FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Głośność reklam- jak wyłączyć dźwięk w czasie reklam?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> CRT TV Service -> Głośność reklam- jak wyłączyć dźwięk w czasie reklam?
Author
Poziom 18
Poziom 18

Post#151 05 Jan 2012 18:30   

Re: Głośność reklam- jak wyłączyć dźwięk w czasie reklam?

Niby tak,.. ale jeśli obmyślany tutaj sposób wyciszania reklam, rozpowszechni się szerzej, reklamodawcy wymuszę na nadawcach przeciwdziałanie.
Popularność tego tematu na naszym forum, raczej szybko rozpowszechniłyby taką dobrą nowinę.
Szukamy dalej..
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 05 Jan 2012 18:30   

Back to top

jaszczur1111
Poziom 15
Poziom 15

Post#152 05 Jan 2012 21:14   

Oczywiście szukajmy dalej a kto może niech spróbuje zrobić proste urządzonko dla przetestowania powyższego i koniecznie trzeba to rozpowszechnić na pohybel reklamodawcom itd. Ja niestety nie mogę, choć umiem, bo nie mam cyfrowej TV. Samo wyciszanie reklam to dla mnie mało. Wolałbym w tym czasie oglądać co innego i ten patent z diodą najbardziej do mnie przemawia. W prawdzie mocno odbiega od tematu ale przy okazji daje większe możliwości niż tylko wyrównanie poziomu dźwięku czy też wyciszenie reklam. Wątpię też by nagle udało się zmienić świat poprzez wyprodukowanie takiego gadgetu. Po prostu damy bardzo niewielkiej grupie możliwość dokonania wyboru polegającego na tym że nie będą oglądać albo przynajmniej słuchać ryku reklam.
Back to top

acsz
Poziom 9
Poziom 9

Post#153 07 Jan 2012 02:14   

jaszczur1111 wrote:
Samo wyciszanie reklam to dla mnie mało. Wolałbym w tym czasie oglądać co innego

Zgadzam się i proponuję przeczytać
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=10359430#10359430

Może ktoś znajdzie rozwiązanie lub bardziej dookreśli problem zagadnienia.

Pozdrawiam wszystkich.
Back to top

Cowboy zagrabie
Poziom 17
Poziom 17

Post#154 07 Jan 2012 03:41   

A może poprostu to czego na reklamach jest najwięcej, wyciąć filtrem. Skoro dźwięk reklam jest zawężony do częstotliwości najbardziej dotkliwych dla ucha, to je odfiltrować. Dźwięk podczas filmu nabierze głębi, a reklamy automatycznie przycichną. Osobiście mam dźwięk z TV podłączony przez wzmacniacz z equalizerem i preferuję "zdjęty środek". Problem głośnych reklam zauważam jak idę do kumpla na wódę.
Back to top

acsz
Poziom 9
Poziom 9

Post#155 07 Jan 2012 09:42   

kaem wrote:
juarez89 napisał:
A ja wiem że naprawde głośniej grają reklamy. Na pewno na polsacie lubią dać nawet 12 dB wiecej. Co czasem pod przester sięga już.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1172609-150.html

Nie wiem skąd się wziął ten cytat, i czy autor tego cytatu wie jak przez ucho ludzkie odczuwany jest wzrost natężenia głosu o 1 decybel (a co dopiero o 12 dB)? (bo reszta chyba wie).

Czy na taki tekst, który rozprasza wszystkich chcących rozwiązać problem, ktokolwiek znajdzie sposób aby go usunąć, lub przenieść do jakiegoś miejsca, które mogło by być nadal związane z tym tematem, ale nie rozpraszałoby naszej uwagi (było by co najwyżej inspiracją)?

Na uzasadnienie mojej sugestii załączam cytat w całości:
Cowboy zagrabie wrote:
A może poprostu to czego na reklamach jest najwięcej, wyciąć filtrem. Skoro dźwięk reklam jest zawężony do częstotliwości najbardziej dotkliwych dla ucha, to je odfiltrować. Dźwięk podczas filmu nabierze głębi, a reklamy automatycznie przycichną. Osobiście mam dźwięk z TV podłączony przez wzmacniacz z equalizerem i preferuję "zdjęty środek". Problem głośnych reklam zauważam jak idę do kumpla na wódę.

Te dwanaście decybeli to chyba było po wódzie.

Dodano po 1 [godziny] 9 [minuty]:

jaszczur1111 wrote:
Trzeba pomyśleć o tym żeby odłączyć się od elektrowni i tu proponuję założyć jakiś temat....

W pełni zgadzam się z kolegą ale ktoś to musi zrobić. Ja nie. Bo i po co miałbym klonować w nieskończoność pozornie jeden temat i proponuję to zadanie na początek początkującemu elektronikowi np. Jak z cytryny uzyskać energię elektryczną do zasilania MP3. I ile ich będzie trzeba użyć cytryn.

W końcu klimat się ociepla to i cytryn będzie dużo, a na MP3 możemy słuchać to, co sami załadujemy bez krzykliwych reklam (akcyzy to chyba na cytryny jako źródło energii nie nałożą).
Back to top

kaem
Poziom 20
Poziom 20

Post#156 07 Jan 2012 13:06   

Podstawowy problem to elektroniczna identyfikacja początku i końca bloku reklamowego. Reszta to rzecz wtórna i działanie najlepiej pozostawić użytkownikowi w formie presetu w opcjach ustawień (czy wyciszyć, przyciszyć, przełączyć na inny kanał, inne źródło, itp).
Back to top

tadelo
Poziom 6
Poziom 6

Post#157 20 Feb 2012 00:12   

Mam dobry sposób na te niechciane reklamy. Żeby tylko w jakiś sposób dało się rozsiać po całym necie, to zadziałałoby napewno nie tylko w Polsce. Mój patent jest bardzo prosty i jak mówi przysłowie " Mieczem wojujesz , od miecza zginiesz"
Więc tak, aby każdy kto może niech nie kupuje tego towaru, który reklamują, do czasu aż zniknie reklama z tym towarem. Przecież da się przeżyć bez zakupu tych towarów. Po drugie, jest powiedzenie " Dobrego nie trzeba reklamować" Napewno dotrze do mózgów tych reklamowców. Przecież my wiemy co kupić będąc w sklepie i sami decydujemy, na co komu reklama. Nie mam tylko pojęcia jak to rozsiać, po necie.
Back to top

d-t-x
Poziom 13
Poziom 13

Post#158 20 Feb 2012 10:09   

Słaby sposób, z pogranicza fantazji lub pobożnych życzeń.
Back to top

tadelo
Poziom 6
Poziom 6

Post#159 20 Feb 2012 13:26   

No właśnie cały problem w tym, żeby ktoś, postawił stronkę w necie, jak na przykładzie strony "mojepaliwo.pl" jednak wielkie rzesze ludzi dołączyły. Czyli można.
Back to top

mirex
Poziom 26
Poziom 26

Post#160 20 Feb 2012 13:49   

Kolego tadelo! Jesteś elektronikiem? Wiesz co to sprzężenie zwrotne? Adekwatne do XXI wieku?
Mniejsze zakupy = zmiana opakowania + wzrost wydatków na reklamę.
Niestety, w drugą stronę to nie działa. ;)

Co te rzesze osiągnęły, oprócz zwiekszenia zużycia paliwa, i tym samym zasilenia kieszeni handlowcow i państwa oraz zanieczyszczenia środowiska i utrudnień dla normalnie myślących? Ekonomia jest prostą nauką. Już kiedyś sprzedawano wiele rzeczy poniżej kosztów produkcji. Mam wrażenie, że nie masz pojęcia (praktycznego) jak to się zawsze kończy. Dla człowieka i dla państwa.

Proponuję zawiesić dywagacje nie na temat w zasadzie!
Tutaj jest rozmowa o technicznych aspektach. Elektronika!
Back to top

tadelo
Poziom 6
Poziom 6

Post#161 20 Feb 2012 14:02   

Tak, zgadza się, Masz rację zaszedłem tu od strony nietechnicznej. Elektronikiem nie jestem, więc nie będę zabierał głosu.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> CRT TV Service -> Głośność reklam- jak wyłączyć dźwięk w czasie reklam?
Page 6 of 6 Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
Wzmacniacz teac. Po czasie zanika dźwięk w kanale. (3)
Pioneer deh7000ub sam zmienia głośność w czasie jazdy (3)
Philips FW-C330 w czasie pracy zmniejsza się głośność. (1)
Szukam sygnału RDS reklam nadawanych w eterze. (2)
Sposób na wyciszenie reklam w tv - pytanie (9)
Jak wyłaczyć nagrywanie reklam Thomson VTH6310 ? (4)
Ferguson FX7600 znikający obraz w czasie reklam na TNK. (8)
przystawka autom. przełączająca kanał TV w czasie reklam (3)
Kenwood KDC-MP6090R po czasie zanika dźwięk (1)
PHILIPS FW-830C dźwięk i wyświetlacz zaskakuje po czasie... (2)

Page generation time: 0.336 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed