Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze
Autor
Wiadomość
zanzibar
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 173
Miasto: Poznań

Post#1 Post autora tematu 21 Sty 2009 08:56   

Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Kupiłem przedwczoraj kartę graficzną MSI GF 9500 GT z wyjściem HDMI (nie przez przejsciówki, po prostu HDMI) tylko po to, by jednym kablem połączyć komputer (XP SP2) z plazmą LG 42PG6000. Do zestawu karty miałem dołączony kabelek dwużyłowy SPDIF. Na płycie głównej w SPDIF jest 3-pinowe... No cóż... Nie zwracając na to zbyt wielkiej uwagi skoro taki fabryczny kabelek dostałem do podłączenia, podłączyłem kartę białym wtykiem, pomarańczowy kabelek poszedł do SPDIF a czarny do GND, tak jak w instrukcji karty graficznej, na płycie został goły pin "Power". Jeszcze dodam, że karta dźwiękowa na PCB Gigabyte'a to zintegrowany 8-kanałowy Realtek.
Połączyłem urządzenia przez 3 metrowy kabel HDMI. Obraz jest, wszystko cacy, ale nie mam dźwięku. W regulacji głośności komputera wszystkie regulacje SPDIF są wyszarzałe i nieaktywne. W czym tkwi problem?
Powrót do góry
   
adampr1
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 26 Lip 2004
Posty: 34

Post#2 21 Sty 2009 10:04   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Jeśli chcesz mieć dźwięk na telewizorze przez HDMI (Twoja karta graficzna umożliwia przesyłanie dźwięku przez HDMI) to jedyne co musisz zrobić to ustawić HDMI AUDIO jako podstawowe urządzenie AUDIO w WINXP (wtedy każdy dźwięk będzie wysyłany przez HDMI - również dźwięki windowsa) lub w aplikacji kturą używasz do odtwarzania np. filmów, wybrać jako urządzenie AUDIO twoje wyjście HDMI AUDIO wtedy tylko dźwięk odtwarzany przez tą aplikację będzie przesyłany przez HDMI a reszta dźwięku np. z gier czy winamp-a będzie odtwarzana przez kartę dźwiękową na płycie głównej. Inna sprawa jeśli chcesz mieć dźwięk wielokanałowy. Wtedy musisz podłączyć np. amplituner z dekoderem DTS/DD przez SPDIF do Twojej płyty głównej i tutaj jedna uwaga. Odradzam połączenie przewodem typu "chinch". Lepiej w sklepie komputerowym lub na znanym portalu aukcyjnym np. allegro dokupić przejściówkę do "przewodu" optycznego SPDIF. Zabezpieczy to Twoje urządzenia przed uszkodzeniem z powodu np. różnicy potencjałów mas. Przy wartości całego sprzętu zakup dodatkowej przejściówki optycznej jest niczym. Ustawienie formatu danych dla SPDIF out w WINXP musi być RAW (inaczej dźwięk będzie 2-kanałowy).
Pozdrawiam - Adam
Powrót do góry
   
zanzibar
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 173
Miasto: Poznań

Post#3 Post autora tematu 21 Sty 2009 12:17   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Czyli nie jest możliwe aby sygnał dźwiękowy szedł równocześnie na głośniki komputera i do telewizora tak jak ma to miejsce w trybie klonowania w przypadku obrazu (monitor/tv)?
Powrót do góry
   
adampr1
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 26 Lip 2004
Posty: 34

Post#4 21 Sty 2009 12:43pomocny post - solucja   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Wyjście HDMI jest to w WINXP dodatkowe urządzenie audio i jeśłi się tam przekieruje dzwięk z programu to pójdzie na HDMI a nie na Realteka. Podobnie jest np. z przejściówką USB do słuchawek. Jest to kompletna karta dzwiękowa i wybranie tej przejściówki w np. SKYPIE powoduje że dzwięk jest odtwarzany przez tą przejściówkę a nie przez kartę dzwiękową na płycie głównej. Jedyna rada to sobie ustawić w poszczególnych programach jakie urządzenie audio mają wykorzystywać do odtwarzania dzwięku np. urządzenie główne audio -> Realtek onboard (będzie odtwarzał wszystki dzwięki systemowe i standartowo ustawione aplikacje), do AllPlayera przypisać (w filtrze AC3) kanał HDMI a do SKYPA adapter słuchawkowy np. Sennheiser USB i wtedy nie trzeba przełączać głośników czy przełączać za każdym razem w aplikacjach gdzie dzwięk ma być odtwarzany. Jeśli chcesz korzystać z zewnętrznego dekodera AC3/DTS to wtedy najlepiej podłączyć komputer przez SPDIF (ale za każdym razem kiedy będziesz oglądał czy grał na komputerze to musisz mieć właczony amplituner/dekoder.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Sty 2009 12:43pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
gulonus
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Sty 2009
Posty: 46
Miasto: Olsztyn

Post#5 08 Lut 2009 05:14   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


ja mam u siebie podobną sytuację.
Mam HDMI na karcie GF9300M GS i dwa systemy - WinXP i Vista.
Kiedy włączę Vistę i podłączę TV po HDMI wszystko jest ok.
Kiedy włączę na XP jest problem - mam tylko obraz.

W panel sterowania/"dźwięki i urządzenia audio" w zakładce "audio" mam tylko
"Realtek HD audio output" i nie mogę wybrać tam dźwięku z GF.
Za to na kolejnej zakładce "sprzęt" moja karta jest widoczna - NVIDIA HDMI Audio:
Typ: Kontrolery
Lokalizacja 65535 (Magistrala wew...)
Stan urządzenia - Działa poprawnie.

O co chodzi?
Powrót do góry
   
marekpb
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 22 Maj 2007
Posty: 2
Miasto: kraków

Post#6 10 Lut 2009 20:02   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam mam podobną sytuację. Podłączyłem kablem HDMI na DVI telewizor SAMSUNG i kartę graficzną Gainward GTX 260. W zestawie z kartą był kabel (do głosu aby dźwięk był przy DVI) do karty graficznej a z drugiej strony dwa wejścia pinowe. Poczytałem trochę na forach i udało mi się podłączyć (chyba) we właściwe miejsce do wejścia S/PDIF. Wszystko fajnie tylko nie wiem co dalej, ponieważ obraz mam a głosu nie.

Kombinowałem już z różnymi konfiguracjami w komputerze, tzn. ruszałem tutaj:
Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze

Lecz nie wiem jak powinno być poprawnie. Bardzo bym was prosił o rady odnośnie tego jak uruchomić dźwięk. Każda wskazówka może być cenna. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Shymek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 13 Maj 2005
Posty: 3
Miasto: Białystok

Post#7 01 Mar 2009 11:52   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam. Na początku próbowałem ze sterownikami, sprawdzałem kabelek - na próżno. . U mnie pomogło odinstalowanie wszystkich kodeków i na nowo zainstalowałem K-Lite Codec Pack Full 4.65. Komp pytał o usunięcie plików współdzielonych i usunięcie wpisów w rejestrze - na wszystko udzieliłem zgodę. W ustawieniach audio po załączeniu HDMI jako główne dopiero włączam odtwarzacz. I jest OK.Tylko wyjście audio nie przełącza się automatycznie po odłączeniu kabelka HDMI.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Mar 2009 11:52   





Powrót do góry
   
adampr1
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 26 Lip 2004
Posty: 34

Post#8 19 Mar 2009 14:09   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Chciałbym jeszcze raz zwrócić uwagę wszystkich, którzy mają karty z wyjściem HDMI na poprawną konfigurację karty w Menadżerze urządzeń (WinXP). Wyjście HDMI jest najczęściej dodatkowym urządzeniem AUDIO. Jeśli w Menadżerze urządzeń coś nam się świeci na żółto to trzeba zainstalować sterowniki do tego urządzenia. Niezainstalowanie sterowników może skutkować złą pracą pozostałych komponentów (złe przydzielanie obszarów pamięci oraz przerwań i kanałów DMA). Jest to podstawa poprawnej instalacji sprzętu w "łindołsie". Port HDMI pojawia się z żółtym wykrzyknikiem (przy niezainstalowanych do niego sterownikach) w grupie urządzenia audio jako Audio Highdefinition albo Inne Urządzenie. Do portu HDMI tak jak do kart dźwiękowych High Definition (wszystkie nowe chipy Realteka) wymagają poprawki dla HD Audio BUS z Microsoftu, która najczęściej instaluje się razem ze sterownikami od karty graficznej (w przypadku HDMI) lub dzwiękowej, ale miałem parę razy taki przypadek, że nie chciało się zainstalować automatycznie. Należy znaleźć wtedy na płycie albo w necie poprawkę do HD Audio BUS. Musi ona być zainstalowana przed instalacją serowników do HDMI albo Realtek HD Audio.
Żeby uzyskać dźwięk wielokanałowy przez SPDIF należy ustawić dla SPDIF tryb RAW dźwięku audio (tak przynajmniej było z DolbyAC3) i podłączeniem do amplitunera z wbudowanym dekoderem. Zwykłe wybranie SPDIF wysyła dźwięk dwukanałowy.
Postaram się sprawdzić podłączenie Realteka i Grinwalda GTX260. :)

Pozdrawiam entuzjastów dobrego DŹWIĘKU CYFROWEGO
Powrót do góry
   
wazar
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 18 Maj 2004
Posty: 5

Post#9 06 Lis 2009 12:15   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam.
Mam podobny problem

Chce podłączyć komputer z telewizorem za pomocą kabla HDMI-HDMI.
Aby przez kabel HDMI przesyłać też dzwięk musze podłączyć kartę graficzną z płytą główną do wyjścia S/PDIF OUT.
Zlokalizowałem na płycie to wyjście, jednak nie wiem do których końcówek podłączyć kabelki.
Wyjście S/PDIF na płycie głównej ma 3 końcówki typu GoldPin ( tak to wygląda I_II ).
Nigdzie nie mogę znaleźć która końcówka jest masą (GND) a do której końcówki jest podłączony przewód sygnałowy.
Wie ktoś jak podłączyć te dwa kabelki?
Powrót do góry
   
pawelecc
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 219
Miasto: Polska

Post#10 06 Lis 2009 13:22   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Ja również mam ten problem i nie mogę sobie poradzić.
Powrót do góry
   
spei
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 1
Miasto: Tychy

Post#11 27 Gru 2009 11:51   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


wazar napisał:
Witam.

Zlokalizowałem na płycie to wyjście, jednak nie wiem do których końcówek podłączyć kabelki.
Wyjście S/PDIF na płycie głównej ma 3 końcówki typu GoldPin ( tak to wygląda I_II ).
Nigdzie nie mogę znaleźć która końcówka jest masą (GND) a do której końcówki jest podłączony przewód sygnałowy.
Wie ktoś jak podłączyć te dwa kabelki?


Najprawdopodobniej wyglada do tak:
[+5V] [_] [SPDIF] [GND]

Tak podpialem GTX285 do ASRock x58
Powrót do góry
   
Mandragor
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 3

Post#12 30 Gru 2009 19:08   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam

Mam mały problem. Kiedyś udało mi się tak zrobić, że po podłączeniu przez HDMI laptopa pod TV/aplituner obraz automatycznie się przełączał na TV, a dźwięk z "Głośników" na "Cyfrowe urządzenie wyjściowe (HDMI). Po odłączeniu kabla HDMI wszystko wracało do poprzedniego stanu - dźwięk na głośnikach, a obraz na ekranie laptopa. Po reinstalacji systemu nie mogę tego już ustawić. Może ktoś wie jak to osiągnąć?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2009 19:08   





Powrót do góry
   
dzali0
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 1

Post#13 01 Sty 2010 13:52   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam!
Mam tez problem z podłączeniem TV Lcd do kompa a mianowicie w ustawieniach dźwięku w zakładce audio nie mam opcji ustawienia hdmi audio jest tylko HD realtek audio output obraz oczywiście przechodzi. Instalowałem różne sterowniki ale nadal nie ma dźwięku.
Mam kartę gf 9500gt i tv lcd, kabel hdmi-hdmi w obydwu użądzeniach są wejścia hdmi.
płyta głowna Gigabyte ma770t-ud3p, Athlon X4, dźwięk zintegrowany na płycie.
Brakuje mi pomysłów może powinienem coś pogrzebać w biosie albo doinstalować jakieś sterowniki? Proszę o pomoc
Powrót do góry
   
Xus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 14
Miasto: Z.Gora/Coventry

Post#14 08 Sty 2010 03:02   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


odswieze troche temat bo wlasnie mnie tez dreczy;/
kupile kabelek ktory idzie z karty do plyty glownej podlaczylem ale wciaz echo w TV brak dzwieku
czy po wpieciu wrzucic na nowo sterowniki do grafy i do dzwieku cos to pomoze czy macie jakis inny pomysl lub jak moza linka do sterownikow na ktorym wam to chodzi

Karta GeForce GTX 260
Karta dźwiękowa Realtek ALC1200 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller
Nazwa płyty głównej Asus P5QL Pro
Powrót do góry
   
Lukson
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 1768
Miasto: Kielce / Kraków

Post#15 08 Sty 2010 03:17   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


W ustawieniach karty muzycznej sprawdź stan cyfrowego wyjścia. U znajomego pomogło ustawienie na sztywno próbkowania na 96kHz.
Powrót do góry
   
Xus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 14
Miasto: Z.Gora/Coventry

Post#16 09 Sty 2010 15:01   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam
walcze z tym juz jakis czas i wciaz.
nic odinstalowalem stery od grafy, dzwiku i kodeki pozniej wszystko od nowa wciaz echo
wrzucam foty jak mam u siebie
moze wy podpowiecie co i jak
sprzet opisane w poscie wyzej
winda xp sp3
Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze

w panelu sterowania/dzwieki/audio mam jeszcze cos takiego"odtwarzanie muzyki MIDI jak klikam na informacje wyskakuje cos takiego nie wiem moze to cos wam powie
Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze

Cytat:
Jeśli chcesz mieć dźwięk na telewizorze przez HDMI (Twoja karta graficzna umożliwia przesyłanie dźwięku przez HDMI) to jedyne co musisz zrobić to ustawić HDMI AUDIO jako podstawowe urządzenie AUDIO w WINXP (wtedy każdy dźwięk będzie wysyłany przez HDMI - również dźwięki windowsa)


a gdzie to mam zmienic??
Powrót do góry
   
Lukson
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 1768
Miasto: Kielce / Kraków

Post#17 09 Sty 2010 19:27   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Jeśli masz Viste lub Seven'a sądząc po obrazkach obejrzyj ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=culiq2F3JU0&translated=1

Najlepiej tak od 1:10 bo początek można ominąć.
Powrót do góry
   
Xus
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 14
Miasto: Z.Gora/Coventry

Post#18 10 Sty 2010 03:18   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


u tu sie mylisz kolego jak bys przeczytal dokladnie moj post wyzej zauwazyl bys ze mam XP sp3.
Ale filmik dosc ciekawy i mysle ze pomoze komus kto ma Viste lub 7
Powrót do góry
   
Mefiq
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 1
Miasto: Częstochowa

Post#19 19 Sty 2010 15:07   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Miałem problem z podłączeniem laptopa hp hdx 1080ew do telewizora lcd philips 32pfl8404H kablem hdmi. Obraz był świetny ale nie było dźwięku. Ustawiałem lapka na wszelkie sposoby i nic. Okazało się, że problemem były najnowsze sterowniki do karty graficznej NVIDII GeForce 9600GT. Ku mojemu zaskoczeniu pomogło przywrócenie starych sterowników (poprzednia wersja tj. z 2008 r.) - i dźwięk nagle ożył. (Poradę tę wyczytałem na jakimś forum).

p.s. mam system Vista Home Premium (64 bitowy)
Powrót do góry
   
adanb
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 1
Miasto: Sokółka

Post#20 13 Lut 2010 18:26   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam.
Mój poblem jest taki: przy odtwarzaniu filmów w formacie rmvb nie ma dzwięku w tv kiedy przełącze na ratlerka w głośnikach które mam przy kompie dzwięk jest.
Ale w innych formatach np w avi wszystko jest Ok.
To samo w winampie w ratlerku Ok ale kiedy przełącze na nvida hd audio w tv cisza.
Proszę mądre głowy o pomoc.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Lut 2010 18:26   





Powrót do góry
   
mane86
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 17 Lut 2006
Posty: 80
Miasto: Wrocław

Post#21 14 Mar 2010 15:01   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam!!
Mam podobny problem.
Mam kartę graficzna Geforce G100 HDMI DVI z wejściem SPDIF, natomiast w płycie głównej Fujitsu D2264 nie mam wyjścia SPDIF.
Czy można w jakiś sposób podłączyć kartę graficzną do mojej płyty??
Czy jest możliwość podłączenia tego w jakiś sposób, żebym na TV LCD miał zarówno obraz jak i dźwięk??
Powrót do góry
   
szczurek1406
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 1
Miasto: Łódź

Post#22 15 Kwi 2010 15:44   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Witam!
Byłbym bardzo wdzieczny jakby mi ktoś doradził własnie w tym temacie, a mianowicie nie posiadam jeszcze ani karty hdmi ani TV ani glosnikówm zestaw kompletuje i oto moje typy:
TV - samsung-32 led ue32c6000
Głośniki - Logitech z-5500
karta - sapphire radeon 4890 (bez wyjscia bezposredniego hdmi- przelotka DVI=> HDMI

Chciałbym połączyć tv pod kompa poprzez HDMI i puszczać filmy z kompa na TV oraz uzyskać dzwięk 5.1 podłączając pod to Z-5500 ale nie wiem czy tak się da...

Ktoś pisał na innym forum żeby podłączyć pod DVD z 5.1 ale to chyba wtedy będzie działo przy oglądaniu filmów na DVD tylko...

Również zastanawiam się czy nie byłoby najprosciej podłączyć pod wyjscia od karty dzwiekowej w kompie (planuje zakup jakiejś dobrej X-fi na 5.1) ale nie mam pojęcia czy wtedy miałbym dzwięk 5.1 w filmie puszczanym na TV


Więc przechodząc do sedna zadam dwa konkretne pytania:

1. Czy możliwe jest puszczenie samej wizji poprzez HDMI a dzwieku z głośników podłączonych do kompa?
2. Czy przelotka DVI=>HDMI daje taką samą jakość jak bezposrednie HDMI czy są jakieś straty w jakości?
Powrót do góry
   
bjakja
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 1
Miasto: Tychy

Post#23 31 Gru 2010 11:39   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


U mnie problem jest taki, że nie mam wewnętrznego wyjścia s/pdif w dźwiękówce Asus Xonar D2, jest tylko wyjście zewnętrzne przypominające chincha, czy jest jakiś sposób by przez nie to podłączyć? W instrukcji karty graficznej Gainward GTX 260 jest pokazany jakiś kabel, który z jednej strony ma chincha a z drugiej tą okrągłą wtyczkę tv out, tyle, że nie ma go w zestawie i jakoś nie wydaje mi się, by tv out mogło robić jako wejście do dźwięku.
Powrót do góry
   
pawci01
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 19 Cze 2010
Posty: 5

Post#24 20 Sty 2011 00:49   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


też mi pomogło zainstalowanie "starych" sterów do nvidii
tylko pytanie czemu jest problem przy instalacji nowszych???moze ktos juz sobie poradzil z tym? chcialbym zainstalowac nowsze sterowniki ale ze wzgledu na brak zwieku jestm zmuszony pracowac na ty sprzed 2 lat :(
Powrót do góry
   
Myszek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 4
Miasto: Tczew

Post#25 25 Sty 2011 10:10   

Re: Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze


Ten problem mam jz za sobą !!! Jest banalnie prosty - żadne sterowniki nowe nie są potrzebne !. Koniecznie trzeba połączyć kabelkiem grafikę z płytą główną (zworka spdif) - tu się okazuje , że kupując kompa nie zawsze go otrzymujemy w zestawie , choć przy karcie powinien być. W realteku ustawiamy wyjście spdif jako domyślne i huczy ! Sam walczyłem z tematem kilka miesięcy. I udało się.
Jakby co to pytania na gm_project(malpa)tcz.pl
www.gmproject.pl
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Brak dźwięku przez HDMI / SPDIF na telewizorze
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Gigabyte GA-MA78GM-S2H brak dźwięku przez HDMI (19)
Brak dźwięku przez HDMI Dell Inspiron. (5)
Lenovo Y550 brak dźwięku przez HDMI (11)
Brak dźwięku z komputera przez HDMI na TV (6)
creative sound blaster x-fi su - Brak dźwięku 5,1 przez wyjście SPDIF (8)
VAIO VPCEJ1Z1E po podłączeniu przez HDMI do TV brak dzwięku w telewizorze (2)
NVIDIA, Dźwięk przez HDMI - brak wyjścia spdif na płycie głównej (4)
Brak dźwięku po HDMI / SPDIF na telewizorze (2)
Samsung R510 podłączony do TV przez HDMI - brak dźwięku (4)
Brak dźwięku w grach przy podłaczeniu do TV przez HDMI (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS