X
  • #1 02 Jan 2009 18:03
    slasher86
    Level 13  
    Helpful post? (0)
    Witam!!!
    Posiadam router Netgear DG834G i mam pewiem problem a mianowicie przewodowo mi elegancko wszystko dziala (Neostrada) a bezprzewodowo nie chce mi się laptop do tej sieci podłączyć pisze "Czekaj aż system Windows połączy się z siecią" i tak chwile a w rezultacie nie połączy. Czym to może być spowodowane??
    Z góry dziekuję za pomoc.
  • #2 02 Jan 2009 18:09
    Pi0trek121
    Level 23  
    Helpful post? (0)
    Może musisz ustawić, aby komputer odbierał adres IP automatycznie jeśli masz windowsa XP to...start-->panel sterowania-->połaczenia sieciowe-->prawym na połaczenie wifi i właściwości, naciskasz na protokół internetowy IP, wlasciwości i zaznaczasz uzyskaj adres IP automatycznie i nizej uzyskaj adres servera DNS automatycznie i dajesz ok, ostatnio mój kumpel miał podobnie i to pomoglo...
  • #3 02 Jan 2009 18:09
    grzeko1
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    Witam.
    A katra wifi jest załączona?
  • #4 02 Jan 2009 18:13
    End
    Level 29  
    Helpful post? (0)
    Rozumiem, że sieć niezabezpieczona?
    No i czy faktycznie karta Wi-Fi włączona? ;)

    Jak nie idzie to spróbuj wklepać ręcznie "na sztywno" adres IP, Brama w zakładce TCP/IP połączenia bezprzewodowego. I dodać sieć jako domyślną sieć z którą łączy się system zawsze.
  • #5 02 Jan 2009 18:20
    slasher86
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (+1)
    Wiec tak po kolei.
    Adres jest ustawiony na automatyczny.
    Karta jest włączona do kompa pod pcmcia (Pentagram IEEE 802.11g)
    swieci w niej dioda power, dioda link/act nie świeci (nie wiem czy tak ma być). Połączenia nadal nie ma.
  • #6 02 Jan 2009 18:36
    Krzyq
    Level 22  
    Helpful post? (0)
    Czy w ogóle wykrywa Ci sieć routera? Jaki to Windows?
  • #7 02 Jan 2009 18:45
    grzeko1
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    Dioda link powinna migać je,sli nie to nie widzi sieci.
  • #8 02 Jan 2009 19:15
    wozniak.j
    Level 17  
    Helpful post? (0)
    1. Czy zainstalowałeś oprogramowanie (driver) dołączone do karty Wi-Fi. Jeżeli tak to na pulpicie powinna być ikona za pomocą której dostaniesz się do ustawień karty Wi-Fi.
    2. Musisz wejść w ustawienia karty i znaleźć zakładkę w której zobaczysz jakie sieci są wykrywane przez twoją kartę.
    3. Na liście powinna być twoja sieć. Dwukrotne kliknięcie na niej powinno spowodować zalogowanie (zakładając że nie posiadasz żadnych zabezpieczeń sieci od strony routera).
    Tak wygląda skrót do ustawień mojej karty:
    Laptop nie łączy się z routerem bezprzewodowo...

    A tak okno z sieciami:
    Laptop nie łączy się z routerem bezprzewodowo...
  • #9 02 Jan 2009 19:48
    slasher86
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    Problem rozwiązany. Okazało się że karta była uszkodzona (miała jakąs wadę fabryczną pewnie). Wymieniłem na inna i wszystko śmiga. Dzięki wielkie za pomoc.
  Search 4 million + Products
Browse Products