Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q
Author
Message
stingah
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 04 Jul 2009
Posts: 1
Location: Wrocław

Post#61 04 Jul 2009 23:33   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Ja mam jeszcze dziwniejszy problem: otóż dekoder ładnie przechodzi wszystkie etapy na początku, aktualizacje i tak dalej, ale gdy dochodzi do testu instalacji anteny - wyświetla brak sygnału. Ok, myślę sobie coś nie tak z anteną (chociaż Polsat działa jak żyleta), wchodzę w menu -> wybór satelity -> HotBird --> sygnał na zero, nic nie pokazuje, ani jednego paska. ALE jak wyjdę do menu głównego i wcisnę na pilocie ten czarny klawisz z 9 kwadracikami, włączają mi się normalnie kanały! Pomimo tego iż 'formalnie' nie ma sygnału, nie znajduje nic z poziomu menu, kanały są, a każdy z nich nazwany "NULL", nie można wyświetlić listy, nic nie można zrobić oprócz przełączania tych kanałów i zmiany głośności Wink. A odbierają normalnie, bez żadnych zakłóceń... Więc dlaczego dekoder nie odnajduje tego sygnału i nie przechodzi testu instalacji satelity? Usługa oczywiście w pełni aktywowana, już z 5 razy do nich dzwoniłem Wink.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jul 2009 23:33   





Back to top
   
Karolus2603
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 01 Dec 2009
Posts: 2

Post#62 01 Dec 2009 15:07   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A ja mam jeszcze inny problem. Mam wszystko podłączone lecz na ekranie TV nic mi sie nie pojawia. Wiecie moze co moze byc?

Helpful message? + -

Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3526
Location: Mazowieckie

Post#63 01 Dec 2009 21:16   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Tych problemów narasta.
Dla mnie to bubel a nie telewizja.
Co zrobić... oddać usługodawcy.

Helpful message? + -

Back to top
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Location: Olsztyn

Post#64 02 Dec 2009 11:00   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


dzac4 wrote:
Tych problemów narasta.
Dla mnie to bubel a nie telewizja.

dzac, takie "odkrywcze" uwagi to mógłbys sobie darować
choć oczywiście sposób opisania problemu przez Karolusa aż prosi sie o taka reakcję Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
_Luky_
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 03 Oct 2008
Posts: 1

Post#65 10 Dec 2009 17:15   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zainstalowałem kilka zestawów sat od ORANGE. Podstawą do bezproblemowej instalacji i użytkowania jest PRAWIDŁOWE założenie i DOKŁADNE ustawienie anteny oraz podłączenie koncentryka. Kolejnym krokiem jest podłączenie LB do linii zsynchronizowanie i dopiero wtedy włączenie dekodera ..... przejście konfiguracji i ot co.
90% problemów leży po stronie instalacji (niestety ta usługa w TP wymaga wiekszej komplikacji w połączeniach niż np w Ntv).
W razie kłopotów polecam procedurę .... reset dekodera (przycisk na panelu - przytrzymać), wyłączyć dekoder z prądu, wyłączyć LB. Włączyć LB zsynchronizować włączyć tuner.
Sam tuner po aktywacji nie wymaga do pracy podłączenia do internetu czy nawet LB, wystarczy router lub switch.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kazik78
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 27 Nov 2009
Posts: 3

Post#66 11 Dec 2009 18:33   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Ewa, przez to ze nie zapoznalas z umowa, a tym bardziej z oferta (tu sa dokaldne warunki http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/telewizja/?eShopPortalId=Goo1) wine zrzucasz na dostawce... oczywiscie, tak jest najlatwiej...

Helpful message? + -

Back to top
   
pawuł
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 19 Dec 2009
Posts: 1

Post#67 19 Dec 2009 17:23   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


mam problem po podłączeniu dekodera pojawia sie logo orangei nastepnie błąd:
type error 1406 variable stbreadmoralitylevel is not function type
!-0019: errorno filename 189 [handle boot process
from no filename: 1.5[start boot process]
from no filename:4.2[controller start]
from no filename:3[anonymous()] Czego to może być przyczyna i jak tą usterke naprawic??

Helpful message? + -

Back to top
   
adamo0077
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 27 Nov 2008
Posts: 170
Location: okolice Poznania

Post#68 02 Jan 2010 18:24   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam! Mam problem z dekoderem od TPSA. Dekoder nie wykrywa żadnych kanałów. Posiadam też drugi taki sam dekoder z TP i ten działa, wykrywa zasięg HOT BIRD. Przekładałem karty i nić to nie daję. Antena jest ustawiona dobrze bo na jednym łapie a na drugim takim samym dekoderze nie łapie zasięgu. Co jest przyczyną? Dekoder uszkodzony?

Helpful message? + -

Back to top
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1641
Location: daleko od szosy

Post#69 02 Jan 2010 22:35   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Wygląda na uszkodzony, no chyba że coś przestawiłeś w menu dekodera.

Helpful message? + -

Back to top
   
adamo0077
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 27 Nov 2008
Posts: 170
Location: okolice Poznania

Post#70 02 Jan 2010 22:57   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


ale co tam idzie niby przestawić?

Helpful message? + -

Back to top
   
rstrelau
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 03 Jan 2010
Posts: 1
Location: Wejherowo

Post#71 03 Jan 2010 02:06   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam, może ktoś podrzuci co jest przyczyną, że po prawidłowej instalacji i konfiguracji tuner odbiera tylko kanały niekodowane, podstawowej paczki -zero. Dużo się o tym pisze , jednak konkretnej porady nie ma. Czy kartę trzeba aktywować ? Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1641
Location: daleko od szosy

Post#72 03 Jan 2010 10:42   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A w takim przypadku wykonaj dzyń, dzyń do Centrali TP, i powiedżą w czym masz problem.

Helpful message? + -

Back to top
   
ravikjab
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 07 Jan 2007
Posts: 21
Location: Lubawa

Post#73 29 Jan 2010 22:36   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam wszystkich.
Mam problem z prawidłowym podłączeniem TV z neostrady. Dekoder podłączony prawidłowo, przeszedł aktualizację bez problemów, jednak przechodząc do wyszukiwania programów nic nie znajduje. Pomyślałem źle ustawiona antena, w opcjach dekodera tvSDH 85 znalazłem opcje gdzie jest prezentowany poziom sygnału i tu nic nie wyświetla. Więc zacząłem kręcić antena ale bezskutecznie. Gdzieś w necie wyczytałem że ten poziom sygnału odświerzany jest przez dekoder co 1 min więc graniczy to z cudem żeby dobrze ustawić antene na dekoder. Zakupiłem wiec miernik Satellite Finder SM10-00 (http://www.rtvwieczorek.pl/komentarz-70.html) ale po podłączeniu go i włączeniu dekodera wskazenie "idzie" na max co wskazywałoby że sygnał jest maksymalny. Co dziwne zmiana regulacji pokrętłem nie powoduje żednej zmiany prezentowanego wyniku. konwerter to KONWERTER SHARP SINGLE 0,2 db HDTV model: BS1R9EL100A poziom wzmocnienia 60dB (http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&id=1244).
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, co może być przyczyną że nie można ustawić prawidłowo anteny, czy trzeba zastosować jakiś dodatkowy tłumik 5dB. W instrukcji jest napisane że jeśli konwerter LNB ma duże wzmocnienie ponad 60dB pomiędzy konwerter a miernik podłączyć zewnętrzny tłumik o wartości 5dB. Nie mam takiego tłumika a mój konwerter ma równe 60dB. Sam nie wiem czy trzeba czy też nie a problem jest gdzie indziej.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Jan 2010 22:36   





Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3526
Location: Mazowieckie

Post#74 29 Jan 2010 22:41   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zamów fachowca do anteny a tłumik zostaw w spokoju!Very Happy
Jeżeli czegoś nie potrafisz to forum cię nie nauczy!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Jan 2010 22:41   





Back to top
   
fajny5
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 12 Aug 2009
Posts: 164
Location: Piotrków Tryb.

Post#75 29 Jan 2010 22:48   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam. Jaki Masz komunikat na TV?.

Helpful message? + -

Back to top
   
ravikjab
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 07 Jan 2007
Posts: 21
Location: Lubawa

Post#76 29 Jan 2010 22:56   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Komunikat to brak sygnału lub źle ustawiona antena sat.

Zastanawia mnie dlaczego ten miernik wskazuje max zakres. Sprawdzałem u sąsiada na Cyfrowym Polsacie, miernik działa dobrze, reaguje na regulacje pokrętłem (zmienia się wartość na mierniku). Nie wiem jaki on ma konwerter Sad. Czy przewód może mieć na to wpływ. Kupiłem zwykły przewód antenowy, na jakimś forum wyczytałem że z grubszą żyłą główną daje lepszy sygnał (nawet z 60 na 90 %).
Proszę o opinie.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2203
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#77 29 Jan 2010 23:17   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam,miernik pokazuje max sygnał ale jakiego satelity?Aby poprawnie ustawić antenę na HB trzeba poprawnie ustawić azymut,elewację oraz skos na konwerterze Link .Oczywiście kabel dobrej jakości i poprawnie założone złącza "F".
Proponuje jednak wezwać "fachowca" kogoś kto się na tym zna,bo spędzisz cały dzień(albo kilka dni)nad ustawieniem anteny a efektu nie będzie widać.( po za katarem Wink )
Pozdr.

Helpful message? + -

Back to top
   
grabek_radek
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 03 Nov 2003
Posts: 544

Post#78 12 Feb 2010 19:04   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


a gdzie w tym dekoderze mozna ustawic czestotliwosc oscylatora lokalnego dla dolnego i gornego pasma ?? jest jakas dobra instrukcja do tego dekodera ??

Helpful message? + -

Back to top
   
Bimbus
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 08 Aug 2010
Posts: 1

Post#79 08 Aug 2010 14:43   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


witam, u mnie problem wygląda tak, że w po uruchomieniu (w wielkich bólach) i działaniu dekodera przez parę dni, teraz po podłączeniu do prądu dekoder nawet nie zaskakuje do widoku loga orange, tylko na wyświetlaczu dekodera na przemian miga mi napis "init" i żółta lampka. czy ktoś mógłby mi z tym pomóc?

Helpful message? + -

Back to top
   
gracjan2010
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 06 May 2010
Posts: 17
Location: Łodż

Post#80 08 Aug 2010 15:26   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam. Zgłoś usterkę dekodera do TP.

Helpful message? + -

Back to top
   
gryzon15
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 20 Jul 2009
Posts: 1

Post#81 04 Sep 2010 17:35   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


U mnie zapali się pomarańczowa lampka, zgasnie i zero reakcji. Nic sie nie wyswietla. Wogóle sie nie włącza

Helpful message? + -

Back to top
   
jumbo8
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 02 Jun 2005
Posts: 258
Location: katowice

Post#82 04 Sep 2010 19:53   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Jeżeli Lan i sygnał z czaszy są OK, to tylko (j.w.) trzeba się zgłosić do TP (wymiana na sprawny).

Helpful message? + -

Back to top
   
obcypl
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 06 Feb 2009
Posts: 51
Location: przemyśl

Post#83 24 Nov 2011 20:17   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Podpinam się pod temat bo mam podobny problem
Zamontowałem antene zgodnie z instrukcją na dachu budynku. Podalączyłem dekoder zgodnie z instrukcją dekoder sie zaktualizował , wprowadzilem dane haseł dostępu itd oraz skonfigurowałem satelite na hotbrida, w opcji zasilanie konektora dalem z dekodera - dekoder szuka programow jednak nic nie znajduje wyświetla sie komunikat : sprawdz połączenie z satelitą , w opcjach pokazujących moc i jakość sygnału dekoder nic nie wykrywa, sprawdzałem napięcie wy z gniazda antenowego dekodera jest 0. Moje pytanie czy napiecie wy z wyjścia na konektor nie powinno być juz przy zalączeniu dekodera? czy 0 napięcie wskazuje ze jest on uszkodzony?

pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
andpol 33
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 28 Apr 2005
Posts: 954

Post#84 24 Nov 2011 20:39   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Możesz spróbować " uratować " tak:Link Jeżeli nie poskutkuje, to dekoder do wymiany. Zakładam, że antenę masz ustawioną prawidłowo?

Helpful message? + -

Back to top
   
reseller86
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 5
Location: Gliwice

Post#85 06 Feb 2012 16:20   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


A ja mam takii problem: Zaktualizowałem dekoder, podłączyłem antenę( na razie nie jest ustawiona w ogóle, na ziemi leży) ale trwa tylko test "Test instalacji anteny" I na dole ekranu pisze żeby nie naciskać żadnych klawiszy.

I mam pytanie, jeśli nie mam ustawionej dobrze anteny to pomimo tego powinno mnie odesłać do jakiś ustawień ręcznych, czy zawsze będzie napis "Brak sygnału z anteną"?
I najlepsze jest to, że jak żółte gniazdo jest przeznaczone domyślnie pod TV i jak podłączyłem do żółtego dekoder to nie było sygnału z liveboxem(2.0.) a w czerwonym i zielonym już był.

Pytam się bo nie chce się bawić w ustawianie anteny jak się okaże że konwerter mi nie działa.

Helpful message? + -

Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2203
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#86 06 Feb 2012 16:38   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Aby sprawdzić konwerter antena musi być poprawnie ustawiona...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2012 16:38   





Back to top
   
reseller86
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 5
Location: Gliwice

Post#87 06 Feb 2012 16:54   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


No ok, dzięki Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
bawarka2012
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 05 Sep 2012
Posts: 1
Location: toruń

Post#88 05 Sep 2012 22:54   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Proszę pomózcie mi z telewizją.
Wszystko mam podpięte jak należy a ciągle wyskakuje mi komunikat brak sygnału.
Niestety mąż wyrzuciał ulotki z instrukcją i płytą montażu anteny - może coś przegapiliśmy.
kabel jest nowy, tv przez adsl wyłączona, hdmi podpięte nawet przyjechał pan z relacomu i sprawdzał antenę i mówił że nie odbiera tej satelity co powinna ale próbowaliśmy wszelakich ustawień anteny i nic.nie wyświetla żadnej zielonej kreski na częstotlwościach co mam dalej zrobić- anteny nie mogę przestawić z innej strony domu .gdzie się pomyliłam? może jest coś zepsute?pomóżcie proszę

Helpful message? + -

Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2203
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#89 06 Sep 2012 10:24   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Proponuję wezwać instalatora SAT który sprawdzi i poprawnie ustawi antenę na HB.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q
Page 3 of 3 Go to page Previous  123
Similar topics
Neostrada i TV satelita dekoder shd 85 (3)
Dekoder samsung shd 85 brak sygnału. (2)
Dekoder SHD-85 (z platformy Orange) a brak telegazety? (5)
Dekoder Samsung SHD 85 + Live box 2.0 brak kanałów HBO (6)
Dekoder Sat. z "Livebox TP" nie wykrywa sygnału z (4)
Tnk a dekoder samsung tv shd 85 (1)
Dekoder tv SHD 85 uruchomienie? opinie. (6)
Dekoder SHD-85, a zwykły monitor. (2)
dekoder shd 85 tv i internet problem z wyszukiwaniem (3)
dekoder shd 85 zla jakosc jednego kanalu (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.089 seconds

elektroda.pl topic RSS feed