Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty
Author
Message
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
Location: iwonicz

Post#1 Post from the author of the topic 24 Jan 2009 11:16   

HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty


Próbowałem zainstalować windows xp na laptopie cq60 140ew i okazuje się że za każdym razem windows xp uruchamia się około 10 minut (o ile sie wogóle uruchomi) podczas tych 10 minut często dysk przestaje pracować po czym po kilku minutach zaczyna działać poza tym zauważyłem że na tym komputerze nie uruchamia się żadna wersja linuksa (próbowałem knoppixy i ubuntu) a przywracanie systemu recovery visty trwało u mnie 2 i pół godziny i zadziałało dopiero przy drugiej próbie - nie wiem czy ten model jest do niczego czy to wada akurat mojego komputera
bardzo prosze o odpowiedz czy też tak mieliście i czy ktokolwiek próbował uruchamiać linuksa na tym laptopie?

Komputer jest na gwarancji czy opisany problem przeze mnie może być podstawą do reklamacji? (komputer na viscie działa dobrze)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jan 2009 11:16   





Back to top
   
kolokat
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 13 Oct 2007
Posts: 1139
Location: Poznań

Post#2 24 Jan 2009 11:58   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Rozumiem, że problemem jest niemożliwość zainstalowania innego systemu operacyjnego?
Teoretycznie jeśli masz wgrany system to gwarancja nie obejmuje zmiany systemu...
A praktycznie da się zrobić wszystko tj. w serwisie mogą (nie muszą) ci pomóc w rozwiązaniu problemu..
Pozdrawiam
A.T.C.

Helpful message? + -

Back to top
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
Location: iwonicz

Post#3 Post from the author of the topic 24 Jan 2009 12:38   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


rozumiem ale pytałem innych osób mających ten model i nie mieli takich problemów a poza tym przywracanie systemu zajęło mi w sumie 5 godzin!! to musi być jakaś wada komputera

Helpful message? + -

Back to top
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 11 Nov 2005
Posts: 10270
Location: Leszno

Post#4 24 Jan 2009 13:19   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


A jak przedstawiają się u Ciebie temperatury? Przeskanuj dysk w MHDD 2x F4 i F8 SMART wyniki przedstaw na forum. Opis programu znajdziesz w dziale HDD i odzyskiwanie danych.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Jan 2009 13:19   





Back to top
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
Location: iwonicz

Post#5 Post from the author of the topic 25 Jan 2009 22:22   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


niestety nie udało mi sie uruchomić tych opcji na tym komputerze na innym forum ktoś napisał że miał podobne problemy Ja potrzebuje kogoś kto by spróbował uruchomić linuksa na tym modelu

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Jan 2009 22:22   





Back to top
   
artur3554
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 24 May 2008
Posts: 139
Location: Gdzieś w Polsce

Post#6 25 Jan 2009 22:37   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Spróbuj wejś do biosu i przywróci ustawienia fabryczne a co najważniejsze jesli masz dysk sata to ustaw jego parametry na compatybility

Helpful message? + -

Back to top
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
Location: iwonicz

Post#7 Post from the author of the topic 27 Jan 2009 16:11   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


w biosie nie ma prawie żadnych opcji jest taki ubogi bios ze chyba jedynie date tam można zmienić - nic więcej

Helpful message? + -

Back to top
   
artur3554
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 24 May 2008
Posts: 139
Location: Gdzieś w Polsce

Post#8 28 Jan 2009 12:25   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


a jakiej seri masz dysk bo jeśli sata to do instalki xp będą ci potrzebne do dysku stery ładujesz je podczas instalowania systemu xp wtedy nie powinno już by problemów z xp a pozatym w każdym biosie musi by możliwośc przywrócenia ustawień fabrycznych.

Helpful message? + -

Back to top
   
kudela
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 12 Mar 2007
Posts: 1
Location: Kraków

Post#9 01 Feb 2009 16:27   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


witam, mam identyczny problem na tym samym laptopie, po wrzuceniu xp professional tez mi się system ładuje około 10 minut....
czy ktos juz ma rozwiązanie????

Helpful message? + -

Back to top
   
guciu1978
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 06 Feb 2009
Posts: 1
Location: Lubin

Post#10 06 Feb 2009 07:01   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Co do powolnego uruchamiania się XP
Miałem ten sam problem, ale po instalacji najnowszych sterowników ze strony intela wszystko zaczęło chodzić normalnie.

Link poniżej

http://downloadcenter.intel.com/license_...nldId=17268&strOSs=45&OSFullName=Windows

Helpful message? + -

Back to top
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
Location: iwonicz

Post#11 Post from the author of the topic 11 Feb 2009 23:24   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


a czy ktoś próbował uruchamiać na tym komputerze jakąś wersje linuksa?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Feb 2009 23:24   





Back to top
   
gruszek321
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 28 Feb 2009
Posts: 1

Post#12 28 Feb 2009 09:11   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


openSuse 11.1 - działa idealnie, rozpoznaje wszystko przy instalacji. Polecam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty
Page 1 of 1
Similar topics
Compaq Presario CQ60 - Compaq Presario CQ60-110ED poszukuję komplet sterowników (2)
Compaq Presario CQ60 nie działa mikrofon (1)
Compaq Presario CQ60-140EO nie działa wifi. (2)
Compaq Presario CQ60 - nie włącza się (6)
Compaq presario cq60 110ew - Nie widzi dysku (3)
HP Compaq Presario CQ60 - komputer nie chce się włączyć (9)
Compaq Presario CQ60 300EW (2)
COMPAQ PRESARIO CQ60 - wyświetlacz (7)
Compaq Presario CQ60-300EW (1)
Compaq CQ60 - POkazuje się logo compaq znika i nic dalej (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl topic RSS feed