Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Autor
Wiadomość
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#1 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:48   

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Witam mam taki problem gdyż przy logowaniu Windowsa wyskakuje mi blue screen:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
z błędem:
Cytat:
STOP : 0x000000ED (0x82342B98,0xC0000006,0x00000000,0x00000000)

:cry:

Co to może oznaczać i jak to naprawić ?


Miał ktoś z was może kiedyś taki problem :?:
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuje
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#2 11 Sty 2009 15:50   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - PILNA POMOC!


Rozmontowała się partycja. Proszę użyć opcji "szukaj" temat był już poruszany.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#3 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:51   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - PILNA POMOC!


Jak to rozmontowała się partycja ? :/
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 15:51   





Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#4 11 Sty 2009 15:52   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Temat SETKI razy poruszany, zacznij od tego:
http://support.microsoft.com/?kbid=297185&sd=RMVP

Jesli nie pomoze. Pobierz,uruchom i wklej screen'y z HDTune - WSZYSTKIE zakladki. Sterowniki wszystkie poprawnie zainstalowane? Mam takze na mysli te do plyty glownej.

Ponadto przedstaw konfiguracje komputera uwzgledniajac zasilacz - marka i moc.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#5 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:59   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Znalazłem jakiś tam temat z podobnym i tak było napisane aby włożyć płytkę z WINDOWS XP i ustawić bootowanie płytki w BIOSE. To akurat mam ustawione. Mam płytkę i na laptopie co teraz pisze z niego nagram na płytkę system tylko teraz moje pytanka:
1. Czy muszę od nowa instalować system i czy utracę wszystkie dane.
2. Jak mam poprawnie nagrać ten system na płytkę bo mam Windows MX na płytce i ustawione mam bootowanie wszystko ok tylko że jak pisze pod tabelka Booting Cd/DVD to nic nie wyświetla się instalator tylko uruchom system normalnie, tryb awaryjny itp. :/
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#6 11 Sty 2009 16:02   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Należy włożyć płytę z Windows XP i zbootować z niej. Po przekopiowaniu plików do pamięci należy wcisnąć klawisz R. Na koncie administratora wpisać fixmbr i enter, powinno pomóc.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#7 Post autora tematu 11 Sty 2009 16:04   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


wkładam płytkę i coś tam pisze pod tabelką booting Cd/DVD ale potem już jest tak jak pisałem wyżej czyli można wybrać tylko Uruchom system windows normalnie, tryb awaryjny, z obsługą sieci i z wierszem poleceń

Edit: Zbotować to znaczy co zrobić mam ?
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#8 11 Sty 2009 16:07   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Uruchomić instalację Windows oraz wcisnąć R czyli naprawa (konsolowa).
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#9 Post autora tematu 11 Sty 2009 16:10   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


ale mi się instalacja nie uruchamia a jak naciskam F4 to wyskakuje na czerwonym tle pod tym F2:Setup i F11:Boot Menu takie coś:
!!!!!!!!!! IDE DRIVES INSTALLATION ERROR !!!!!!!!!!!!!
For best reliability & performance, please change the stand alome slave drive to master. System Halt...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 16:10   





Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#10 11 Sty 2009 16:28   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Pamek napisał:
ale mi się instalacja nie uruchamia a jak naciskam F4 to wyskakuje na czerwonym tle pod tym F2:Setup i F11:Boot Menu takie coś:
!!!!!!!!!! IDE DRIVES INSTALLATION ERROR !!!!!!!!!!!!!
For best reliability & performance, please change the stand alome slave drive to master. System Halt...

Wiec prawidlowo ustaw napedy/dyski w komputerze:
http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/konfiguracja_napedow_ide/
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#11 Post autora tematu 11 Sty 2009 16:45   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Tak ja to na pewno zrobię... :/:cry:

Za 10min zeedytuje i napiszę jak mam teraz ustawione

Edit: Ja mam tak:

1st. CD/DVD-0:TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M
2nd. IDE-0:SAMSUNG SP1654N
3rd. CD/DVD-0:TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M
4th. Disabled

W 1 miałem Floppy czy jakoś tak i mówili abym zmienił żeby 1 było CD/DVD więc zmieniłem. A gdy się ładuje jak nic nie naciskam to po tabelką (chodzi mi jak wsadze płytkę z Windowsem XP) pisze Searching CD\DVD i cos tam na końcu ok i potem wiadomo już co czyli uruchamia się w jakim mam trybie odpalić komputer.

Bardzo proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
jankolo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#12 11 Sty 2009 17:28   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Pamek napisał:
Tak ja to na pewno zrobię... :/:cry:

Zapewne zwora na dysku przełożyła się sama albo dysk sam się przepiął na inną taśmę.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#13 Post autora tematu 11 Sty 2009 17:32   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


jankolo napisał:
Pamek napisał:
Tak ja to na pewno zrobię... :/:cry:

Zapewne zwora na dysku przełożyła się sama albo dysk sam się przepiął na inną taśmę.


Możliwe...

Jak tą całość naprawić ??
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#14 11 Sty 2009 17:42   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Twardy dysk proszę ustawić na MASTER a napęd optyczny na SLAVE. Sprawdzić dokładnie taśmę IDE lub wymienić na inną.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#15 Post autora tematu 11 Sty 2009 18:06   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Jak to ustawić??
Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#16 11 Sty 2009 18:13   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Z tyłu dysku oraz CD/DVD są zworki UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME które trzeba ustawić tak jak napisano.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#17 Post autora tematu 11 Sty 2009 23:07   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


K!lleR napisał:
Z tyłu dysku oraz CD/DVD są zworki UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME które trzeba ustawić tak jak napisano.


Wiem że to jest ale ja nie mogę u siebie tego znaleść. Gdzie to tak dokładniej szukać?
Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#18 11 Sty 2009 23:09   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Zworki szukaj na dysku twardym. Na nim takze bedzie naklejka z rozpiska ustawienia zworek, masz ustawic dysk na master.

Ponadto w pierwszej wypowiedzi podalem link do strony z opisem konfiguracji napedow ide ale widze,ze Tobie nawet nie chcialo sie tam wejsc.
Powrót do góry
   
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Post#19 Post autora tematu 12 Sty 2009 17:37   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


mat_ed napisał:
Zworki szukaj na dysku twardym. Na nim takze bedzie naklejka z rozpiska ustawienia zworek, masz ustawic dysk na master.

Ponadto w pierwszej wypowiedzi podalem link do strony z opisem konfiguracji napedow ide ale widze,ze Tobie nawet nie chcialo sie tam wejsc.


Wszedłem lecz nie jestem na tyle kumaty aby to zrobić...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sty 2009 17:37   





Powrót do góry
   
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4869
Miasto: Chełmża

Post#20 12 Sty 2009 17:44   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


W zależności od producenta dysku ustawia się zworki. Zamieszczam zdjęcie poglądowe.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Unmountable_boot_volume 0x000000ED błąd (2)
uszkodzona partycja? (unmountable_boot_volume) (10)
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME po odłączeniu zasilania (13)
Błąd STOP: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (18)
Samsung 80GB i unmountable_boot_volume ? (16)
Windows 7 - UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (42)
unmountable_boot_volume WIndows 7 (6)
Unmountable_boot_volume w windows xp (10)
Windows XP Unmountable_boot_volume (10)
Blue screen Unmountable_Boot_Volume STOP : 0x000000ED (25)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS