Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Simlock Nokia 6300


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący ->Simlock Nokia 6300 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
830736
Usunięty
830736
Usunięty
Post#1 25 Sty 2009 11:04    

Simlock Nokia 6300


Witam wszystkich,
mam pytanie dotyczące ściągnięcia simlocka z Noki 6300,
czy może mi ktoś wyjaśnić dokładnie jak to się robi,bo już tyle bajek się naczytałem(rozgrzewanie układów zatopionych w żywicy) na różnych forach, że trudno w to uwierzyć ,że jest to taki wielki problem.
Może ktoś mądry co ma pojęcie o takich rzeczach mógł by mi pomóc ściągnąć.....z mojego fona?.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dr.master
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Kraków
Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 3105
Pomógł: 250
Ocena postów: 20
dr.master
Poziom 23
Post#2 25 Sty 2009 11:08    

Re: Simlock Nokia 6300


Wizyta w komisie GSM dobrze Koledze zrobi.
Generalnie potrzebujemy boxa, kabla oraz telefonu i bez rozkręcania na dzień dzisiejszy zdejmuje się simlocka.
JAF+Pkey i możesz sobie nawet w domu ściągnąć.
pozdrawiam :D

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
siudziu
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Czernikowo
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 1207
Pomógł: 44
Ocena postów: 11
siudziu
Poziom 21
Post#3 25 Sty 2009 11:12    

Re: Simlock Nokia 6300


Po pierwsze i najwazniejsze NIE DA sie tego zrobic za darmo w domu. Kiedys robilo sie to rozbierajac telefon i podlaczajac Testpointy. Teraz mozna to juz zrobic dysponujac Jafem (nawet cracowanym) i jakim interfejsem JAF lub UFS po zwyklym kablu FBUS bez rozbierania. Pozostaje rowniez zamowienie kodu od operatora poprzez numer IMEI to co prawda najlepsze ale najdrozsze rozwiazanie. No i jak by sie ktos uparł moze zostawic telefon na DM3

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
arem
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Lubaczów
Dołączył: 20 Lis 2003
Posty: 4726
Pomógł: 399
Ocena postów: 33
arem
Poziom 24
Post#4 25 Sty 2009 11:13    

Re: Simlock Nokia 6300


raczej dla jednego fona , nie będzie Ci się opłacało kupować boxa za 400 czy 800 zł.Taniej Ci wyjdzie wykonanie tej usługi w jakimś serwisie.
Nie ma teraz z simlockiem takiego dużego problemu. Odpowiednie urządzenie z oprogramowaniem , odpowiedni kabel dla danego modelu i za 1-2 min. simlocka nie ma.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
830736
Usunięty
830736
Usunięty
Post#5 25 Sty 2009 12:23    

Re: Simlock Nokia 6300


A jeżeli mam coś takiego Security Mastercode do mojego fona, znalazłem starą ciekawą stronkę do kodów simlocka, po wpisaniu nr imei tel. pokazuje się odpowiedni kod ,który podejrzewam ,że mogę wykorzystać do ściągnięcia simlocka tylko nie wiem jak to zrobić i jak wpisać ten kod.
Co ciekawe mówisz o boxi-e (można troszkę jaśniej)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Patol
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Zamość
Dołączył: 22 Paź 2003
Posty: 527
Pomógł: 50
Ocena postów: 3
Patol
Poziom 18
Post#6 25 Sty 2009 12:26    

Re: Simlock Nokia 6300


Zapewne znalazłeś strone z generatorem kodów do DCT4/DCT3 ale Twoj telefon to BB5 nie ma darmowych generatorów na te telefony, ten kod napewno nie zadziała, jeżeli chodzi o box serwisowy to poszukaj sobie tematów o JAF'ie, Advance Box, BB5Box, Nooox box, a wszystkiego sie dowiesz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
830736
Usunięty
830736
Usunięty
Post#7 25 Sty 2009 12:31    

Re: Simlock Nokia 6300


więc tak, mam kabel i telefon , pozostaje mi tylko box w takim układzie.Wiem że mogę to wykonać w komisie , i wcale tu nie chodzi o kase tylko o czas ,bo muszę to wykonać dzisiaj i w tym problem,ale dzięki Wam za pomoc i podpowiedźi !

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Patol
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Zamość
Dołączył: 22 Paź 2003
Posty: 527
Pomógł: 50
Ocena postów: 3
Patol
Poziom 18
Post#8 25 Sty 2009 12:40    

Re: Simlock Nokia 6300


Zapewne masz kabel USB dodany do telefonu, ale nim naprawde nic nie zdziałasz, musisz mieć któryś z tych boxów aby zdjąć z telefonu simlocka.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
830736
Usunięty
830736
Usunięty
Post#9 25 Sty 2009 12:44    

Re: Simlock Nokia 6300


Qrcze co życie, i technika, szkoda że PCSuite nie można , porażka na całej lini z tymi simlockami a czas nagli. Trudno chyba nic więcej dziś nie zdziałam, a miałem nadzieje że coś ktoś wykombinuje niczym McGaywer ;-)
Dzięki za pomoc ,pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dr.master
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Kraków
Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 3105
Pomógł: 250
Ocena postów: 20
dr.master
Poziom 23
Post#10 25 Sty 2009 13:32    

Re: Simlock Nokia 6300


lucky025 napisał:
Qrcze co życie, i technika, szkoda że PCSuite nie można , porażka na całej lini z tymi simlockami a czas nagli. Trudno chyba nic więcej dziś nie zdziałam, a miałem nadzieje że coś ktoś wykombinuje niczym McGaywer ;-)
Dzięki za pomoc ,pozdrawiam


Nikt nic nie wykombinuje, gdyż nie ma takiej fizycznej możliwości.
Żebyś chociaż tornado miał, to możnaby się bawić w crakcki, natomist gdyby dało się PCSutitem to po co ktoś by płacił za locki :?: :D pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący -> Simlock Nokia 6300
Strona 1 z 1
Podobne tematy
nokia 6300 simlock o2 (4)
Nokia 6300 a SIMLOCK i język PL (2)
nokia 6300 simlock era (7)
Simlock Nokia 6300 JAF (2)
Simlock nokia 6300 7.21 Orange (3)
artefakty a simlock Nokia 6300 (2)
Nokia 6300 simlock, nowa kosc? (2)
simlock Nokia 6300 pod hwk (15)
Nokia 6500 i 6300 simlock bez tp (13)
Nokia 6300 Simlock plus polak (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS