Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners ->Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
dudeki6
Level 8
Location: krak
Joined: 31 Dec 2008
Posts: 5
dudeki6
Level 8
Post#1 31 Dec 2008 20:18  Topic author   

Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q


Szukałem w internecie odpowiedzi na ten problem ale nei było o tym żadnej wzmianki. Mianowicie przy próbie uruchamiania usługi, po włączeniu dekodera na ekranie pojawia się logo orange a po chwili wyskakuje "brak sygnału" . Czym może byc to spowodowane. Prosze o podpowiedzi.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Doominus
Level 34
Location: Okolice Krakowa
Joined: 18 Dec 2007
Posts: 3119
Helped: 139
Post rating: 19
Doominus
Level 34
Post#2 31 Dec 2008 21:28    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Antena źle ustawiona (?)

Helpful post? + 0
Back to top
dudeki6
Level 8
Location: krak
Joined: 31 Dec 2008
Posts: 5
dudeki6
Level 8
Post#3 31 Dec 2008 21:40  Topic author   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Jest taka możliwość. Z tym że powinny chyba sie pojawiac wczesniej jakies menu konfiguracyjne.. ktore chyba nei sa zalezne od ustawienia anteny..

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ciastex
Level 23
Location: Kraków
Joined: 19 Aug 2004
Posts: 599
Helped: 37
Post rating: 1
ciastex
Level 23
Post#4 01 Jan 2009 11:59    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


po wlaczeniu pojawić sie powinno logo orange
następnie test podłączenia do LB
jesli jest podpięty kabel do portu óżłtego (port skonfigurowany jako TV przez ADSL jako wyłaczony) albo do portu czerwonego to powinien sie dekoder aktualizowac z internetu

Helpful post? + +1
Back to top
dudeki6
Level 8
Location: krak
Joined: 31 Dec 2008
Posts: 5
dudeki6
Level 8
Post#5 01 Jan 2009 12:21  Topic author   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


A tymczasem po wlaczeniu się dekodera owszem wyskakuje logo orange..po czym wyskakuje "brak sygnału" . Nie wiem z czym to może mieć związek..konfiguracja portów w panelu administracyjnym neostrady wygląda na dobrą. Z tym że pojawia się jedno pytanie..ta konfiguracja odbywala sie przez laptopa polaczonego z liveboxem przez wlasnego wewnetrznego wifi a nie adapter neostrady.. A z tego co wiem, to kombinacje neostrady z tego rodzajami dzialan moga byc rozne... moga nie byc skuteczne.

Helpful post? + 0
Back to top
telemix
Level 12
Joined: 03 Sep 2004
Posts: 49
Helped: 3
telemix
Level 12
Post#6 01 Jan 2009 16:04    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Musisz się upewnić czy dochodzi sygnał z konwertera do tunera np; podłącz inny tuner. Tuner musi być podłączony kablem z zestawu ERANET i aktualizować się przy każdym włączeniu. Jest to taki pomysł TPSA. Ja osobiście u klienta antenę zamontowałem i ustawiłem w ciągu 1 godz, a zabawa z internetem trwała kilka godzin. Nie zapomnij jeszcze wyłączyć usugi TV w programie PC.

Helpful post? + 0
Back to top
dudeki6
Level 8
Location: krak
Joined: 31 Dec 2008
Posts: 5
dudeki6
Level 8
Post#7 01 Jan 2009 17:29  Topic author   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Kabel ERANET? Czy może chodzi o ethernet..? Podpiecie innego tunera to całkiem dobry pomysl. O ile sie uda to sprobuja zrealizowac. Jeszcze mam pytanie z innej beczki czy ma to znaczenie, że telewizor jest HD a w instrukcji która jest w internecie sa punkty które rzekomo pokazują konfigurowanie sie dekodera z telewizorem. Ale podstawowa sprawa jest sprawdzic czy sygnal dochodzi z konwertera. Choc na moj gust menu konfiguraacyjne powinno sie pojawiac bez tego...

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
TomPL
Level 14
Location: Olsztyn
Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Helped: 3
Post rating: 4
TomPL
Level 14
Post#8 02 Jan 2009 08:23    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Faktycznie cos tu nie pasuje...
Ja swoj SDH-85 podlączylem do livebox'a nie majac w ogole jeszcze anteny i najpierw zaktualizował (przez internet) swoj firmware, potem zaczal skanowanie sygnalu z konwertera (ktorego nie bylo, wiec oczywiscie nic nie znalazł) a potem ugrzązł na jakims ekranie w menu dekodera (juz nie pamiętam na jakim).
Po restarcie ponownie zaproponował skanowanie sygnału... Po 3 dniach zainstalowalem w koncu antene i poprawnie zeskanowal te około 240 programow.
Moze jednak masz jakis problem z sygnalem z liveboxa?
Czytałes ten watek:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1129554.html#5932083

Helpful post? + 0
Back to top
dudeki6
Level 8
Location: krak
Joined: 31 Dec 2008
Posts: 5
dudeki6
Level 8
Post#9 02 Jan 2009 10:20  Topic author   

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Jeśli chodzi o ustawienie portu tv jest na "wyłączona"... Livebox był podłączony na początku kablem ethernet pociagnietym na pietro..i wlasnorecznie zarabianym wiec, to mogło nie działac..ale potem były próby tylko i wyłacznie na oryginalnym kablu ethernet..i nadal nic..logo orange i pustka.."brak sygnału"... A jako, że mam osobe pracujaca w tp która ma wgląd w realizacjie usług... i tam jest usługa najbardziej aktywowana...co prawda mówiła, że to jakos dziwnie tam nastapilo..ale rzekomo jest aktywowana... Wiec to że satelite moge miec zle ustawiona nie ma nic do rzeczy...

Helpful post? + 0
Back to top
kubazz88
Level 1
Location: Nowy Sącz
Joined: 02 Jan 2009
Posts: 1
kubazz88
Level 1
Post#10 02 Jan 2009 10:58    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


zrobiłem jak kolega wyżej i też nie mogę się dogadać..
ekran orange mi nawet już nie wyskakuje.

Helpful post? + 0
Back to top
jabłoński
Level 1
Location: Ciechanów
Joined: 26 Nov 2008
Posts: 1
jabłoński
Level 1
Post#11 04 Jan 2009 18:18    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


jak byś nie miał połączenia z internetem to by był komunikat najlepiej ustawić antenę na innym dekoderze na tym z tpsa bardzo trudno ustawić antenę nie ma żadnego menu co do ustawień anteny

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
irek19
Level 33
Location: daleko od szosy
Joined: 15 Apr 2008
Posts: 1647
Helped: 233
Post rating: 22
irek19
Level 33
Post#12 04 Jan 2009 21:37    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Dzisiaj montowałem taki sprzęt.Podstawą sukcesu jest dobre ustawienie anteny {HOTBIRD}.Reszta to wczytanie się w instrukcję podłączenia i ponad200 kanałów musi hulać. Powodzenia.

Helpful post? + 0
Back to top
azotom
Level 8
Joined: 10 Jan 2009
Posts: 8
azotom
Level 8
Post#13 11 Jan 2009 21:07    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam, czy ktos z was moze mi pomoc podpiac ten dekoder pod monitor lcd? zaopatrzylem sie w kabel hdmi-dvi i widze tylko logo orange a potem juz tylko wyswietla sie napis "poza zakresem pracy 28.1 khz / 25khz".1 Jakies pomysly?

Helpful post? + 0
Back to top
Doominus
Level 34
Location: Okolice Krakowa
Joined: 18 Dec 2007
Posts: 3119
Helped: 139
Post rating: 19
Doominus
Level 34
Post#14 12 Jan 2009 00:01    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Się wkopałeś na LCD to nie pójdzie CRT tak.
Musiałbyś kupić zewnętrzną kartę dla monitorów.

Helpful post? + 0
Back to top
ghostface
Level 9
Location: Białystok
Joined: 07 Jul 2006
Posts: 22
ghostface
Level 9
Post#15 26 Feb 2009 19:40    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Witam
Również mam problem z uruchomieniem neostrada tv z tunerem sasung shd 85. Problem polega na tym że nie wyszukuje mi programów a wydaje mi się że antena jest dobrze ustawiona gdyż sprawdzam ustawienie za pomocą dekodera Polsatu (echostar dsb 616) który pokazuje na transponderze 11681, H zarówno siłę jak i jakość sygnału na ok. 60% (to chyba powinno wystarczyć w końcu Polsat działa bardzo dobrze przy tym ustawieniu anteny). Przyczyna raczej nie tkwi w dekoderze bo próbowałem już na dwóch i cały czas sytuacja jest taka sama. Czy przyczyną może być kabel koncentryczny? Podłączone jest wykonane koncentrykiem 75/3,7/0,6 o długości ok 6m. A
PS Jeżeli jednak przyczyną byłoby ustawienie anteny to czy moglibyście polecić jakiś w miarę dobry i niezbyt drogi sat finder bo te po 20pln z all... to chyba lipa jakaś

Helpful post? + 0
Back to top
phiter
Level 19
Location: bielsko
Joined: 11 Feb 2009
Posts: 450
Helped: 25
Post rating: 28
phiter
Level 19
Post#16 26 Feb 2009 22:19    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Hmm.. 60 procent może nie wtstarczyć. Normalnie powinien wyszukać programy. Sprawdź połączenia ethernetu - czeka cię zabawa z anteną prawdopodobnie, dobry koncentryk = DOBRE połączenia powinny dodać kilka procent!! powodzenia (satfinder im droższy tym lepszy ale nie ma co przeinwestowywać - do instalacji wystarczy dekoder i kolega:))

Helpful post? + 0
Back to top
dzac4
Warunkowo odblokowany
Location: Mazowieckie
Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Helped: 235
dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#17 27 Feb 2009 17:00    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Podłącz do czerwonego wyjścia w liveboksie kabelek i do dekodera.Jaki komunikat jest na TV.Jeżeli polsat działa z tego co rozumiem to tylko internet połączenie.Satfindery są wszystkie jednakowe zależy za ile kupisz.Pożądny miernik to wydatek min.1500 zł.

