Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Autor
Wiadomość
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#1 Post autora tematu 11 Sty 2009 14:48   

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Witam mam taki problem gdyż przy logowaniu Windowsa wyskakuje mi blue screen:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
z błędem:
Cytat:
STOP : 0x000000ED (0x82342B98,0xC0000006,0x00000000,0x00000000)

:cry:

Co to może oznaczać i jak to naprawić ?


Miał ktoś z was może kiedyś taki problem :?:
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 14:48   





Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#2 11 Sty 2009 14:50   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - PILNA POMOC!


Rozmontowała się partycja. Proszę użyć opcji "szukaj" temat był już poruszany.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#3 Post autora tematu 11 Sty 2009 14:51   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - PILNA POMOC!


Jak to rozmontowała się partycja ? :/
Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#4 11 Sty 2009 14:52   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Temat SETKI razy poruszany, zacznij od tego:
http://support.microsoft.com/?kbid=297185&sd=RMVP

Jesli nie pomoze. Pobierz,uruchom i wklej screen'y z HDTune - WSZYSTKIE zakladki. Sterowniki wszystkie poprawnie zainstalowane? Mam takze na mysli te do plyty glownej.

Ponadto przedstaw konfiguracje komputera uwzgledniajac zasilacz - marka i moc.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#5 Post autora tematu 11 Sty 2009 14:59   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Znalazłem jakiś tam temat z podobnym i tak było napisane aby włożyć płytkę z WINDOWS XP i ustawić bootowanie płytki w BIOSE. To akurat mam ustawione. Mam płytkę i na laptopie co teraz pisze z niego nagram na płytkę system tylko teraz moje pytanka:
1. Czy muszę od nowa instalować system i czy utracę wszystkie dane.
2. Jak mam poprawnie nagrać ten system na płytkę bo mam Windows MX na płytce i ustawione mam bootowanie wszystko ok tylko że jak pisze pod tabelka Booting Cd/DVD to nic nie wyświetla się instalator tylko uruchom system normalnie, tryb awaryjny itp. :/
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#6 11 Sty 2009 15:02   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Należy włożyć płytę z Windows XP i zbootować z niej. Po przekopiowaniu plików do pamięci należy wcisnąć klawisz R. Na koncie administratora wpisać fixmbr i enter, powinno pomóc.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#7 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:04   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


wkładam płytkę i coś tam pisze pod tabelką booting Cd/DVD ale potem już jest tak jak pisałem wyżej czyli można wybrać tylko Uruchom system windows normalnie, tryb awaryjny, z obsługą sieci i z wierszem poleceń

Edit: Zbotować to znaczy co zrobić mam ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 15:04   





Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#8 11 Sty 2009 15:07   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Uruchomić instalację Windows oraz wcisnąć R czyli naprawa (konsolowa).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 15:07   





Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#9 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:10   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


ale mi się instalacja nie uruchamia a jak naciskam F4 to wyskakuje na czerwonym tle pod tym F2:Setup i F11:Boot Menu takie coś:
!!!!!!!!!! IDE DRIVES INSTALLATION ERROR !!!!!!!!!!!!!
For best reliability & performance, please change the stand alome slave drive to master. System Halt...
Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#10 11 Sty 2009 15:28   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Pamek napisał:
ale mi się instalacja nie uruchamia a jak naciskam F4 to wyskakuje na czerwonym tle pod tym F2:Setup i F11:Boot Menu takie coś:
!!!!!!!!!! IDE DRIVES INSTALLATION ERROR !!!!!!!!!!!!!
For best reliability & performance, please change the stand alome slave drive to master. System Halt...

Wiec prawidlowo ustaw napedy/dyski w komputerze:
http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/konfiguracja_napedow_ide/
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#11 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:45   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Tak ja to na pewno zrobię... :/:cry:

Za 10min zeedytuje i napiszę jak mam teraz ustawione

Edit: Ja mam tak:

1st. CD/DVD-0:TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M
2nd. IDE-0:SAMSUNG SP1654N
3rd. CD/DVD-0:TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M
4th. Disabled

W 1 miałem Floppy czy jakoś tak i mówili abym zmienił żeby 1 było CD/DVD więc zmieniłem. A gdy się ładuje jak nic nie naciskam to po tabelką (chodzi mi jak wsadze płytkę z Windowsem XP) pisze Searching CD\DVD i cos tam na końcu ok i potem wiadomo już co czyli uruchamia się w jakim mam trybie odpalić komputer.

Bardzo proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33253
Miasto: Łódź

Post#12 11 Sty 2009 16:28   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Pamek napisał:
Tak ja to na pewno zrobię... :/:cry:

Zapewne zwora na dysku przełożyła się sama albo dysk sam się przepiął na inną taśmę.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#13 Post autora tematu 11 Sty 2009 16:32   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


jankolo napisał:
Pamek napisał:
Tak ja to na pewno zrobię... :/:cry:

Zapewne zwora na dysku przełożyła się sama albo dysk sam się przepiął na inną taśmę.


Możliwe...

Jak tą całość naprawić ??
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#14 11 Sty 2009 16:42   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Twardy dysk proszę ustawić na MASTER a napęd optyczny na SLAVE. Sprawdzić dokładnie taśmę IDE lub wymienić na inną.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#15 Post autora tematu 11 Sty 2009 17:06   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Jak to ustawić??
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#16 11 Sty 2009 17:13   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Z tyłu dysku oraz CD/DVD są zworki UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME które trzeba ustawić tak jak napisano.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 17:13   





Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#17 Post autora tematu 11 Sty 2009 22:07   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


K!lleR napisał:
Z tyłu dysku oraz CD/DVD są zworki UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME które trzeba ustawić tak jak napisano.


Wiem że to jest ale ja nie mogę u siebie tego znaleść. Gdzie to tak dokładniej szukać?
Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#18 11 Sty 2009 22:09   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Zworki szukaj na dysku twardym. Na nim takze bedzie naklejka z rozpiska ustawienia zworek, masz ustawic dysk na master.

Ponadto w pierwszej wypowiedzi podalem link do strony z opisem konfiguracji napedow ide ale widze,ze Tobie nawet nie chcialo sie tam wejsc.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#19 Post autora tematu 12 Sty 2009 16:37   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


mat_ed napisał:
Zworki szukaj na dysku twardym. Na nim takze bedzie naklejka z rozpiska ustawienia zworek, masz ustawic dysk na master.

Ponadto w pierwszej wypowiedzi podalem link do strony z opisem konfiguracji napedow ide ale widze,ze Tobie nawet nie chcialo sie tam wejsc.


Wszedłem lecz nie jestem na tyle kumaty aby to zrobić...
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#20 12 Sty 2009 16:44   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


W zależności od producenta dysku ustawia się zworki. Zamieszczam zdjęcie poglądowe.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Windows XP Unmountable_boot_volume (10)
Unmountable_boot_volume w windows xp (10)
unmountable_boot_volume WIndows 7 (6)
Windows 7 - UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (42)
Windows XP - unmountable_boot_volume (2)
Windows 7: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (2)
Samsung 80GB i unmountable_boot_volume ? (16)
Błąd STOP: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (18)
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME po odłączeniu zasilania (13)
uszkodzona partycja? (unmountable_boot_volume) (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.085 seconds

elektroda.pl temat RSS