FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

110km na WiFi - czy da się jeszcze dalej?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> 110km na WiFi - czy da się jeszcze dalej?
Author
Poziom 18
Poziom 18

Post#31 11 Mar 2009 08:08   

Re: 110km na WiFi - czy da się jeszcze dalej?

Pisałeś - "zakładam, że klientom montujesz Nstream tylko po co?". Teraz piszesz o p2p. To co podałem wcześniej dotyczy p2mp - jedna baza i np. 20 klientów na sektor. Bez poolingu nie masz szans w tym wypadku na dobry internet.
Back to top

Lazer
Poziom 18
Poziom 18

Post#32 12 Mar 2009 09:26   

Re: 110km na WiFi - czy da się jeszcze dalej?

Czytasz bez zrozumienia. Pytałem po co Nstream na klienta końcowego a ty piszesz... żeby mieć z sektora ponad 20M i pingi 2ms... ehhh

Uściślijmy bo wyjdzie nieporozumienie.
1- Nstream robi się między RB a nie klientem końcowym a to wynikło z twojej wypowiedzi.
2- Nstream działa jako P2P na 2 anteny RX/TX pomiędzy dwoma RB na dalekie odległości więc w takim trybie nie zrealizujesz P2MP na jednej karcie, chyba że puściłeś takie połączenie na antenach sektorowych co jest pomyłką wynikającą ze strat w sygnale.

Rozumiem realizację połączenia AP, WDS, Bridge, Nsteam tylko jak to zastosować do twoich wypowiedzi. Napisz przynajmniej o jakie platformy chodzi i sposób połączeń bo się nie będziemy rozumieć i wynikną niejasności

Mnie na małym dystansie wystarczy to co zrobiłem jako Bridge do małej sieci w bloku. Mam tylko 2 platformy RB532 i 2 karty w nich. Jedna Bridge między platformami a druga jako AP na każdej z nich i do jednej platformy po drucie podpięty jest NANOSTATION 5 i to wszystko. Dla czego tak? Bo kombinowałem z tym co miałem pod ręką bez robienia dodatkowych zakupów...
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> 110km na WiFi - czy da się jeszcze dalej?
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Laser z drukarki-czy da się jeszcze coś z tego zrobić? (2)

Page generation time: 0.122 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed