Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q
Autor
Wiadomość
dudeki6
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: krak

Post#1 Post autora tematu 31 Gru 2008 21:18   

Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Szukałem w internecie odpowiedzi na ten problem ale nei było o tym żadnej wzmianki. Mianowicie przy próbie uruchamiania usługi, po włączeniu dekodera na ekranie pojawia się logo orange a po chwili wyskakuje "brak sygnału" . Czym może byc to spowodowane. Prosze o podpowiedzi.
Powrót do góry
   
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3162
Miasto: Okolice Krakowa

Post#2 31 Gru 2008 22:28   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Antena źle ustawiona (?)
Powrót do góry
   
dudeki6
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: krak

Post#3 Post autora tematu 31 Gru 2008 22:40   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Jest taka możliwość. Z tym że powinny chyba sie pojawiac wczesniej jakies menu konfiguracyjne.. ktore chyba nei sa zalezne od ustawienia anteny..
Powrót do góry
   
ciastex
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 595
Miasto: Kraków

Post#4 01 Sty 2009 12:59   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


po wlaczeniu pojawić sie powinno logo orange
następnie test podłączenia do LB
jesli jest podpięty kabel do portu óżłtego (port skonfigurowany jako TV przez ADSL jako wyłaczony) albo do portu czerwonego to powinien sie dekoder aktualizowac z internetu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Sty 2009 12:59   





Powrót do góry
   
dudeki6
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: krak

Post#5 Post autora tematu 01 Sty 2009 13:21   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A tymczasem po wlaczeniu się dekodera owszem wyskakuje logo orange..po czym wyskakuje "brak sygnału" . Nie wiem z czym to może mieć związek..konfiguracja portów w panelu administracyjnym neostrady wygląda na dobrą. Z tym że pojawia się jedno pytanie..ta konfiguracja odbywala sie przez laptopa polaczonego z liveboxem przez wlasnego wewnetrznego wifi a nie adapter neostrady.. A z tego co wiem, to kombinacje neostrady z tego rodzajami dzialan moga byc rozne... moga nie byc skuteczne.
Powrót do góry
   
telemix
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 44

Post#6 01 Sty 2009 17:04   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Musisz się upewnić czy dochodzi sygnał z konwertera do tunera np; podłącz inny tuner. Tuner musi być podłączony kablem z zestawu ERANET i aktualizować się przy każdym włączeniu. Jest to taki pomysł TPSA. Ja osobiście u klienta antenę zamontowałem i ustawiłem w ciągu 1 godz, a zabawa z internetem trwała kilka godzin. Nie zapomnij jeszcze wyłączyć usugi TV w programie PC.
Powrót do góry
   
dudeki6
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: krak

Post#7 Post autora tematu 01 Sty 2009 18:29   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Kabel ERANET? Czy może chodzi o ethernet..? Podpiecie innego tunera to całkiem dobry pomysl. O ile sie uda to sprobuja zrealizowac. Jeszcze mam pytanie z innej beczki czy ma to znaczenie, że telewizor jest HD a w instrukcji która jest w internecie sa punkty które rzekomo pokazują konfigurowanie sie dekodera z telewizorem. Ale podstawowa sprawa jest sprawdzic czy sygnal dochodzi z konwertera. Choc na moj gust menu konfiguraacyjne powinno sie pojawiac bez tego...
Powrót do góry
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 106
Miasto: Olsztyn

Post#8 02 Sty 2009 09:23   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Faktycznie cos tu nie pasuje...
Ja swoj SDH-85 podlączylem do livebox'a nie majac w ogole jeszcze anteny i najpierw zaktualizował (przez internet) swoj firmware, potem zaczal skanowanie sygnalu z konwertera (ktorego nie bylo, wiec oczywiscie nic nie znalazł) a potem ugrzązł na jakims ekranie w menu dekodera (juz nie pamiętam na jakim).
Po restarcie ponownie zaproponował skanowanie sygnału... Po 3 dniach zainstalowalem w koncu antene i poprawnie zeskanowal te około 240 programow.
Moze jednak masz jakis problem z sygnalem z liveboxa?
Czytałes ten watek:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1129554.html#5932083
Powrót do góry
   
dudeki6
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 5
Miasto: krak

Post#9 Post autora tematu 02 Sty 2009 11:20   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Jeśli chodzi o ustawienie portu tv jest na "wyłączona"... Livebox był podłączony na początku kablem ethernet pociagnietym na pietro..i wlasnorecznie zarabianym wiec, to mogło nie działac..ale potem były próby tylko i wyłacznie na oryginalnym kablu ethernet..i nadal nic..logo orange i pustka.."brak sygnału"... A jako, że mam osobe pracujaca w tp która ma wgląd w realizacjie usług... i tam jest usługa najbardziej aktywowana...co prawda mówiła, że to jakos dziwnie tam nastapilo..ale rzekomo jest aktywowana... Wiec to że satelite moge miec zle ustawiona nie ma nic do rzeczy...
Powrót do góry
   
kubazz88
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 1
Miasto: Nowy Sącz

Post#10 02 Sty 2009 11:58   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


zrobiłem jak kolega wyżej i też nie mogę się dogadać..
ekran orange mi nawet już nie wyskakuje.
Powrót do góry
   
jabłoński
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Miasto: Ciechanów

Post#11 04 Sty 2009 19:18   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


jak byś nie miał połączenia z internetem to by był komunikat najlepiej ustawić antenę na innym dekoderze na tym z tpsa bardzo trudno ustawić antenę nie ma żadnego menu co do ustawień anteny
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2009 19:18   





Powrót do góry
   
irek19
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 1707
Miasto: daleko od szosy

Post#12 04 Sty 2009 22:37   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Dzisiaj montowałem taki sprzęt.Podstawą sukcesu jest dobre ustawienie anteny {HOTBIRD}.Reszta to wczytanie się w instrukcję podłączenia i ponad200 kanałów musi hulać. Powodzenia.
Powrót do góry
   
azotom
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 8

Post#13 11 Sty 2009 22:07   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam, czy ktos z was moze mi pomoc podpiac ten dekoder pod monitor lcd? zaopatrzylem sie w kabel hdmi-dvi i widze tylko logo orange a potem juz tylko wyswietla sie napis "poza zakresem pracy 28.1 khz / 25khz".1 Jakies pomysly?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 22:07   





Powrót do góry
   
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3162
Miasto: Okolice Krakowa

Post#14 12 Sty 2009 01:01   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Się wkopałeś na LCD to nie pójdzie CRT tak.
Musiałbyś kupić zewnętrzną kartę dla monitorów.
Powrót do góry
   
ghostface
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 07 Lip 2006
Posty: 21
Miasto: Białystok

Post#15 26 Lut 2009 20:40   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam
Również mam problem z uruchomieniem neostrada tv z tunerem sasung shd 85. Problem polega na tym że nie wyszukuje mi programów a wydaje mi się że antena jest dobrze ustawiona gdyż sprawdzam ustawienie za pomocą dekodera Polsatu (echostar dsb 616) który pokazuje na transponderze 11681, H zarówno siłę jak i jakość sygnału na ok. 60% (to chyba powinno wystarczyć w końcu Polsat działa bardzo dobrze przy tym ustawieniu anteny). Przyczyna raczej nie tkwi w dekoderze bo próbowałem już na dwóch i cały czas sytuacja jest taka sama. Czy przyczyną może być kabel koncentryczny? Podłączone jest wykonane koncentrykiem 75/3,7/0,6 o długości ok 6m. A
PS Jeżeli jednak przyczyną byłoby ustawienie anteny to czy moglibyście polecić jakiś w miarę dobry i niezbyt drogi sat finder bo te po 20pln z all... to chyba lipa jakaś
Powrót do góry
   
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 440
Miasto: bielsko

Post#16 26 Lut 2009 23:19   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Hmm.. 60 procent może nie wtstarczyć. Normalnie powinien wyszukać programy. Sprawdź połączenia ethernetu - czeka cię zabawa z anteną prawdopodobnie, dobry koncentryk = DOBRE połączenia powinny dodać kilka procent!! powodzenia (satfinder im droższy tym lepszy ale nie ma co przeinwestowywać - do instalacji wystarczy dekoder i kolega:))
Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#17 27 Lut 2009 18:00   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Podłącz do czerwonego wyjścia w liveboksie kabelek i do dekodera.Jaki komunikat jest na TV.Jeżeli polsat działa z tego co rozumiem to tylko internet połączenie.Satfindery są wszystkie jednakowe zależy za ile kupisz.Pożądny miernik to wydatek min.1500 zł.
Powrót do góry
   
ghostface
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 07 Lip 2006
Posty: 21
Miasto: Białystok

Post#18 28 Lut 2009 20:13   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Komunikat jest taki (z grubsza): nie znaleziono żadnych kanałów tv, sprawdź ustawienie anteny lub skontaktuj się z infolinią" o połączenie z lb nie monituje.
Dokładnie, Polsat działa bardzo dobrze.
1,5k to straszna kasa zważywszy że nie zamierzam się tym zajmować zawodowo :)
Powrót do góry
   
ghostface
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 07 Lip 2006
Posty: 21
Miasto: Białystok

Post#19 04 Mar 2009 11:29   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Problem rozwiązany :)
Przyczyna tkwiła w koncentryku, tak jak pisał kolega pither:
dobry koncentryk + dobrze zarobione efki to podstawa (oprócz ustawienia anteny oczywiście). Wymiana kabla na taki z grubszą żyłą główną (nie chce mi się szukać symbolu) spowodowała wzrost jakości sygnału z ok 60% do ok 90% (sic!). Także gdyby ktoś podłączał neo na antenie która wykorzystywana była wcześniej do odbioru innego pakietu (w moim przypadku antena i kabel mają ponad 10 lat i wykorzystywane były do odbioru sygnału analogowego a później Cyfrowego Polsatu) i miał podobne problemy to sugeruję, na podstawie własnych doświadczeń, sprawdzić kabel
Powrót do góry
   
paniera
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 5

Post#20 11 Mar 2009 14:23   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


mam podobny problem.... po podpięciu dekodera shd 85 na ekranie tv wyświetla się logo orange, a na wyświetlaczu dekodera "init" ..... trwa to kilka minut potem na telewizorze zero obrazu a na wyswietlaczu zostaje wyświetlona godzina:minuta i nic się dalej nie dzieje .. ta wyswietlana godzina z dekodera pozostaje bez zmian bez względu jak długo dekoder jest włączony

.... przy próbie restartu bez zmian
.... zestaw podłączony wg schematu z tym ze zamiast bezpośredniego podłączenia kabla ethernet przpiałem sie przez liveplug-a
.... w konfiguracji na pc tv przez adsl wyłączone
... sygnał i jakośc są pow 90% [ sprawdzone na innym dekoderze]
Pomocy :please: :!:

z góry dzieki za podpowiedzi
Powrót do góry
   
netTv
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 26 Sie 2004
Posty: 463
Miasto: Warszawa

Post#21 11 Mar 2009 14:29   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Podłącz kablem ethernetowym.
Powrót do góry
   
leon123
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 6

Post#22 12 Mar 2009 00:18   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Paniera napewno masz podłączone kablem hdmi podłącz przez euro i będzie git

Dodano po 2 [godziny] 41 [minuty]:

A jeśli chodzi o programy to lista jest pobierana z internetu a nie z satelity
Powrót do góry
   
paniera
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 5

Post#23 12 Mar 2009 09:58   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


leon123 napisał:
Paniera napewno masz podłączone kablem hdmi podłącz przez euro i będzie git

A jeśli chodzi o programy to lista jest pobierana z internetu a nie z satelity


Mam podłączone hdmi oraz euro
.. spróbuję tak jak mówisz tylko przez euro

netTv napisał:
Podłącz kablem ethernetowym.


jest kabel ethernet tyle ze przez livepluga zeby nie kuc ścian
... spróbuję na prosto od livebox-a


Dzieki za wszystkie rady .. popróbuję w weekend powalczyć dalej i dam znać jezeli i co pomogło.
Pozdr :)
Powrót do góry
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 106
Miasto: Olsztyn

Post#24 12 Mar 2009 10:20   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


leon123 napisał:
Paniera napewno masz podłączone kablem hdmi podłącz przez euro i będzie git

Jakie to by miało znaczenie?
U mnie tylko przez hdmi widać menu dekodera, euro nic nie pomoże, a wręcz może być gorzej...
Połączenie ethernet koniecznie sprobuj.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2009 10:20   





Powrót do góry
   
leon123
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 6

Post#25 12 Mar 2009 12:05   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Takie ma znaczenie że przez hdmi czasem nie ma obrazu np na sile sygnału z hb i gdzieniegdzie w menu a założyłem tych zestawów około 70 więc raczej wiem a kabel ethernet nie ma nic do rzeczy on pisze że nie ma obrazu na telewizorze a bez neta raczej będzie co nie ????
Powrót do góry
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 106
Miasto: Olsztyn

Post#26 12 Mar 2009 14:55   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Czytaj dokładnie:
"po podpięciu dekodera shd 85 na ekranie tv wyświetla się logo orange"
czyli jednak przez hdmi coś widzi ????
Powrót do góry
   
leon123
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 6

Post#27 12 Mar 2009 21:28   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zakładam cały czas te dekodery i nie będę się z tobą kłócił bo widze że musiał bym Ci po chińsku to napisać :D

I to ty czytaj dokładnie bo logo orange jest na chwilę potem nic ale co ja ci będę tłumaczył to nie ty potrzebujesz pomocy a piszesz takie głupoty że słabo się od tego robi .Zajmij sie lepiej robieniem swetrów na drutach

Pozatym po logo orange wyskoczy wybór języka a tyś się uwalił do ethernetu :D:D:D
Powrót do góry
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 106
Miasto: Olsztyn

Post#28 13 Mar 2009 09:17   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


leon123 napisał:

Pozatym po logo orange wyskoczy wybór języka a tyś się uwalił do ethernetu :D:D:D

Sam spadaj na drzewo i dziergaj skarpetki :)
To ty się uczepiłeś hdmi :D :D :D
Powrót do góry
   
Rangizz
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 5
Miasto: esdf

Post#29 15 Mar 2009 14:31   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Podpinam się do tematu. Mo problem jest następujący - nie wykrywa mi sygnału satelitarnego. Antena ustawiona tak jak karzą (z resztą już rożnie próbowałem), kabel podpięty złącznikami F do satelity i do Dekodera. Wszystko ładnie i pęknie szło, aż do momentu wyszukiwania kanałów. Wtedy wyskoczył komunikat, o braku sygnału satelitarnego. Gdy wszedłem w ustawienia, wybrałem satelitę Hot Bird, to wskaźnik sygnału jest za 0 (z innymi satelitami to samo). Czy to wina złego ustawienia anteny (już rożnie ją ustawiałem), czy może coś nie działa? Bo sygnał na 0 jest ciągle, ani razu nie nawet nie załapałem go. Czy może trzeba coś ustawić w dekoderze, czeo ja nie zrobiłem?
Powrót do góry
   
dzac4
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#30 15 Mar 2009 14:38   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Poproś lub zleć instalatorowi ustawienie anteny bo już tutaj nie jeden pytał jak ustawić antenę.
NA POŁUDNIE a najlepiej na Hotbirda
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Początkujący -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q
Strona 1 z 3 Idź do strony 123  Następny
Podobne tematy
dekoder shd 85 tv i internet problem z wyszukiwaniem (3)
Dekoder SHD-85, a zwykły monitor. (2)
Dekoder tv SHD 85 uruchomienie? opinie. (6)
Tnk a dekoder samsung tv shd 85 (1)
Dekoder Sat. z "Livebox TP" nie wykrywa sygnału z (4)
Dekoder SHD-85 (z platformy Orange) a brak telegazety? (5)
Dekoder samsung shd 85 brak sygnału. (2)
Neostrada i TV satelita dekoder shd 85 (3)
Neostrada tv brak sygnału 0 znalezionych kanałów (8)
Dekoder MINI D1 - brak sygnału. (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl temat RSS