Helpful post? + 0
Back to top
ghostface
Level 9
Location: Białystok
Joined: 07 Jul 2006
Posts: 22
ghostface
Level 9
Post#18 28 Feb 2009 19:13    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Komunikat jest taki (z grubsza): nie znaleziono żadnych kanałów tv, sprawdź ustawienie anteny lub skontaktuj się z infolinią" o połączenie z lb nie monituje.
Dokładnie, Polsat działa bardzo dobrze.
1,5k to straszna kasa zważywszy że nie zamierzam się tym zajmować zawodowo :)

Helpful post? + 0
Back to top
ghostface
Level 9
Location: Białystok
Joined: 07 Jul 2006
Posts: 22
ghostface
Level 9
Post#19 04 Mar 2009 10:29    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Problem rozwiązany :)
Przyczyna tkwiła w koncentryku, tak jak pisał kolega pither:
dobry koncentryk + dobrze zarobione efki to podstawa (oprócz ustawienia anteny oczywiście). Wymiana kabla na taki z grubszą żyłą główną (nie chce mi się szukać symbolu) spowodowała wzrost jakości sygnału z ok 60% do ok 90% (sic!). Także gdyby ktoś podłączał neo na antenie która wykorzystywana była wcześniej do odbioru innego pakietu (w moim przypadku antena i kabel mają ponad 10 lat i wykorzystywane były do odbioru sygnału analogowego a później Cyfrowego Polsatu) i miał podobne problemy to sugeruję, na podstawie własnych doświadczeń, sprawdzić kabel

Helpful post? + 0
Back to top
paniera
Level 9
Joined: 11 Mar 2009
Posts: 5
paniera
Level 9
Post#20 11 Mar 2009 13:23    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


mam podobny problem.... po podpięciu dekodera shd 85 na ekranie tv wyświetla się logo orange, a na wyświetlaczu dekodera "init" ..... trwa to kilka minut potem na telewizorze zero obrazu a na wyswietlaczu zostaje wyświetlona godzina:minuta i nic się dalej nie dzieje .. ta wyswietlana godzina z dekodera pozostaje bez zmian bez względu jak długo dekoder jest włączony

.... przy próbie restartu bez zmian
.... zestaw podłączony wg schematu z tym ze zamiast bezpośredniego podłączenia kabla ethernet przpiałem sie przez liveplug-a
.... w konfiguracji na pc tv przez adsl wyłączone
... sygnał i jakośc są pow 90% [ sprawdzone na innym dekoderze]
Pomocy :please: :!:

z góry dzieki za podpowiedzi

Helpful post? + 0
Back to top
netTv
Level 23
Location: Warszawa
Joined: 26 Aug 2004
Posts: 473
Helped: 48
Post rating: 15
netTv
Level 23
Post#21 11 Mar 2009 13:29    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Podłącz kablem ethernetowym.

Helpful post? + 0
Back to top
leon123
Level 9
Joined: 04 Sep 2006
Posts: 6
leon123
Level 9
Post#22 11 Mar 2009 23:18    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Paniera napewno masz podłączone kablem hdmi podłącz przez euro i będzie git

Dodano po 2 [godziny] 41 [minuty]:

A jeśli chodzi o programy to lista jest pobierana z internetu a nie z satelity

Helpful post? + 0
Back to top
paniera
Level 9
Joined: 11 Mar 2009
Posts: 5
paniera
Level 9
Post#23 12 Mar 2009 08:58    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


leon123 wrote:
Paniera napewno masz podłączone kablem hdmi podłącz przez euro i będzie git

A jeśli chodzi o programy to lista jest pobierana z internetu a nie z satelity


Mam podłączone hdmi oraz euro
.. spróbuję tak jak mówisz tylko przez euro

netTv wrote:
Podłącz kablem ethernetowym.


jest kabel ethernet tyle ze przez livepluga zeby nie kuc ścian
... spróbuję na prosto od livebox-a


Dzieki za wszystkie rady .. popróbuję w weekend powalczyć dalej i dam znać jezeli i co pomogło.
Pozdr :)

Helpful post? + 0
Back to top
TomPL
Level 14
Location: Olsztyn
Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Helped: 3
Post rating: 4
TomPL
Level 14
Post#24 12 Mar 2009 09:20    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


leon123 wrote:
Paniera napewno masz podłączone kablem hdmi podłącz przez euro i będzie git

Jakie to by miało znaczenie?
U mnie tylko przez hdmi widać menu dekodera, euro nic nie pomoże, a wręcz może być gorzej...
Połączenie ethernet koniecznie sprobuj.

Helpful post? + 0
Back to top
leon123
Level 9
Joined: 04 Sep 2006
Posts: 6
leon123
Level 9
Post#25 12 Mar 2009 11:05    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Takie ma znaczenie że przez hdmi czasem nie ma obrazu np na sile sygnału z hb i gdzieniegdzie w menu a założyłem tych zestawów około 70 więc raczej wiem a kabel ethernet nie ma nic do rzeczy on pisze że nie ma obrazu na telewizorze a bez neta raczej będzie co nie ????

Helpful post? + 0
Back to top
TomPL
Level 14
Location: Olsztyn
Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Helped: 3
Post rating: 4
TomPL
Level 14
Post#26 12 Mar 2009 13:55    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Czytaj dokładnie:
"po podpięciu dekodera shd 85 na ekranie tv wyświetla się logo orange"
czyli jednak przez hdmi coś widzi ????

Helpful post? + 0
Back to top
leon123
Level 9
Joined: 04 Sep 2006
Posts: 6
leon123
Level 9
Post#27 12 Mar 2009 20:28    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Zakładam cały czas te dekodery i nie będę się z tobą kłócił bo widze że musiał bym Ci po chińsku to napisać :D

I to ty czytaj dokładnie bo logo orange jest na chwilę potem nic ale co ja ci będę tłumaczył to nie ty potrzebujesz pomocy a piszesz takie głupoty że słabo się od tego robi .Zajmij sie lepiej robieniem swetrów na drutach

Pozatym po logo orange wyskoczy wybór języka a tyś się uwalił do ethernetu :D:D:D

Helpful post? + 0
Back to top
TomPL
Level 14
Location: Olsztyn
Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Helped: 3
Post rating: 4
TomPL
Level 14
Post#28 13 Mar 2009 08:17    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


leon123 wrote:

Pozatym po logo orange wyskoczy wybór języka a tyś się uwalił do ethernetu :D:D:D

Sam spadaj na drzewo i dziergaj skarpetki :)
To ty się uczepiłeś hdmi :D :D :D

Helpful post? + 0
Back to top
Rangizz
Level 8
Location: esdf
Joined: 15 Mar 2009
Posts: 5
Rangizz
Level 8
Post#29 15 Mar 2009 13:31    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Podpinam się do tematu. Mo problem jest następujący - nie wykrywa mi sygnału satelitarnego. Antena ustawiona tak jak karzą (z resztą już rożnie próbowałem), kabel podpięty złącznikami F do satelity i do Dekodera. Wszystko ładnie i pęknie szło, aż do momentu wyszukiwania kanałów. Wtedy wyskoczył komunikat, o braku sygnału satelitarnego. Gdy wszedłem w ustawienia, wybrałem satelitę Hot Bird, to wskaźnik sygnału jest za 0 (z innymi satelitami to samo). Czy to wina złego ustawienia anteny (już rożnie ją ustawiałem), czy może coś nie działa? Bo sygnał na 0 jest ciągle, ani razu nie nawet nie załapałem go. Czy może trzeba coś ustawić w dekoderze, czeo ja nie zrobiłem?

Helpful post? + 0
Back to top
dzac4
Warunkowo odblokowany
Location: Mazowieckie
Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Helped: 235
dzac4
Warunkowo odblokowany
Post#30 15 Mar 2009 13:38    

Re: Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygna


Poproś lub zleć instalatorowi ustawienie anteny bo już tutaj nie jeden pytał jak ustawić antenę.
NA POŁUDNIE a najlepiej na Hotbirda

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Beginners -> Neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q 123  Next
Page 1 of 3

Similar topics to neostrada tv + satelita/ dekoder shd 85 "brak sygnału&q

Neostrada i TV satelita dekoder shd 85 (3)
Dekoder samsung shd 85 brak sygnału. (2)
Dekoder SHD-85 (z platformy Orange) a brak telegazety? (5)
Dekoder Samsung SHD 85 + Live box 2.0 brak kanałów HBO (6)
Dekoder Sat. z "Livebox TP" nie wykrywa sygnału z (4)
Tnk a dekoder samsung tv shd 85 (1)
Dekoder tv SHD 85 uruchomienie? opinie. (6)
Dekoder SHD-85, a zwykły monitor. (2)
dekoder shd 85 tv i internet problem z wyszukiwaniem (3)
dekoder shd 85 zla jakosc jednego kanalu (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.108 seconds