Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q
Autor
Wiadomość
stingah
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Lip 2009
Posty: 1
Miasto: Wrocław

Post#61 04 Lip 2009 23:33   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Ja mam jeszcze dziwniejszy problem: otóż dekoder ładnie przechodzi wszystkie etapy na początku, aktualizacje i tak dalej, ale gdy dochodzi do testu instalacji anteny - wyświetla brak sygnału. Ok, myślę sobie coś nie tak z anteną (chociaż Polsat działa jak żyleta), wchodzę w menu -> wybór satelity -> HotBird --> sygnał na zero, nic nie pokazuje, ani jednego paska. ALE jak wyjdę do menu głównego i wcisnę na pilocie ten czarny klawisz z 9 kwadracikami, włączają mi się normalnie kanały! Pomimo tego iż 'formalnie' nie ma sygnału, nie znajduje nic z poziomu menu, kanały są, a każdy z nich nazwany "NULL", nie można wyświetlić listy, nic nie można zrobić oprócz przełączania tych kanałów i zmiany głośności ;). A odbierają normalnie, bez żadnych zakłóceń... Więc dlaczego dekoder nie odnajduje tego sygnału i nie przechodzi testu instalacji satelity? Usługa oczywiście w pełni aktywowana, już z 5 razy do nich dzwoniłem ;).
Powrót do góry
   
Karolus2603
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 2

Post#62 01 Gru 2009 16:07   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A ja mam jeszcze inny problem. Mam wszystko podłączone lecz na ekranie TV nic mi sie nie pojawia. Wiecie moze co moze byc?
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#63 01 Gru 2009 22:16   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Tych problemów narasta.
Dla mnie to bubel a nie telewizja.
Co zrobić... oddać usługodawcy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Gru 2009 22:16   





Powrót do góry
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 106
Miasto: Olsztyn

Post#64 02 Gru 2009 12:00   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


dzac4 napisał:
Tych problemów narasta.
Dla mnie to bubel a nie telewizja.

dzac, takie "odkrywcze" uwagi to mógłbys sobie darować
choć oczywiście sposób opisania problemu przez Karolusa aż prosi sie o taka reakcję :D
Powrót do góry
   
_Luky_
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 1

Post#65 10 Gru 2009 18:15   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zainstalowałem kilka zestawów sat od ORANGE. Podstawą do bezproblemowej instalacji i użytkowania jest PRAWIDŁOWE założenie i DOKŁADNE ustawienie anteny oraz podłączenie koncentryka. Kolejnym krokiem jest podłączenie LB do linii zsynchronizowanie i dopiero wtedy włączenie dekodera ..... przejście konfiguracji i ot co.
90% problemów leży po stronie instalacji (niestety ta usługa w TP wymaga wiekszej komplikacji w połączeniach niż np w Ntv).
W razie kłopotów polecam procedurę .... reset dekodera (przycisk na panelu - przytrzymać), wyłączyć dekoder z prądu, wyłączyć LB. Włączyć LB zsynchronizować włączyć tuner.
Sam tuner po aktywacji nie wymaga do pracy podłączenia do internetu czy nawet LB, wystarczy router lub switch.
Powrót do góry
   
Kazik78
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 3

Post#66 11 Gru 2009 19:33   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Ewa, przez to ze nie zapoznalas z umowa, a tym bardziej z oferta (tu sa dokaldne warunki http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/telewizja/?eShopPortalId=Goo1) wine zrzucasz na dostawce... oczywiscie, tak jest najlatwiej...
Powrót do góry
   
pawuł
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 1

Post#67 19 Gru 2009 18:23   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


mam problem po podłączeniu dekodera pojawia sie logo orangei nastepnie błąd:
type error 1406 variable stbreadmoralitylevel is not function type
!-0019: errorno filename 189 [handle boot process
from no filename: 1.5[start boot process]
from no filename:4.2[controller start]
from no filename:3[anonymous()] Czego to może być przyczyna i jak tą usterke naprawic??
Powrót do góry
   
adamo0077
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 175
Miasto: okolice Poznania

Post#68 02 Sty 2010 19:24   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam! Mam problem z dekoderem od TPSA. Dekoder nie wykrywa żadnych kanałów. Posiadam też drugi taki sam dekoder z TP i ten działa, wykrywa zasięg HOT BIRD. Przekładałem karty i nić to nie daję. Antena jest ustawiona dobrze bo na jednym łapie a na drugim takim samym dekoderze nie łapie zasięgu. Co jest przyczyną? Dekoder uszkodzony?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Sty 2010 19:24   





Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#69 02 Sty 2010 23:35   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Wygląda na uszkodzony, no chyba że coś przestawiłeś w menu dekodera.
Powrót do góry
   
adamo0077
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 175
Miasto: okolice Poznania

Post#70 02 Sty 2010 23:57   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


ale co tam idzie niby przestawić?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Sty 2010 23:57   





Powrót do góry
   
rstrelau
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 1
Miasto: Wejherowo

Post#71 03 Sty 2010 03:06   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam, może ktoś podrzuci co jest przyczyną, że po prawidłowej instalacji i konfiguracji tuner odbiera tylko kanały niekodowane, podstawowej paczki -zero. Dużo się o tym pisze , jednak konkretnej porady nie ma. Czy kartę trzeba aktywować ? Pozdrawiam
Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#72 03 Sty 2010 11:42   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A w takim przypadku wykonaj dzyń, dzyń do Centrali TP, i powiedżą w czym masz problem.
Powrót do góry
   
ravikjab
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 21
Miasto: Lubawa

Post#73 29 Sty 2010 23:36   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam wszystkich.
Mam problem z prawidłowym podłączeniem TV z neostrady. Dekoder podłączony prawidłowo, przeszedł aktualizację bez problemów, jednak przechodząc do wyszukiwania programów nic nie znajduje. Pomyślałem źle ustawiona antena, w opcjach dekodera tvSDH 85 znalazłem opcje gdzie jest prezentowany poziom sygnału i tu nic nie wyświetla. Więc zacząłem kręcić antena ale bezskutecznie. Gdzieś w necie wyczytałem że ten poziom sygnału odświerzany jest przez dekoder co 1 min więc graniczy to z cudem żeby dobrze ustawić antene na dekoder. Zakupiłem wiec miernik Satellite Finder SM10-00 (http://www.rtvwieczorek.pl/komentarz-70.html) ale po podłączeniu go i włączeniu dekodera wskazenie "idzie" na max co wskazywałoby że sygnał jest maksymalny. Co dziwne zmiana regulacji pokrętłem nie powoduje żednej zmiany prezentowanego wyniku. konwerter to KONWERTER SHARP SINGLE 0,2 db HDTV model: BS1R9EL100A poziom wzmocnienia 60dB (http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&id=1244).
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, co może być przyczyną że nie można ustawić prawidłowo anteny, czy trzeba zastosować jakiś dodatkowy tłumik 5dB. W instrukcji jest napisane że jeśli konwerter LNB ma duże wzmocnienie ponad 60dB pomiędzy konwerter a miernik podłączyć zewnętrzny tłumik o wartości 5dB. Nie mam takiego tłumika a mój konwerter ma równe 60dB. Sam nie wiem czy trzeba czy też nie a problem jest gdzie indziej.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#74 29 Sty 2010 23:41   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zamów fachowca do anteny a tłumik zostaw w spokoju!:D
Jeżeli czegoś nie potrafisz to forum cię nie nauczy!
Powrót do góry
   
fajny5
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 174
Miasto: Piotrków Tryb.

Post#75 29 Sty 2010 23:48   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam. Jaki Masz komunikat na TV?.
Powrót do góry
   
ravikjab
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 21
Miasto: Lubawa

Post#76 29 Sty 2010 23:56   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Komunikat to brak sygnału lub źle ustawiona antena sat.

Zastanawia mnie dlaczego ten miernik wskazuje max zakres. Sprawdzałem u sąsiada na Cyfrowym Polsacie, miernik działa dobrze, reaguje na regulacje pokrętłem (zmienia się wartość na mierniku). Nie wiem jaki on ma konwerter :(. Czy przewód może mieć na to wpływ. Kupiłem zwykły przewód antenowy, na jakimś forum wyczytałem że z grubszą żyłą główną daje lepszy sygnał (nawet z 60 na 90 %).
Proszę o opinie.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#77 30 Sty 2010 00:17   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam,miernik pokazuje max sygnał ale jakiego satelity?Aby poprawnie ustawić antenę na HB trzeba poprawnie ustawić azymut,elewację oraz skos na konwerterze Link .Oczywiście kabel dobrej jakości i poprawnie założone złącza "F".
Proponuje jednak wezwać "fachowca" kogoś kto się na tym zna,bo spędzisz cały dzień(albo kilka dni)nad ustawieniem anteny a efektu nie będzie widać.( po za katarem ;) )
Pozdr.
Powrót do góry
   
grabek_radek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 03 Lis 2003
Posty: 546

Post#78 12 Lut 2010 20:04   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


a gdzie w tym dekoderze mozna ustawic czestotliwosc oscylatora lokalnego dla dolnego i gornego pasma ?? jest jakas dobra instrukcja do tego dekodera ??
Powrót do góry
   
Bimbus
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 1

Post#79 08 Sie 2010 14:43   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


witam, u mnie problem wygląda tak, że w po uruchomieniu (w wielkich bólach) i działaniu dekodera przez parę dni, teraz po podłączeniu do prądu dekoder nawet nie zaskakuje do widoku loga orange, tylko na wyświetlaczu dekodera na przemian miga mi napis "init" i żółta lampka. czy ktoś mógłby mi z tym pomóc?
Powrót do góry
   
gracjan2010
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 17
Miasto: Łodż

Post#80 08 Sie 2010 15:26   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam. Zgłoś usterkę dekodera do TP.
Powrót do góry
   
gryzon15
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 3

Post#81 04 Wrz 2010 17:35   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


U mnie zapali się pomarańczowa lampka, zgasnie i zero reakcji. Nic sie nie wyswietla. Wogóle sie nie włącza
Powrót do góry
   
jumbo8
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 02 Cze 2005
Posty: 258
Miasto: katowice

Post#82 04 Wrz 2010 19:53   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Jeżeli Lan i sygnał z czaszy są OK, to tylko (j.w.) trzeba się zgłosić do TP (wymiana na sprawny).
Powrót do góry
   
obcypl
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 51
Miasto: przemyśl

Post#83 24 Lis 2011 21:17   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Podpinam się pod temat bo mam podobny problem
Zamontowałem antene zgodnie z instrukcją na dachu budynku. Podalączyłem dekoder zgodnie z instrukcją dekoder sie zaktualizował , wprowadzilem dane haseł dostępu itd oraz skonfigurowałem satelite na hotbrida, w opcji zasilanie konektora dalem z dekodera - dekoder szuka programow jednak nic nie znajduje wyświetla sie komunikat : sprawdz połączenie z satelitą , w opcjach pokazujących moc i jakość sygnału dekoder nic nie wykrywa, sprawdzałem napięcie wy z gniazda antenowego dekodera jest 0. Moje pytanie czy napiecie wy z wyjścia na konektor nie powinno być juz przy zalączeniu dekodera? czy 0 napięcie wskazuje ze jest on uszkodzony?

pozdrawiam
Powrót do góry
   
andpol 33
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Kwi 2005
Posty: 817

Post#84 24 Lis 2011 21:39   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Możesz spróbować " uratować " tak:Link Jeżeli nie poskutkuje, to dekoder do wymiany. Zakładam, że antenę masz ustawioną prawidłowo?
Powrót do góry
   
reseller86
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 5
Miasto: Gliwice

Post#85 06 Lut 2012 17:20   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


A ja mam takii problem: Zaktualizowałem dekoder, podłączyłem antenę( na razie nie jest ustawiona w ogóle, na ziemi leży) ale trwa tylko test "Test instalacji anteny" I na dole ekranu pisze żeby nie naciskać żadnych klawiszy.

I mam pytanie, jeśli nie mam ustawionej dobrze anteny to pomimo tego powinno mnie odesłać do jakiś ustawień ręcznych, czy zawsze będzie napis "Brak sygnału z anteną"?
I najlepsze jest to, że jak żółte gniazdo jest przeznaczone domyślnie pod TV i jak podłączyłem do żółtego dekoder to nie było sygnału z liveboxem(2.0.) a w czerwonym i zielonym już był.

Pytam się bo nie chce się bawić w ustawianie anteny jak się okaże że konwerter mi nie działa.
Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#86 06 Lut 2012 17:38   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Aby sprawdzić konwerter antena musi być poprawnie ustawiona...
Powrót do góry
   
reseller86
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 5
Miasto: Gliwice

Post#87 06 Lut 2012 17:54   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


No ok, dzięki :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2012 17:54   





Powrót do góry
   
bawarka2012
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 1
Miasto: toruń

Post#88 05 Wrz 2012 22:54   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Proszę pomózcie mi z telewizją.
Wszystko mam podpięte jak należy a ciągle wyskakuje mi komunikat brak sygnału.
Niestety mąż wyrzuciał ulotki z instrukcją i płytą montażu anteny - może coś przegapiliśmy.
kabel jest nowy, tv przez adsl wyłączona, hdmi podpięte nawet przyjechał pan z relacomu i sprawdzał antenę i mówił że nie odbiera tej satelity co powinna ale próbowaliśmy wszelakich ustawień anteny i nic.nie wyświetla żadnej zielonej kreski na częstotlwościach co mam dalej zrobić- anteny nie mogę przestawić z innej strony domu .gdzie się pomyliłam? może jest coś zepsute?pomóżcie proszę
Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#89 06 Wrz 2012 10:24   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Proponuję wezwać instalatora SAT który sprawdzi i poprawnie ustawi antenę na HB.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  123
Podobne tematy
Neostrada i TV satelita dekoder shd 85 (3)
Dekoder samsung shd 85 brak sygnału. (2)
Dekoder SHD-85 (z platformy Orange) a brak telegazety? (5)
Dekoder Samsung SHD 85 + Live box 2.0 brak kanałów HBO (6)
Dekoder Sat. z "Livebox TP" nie wykrywa sygnału z (4)
Tnk a dekoder samsung tv shd 85 (1)
Dekoder tv SHD 85 uruchomienie? opinie. (6)
Dekoder SHD-85, a zwykły monitor. (2)
dekoder shd 85 tv i internet problem z wyszukiwaniem (3)
Neostrada tv brak sygnału 0 znalezionych kanałów (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS