| Author |
wolf_1 Poziom 11

|
31 Mar 2004 21:32 Windows XP i programy Insert'u-Subiekt, Rewizor, Gratyfikan |
|
|
|
Witam czytających i odpowiadających:)
Od kilku dni walczę z tymi programami wymienionymi w tytule.
Moja konfiguracja komputera to
Intel Pentium 4 2800MHz, płyta ASUS ... na VIA, RAM 512, HDD 80GB itd
O co mi chodzi. Czy wie ktoś jak ustawić te programy w Windows XP Home Edition PL żeby sie nie wieszały.
Objawy:
Program pracuje w pełnym ekranie lub w oknie i wiesza sie po pewnym czasie (nie cały komp) tylko ten program, mogę go "zabić" z menadzera.
W oknie jest to samo.
Czego już próbowałem:
1. Wymiana płyt głównej na ASUS na Intelu i MSI - nie pomogło (zaczeły sie problemy z aktywacją XP (legalnym) - trzeba było udowadniać MS że kupiłem legalnie - kara za to że kupiłem legalnie.
2. Wymiana pamięci - nie pomogło
3. Wymiana zasilacz - zonk
4. Wymiana karty graficznej - zonk
5. Konfiguracja pamięci zgodności itd. - najdłużej nie wieszał się jak dałem (tam gdzie zgodność) żeby w 256 koloroach i te pozostałe chaczyki.
Mineły dwa popołudnia i poddałem się.
POMOCY.
Nie mam więcej pomysłów (robiłem jeszcze pewnie wiele innych doświadczalnych eksperymentów) ,ale to nic nie dało.
Pozdrawiam i dziękuje za kazda odpowiedź, byle zwiazana z tematem (nie wybrzydzajac MS itd bo to nie rozwiazuje problemu)
:)[/u]
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
31 Mar 2004 21:32 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
lukas0987 Poziom 16

|
31 Mar 2004 21:57 Re: Windows XP i programy Insert'u-Subiekt, Rewizor, Gratyfi |
|
|
|
Subiekt u mojego nauczyciela na XP Professional (na dużo słapszym sprzęcie :D ). Chodzi bez problemów. Oby nie była konieczna zmiana systemu (w firmie to spory koszt).
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
31 Mar 2004 21:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
wolf_1 Poziom 11

|
31 Mar 2004 22:27 Re: Windows XP i programy Insert'u-Subiekt, Rewizor, Gratyfi |
|
|
|
No mnie też to dziwi. Na professional nie próbowalem, ale z ciekawości spróbuję. Jak ruszy to MS ma przekichane. Zamecze ich pytaniami i skargami.
Poprosze o dlasze porady.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
31 Mar 2004 22:27 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
pszemeq Poziom 15

|
24 Apr 2004 21:53 Re: Windows XP i programy Insert'u-Subiekt, Rewizor, Gratyfi |
|
|
|
hm ...to może być wina systemu ...miałem podobne porblemy z pakietem Matrix'a - na XP Home po porstu nie chodzi ...kontaktowałem się z producentem i powiedzieli, że na tym systemie tak po prostu jest ...co ciekawe pracuje na XP prof. i oczywiście na 9x ....
|
|
| Back to top |
|
 |
wolf_1 Poziom 11

|
24 Apr 2004 22:08 Re: Windows XP i programy Insert'u-Subiekt, Rewizor, Gratyfi |
|
|
|
Witam. Doszedlem co jest nie tak. Oczywiscie po MS nie mozna sie spodziewac ze cos odpowie o DOS, bo sami juz dawno z tego zrezygnowali i "nikt"z sie tym nie zajmuje, ani IBM, Intel, MS itd. Chodzi o procesor. Programy dosowe mają problem z technologią HT (podzialem procesów - zadań). Próbowalem różnych konfiguracji (płyta pamięć, grafika itd) po wymianie procka na non-HT (Celerona) poszlo od razu. Z ciekawosci pozyczylem drugi taki procek i to samo. Przestrzegam wiec przed HT dla DOS. Pozdrawiam wszystkich piszących w tym post'cie :)
|
|
| Back to top |
|
 |