FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

opel vectra b 1.6 16v BŁĄD 53 kontrolka od poduszki

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> opel vectra b 1.6 16v BŁĄD 53 kontrolka od poduszki
Author
Poziom 5
Poziom 5

Post#1 Post from the author of the topic 19 Jan 2009 20:37   

opel vectra b 1.6 16v BŁĄD 53 kontrolka od poduszki

problem z poduszkami świeci się kotrolka pojechałem do alektryka na kompa i dwa błedy 1 nie mok wykasowąc kazał zmienić poduche w kier zmieniłem ale dalej świeci ten kod usuną wyświetlił się nowy od napinaczy pasów zmieniłem dalej został ten kod zmieniłem sensor od poduch pod łokietnikiem i dalej został ten nieszczęsny błąd 53 co móżna zrobić po za wyjęciem kontrolki?????!!!!

Regulamin p.11 popraw. Michu
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Jan 2009 20:37   

Back to top

bernidi
Poziom 13
Poziom 13

Post#2 19 Jan 2009 21:53   

Re: opel vectra b 1.6 16v BŁĄD

myślę, że zmienić alektryka na elektryka z doświadczeniem - chyba są tacy w uszczykach :spoko:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Jan 2009 21:53   

Back to top

viptradeac
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 19 Jan 2009 22:44   

Kolego sprawa prosta możesz sobie tak wymieniac i wymieniać rzeczy a zdaje mi sie ze masz wszystko w pozadku w autku.
Bałd 53 to blednę kodowanie sterownika najprościej wyjaśniając kodowanie to nic innego jak to ze dane kodowanie w sterowniku opisuje czy samochód ma 1 czy 2 poduszki czy może 4. Skoro twoje kodowanie jest blednę to możesz sobie kasować błędny ile razy chcesz ale i tak zawsze wrócą bo przykładowo teraz kodowanie wskazuje na 4 poduchy a ty masz tylko 2 wiec z tych 2 pozostałych dalej będzie błąd. Najprościej jedz do kogoś kto sie na tym zna to ci to naprawi zmieni kodowanie i ne będziesz juz niczego wymieniał

Dodano po 6 [minuty]:

Tak w ogole to ja bym wziął za dupkę tego co to kodowanie zmienił ?? Zapytaj fachmana co ci to robił czy o czymś takim słyszał. Naraził cie na koszty a to ewidentnie jego wina bo samo sie to nie zrobiło. Tez kiedys miałem audi z błędnym kodowaniem na szczęście mam oryginalnego VAGa i on mi podpowiada kodowanie wiec odbyło sie to szybko i sprawnie. W twoim przypadku może być mały problem. Ja szczerze mówiąc nie znam kodowania do Opli i nie wiem czy nawet jakiś soft to podpowiada. Mysle ze ktoś ci z tym może pomóc na tym forum sa tu ludzie mądrzy i bardziej doświadczeni niz ja
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 19 Jan 2009 22:44   

Back to top

poczta280
Poziom 5
Poziom 5

Post#4 Post from the author of the topic 20 Jan 2009 06:24   

wiesz koszty do bajka bo akurat mam takiego samego tylko angola ten sam rok silnik tylko jest jedna poducha i włśnie z niego wsadziłem to może założe stary i ędzie git kolego bernidi tak są ale pojedziesz do jednego każe ci przyjechać wieczorem przyjedziesz i nic jutro rano pojedziesz do inego to ci tak właśnie napieprzy a wiem ze auto nie miało sczelonych poduch

Moderated by Krzysi0:
Regulamin pkt 8.2

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> opel vectra b 1.6 16v BŁĄD 53 kontrolka od poduszki
Page 1 of 1
Similar topics
Tajmenicza kontrolka Opel Vectra b (7)
Opel vectra b poduszki powietrzne 2000r (4)
Pali się kontrolka poduszki Opel Astra 2 (19)
opel astra II pali się kontrolka poduszki (10)
Opel Vectra B 1.8 16V żółta kontrolka silnika (1)
Opel vectra b 1.6 16V świeci kontrolka ABS u (8)
opel vectra A 1.6 pomaranczowa kontrolka (6)
opel vectra-2002r problem z kontrolka (1)
Opel Corsa 1.2 16v świeci kontrolka (2)
ogrzewanie opel vectra b 1.8 16v (8)

Page generation time: 0.066 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed