Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Ustawienia Biosu, Windows 7, instalacja namieszała w BIOSie?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Ustawienia Biosu, Windows 7, instalacja namieszała w BIOSie?
Autor
Wiadomość
rafal194
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 35

Post#1 Post autora tematu 11 Sty 2009 19:27   

Ustawienia Biosu


Witam.Brak działu o biosie więc pisze tutaj.Zainstalowałem Windows 7 beta obok Xp na próbę.I tak po Instalacji zmienił mi się napis intel na samym początku zanim bios się wczytuje Zmieniła się czcionka wielkość i wygląd było to od razu po instalacji.Ale to można przeboleć system cały czas mi się zawieszał więc go usunąłem włożyłem płytę z Xp i dałem polecenie FixMBR oraz fixboot.I potem sformatowałem partycje z windows 7.I teraz dlaczego napis na początku zmienił sie na inny i ustawienia w biosie tez sie zmieniły w sekcji MB intelligent Tweaker (M.I.T) występują jakieś ostrzeżenia po prawej stronie dam przykładowy screen

Ustawienia Biosu, Windows 7, instalacja namieszała w BIOSie?

Ostrzezenia występujo w punktach takich jak
CPU Clock Ratio;PCI Express Frequency (MHZ) ;Performance Enhance ;System memory Multiplier ;DDR 2 overvoltage control .

Próbowałem opcji Load Fail-safe defaults oraz Load Optimized Defaults i nic nie pomogło.A niema możliwości otarcjia obudowy gwarancja.

Proszę pomóżcie com mam zrobić aby było tak jak kiedyś.

Gigabyte GA-G31M-S2L,G31 uATX
Inter Core 2 Quad Q6600 2,4GHz/1066MHz
GeForce 8500GT Silient 256MB
DDRAM 2 1024MB 667MHz
3,5" Hitachi 320GB 16MB SATA2 7200rpm
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 19:27   





Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#2 11 Sty 2009 19:35   

Re: Ustawienia Biosu


Ostrzezenia sa normalne, informuja Cie,ze zmiana ustawien moze zaklocic poprawna prace wyzej wymienionych podzespolow. Wiec z czym Ty masz wlasciwie problem? Bo to,ze przed procedura POST masz jakies innego logo, czy duza czcionke nie ma nic wspolnego z instalacja Windows 7 i samym Windowsem. Jesli chcesz skrocic/wylaczyc czas pojawiania sie logo to po prostu zajrzyj do manuala plyty glownej, znajdz stosowna opcje i ja ustaw.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2009 19:35   





Powrót do góry
   
rafal194
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 35

Post#3 Post autora tematu 11 Sty 2009 19:51   

Re: Ustawienia Biosu


Po prostu jak większość osób mam problemy z biosem.Dziwi mnie to ze akurat po instalacji Windows 7 zmieniło się te logo sam nie wiem i nikt nie umie mi odpowiedzieć na te pytanie dlaczego się tak stało??? .A zaglądałem dlatego do Biosa po również po instalce zmienił mi się współczynnik Eist powinno być 9x nie pamiętam ile a było 6x.Tak ze procesor chodził max.na 1600Mhz zamiast na2,4.
I dlatego napisałem bo to wyglądało tak jakby instalka namieszała w biosie,może tak być ??A tych ostrzeżeń nie widziałem wcześniej.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Ustawienia Biosu, Windows 7, instalacja namieszała w BIOSie?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
ustawienia dzwięku w biosie. (2)
Optymalne ustawienia w biosie (1)
ustawienia napedów w biosie?? (4)
Pusty dysk, nowy Windows a ustawienia BIOSu (3)
Ustawienia Biosu przy instalacji Windows 7. (2)
Instalacja Win XP, nie widzi dysku. Ustawienia BIOSu? (3)
Windows 7 i ustawienia w biosie (6)
Instalacja Windows XP, jak zmienić ustawienia w BIOSie? (12)
Dell - podczerwień ustawienia w biosie (5)
Nowa pamięć i ustawienia w biosie. (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS