Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software ->HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mir974
Level 8
Location: iwonicz
Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
mir974
Level 8
Post#1 24 Jan 2009 11:16  Topic author   

HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty


Próbowałem zainstalować windows xp na laptopie cq60 140ew i okazuje się że za każdym razem windows xp uruchamia się około 10 minut (o ile sie wogóle uruchomi) podczas tych 10 minut często dysk przestaje pracować po czym po kilku minutach zaczyna działać poza tym zauważyłem że na tym komputerze nie uruchamia się żadna wersja linuksa (próbowałem knoppixy i ubuntu) a przywracanie systemu recovery visty trwało u mnie 2 i pół godziny i zadziałało dopiero przy drugiej próbie - nie wiem czy ten model jest do niczego czy to wada akurat mojego komputera
bardzo prosze o odpowiedz czy też tak mieliście i czy ktokolwiek próbował uruchamiać linuksa na tym laptopie?

Komputer jest na gwarancji czy opisany problem przeze mnie może być podstawą do reklamacji? (komputer na viscie działa dobrze)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kolokat
Level 26
Location: Poznań
Joined: 13 Oct 2007
Posts: 1137
Helped: 47
kolokat
Level 26
Post#2 24 Jan 2009 11:58    

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Rozumiem, że problemem jest niemożliwość zainstalowania innego systemu operacyjnego?
Teoretycznie jeśli masz wgrany system to gwarancja nie obejmuje zmiany systemu...
A praktycznie da się zrobić wszystko tj. w serwisie mogą (nie muszą) ci pomóc w rozwiązaniu problemu..
Pozdrawiam
A.T.C.

Helpful post? + 0
Back to top
mir974
Level 8
Location: iwonicz
Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
mir974
Level 8
Post#3 24 Jan 2009 12:38  Topic author   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


rozumiem ale pytałem innych osób mających ten model i nie mieli takich problemów a poza tym przywracanie systemu zajęło mi w sumie 5 godzin!! to musi być jakaś wada komputera

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mat_ed
Level 43
Location: Leszno
Joined: 11 Nov 2005
Posts: 10270
Helped: 921
Post rating: 34
mat_ed
Level 43
Post#4 24 Jan 2009 13:19    

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


A jak przedstawiają się u Ciebie temperatury? Przeskanuj dysk w MHDD 2x F4 i F8 SMART wyniki przedstaw na forum. Opis programu znajdziesz w dziale HDD i odzyskiwanie danych.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mir974
Level 8
Location: iwonicz
Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
mir974
Level 8
Post#5 25 Jan 2009 22:22  Topic author   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


niestety nie udało mi sie uruchomić tych opcji na tym komputerze na innym forum ktoś napisał że miał podobne problemy Ja potrzebuje kogoś kto by spróbował uruchomić linuksa na tym modelu

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
artur3554
Level 13
Location: Gdzieś w Polsce
Joined: 24 May 2008
Posts: 138
Helped: 1
Post rating: 3
artur3554
Level 13
Post#6 25 Jan 2009 22:37    

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Spróbuj wejś do biosu i przywróci ustawienia fabryczne a co najważniejsze jesli masz dysk sata to ustaw jego parametry na compatybility

Helpful post? + 0
Back to top
mir974
Level 8
Location: iwonicz
Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
mir974
Level 8
Post#7 27 Jan 2009 16:11  Topic author   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


w biosie nie ma prawie żadnych opcji jest taki ubogi bios ze chyba jedynie date tam można zmienić - nic więcej

Helpful post? + 0
Back to top
artur3554
Level 13
Location: Gdzieś w Polsce
Joined: 24 May 2008
Posts: 138
Helped: 1
Post rating: 3
artur3554
Level 13
Post#8 28 Jan 2009 12:25    

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


a jakiej seri masz dysk bo jeśli sata to do instalki xp będą ci potrzebne do dysku stery ładujesz je podczas instalowania systemu xp wtedy nie powinno już by problemów z xp a pozatym w każdym biosie musi by możliwośc przywrócenia ustawień fabrycznych.

Helpful post? + 0
Back to top
kudela
Level 1
Location: Kraków
Joined: 12 Mar 2007
Posts: 1
kudela
Level 1
Post#9 01 Feb 2009 16:27    

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


witam, mam identyczny problem na tym samym laptopie, po wrzuceniu xp professional tez mi się system ładuje około 10 minut....
czy ktos juz ma rozwiązanie????

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
guciu1978
Level 1
Location: Lubin
Joined: 06 Feb 2009
Posts: 1
guciu1978
Level 1
Post#10 06 Feb 2009 07:01    

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Co do powolnego uruchamiania się XP
Miałem ten sam problem, ale po instalacji najnowszych sterowników ze strony intela wszystko zaczęło chodzić normalnie.

Link poniżej

http://downloadcenter.intel.co...8&strOSs=45&OSFullName=Windows

Helpful post? + 0
Back to top
mir974
Level 8
Location: iwonicz
Joined: 23 Jan 2009
Posts: 6
mir974
Level 8
Post#11 11 Feb 2009 23:24  Topic author   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


a czy ktoś próbował uruchamiać na tym komputerze jakąś wersje linuksa?

Helpful post? + 0
Back to top
gruszek321
Level 2
Joined: 28 Feb 2009
Posts: 2
Post rating: 2
gruszek321
Level 2
Post#12 28 Feb 2009 09:11    

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


openSuse 11.1 - działa idealnie, rozpoznaje wszystko przy instalacji. Polecam.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty
Page 1 of 1

Similar topics to hP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty

Compaq Presario CQ60 - Compaq Presario CQ60-110ED poszukuję komplet sterowników (2)
Compaq Presario CQ60 nie działa mikrofon (1)
Compaq Presario CQ60-140EO nie działa wifi. (2)
Compaq Presario CQ60 - nie włącza się (6)
Compaq presario cq60 110ew - Nie widzi dysku (3)
HP Compaq Presario CQ60 - komputer nie chce się włączyć (9)
Compaq Presario CQ60 300EW (2)
COMPAQ PRESARIO CQ60 - wyświetlacz (7)
Compaq Presario CQ60-300EW (1)
Compaq CQ60 - POkazuje się logo compaq znika i nic dalej (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.052 seconds