FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Microsoft prezentuje najnowszą wersję Windowsa

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Microsoft prezentuje najnowszą wersję Windowsa
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 09 Jan 2009 13:22   

Windows 7 będzie następcą Windowsa Vista. Ta kolejna edycja systemu operacyjnego Microsoftu jest już gotowa w wersji beta, co oznacza, że ma prawie pełną funkcjonalność. Specjaliści z branży oprogramowania mogą przetestować system już od środy, natomiast zwykli użytkownicy komputerów osobistych dopiero od dzisiaj mogą się z nim zapoznać. Steve Balmer- szef Microsoftu- zaprezentował najnowszego Windowsa na międzynarodowej wystawie elektronicznej CES w Las Vegas. Prawdopodobnie, pod koniec 2009 roku bądź na początku 2010 będzie gotowa ostateczna wersja Windows 7, choć termin jej wprowadzenia na rynek nie został jeszcze dokładnie określony. Obecnie funkcjonujący system Windows Vista może funkcjonować na komputerach z procesorem 1GHz, z 1GB pamięci operacyjnej, 16GB miejsca na dysku twardym, pamięcią wideo wielkości 128 MB i obsługą grafiki DX9. Wersja beta nowego systemu będzie funkcjonować przez pół roku, a testy systemu mają zebrać opinie użytkowników, wyłapać niedoróbki i wszelkie błędy. Prawdopodobnie, Microsoft ograniczy dostępność Windowsa 7 w wersji beta, jeśli zostanie on pobrany 2,5 mln razy. Następca Visty ma szybciej startować, wyświetlać mniej komunikatów ostrzegawczych i lepiej obsługiwać sieć i treść multimediów. Niebawem okaże się czy obietnice Microsoftu się spełnią.

źródło: www.wirtualnemedia.pl
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 09 Jan 2009 13:22   

Back to top

piochuxl
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 09 Jan 2009 17:42   

Re: Microsoft prezentuje najnowszą wersję Windowsa

Popraw błędy raz vista raz windows 7
Back to top

hiv_sick
Poziom 17
Poziom 17

Post#3 10 Jan 2009 01:18   

coś mi się nie chce wierzyć w to aby nowy system był szybszy od Visty...sama instalacja ma zajmować aż 16 GB :D - tragedia. Zresztą Vista miała być szybsza od XP, jednak tak nie jest :P. Windows 7 jest napisany w oparciu o Vistę ? czy napisano kod od nowa? - w co nie chce mi się wierzyć
Back to top

adammruk
Poziom 15
Poziom 15

Post#4 10 Jan 2009 02:36   

Instalacja nie potrzebuje 16GB na dysku, ja zainstalowałem betę na partycji 11GB i starczyło(system zajął coś koło 8GB). Poza tym mój komputer to GeForce 2, 512MB RAM i procesor Duron 2GHz i system chodził płynnie. Więc chyba jest nieco lepszy od visty;]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 10 Jan 2009 02:36   

Back to top

fadil
Poziom 10
Poziom 10

Post#5 10 Jan 2009 02:43   

No, chyba nie czytaliście newsów dokładnie.
Nowa winda jest kontynuacją visty i niestety (albo stety) jest jednak szybsza od xp. Właśnie piszę spod tego systemu (7 beta build 7000) i jestem mile zaskoczony zaróno szybkością instalacji jak i samym działaniem systemu. Nie potrzebowałem ŻADNYCH dodatkowych sterowników do mojego lapa HP! Jakbym widział linucha (graficznie też pulpit jakoś tak podobny do mojej mandrivy :D ) 3 x next ,20 minut i system jest (czas dla proca celeron 1,7 GHz jednordzeniowego i 2 MB RAM, HDD 80 GB).
Wymagania spore, ale te 16 giga na dysku to chyba nie na sam system - u mnie z całym kompletem oprogramowania, punktem przywracania itp. zajmuje ok. 7,5 giga.
Na razie mam W7 od 4 godzin, i jak do tej pory miałem tylko jeden zgrzyt przy instalacji klucza sprzętowego na usb do ZUZI (wersja na windows 95/98).
Nie żebym zachęcał, ale myślę, że warto przyjżeć się nowemu produktowi M$.
Pozdrawiam wszystkich BetaTesterów ;)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 10 Jan 2009 02:43   

Back to top

kitor
Poziom 22
Poziom 22

Post#6 10 Jan 2009 08:16   

Tyle razy osoby które testowały Seven (w tym ja) piszą że jest on szybszy od Visty, na poziomie XP, ile razy osoby które go nawet nie widziały go wyklinają że będzie mułem i kolejnym niewypałem MS. Może czas sobie darować i samemu sprawdzić?

Ja w tygodniu będę miał tą betę, na razie dalej siedzę na 6956 ;-)
Back to top

iwagreg
Poziom 6
Poziom 6

Post#7 10 Jan 2009 12:55   

Witam , a ja proponuję wszystkim którzy piszą , że "7" potrzebuje 16 GB na twardym , żeby jeszcze raz przeczytali pierwszy post - wiadomość na temat nowego systemu . Sam czekam na siódemkę . Pozdrawiam .
Back to top

dr_Henio
Poziom 15
Poziom 15

Post#8 10 Jan 2009 18:43   

Są specjalne programy pod 7?
Czy programy dedykowane pod XP lub Viste bedą chodzić bez problemu?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> News -> Microsoft prezentuje najnowszą wersję Windowsa
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
Microsoft zapowiada Kinect (SDK) dla Windowsa (4)
Microsoft wypuści darmową wersję Office Starter 2010 (11)

Page generation time: 0.05 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed