Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 11 Sty 2009 14:48   

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Witam mam taki problem gdyż przy logowaniu Windowsa wyskakuje mi blue screen:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
z błędem:
Cytat:
STOP : 0x000000ED (0x82342B98,0xC0000006,0x00000000,0x00000000)

Crying or Very sad

Co to może oznaczać i jak to naprawić ?


Miał ktoś z was może kiedyś taki problem Question
Proszę o pomoc .
Z góry dziękuje

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4867
Miasto: Chełmża

K!lleR
Poziom 24
Post#2 11 Sty 2009 14:50   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - PILNA POMOC!


Rozmontowała się partycja. Proszę użyć opcji "szukaj" temat był już poruszany.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#3 Post autora tematu 11 Sty 2009 14:51   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME - PILNA POMOC!


Jak to rozmontowała się partycja ? :/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Miasto: Leszno

mat_ed
Poziom 26
Post#4 11 Sty 2009 14:52   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Temat SETKI razy poruszany, zacznij od tego:
http://support.microsoft.com/?kbid=297185&sd=RMVP

Jesli nie pomoze. Pobierz,uruchom i wklej screen'y z HDTune - WSZYSTKIE zakladki. Sterowniki wszystkie poprawnie zainstalowane? Mam takze na mysli te do plyty glownej.

Ponadto przedstaw konfiguracje komputera uwzgledniajac zasilacz - marka i moc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#5 Post autora tematu 11 Sty 2009 14:59   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Znalazłem jakiś tam temat z podobnym i tak było napisane aby włożyć płytkę z WINDOWS XP i ustawić bootowanie płytki w BIOSE. To akurat mam ustawione. Mam płytkę i na laptopie co teraz pisze z niego nagram na płytkę system tylko teraz moje pytanka:
1. Czy muszę od nowa instalować system i czy utracę wszystkie dane.
2. Jak mam poprawnie nagrać ten system na płytkę bo mam Windows MX na płytce i ustawione mam bootowanie wszystko ok tylko że jak pisze pod tabelka Booting Cd/DVD to nic nie wyświetla się instalator tylko uruchom system normalnie, tryb awaryjny itp. :/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4867
Miasto: Chełmża

K!lleR
Poziom 24
Post#6 11 Sty 2009 15:02   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Należy włożyć płytę z Windows XP i zbootować z niej. Po przekopiowaniu plików do pamięci należy wcisnąć klawisz R. Na koncie administratora wpisać fixmbr i enter, powinno pomóc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#7 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:04   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


wkładam płytkę i coś tam pisze pod tabelką booting Cd/DVD ale potem już jest tak jak pisałem wyżej czyli można wybrać tylko Uruchom system windows normalnie, tryb awaryjny, z obsługą sieci i z wierszem poleceń

Edit: Zbotować to znaczy co zrobić mam ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4867
Miasto: Chełmża

K!lleR
Poziom 24
Post#8 11 Sty 2009 15:07   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Uruchomić instalację Windows oraz wcisnąć R czyli naprawa (konsolowa).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#9 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:10   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


ale mi się instalacja nie uruchamia a jak naciskam F4 to wyskakuje na czerwonym tle pod tym F2:Setup i F11:Boot Menu takie coś:
!!!!!!!!!! IDE DRIVES INSTALLATION ERROR !!!!!!!!!!!!!
For best reliability & performance, please change the stand alome slave drive to master. System Halt...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Miasto: Leszno

mat_ed
Poziom 26
Post#10 11 Sty 2009 15:28   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Pamek napisał:
ale mi się instalacja nie uruchamia a jak naciskam F4 to wyskakuje na czerwonym tle pod tym F2:Setup i F11:Boot Menu takie coś:
!!!!!!!!!! IDE DRIVES INSTALLATION ERROR !!!!!!!!!!!!!
For best reliability & performance, please change the stand alome slave drive to master. System Halt...

Wiec prawidlowo ustaw napedy/dyski w komputerze:
http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/konfiguracja_napedow_ide/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#11 Post autora tematu 11 Sty 2009 15:45   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Tak ja to na pewno zrobię... :/Crying or Very sad

Za 10min zeedytuje i napiszę jak mam teraz ustawione

Edit: Ja mam tak:

1st. CD/DVD-0:TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M
2nd. IDE-0:SAMSUNG SP1654N
3rd. CD/DVD-0:TSSTcorpCD/DVDW SH-S182M
4th. Disabled

W 1 miałem Floppy czy jakoś tak i mówili abym zmienił żeby 1 było CD/DVD więc zmieniłem. A gdy się ładuje jak nic nie naciskam to po tabelką (chodzi mi jak wsadze płytkę z Windowsem XP) pisze Searching CD\DVD i cos tam na końcu ok i potem wiadomo już co czyli uruchamia się w jakim mam trybie odpalić komputer.

Bardzo proszę o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32831
Miasto: Łódź

jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#12 11 Sty 2009 16:28   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Pamek napisał:
Tak ja to na pewno zrobię... :/Crying or Very sad

Zapewne zwora na dysku przełożyła się sama albo dysk sam się przepiął na inną taśmę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#13 Post autora tematu 11 Sty 2009 16:32   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


jankolo napisał:
Pamek napisał:
Tak ja to na pewno zrobię... :/Crying or Very sad

Zapewne zwora na dysku przełożyła się sama albo dysk sam się przepiął na inną taśmę.


Możliwe...

Jak tą całość naprawić ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4867
Miasto: Chełmża

K!lleR
Poziom 24
Post#14 11 Sty 2009 16:42   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Twardy dysk proszę ustawić na MASTER a napęd optyczny na SLAVE. Sprawdzić dokładnie taśmę IDE lub wymienić na inną.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#15 Post autora tematu 11 Sty 2009 17:06   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Jak to ustawić??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4867
Miasto: Chełmża

K!lleR
Poziom 24
Post#16 11 Sty 2009 17:13   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Z tyłu dysku oraz CD/DVD są zworki UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME które trzeba ustawić tak jak napisano.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#17 Post autora tematu 11 Sty 2009 22:07   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


K!lleR napisał:
Z tyłu dysku oraz CD/DVD są zworki UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME które trzeba ustawić tak jak napisano.


Wiem że to jest ale ja nie mogę u siebie tego znaleść. Gdzie to tak dokładniej szukać?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Miasto: Leszno

mat_ed
Poziom 26
Post#18 11 Sty 2009 22:09   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


Zworki szukaj na dysku twardym. Na nim takze bedzie naklejka z rozpiska ustawienia zworek, masz ustawic dysk na master.

Ponadto w pierwszej wypowiedzi podalem link do strony z opisem konfiguracji napedow ide ale widze,ze Tobie nawet nie chcialo sie tam wejsc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pamek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 61

Pamek
Poziom 11
Post#19 Post autora tematu 12 Sty 2009 16:37   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


mat_ed napisał:
Zworki szukaj na dysku twardym. Na nim takze bedzie naklejka z rozpiska ustawienia zworek, masz ustawic dysk na master.

Ponadto w pierwszej wypowiedzi podalem link do strony z opisem konfiguracji napedow ide ale widze,ze Tobie nawet nie chcialo sie tam wejsc.


Wszedłem lecz nie jestem na tyle kumaty aby to zrobić...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
K!lleR
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 4867
Miasto: Chełmża

K!lleR
Poziom 24
Post#20 12 Sty 2009 16:44   

Re: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME


W zależności od producenta dysku ustawia się zworki. Zamieszczam zdjęcie poglądowe.

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Windows XP Unmountable_boot_volume (10)
Unmountable_boot_volume w windows xp (10)
unmountable_boot_volume WIndows 7 (6)
Windows 7 - UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (42)
Windows XP - unmountable_boot_volume (2)
Windows 7: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (2)
Samsung 80GB i unmountable_boot_volume ? (16)
Błąd STOP: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME (18)
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME po odłączeniu zasilania (13)
uszkodzona partycja? (unmountable_boot_volume) (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS