMP, UDP, TCP

IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes

TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 2048)

rtl8186_crypto_init()...

rtl8186_crypto: IPSec status(RTL8186_IPSCFR) = B

rtl8186_crypto: IPSec status(RTL8186_IPSCTR) = 2027202

ipsec_3des_init(alg_type=15 alg_id=3 name=3des): ret=0

ipsec_aes_init(alg_type=15 alg_id=12 name=aes): ret=0

ipsec_md5_init(alg_type=14 alg_id=2 name=md5): ret=0

ipsec_null_init(alg_type=15 alg_id=11 name=null): ret=0

ipsec_sha1_init(alg_type=14 alg_id=3 name=sha1): ret=0

ip_conntrack version 2.1 (128 buckets, 1024 max) - 312 bytes per conntrack

PPTP netfilter connection tracking: registered

PPTP netfilter NAT helper: registered

ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team

NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.

NET4: Ethernet Bridge 008 for NET4.0

RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0

RAMDISK: Loading 5400 blocks [1 disk] into ram disk... done.

Freeing initrd memory: 5400k freed

VFS: Mounted root (ext2 filesystem).

Freeing unused kernel memory: 52k freed

mount /proc file system ok!

serial console detected.  Disabling virtual terminals.

init started:  BusyBox v1.00-pre8 (2005.09.16-02:21+0000) multi-call binary



BusyBox v1.00-pre8 (2005.09.16-02:21+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

killall: pptp.sh: no process killed
killall: pppoe.sh: no process killed
Initialize wlan0 interface
Setup BRIDGE interface
killall: syslogd: no process killed
killall: klogd: no process killed
SIOCGIFFLAGS: No such device
bridge br0 doesn't exist; can't delete it
Setup bridge...
device eth0 entered promiscuous mode

eth0:phy is 8305

SIOCDELRT: No such process
device wlan0 entered promiscuous mode

SIOCDELRT: No such process
br0: port 2(wlan0) entering listening state

br0: port 1(eth0) entering listening state

br0: port 2(wlan0) entering learning state

br0: port 2(wlan0) entering forwarding state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 1(eth0) entering learning state

br0: port 1(eth0) entering forwarding state

br0: topology change detected, propagating

SIOCDELRT: No such process
SIOCDELRT: No such process
SIOCDELRT: No such process
Setup WAN interface
eth1:phy is 8305

SIOCDELRT: No such process
start DNS Relay Daemon
Setup Firewall
IEEE 802auth uses obsolete (PF_INET,SOCK_PACKET)

.1x (WPA) daemon, version 1.7

 


I w tym momencie następuje restart i zaczyna sie wszystko od nowa.

Gdy podczas włączania routera wcisne klawisz RESET wyskakuje:

Kod:


UART1 output test ok
Uart init
mfid=000000c2 devid=00002249
Found 1 x 2M flash memory

---RealTek(RTL8186)at 2006.03.28-04:42+0800 version 1.4a [32bit](180MHz)
no sys signature at 00010000!
no sys signature at 00020000!

---Escape booting by user
----------------- COMMAND MODE HELP ------------------
HELP (?)                : Print this help message
D <Address> <Len>
EW <Address> <Value1> <Value2>...
EH <Address> <Value1> <Value2>...
EB <Address> <Value1> <Value2>...
EC <Address> <Value1> <Length>...
CMP: CMP <dst><src><length>
IPCONFIG:<TargetAddress>
J: Jump to <TargetAddress>
FLW: FLW <dst><src><length>
FLR: FLR <dst><src><length>
LOADADDR: <Load Address>
AUTOBURN: 0/1


Czy ktoś wie jak można wgrać nowy firmware??
Ruter nie opdowiada na ping 192.168.2.1 przez 10s co minute .... tak jakby sie ciagle restartowal ...
strona 192.168.2.1 nie działa ....
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2008 17:03   





Powrót do góry
   
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Kwi 2004
Posty: 541
Miasto: Hipolitów (mazowieckie)

Post#2 21 Gru 2008 04:51   

Re: ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


Mając kabel szregowy dziwi mnie, że jeszcze tego nie zrobiłeś - bylo wielokrotnie opisywane na forum,także przeze mnie... Ale do rzeczy.
Zainstaluj PumpKin'a. Po przerwaniu boot'owania routera ustaw mu adres IP poleceniem IPCONFIG [adres ip. dowolny], zmień IP karty sieciowej, tak aby była w jednej podsieci z routerem. Z PumpKin'a wyślij firmware na IP AP. Po przuceniu softu do pamięci routera wyświetli Ci się komunikat pod jakim adresem znajduje się początek oraz jaka jest długość pliku. Wydaj polecenie FLW 30000 [adres początkowy] [długość pliku]. Po poprawnym flashowaniu odłącz zasilanie, odczekaj chwilę, podłącz ponownie i sprawdź jak będzie zachowywał się router. Jeśli ponownie nie wystartuje, to zakładjąc, że wrzuciłeś poprawny firmware, pewnie będzie uszkodzona pamięć RAM / flash / procesor
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2008 04:51   





Powrót do góry
   
J_Bravo
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 18 Kwi 2003
Posty: 1264
Miasto: Lublin

Post#3 Post autora tematu 22 Gru 2008 19:27   

Re: ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


Tak wiem ... wgrywałem nowy firmware i ciągle to samo .... restart za restartem ...

Dodano po 3 [godziny] 6 [minuty]:

Ruszyło na innym firmware od innego producenta ....ciekawa sprawa ;)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Router ASMAX BR-604G a podział łącza (10)
ASMAX BR-604G -> bezprzewodowe rozdzielanie internetu (2)
Asmax BR 604g nie przekazuje IP (5)
Wireles router BR - 604g Asmax (8)
Podłączenie routera ASMAX BR-604G. (7)
DSL Tp i Asmax BR-604G (9)
Linksys 200 wag + Asmax AP-604G - jak ? (5)
Asmax BR-604g brak połączenia,firmware? (8)
podział kablówki i router ASMAX BR 604G (5)
Asmax BR 604G brak internetu w laptopie (16)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS