Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty
Autor
Wiadomość
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 6
Miasto: iwonicz

Post#1 Post autora tematu 24 Sty 2009 12:16   

HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty


Próbowałem zainstalować windows xp na laptopie cq60 140ew i okazuje się że za każdym razem windows xp uruchamia się około 10 minut (o ile sie wogóle uruchomi) podczas tych 10 minut często dysk przestaje pracować po czym po kilku minutach zaczyna działać poza tym zauważyłem że na tym komputerze nie uruchamia się żadna wersja linuksa (próbowałem knoppixy i ubuntu) a przywracanie systemu recovery visty trwało u mnie 2 i pół godziny i zadziałało dopiero przy drugiej próbie - nie wiem czy ten model jest do niczego czy to wada akurat mojego komputera
bardzo prosze o odpowiedz czy też tak mieliście i czy ktokolwiek próbował uruchamiać linuksa na tym laptopie?

Komputer jest na gwarancji czy opisany problem przeze mnie może być podstawą do reklamacji? (komputer na viscie działa dobrze)
Powrót do góry
   
kolokat
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 13 Paź 2007
Posty: 1153
Miasto: Poznań

Post#2 24 Sty 2009 12:58   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Rozumiem, że problemem jest niemożliwość zainstalowania innego systemu operacyjnego?
Teoretycznie jeśli masz wgrany system to gwarancja nie obejmuje zmiany systemu...
A praktycznie da się zrobić wszystko tj. w serwisie mogą (nie muszą) ci pomóc w rozwiązaniu problemu..
Pozdrawiam
A.T.C.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sty 2009 12:58   





Powrót do góry
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 6
Miasto: iwonicz

Post#3 Post autora tematu 24 Sty 2009 13:38   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


rozumiem ale pytałem innych osób mających ten model i nie mieli takich problemów a poza tym przywracanie systemu zajęło mi w sumie 5 godzin!! to musi być jakaś wada komputera
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sty 2009 13:38   





Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#4 24 Sty 2009 14:19   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


A jak przedstawiają się u Ciebie temperatury? Przeskanuj dysk w MHDD 2x F4 i F8 SMART wyniki przedstaw na forum. Opis programu znajdziesz w dziale HDD i odzyskiwanie danych.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sty 2009 14:19   





Powrót do góry
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 6
Miasto: iwonicz

Post#5 Post autora tematu 25 Sty 2009 23:22   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


niestety nie udało mi sie uruchomić tych opcji na tym komputerze na innym forum ktoś napisał że miał podobne problemy Ja potrzebuje kogoś kto by spróbował uruchomić linuksa na tym modelu
Powrót do góry
   
artur3554
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 139
Miasto: Gdzieś w Polsce

Post#6 25 Sty 2009 23:37   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Spróbuj wejś do biosu i przywróci ustawienia fabryczne a co najważniejsze jesli masz dysk sata to ustaw jego parametry na compatybility
Powrót do góry
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 6
Miasto: iwonicz

Post#7 Post autora tematu 27 Sty 2009 17:11   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


w biosie nie ma prawie żadnych opcji jest taki ubogi bios ze chyba jedynie date tam można zmienić - nic więcej
Powrót do góry
   
artur3554
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 139
Miasto: Gdzieś w Polsce

Post#8 28 Sty 2009 13:25   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


a jakiej seri masz dysk bo jeśli sata to do instalki xp będą ci potrzebne do dysku stery ładujesz je podczas instalowania systemu xp wtedy nie powinno już by problemów z xp a pozatym w każdym biosie musi by możliwośc przywrócenia ustawień fabrycznych.
Powrót do góry
   
kudela
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 12 Mar 2007
Posty: 1
Miasto: Kraków

Post#9 01 Lut 2009 17:27   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


witam, mam identyczny problem na tym samym laptopie, po wrzuceniu xp professional tez mi się system ładuje około 10 minut....
czy ktos juz ma rozwiązanie????
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lut 2009 17:27   





Powrót do góry
   
guciu1978
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 1
Miasto: Lubin

Post#10 06 Lut 2009 08:01   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


Co do powolnego uruchamiania się XP
Miałem ten sam problem, ale po instalacji najnowszych sterowników ze strony intela wszystko zaczęło chodzić normalnie.

Link poniżej

http://downloadcenter.intel.com/license_...nldId=17268&strOSs=45&OSFullName=Windows
Powrót do góry
   
mir974
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 6
Miasto: iwonicz

Post#11 Post autora tematu 12 Lut 2009 00:24   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


a czy ktoś próbował uruchamiać na tym komputerze jakąś wersje linuksa?
Powrót do góry
   
gruszek321
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 1

Post#12 28 Lut 2009 10:11   

Re: hp compaq presario cq60-140e nie działa nic oprócz visty


openSuse 11.1 - działa idealnie, rozpoznaje wszystko przy instalacji. Polecam.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> HP Compaq Presario CQ60-140e - nie działa nic oprócz visty
Strona 1 z 1
Podobne tematy
COMPAQ PRESARIO CQ60 - wyświetlacz (7)
Compaq Presario CQ60 300EW (2)
HP Compaq Presario CQ60 - komputer nie chce się włączyć (9)
Compaq presario cq60 110ew - Nie widzi dysku (3)
Compaq Presario CQ60 - nie włącza się (6)
Compaq Presario CQ60 nie działa mikrofon (1)
Compaq Presario CQ60 - Compaq Presario CQ60-110ED poszukuję komplet sterowników (2)
Compaq Presario CQ60-300EW (1)
Compaq CQ60 - POkazuje się logo compaq znika i nic dalej (6)
Compaq Presario CQ60 czarny ekran (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS