Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware?? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
J_Bravo
Level 27
Location: Lublin
Joined: 18 Apr 2003
Posts: 1266
Helped: 28
Post rating: 34
J_Bravo
Level 27
Post#1 19 Dec 2008 16:03  Topic author   

ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


Kilka dni temu padł mi ruter BR-604G. Non stop sie restartuje.
Podpiąłem sie przez kabel RS do terminala i wyskakuje w kółko ten oto log:

Code:
UART1 output test ok

Uart init

mfid=000000c2 devid=00002249

Found 1 x 2M flash memory


---RealTek(RTL8186)at 2006.03.28-04:42+0800 version 1.4a [32bit](180MHz)

no sys signature at 00010000!

no sys signature at 00020000!

Jump to image start=0x80800000...

decompressing kernel:
Uncompressing Linux... done, booting the kernel.
done decompressing kernel.
early printk enabled

Determined physical RAM map:

 memory: 01000000 @ 00000000 (usable)

Initial ramdisk at: 0x801d6000 (5529600 bytes)

On node 0 totalpages: 4096

zone(0): 4096 pages.

zone(1): 0 pages.

zone(2): 0 pages.

Kernel command line: root=/dev/ram console=0 ramdisk_start=0 single

Calibrating delay loop... 178.99 BogoMIPS

Memory: 8660k/16384k available (1658k kernel code, 7724k reserved, 5552k data, 52k init, 0k highmem)

Dentry-cache hash table entries: 2048 (order: 2, 16384 bytes)

Inode-cache hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)

Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)

Buffer-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)

Page-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)

check_wait... unavailable.

POSIX conformance testing by UNIFIX

Linux NET4.0 for Linux 2.4

Based upon Swansea University Computer Society NET3.039

Initializing RT netlink socket

Starting kswapd

Serial driver version 6.02 (2003-03-12) with no serial options enabled

ttyS00 at 0x00c3 (irq = 3) is a rtl_uart1

state->flags=00000000

Realtek GPIO Driver for Flash Reload Default

block: 64 slots per queue, batch=16

RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 7000K size 1024 blocksize

PPP generic driver version 2.4.1

PPP MPPE Compression module registered

RealTek E-Flash System Driver. (C) 2002 RealTek Corp.

Found 1 x 2M Byte MXIC MX29LV160AB at 0xbe000000

RTL8185 driver version 1.11 (2006-06-19)

8186NIC Ethernet driver v0.0.5 (Mar 3, 2006)

eth0: RTL8186-NIC at 0xbd200000, 00:01:02:03:04:05, IRQ 4

eth1: RTL8186-NIC at 0xbd300000, 04:05:06:07:08:09, IRQ 5

fast_nat v1.3b

NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0

IP Protocols: ICMP, UDP, TCP

IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes

TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 2048)

rtl8186_crypto_init()...

rtl8186_crypto: IPSec status(RTL8186_IPSCFR) = B

rtl8186_crypto: IPSec status(RTL8186_IPSCTR) = 2027202

ipsec_3des_init(alg_type=15 alg_id=3 name=3des): ret=0

ipsec_aes_init(alg_type=15 alg_id=12 name=aes): ret=0

ipsec_md5_init(alg_type=14 alg_id=2 name=md5): ret=0

ipsec_null_init(alg_type=15 alg_id=11 name=null): ret=0

ipsec_sha1_init(alg_type=14 alg_id=3 name=sha1): ret=0

ip_conntrack version 2.1 (128 buckets, 1024 max) - 312 bytes per conntrack

PPTP netfilter connection tracking: registered

PPTP netfilter NAT helper: registered

ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team

NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.

NET4: Ethernet Bridge 008 for NET4.0

RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0

RAMDISK: Loading 5400 blocks [1 disk] into ram disk... done.

Freeing initrd memory: 5400k freed

VFS: Mounted root (ext2 filesystem).

Freeing unused kernel memory: 52k freed

mount /proc file system ok!

serial console detected.  Disabling virtual terminals.

init started:  BusyBox v1.00-pre8 (2005.09.16-02:21+0000) multi-call binary



BusyBox v1.00-pre8 (2005.09.16-02:21+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

killall: pptp.sh: no process killed
killall: pppoe.sh: no process killed
Initialize wlan0 interface
Setup BRIDGE interface
killall: syslogd: no process killed
killall: klogd: no process killed
SIOCGIFFLAGS: No such device
bridge br0 doesn't exist; can't delete it
Setup bridge...
device eth0 entered promiscuous mode

eth0:phy is 8305

SIOCDELRT: No such process
device wlan0 entered promiscuous mode

SIOCDELRT: No such process
br0: port 2(wlan0) entering listening state

br0: port 1(eth0) entering listening state

br0: port 2(wlan0) entering learning state

br0: port 2(wlan0) entering forwarding state

br0: topology change detected, propagating

br0: port 1(eth0) entering learning state

br0: port 1(eth0) entering forwarding state

br0: topology change detected, propagating

SIOCDELRT: No such process
SIOCDELRT: No such process
SIOCDELRT: No such process
Setup WAN interface
eth1:phy is 8305

SIOCDELRT: No such process
start DNS Relay Daemon
Setup Firewall
IEEE 802auth uses obsolete (PF_INET,SOCK_PACKET)

.1x (WPA) daemon, version 1.7

 


I w tym momencie następuje restart i zaczyna sie wszystko od nowa.

Gdy podczas włączania routera wcisne klawisz RESET wyskakuje:

Code:


UART1 output test ok
Uart init
mfid=000000c2 devid=00002249
Found 1 x 2M flash memory

---RealTek(RTL8186)at 2006.03.28-04:42+0800 version 1.4a [32bit](180MHz)
no sys signature at 00010000!
no sys signature at 00020000!

---Escape booting by user
----------------- COMMAND MODE HELP ------------------
HELP (?)                : Print this help message
D <Address> <Len>
EW <Address> <Value1> <Value2>...
EH <Address> <Value1> <Value2>...
EB <Address> <Value1> <Value2>...
EC <Address> <Value1> <Length>...
CMP: CMP <dst><src><length>
IPCONFIG:<TargetAddress>
J: Jump to <TargetAddress>
FLW: FLW <dst><src><length>
FLR: FLR <dst><src><length>
LOADADDR: <Load Address>
AUTOBURN: 0/1


Czy ktoś wie jak można wgrać nowy firmware??
Ruter nie opdowiada na ping 192.168.2.1 przez 10s co minute .... tak jakby sie ciagle restartowal ...
strona 192.168.2.1 nie działa ....

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
soltys_w
Level 24
Location: Hipolitów (mazowieckie)
Joined: 24 Apr 2004
Posts: 541
Helped: 55
Post rating: 1
soltys_w
Level 24
Post#2 21 Dec 2008 03:51    

Re: ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


Mając kabel szregowy dziwi mnie, że jeszcze tego nie zrobiłeś - bylo wielokrotnie opisywane na forum,także przeze mnie... Ale do rzeczy.
Zainstaluj PumpKin'a. Po przerwaniu boot'owania routera ustaw mu adres IP poleceniem IPCONFIG [adres ip. dowolny], zmień IP karty sieciowej, tak aby była w jednej podsieci z routerem. Z PumpKin'a wyślij firmware na IP AP. Po przuceniu softu do pamięci routera wyświetli Ci się komunikat pod jakim adresem znajduje się początek oraz jaka jest długość pliku. Wydaj polecenie FLW 30000 [adres początkowy] [długość pliku]. Po poprawnym flashowaniu odłącz zasilanie, odczekaj chwilę, podłącz ponownie i sprawdź jak będzie zachowywał się router. Jeśli ponownie nie wystartuje, to zakładjąc, że wrzuciłeś poprawny firmware, pewnie będzie uszkodzona pamięć RAM / flash / procesor

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
J_Bravo
Level 27
Location: Lublin
Joined: 18 Apr 2003
Posts: 1266
Helped: 28
Post rating: 34
J_Bravo
Level 27
Post#3 22 Dec 2008 18:27  Topic author   

Re: ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??


Tak wiem ... wgrywałem nowy firmware i ciągle to samo .... restart za restartem ...

Dodano po 3 [godziny] 6 [minuty]:

Ruszyło na innym firmware od innego producenta ....ciekawa sprawa ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> ASMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??
Page 1 of 1

Similar topics to aSMAX BR-604G jak zmienić/naprawic firmware??

Asmax BR-604g brak połączenia,firmware? (8)
Linksys 200 wag + Asmax AP-604G - jak ? (5)
DSL Tp i Asmax BR-604G (9)
Podłączenie routera ASMAX BR-604G. (7)
Wireles router BR - 604g Asmax (8)
Asmax BR 604g nie przekazuje IP (5)
ASMAX BR-604G -> bezprzewodowe rozdzielanie internetu (2)
Router ASMAX BR-604G a podział łącza (10)
podział kablówki i router ASMAX BR 604G (5)
Asmax BR 604G brak internetu w laptopie (16)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.069 seconds