Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

TP-LINK WR543G i TP-LINK WR841ND, Jak sklepać ze sob± ten zł


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> TP-LINK WR543G i TP-LINK WR841ND, Jak sklepać ze sob± ten zł
Author
Message
MPaul
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 17 Jan 2009
Posts: 2
Location: Choszczno

Post#1 Post from the author of the topic 17 Jan 2009 21:39   

TP-LINK WR543G i TP-LINK WR841ND, Jak sklepać ze sob± ten zł


Mam Access Point TP-LINK WR543G na którym teoretycznie łapie mojego HotSpota ( teoretycznie bo w praktyce nic przez niego nie leci, na karcie Wifi z Laptopa HotSpot działa ), mam też Router TP-LINK WR841ND. Jak to wszystko mam skonfigurować krok po kroku. ???

- Na AP WR543G ustawiam tryb WISP Client Router
- W Site Survey wybieram mojego HotSpota
- Wyprowadzam kabel z portu LAN do WAN na Router TP-LINK WR841ND
- Ł±cze się przez Laptopa bezprzewodowo z Router TP-LINK WR841ND
- Moge wej¶ć w ustawienia TP-LINK WR841ND jak i TP-LINK WR543G
- I na tym stanołem...

Gdzie klonować Adres MAC ?
- w Routerze klonować Mac Laptopa i Routera
- czy Acces Point klonować Mac Laptopa i AP

Co tu może być jeszcze nietak ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Jan 2009 21:39   





Back to top
   
FlyBoy
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 26 Nov 2003
Posts: 1219
Location: Sieradz/UK

Post#2 17 Jan 2009 22:17   

Re: TP-LINK WR543G i TP-LINK WR841ND, Jak sklepać ze sob± te


Nie rozumiem jednej rzeczy. Po co podł±czasz drugi router skoro ustawiłe¶ AP w tryb WISP? Przecież w tym trybie AP odbiera sygnał drog± radiow± i routuje otrzymany adres na porty LAN. Do tego AP WR543G musisz podł±czyć jaki¶ zwykły Access Point chyba że tego WR841 da się skonfigurować jako sam AP bez routera, ustawić w tryb bridge i wł±czyć dhcp relay.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Jan 2009 22:17   





Back to top
   
Alana
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 28 Jul 2002
Posts: 2875
Location: Gdańsk

Post#3 17 Jan 2009 22:27   

Re: TP-LINK WR543G i TP-LINK WR841ND, Jak sklepać ze sob± te


Do WR543 sklonowac MAC adres karty wifi laptopa i sprawdzic czy dziala. O ile pamietam zakladnka network-mac clone.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> TP-LINK WR543G i TP-LINK WR841ND, Jak sklepać ze sob± ten zł
Page 1 of 1
Similar topics
Tp-Link TL-WR841ND - Ruter Tp-Link TL-WR841ND zrywa połaczenie internetowe. (21)
TP-LINK TL-WR841ND - Typy zabezpieczeń nie zgadzaj± się ze sob±. (3)
TP Link TL-WR543G - Jak ustawić usługę ruting-u TP Link TL-WR543G - klient (3)
TP-Link wr543g vs D-Link DIR-300 vs TP-Link wr340g i QoS (3)
Jak skonfigurowac TP-Link TL-WR543G i TP-Link TL-WA501G (2)
TP-LINK WR543G - Konfiguracja TP-LINK WR543G dla dhcp (5)
TP-LINK TL-WR941ND czy TL-WR841ND? Jak z sygnałem wifi? (9)
TP-LINK TL-WR841ND i TL-WR740N - Jak skonfigurować oba routery żeby zwiększyć za (4)
TP-LINK TL-WR841ND i TL-WR740N - Jak skonfigurować oba routery żeby zwiększyć za (2)
TP Link WR543G same problemy - czy TP-Link tak ma? (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl topic RSS feed