Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Początkujący ->Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
stingah
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Lip 2009
Posty: 1
Miasto: Wrocław

stingah
Poziom 1
Post#61 04 Lip 2009 23:33    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Ja mam jeszcze dziwniejszy problem: otóż dekoder ładnie przechodzi wszystkie etapy na początku, aktualizacje i tak dalej, ale gdy dochodzi do testu instalacji anteny - wyświetla brak sygnału. Ok, myślę sobie coś nie tak z anteną (chociaż Polsat działa jak żyleta), wchodzę w menu -> wybór satelity -> HotBird --> sygnał na zero, nic nie pokazuje, ani jednego paska. ALE jak wyjdę do menu głównego i wcisnę na pilocie ten czarny klawisz z 9 kwadracikami, włączają mi się normalnie kanały! Pomimo tego iż 'formalnie' nie ma sygnału, nie znajduje nic z poziomu menu, kanały są, a każdy z nich nazwany "NULL", nie można wyświetlić listy, nic nie można zrobić oprócz przełączania tych kanałów i zmiany głośności Wink. A odbierają normalnie, bez żadnych zakłóceń... Więc dlaczego dekoder nie odnajduje tego sygnału i nie przechodzi testu instalacji satelity? Usługa oczywiście w pełni aktywowana, już z 5 razy do nich dzwoniłem Wink.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Karolus2603
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 2

Karolus2603
Poziom 2
Post#62 01 Gru 2009 15:07    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A ja mam jeszcze inny problem. Mam wszystko podłączone lecz na ekranie TV nic mi sie nie pojawia. Wiecie moze co moze byc?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3510
Miasto: Mazowieckie

dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#63 01 Gru 2009 21:16    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Tych problemów narasta.
Dla mnie to bubel a nie telewizja.
Co zrobić... oddać usługodawcy.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 106
Miasto: Olsztyn

TomPL
Poziom 12
Post#64 02 Gru 2009 11:00    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


dzac4 napisał:
Tych problemów narasta.
Dla mnie to bubel a nie telewizja.

dzac, takie "odkrywcze" uwagi to mógłbys sobie darować
choć oczywiście sposób opisania problemu przez Karolusa aż prosi sie o taka reakcję Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_Luky_
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 1

_Luky_
Poziom 1
Post#65 10 Gru 2009 17:15    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zainstalowałem kilka zestawów sat od ORANGE. Podstawą do bezproblemowej instalacji i użytkowania jest PRAWIDŁOWE założenie i DOKŁADNE ustawienie anteny oraz podłączenie koncentryka. Kolejnym krokiem jest podłączenie LB do linii zsynchronizowanie i dopiero wtedy włączenie dekodera ..... przejście konfiguracji i ot co.
90% problemów leży po stronie instalacji (niestety ta usługa w TP wymaga wiekszej komplikacji w połączeniach niż np w Ntv).
W razie kłopotów polecam procedurę .... reset dekodera (przycisk na panelu - przytrzymać), wyłączyć dekoder z prądu, wyłączyć LB. Włączyć LB zsynchronizować włączyć tuner.
Sam tuner po aktywacji nie wymaga do pracy podłączenia do internetu czy nawet LB, wystarczy router lub switch.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kazik78
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 3

Kazik78
Poziom 2
Post#66 11 Gru 2009 18:33    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Ewa, przez to ze nie zapoznalas z umowa, a tym bardziej z oferta (tu sa dokaldne warunki http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/telewizja/?eShopPortalId=Goo1) wine zrzucasz na dostawce... oczywiscie, tak jest najlatwiej...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pawuł
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 1

pawuł
Poziom 1
Post#67 19 Gru 2009 17:23    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


mam problem po podłączeniu dekodera pojawia sie logo orangei nastepnie błąd:
type error 1406 variable stbreadmoralitylevel is not function type
!-0019: errorno filename 189 [handle boot process
from no filename: 1.5[start boot process]
from no filename:4.2[controller start]
from no filename:3[anonymous()] Czego to może być przyczyna i jak tą usterke naprawic??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
adamo0077
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 170
Miasto: okolice Poznania

adamo0077
Poziom 14
Post#68 02 Sty 2010 18:24    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam! Mam problem z dekoderem od TPSA. Dekoder nie wykrywa żadnych kanałów. Posiadam też drugi taki sam dekoder z TP i ten działa, wykrywa zasięg HOT BIRD. Przekładałem karty i nić to nie daję. Antena jest ustawiona dobrze bo na jednym łapie a na drugim takim samym dekoderze nie łapie zasięgu. Co jest przyczyną? Dekoder uszkodzony?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1635
Miasto: daleko od szosy

irek19
Poziom 22
Post#69 02 Sty 2010 22:35    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Wygląda na uszkodzony, no chyba że coś przestawiłeś w menu dekodera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
adamo0077
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 170
Miasto: okolice Poznania

adamo0077
Poziom 14
Post#70 02 Sty 2010 22:57    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


ale co tam idzie niby przestawić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rstrelau
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 1
Miasto: Wejherowo

rstrelau
Poziom 1
Post#71 03 Sty 2010 02:06    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam, może ktoś podrzuci co jest przyczyną, że po prawidłowej instalacji i konfiguracji tuner odbiera tylko kanały niekodowane, podstawowej paczki -zero. Dużo się o tym pisze , jednak konkretnej porady nie ma. Czy kartę trzeba aktywować ? Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1635
Miasto: daleko od szosy

irek19
Poziom 22
Post#72 03 Sty 2010 10:42    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A w takim przypadku wykonaj dzyń, dzyń do Centrali TP, i powiedżą w czym masz problem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ravikjab
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 21
Miasto: Lubawa

ravikjab
Poziom 7
Post#73 29 Sty 2010 22:36    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam wszystkich.
Mam problem z prawidłowym podłączeniem TV z neostrady. Dekoder podłączony prawidłowo, przeszedł aktualizację bez problemów, jednak przechodząc do wyszukiwania programów nic nie znajduje. Pomyślałem źle ustawiona antena, w opcjach dekodera tvSDH 85 znalazłem opcje gdzie jest prezentowany poziom sygnału i tu nic nie wyświetla. Więc zacząłem kręcić antena ale bezskutecznie. Gdzieś w necie wyczytałem że ten poziom sygnału odświerzany jest przez dekoder co 1 min więc graniczy to z cudem żeby dobrze ustawić antene na dekoder. Zakupiłem wiec miernik Satellite Finder SM10-00 (http://www.rtvwieczorek.pl/komentarz-70.html) ale po podłączeniu go i włączeniu dekodera wskazenie "idzie" na max co wskazywałoby że sygnał jest maksymalny. Co dziwne zmiana regulacji pokrętłem nie powoduje żednej zmiany prezentowanego wyniku. konwerter to KONWERTER SHARP SINGLE 0,2 db HDTV model: BS1R9EL100A poziom wzmocnienia 60dB (http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&id=1244).
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, co może być przyczyną że nie można ustawić prawidłowo anteny, czy trzeba zastosować jakiś dodatkowy tłumik 5dB. W instrukcji jest napisane że jeśli konwerter LNB ma duże wzmocnienie ponad 60dB pomiędzy konwerter a miernik podłączyć zewnętrzny tłumik o wartości 5dB. Nie mam takiego tłumika a mój konwerter ma równe 60dB. Sam nie wiem czy trzeba czy też nie a problem jest gdzie indziej.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3510
Miasto: Mazowieckie

dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#74 29 Sty 2010 22:41    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zamów fachowca do anteny a tłumik zostaw w spokoju!Very Happy
Jeżeli czegoś nie potrafisz to forum cię nie nauczy!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
fajny5
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 165
Miasto: Piotrków Tryb.

fajny5
Poziom 14
Post#75 29 Sty 2010 22:48    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam. Jaki Masz komunikat na TV?.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ravikjab
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 21
Miasto: Lubawa

ravikjab
Poziom 7
Post#76 29 Sty 2010 22:56    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Komunikat to brak sygnału lub źle ustawiona antena sat.

Zastanawia mnie dlaczego ten miernik wskazuje max zakres. Sprawdzałem u sąsiada na Cyfrowym Polsacie, miernik działa dobrze, reaguje na regulacje pokrętłem (zmienia się wartość na mierniku). Nie wiem jaki on ma konwerter Sad. Czy przewód może mieć na to wpływ. Kupiłem zwykły przewód antenowy, na jakimś forum wyczytałem że z grubszą żyłą główną daje lepszy sygnał (nawet z 60 na 90 %).
Proszę o opinie.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

matzg
Poziom 22
Post#77 29 Sty 2010 23:17    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam,miernik pokazuje max sygnał ale jakiego satelity?Aby poprawnie ustawić antenę na HB trzeba poprawnie ustawić azymut,elewację oraz skos na konwerterze Link .Oczywiście kabel dobrej jakości i poprawnie założone złącza "F".
Proponuje jednak wezwać "fachowca" kogoś kto się na tym zna,bo spędzisz cały dzień(albo kilka dni)nad ustawieniem anteny a efektu nie będzie widać.( po za katarem Wink )
Pozdr.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grabek_radek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 03 Lis 2003
Posty: 546

grabek_radek
Poziom 18
Post#78 12 Lut 2010 19:04    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


a gdzie w tym dekoderze mozna ustawic czestotliwosc oscylatora lokalnego dla dolnego i gornego pasma ?? jest jakas dobra instrukcja do tego dekodera ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Bimbus
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 1

Bimbus
Poziom 1
Post#79 08 Sie 2010 14:43    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


witam, u mnie problem wygląda tak, że w po uruchomieniu (w wielkich bólach) i działaniu dekodera przez parę dni, teraz po podłączeniu do prądu dekoder nawet nie zaskakuje do widoku loga orange, tylko na wyświetlaczu dekodera na przemian miga mi napis "init" i żółta lampka. czy ktoś mógłby mi z tym pomóc?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gracjan2010
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 17
Miasto: Łodż

gracjan2010
Poziom 6
Post#80 08 Sie 2010 15:26    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam. Zgłoś usterkę dekodera do TP.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gryzon15
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 1

gryzon15
Poziom 1
Post#81 04 Wrz 2010 17:35    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


U mnie zapali się pomarańczowa lampka, zgasnie i zero reakcji. Nic sie nie wyswietla. Wogóle sie nie włącza

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jumbo8
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 02 Cze 2005
Posty: 262
Miasto: katowice

jumbo8
Poziom 15
Post#82 04 Wrz 2010 19:53    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Jeżeli Lan i sygnał z czaszy są OK, to tylko (j.w.) trzeba się zgłosić do TP (wymiana na sprawny).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
obcypl
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 52
Miasto: przemyśl

obcypl
Poziom 10
Post#83 24 Lis 2011 20:17    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Podpinam się pod temat bo mam podobny problem
Zamontowałem antene zgodnie z instrukcją na dachu budynku. Podalączyłem dekoder zgodnie z instrukcją dekoder sie zaktualizował , wprowadzilem dane haseł dostępu itd oraz skonfigurowałem satelite na hotbrida, w opcji zasilanie konektora dalem z dekodera - dekoder szuka programow jednak nic nie znajduje wyświetla sie komunikat : sprawdz połączenie z satelitą , w opcjach pokazujących moc i jakość sygnału dekoder nic nie wykrywa, sprawdzałem napięcie wy z gniazda antenowego dekodera jest 0. Moje pytanie czy napiecie wy z wyjścia na konektor nie powinno być juz przy zalączeniu dekodera? czy 0 napięcie wskazuje ze jest on uszkodzony?

pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
andpol 33
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Kwi 2005
Posty: 933

andpol 33
Poziom 20
Post#84 24 Lis 2011 20:39    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Możesz spróbować " uratować " tak:Link Jeżeli nie poskutkuje, to dekoder do wymiany. Zakładam, że antenę masz ustawioną prawidłowo?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
reseller86
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 5
Miasto: Gliwice

reseller86
Poziom 3
Post#85 06 Lut 2012 16:20    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


A ja mam takii problem: Zaktualizowałem dekoder, podłączyłem antenę( na razie nie jest ustawiona w ogóle, na ziemi leży) ale trwa tylko test "Test instalacji anteny" I na dole ekranu pisze żeby nie naciskać żadnych klawiszy.

I mam pytanie, jeśli nie mam ustawionej dobrze anteny to pomimo tego powinno mnie odesłać do jakiś ustawień ręcznych, czy zawsze będzie napis "Brak sygnału z anteną"?
I najlepsze jest to, że jak żółte gniazdo jest przeznaczone domyślnie pod TV i jak podłączyłem do żółtego dekoder to nie było sygnału z liveboxem(2.0.) a w czerwonym i zielonym już był.

Pytam się bo nie chce się bawić w ustawianie anteny jak się okaże że konwerter mi nie działa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

matzg
Poziom 22
Post#86 06 Lut 2012 16:38    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Aby sprawdzić konwerter antena musi być poprawnie ustawiona...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
reseller86
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 5
Miasto: Gliwice

reseller86
Poziom 3
Post#87 06 Lut 2012 16:54    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


No ok, dzięki Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bawarka2012
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 05 Wrz 2012
Posty: 1
Miasto: toruń

bawarka2012
Poziom 1
Post#88 05 Wrz 2012 22:54    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Proszę pomózcie mi z telewizją.
Wszystko mam podpięte jak należy a ciągle wyskakuje mi komunikat brak sygnału.
Niestety mąż wyrzuciał ulotki z instrukcją i płytą montażu anteny - może coś przegapiliśmy.
kabel jest nowy, tv przez adsl wyłączona, hdmi podpięte nawet przyjechał pan z relacomu i sprawdzał antenę i mówił że nie odbiera tej satelity co powinna ale próbowaliśmy wszelakich ustawień anteny i nic.nie wyświetla żadnej zielonej kreski na częstotlwościach co mam dalej zrobić- anteny nie mogę przestawić z innej strony domu .gdzie się pomyliłam? może jest coś zepsute?pomóżcie proszę

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

matzg
Poziom 22
Post#89 06 Wrz 2012 10:24    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Proponuję wezwać instalatora SAT który sprawdzi i poprawnie ustawi antenę na HB.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q Poprzedni  123
Strona 3 z 3
Podobne tematy
Neostrada i TV satelita dekoder shd 85 (3)
Dekoder samsung shd 85 brak sygnału. (2)
Dekoder SHD-85 (z platformy Orange) a brak telegazety? (5)
Dekoder Samsung SHD 85 + Live box 2.0 brak kanałów HBO (6)
Dekoder Sat. z "Livebox TP" nie wykrywa sygnału z (4)
Tnk a dekoder samsung tv shd 85 (1)
Dekoder tv SHD 85 uruchomienie? opinie. (6)
Dekoder SHD-85, a zwykły monitor. (2)
dekoder shd 85 tv i internet problem z wyszukiwaniem (3)
dekoder shd 85 zla jakosc jednego kanalu (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.111 seconds

elektroda.pl temat RSS