Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



podział kablówki INEA - problem z konfiguracją


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->podział kablówki INEA - problem z konfiguracją Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefonia VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
trzygrosze
Poziom 21
Miasto: Szczecin
Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 585
Pomógł: 11
Ocena postów: 2
trzygrosze
Poziom 21
Post#1 12 Sty 2009 22:41  Autor tematu   

podział kablówki INEA - problem z konfiguracją


Witam.

Prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie jak rozdzielić internet z kablówki ( inea ) na 3 komputery za pomocą routera TP-LINK TL-R402M.

Postępuję wg instrukcji dołączonej do routera, wszystkie kable podłączone prawidło do modemu i komputerów. Po zalogowaniu się do routera przez przeglądarkę ( http://192.168.1.1 ) wpisałem nazwę i hasła, w oknie " quick setup " wybierałem wszystkie po kolei trzy opcje : PPPoE , dynamic IP , static IP , połączenia z internetem przez router nie uzyskałem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
agorny
Poziom 23
Miasto: -
Dołączył: 23 Cze 2007
Posty: 597
Pomógł: 38
agorny
Poziom 23
Post#2 13 Sty 2009 08:44    

Re: podział kablówki INEA - problem z konfiguracją


Jak podłączasz komputer pod tą kablówkę to jakie masz ustawienia sieci? Dokładnie tak samo musisz ustawić w routerze.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
trzygrosze
Poziom 21
Miasto: Szczecin
Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 585
Pomógł: 11
Ocena postów: 2
trzygrosze
Poziom 21
Post#3 13 Sty 2009 11:22  Autor tematu   

Re: podział kablówki INEA - problem z konfiguracją TP-LINK


screeny z moich ustawień, jakby trzeba było więcej info to podam.

Wiem że to głupie pytanie, ale co dokładnie muszę ustawić w routerze ?

podział kablówki INEA - problem z konfiguracją

podział kablówki INEA - problem z konfiguracją

podział kablówki INEA - problem z konfiguracją

podział kablówki INEA - problem z konfiguracją

podział kablówki INEA - problem z konfiguracją

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Alana
Poziom 36
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 3083
Pomógł: 357
Ocena postów: 89
Alana
Poziom 36
Post#4 13 Sty 2009 12:54    

Re: podział kablówki INEA - problem z konfiguracją


Zwykle w kablowkach jest tak ze jak sie podlacza router to:
- ustawienia sieci w routerze na dynamic IP
- wylaczyc i wlaczyc modem od kablowki
- dziala

Pomocny post? + 0
Promuję tematy:
16.01.2016 Transformator separacyjny 230V/230V 250VA
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
trzygrosze
Poziom 21
Miasto: Szczecin
Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 585
Pomógł: 11
Ocena postów: 2
trzygrosze
Poziom 21
Post#5 13 Sty 2009 13:15  Autor tematu   

Re: podział kablówki INEA - problem z konfiguracją


Próbowałem tak na początku - nie działa

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Alana
Poziom 36
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 28 Lip 2002
Posty: 3083
Pomógł: 357
Ocena postów: 89
Alana
Poziom 36
Post#6 13 Sty 2009 13:30    

Re: podział kablówki INEA - problem z konfiguracją


Sieciowka od LANu w PC jest na automatyczne przydzielanie IP, jak nie to tak zrob bo widze w screnie z ipconfig ze masz cos innego. Koniecznie odlacz kabel USB od modemu, podlacz kabel ethernet od modemu do routera. Router na dynamic IP, reset modemu kablowego i routera. W zakladce status routera patrz czy router lapie IP od modemu, zwykle jest tak ze najpierw lapie 192.168.0.1 i po jakims czasie od resetu [1 min do 15min w zaleznosci od obciazenia sieci szkieletowej operatora] lapie wlasciwe IP - poprostu klikasz na renew. Jak ci zlapie podobne ustawenia jak teraz masz na pc to jestes w domu.

Pomocny post? + 0
Promuję tematy:
16.01.2016 Transformator separacyjny 230V/230V 250VA
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> podział kablówki INEA - problem z konfiguracją
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podział kablówki Inea na dwa komputery poprzez sieć WiFi (4)
problem z konfiguracją wifi z CISCO (inea) + tl-wr543g (11)
Internet z kablówki problem z konfiguracją (7)
Internet z kablówki i router, problem z konfiguracją. (4)
Bezprzewodowy internet z kablówki (Inea), D-Link DSL-2640B (7)
Internet z kablówki podział (1)
Podział internetu z kablówki (11)
Podział Internetu z kablówki (3)
Internet z kablówki, podział bezprzewodowo. (12)
Podział internetu z kablówki ASTER (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.124 seconds

elektroda.pl temat RSS