Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Interfejs VAG schemat kabla


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Interfejs VAG schemat kabla Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Bilyboy
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lis 2004
Posty: 104
Miasto: Wałcz

Bilyboy
Poziom 12
Post#1 Post autora tematu 29 Sty 2009 16:57   

Interfejs VAG schemat kabla


Witam wszystkich, kto dysponuje schematem kabla DO PROGRAMU: Polski VAG 4.9

MAM INSTALKE Z LICENCJĄ ALE BRAK MI KABLA. dodam tylko ze chodzi mi o kabel który działa a nie kiks.

ponoć ten jest ok
Link tylko że nie sposób dostać tego procka

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
askr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 2304
Miasto: Poznan

askr
Poziom 22
Post#2 29 Sty 2009 17:07   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


Mówisz o tym: 2501-3?

Autor pisze, że poprostu połączył 3 sztuki 2501-1 i nazwał to 2501-3.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Bilyboy
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lis 2004
Posty: 104
Miasto: Wałcz

Bilyboy
Poziom 12
Post#3 Post autora tematu 29 Sty 2009 17:41   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


no dobra tylko że chodzi o to jak on dokładnie się nazywa bo wchodząc na www.sklep.avt.pl i wpisując 2501 nie ma nic poza rzeczami zupełnie innymi niezwiązanymi z tematem.

Dodano po 15 [minuty]:

chyba będzie można zastosować to.
transoptor 6N137 http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/6N137.pdf

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
brandy-p
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1595
Miasto: Wrexham

brandy-p
Poziom 22
Post#4 29 Sty 2009 19:10   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


A może z tym będzie łatwiej http://slacklist.olek.waw.pl/smietnik/OBD2/#samochody

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Bilyboy
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lis 2004
Posty: 104
Miasto: Wałcz

Bilyboy
Poziom 12
Post#5 Post autora tematu 30 Sty 2009 09:11   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


owszem układ jest sensowny ale do opla. pytanie brzmi czy w vw też zadziała czy ktoś to już przetestował?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Młodysx
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 11
Miasto: Jarosław

Młodysx
Poziom 5
Post#6 30 Sty 2009 22:51   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


Witam! Zbudowałem ten interfejs. Połączyłem się z VW Polo 6N z 97r. Wszystko działa jak należy na Polskim VAG-u 4.9. Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Bilyboy
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lis 2004
Posty: 104
Miasto: Wałcz

Bilyboy
Poziom 12
Post#7 Post autora tematu 31 Sty 2009 09:35   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


który zrobiłeś ?? ten pierwszy czy ten http://slacklist.olek.waw.pl/smietnik/OBD2/#samochody

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
PiotrT
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 02 Paź 2003
Posty: 233
Miasto: W-w

PiotrT
Poziom 15
Post#8 31 Sty 2009 10:10   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


Bilyboy napisał:
http://slacklist.olek.waw.pl/smietnik/OBD2/#samochody


Interfejs tej strony chodzi ładnie z Oplami oraz VW/SKODA, ponieważ jest to typowy układ na MAX232.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lysy1980
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 1444
Miasto: Lublin

lysy1980
Poziom 21
Post#9 31 Sty 2009 10:26   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


Interfejs mozna takze wykonac na tranzystorach i tez dziala ladnie z Oplami (program Opel Tech 2 - jedynie odczyt i kasowanie bledow) i autami grupy VAG (VAG-COM, Polski VAG) jedynie wpinamy sie w inne piny zlacza diagnostycznego.

Uklad na MAX232

http://www.techedge.com.au/vehicle/aldl8192/8192hw.htm

Najprostszy interface:

Interfejs VAG schemat kabla

źródło: http://www.techedge.com.au/vehicle/aldl160/160serial.htm

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Bilyboy
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lis 2004
Posty: 104
Miasto: Wałcz

Bilyboy
Poziom 12
Post#10 Post autora tematu 31 Sty 2009 13:12   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


coraz więcej tego wszystkiego. mi zależy na odczycie błędów i ich kasowanie.
mam vw golf IV i co byś zaproponował tzn jaki kabel i program (a jeśli dysponujesz nimi to wrzuć , będę wdzięczny

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
lysy1980
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 1444
Miasto: Lublin

lysy1980
Poziom 21
Post#11 31 Sty 2009 13:15   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


Njnizsze koszta - kabel na tranzystorach, program znajdziesz w sieci
Droższa opcja to np. Allegro i zakup kabelka - ceny od ok 50zł za kabel do VAG z wtyczka do auta oraz z oprogramowaniem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tygrys1111
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 4
Miasto: Chrzanow

tygrys1111
Poziom 2
Post#12 31 Sty 2009 17:01   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


Witam
Ja właśnie taki kabelek kupiłem na allegro za jakieś 58zł interface vag KKL USB OBD-2 z oprogramowaniem VAG-COM 409-1 po podłączeniu do passata niby wszystko ładnie instaluje ale jak odpalam vaga, zaznaczam USB test port to wyskakuje komunikat "Ross-Tech USB Interface Not Found!" i męczę się już 2 dni i lipa,szukam na necie różnych opcji i już nie wiem dlaczego go nie wykrywa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
lysy1980
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Sty 2005
Posty: 1444
Miasto: Lublin

lysy1980
Poziom 21
Post#13 31 Sty 2009 17:09   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


Zainstalowales sterowniki USB ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
raadi74
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 6
Miasto: Łódź

raadi74
Poziom 3
Post#14 01 Lut 2009 10:46   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


pewnie nie zainstalował potrzebny jest sterownik który emuluje com-a. I konfiguracja. Bez tego program nie ruszy. Jeżeli kupiłeś gotowy program to poszukaj na dołączonym oprogramowaniu folderu z usb lub sterownik w nazwie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jjacekkx
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 111
Miasto: koło Gdańska

jjacekkx
Poziom 13
Post#15 01 Lut 2009 12:45   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


w tym poście znajdziesz działające sterowniki dla kabelka pod USB:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1165531&highlight=
tu małe info: KLIK
czasami trzeba odinstalować inne urządzenia pod USB oraz karty PCMCIA i wtedy próbować.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
tygrys1111
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 4
Miasto: Chrzanow

tygrys1111
Poziom 2
Post#16 01 Lut 2009 21:38   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


dzięki za podpowiedzi, dzisiaj sobie już poradziłem, oczywiście chodziło o to że jak kolega pisał wcześniej że emuluje do portu com i musiałem zmienić ustawienia na com 1 i w vagu tak samo nie włączać USB tylko com1 i wszystko ładnie działa. ( wszystko oprócz autka niestety). Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Oxiden17
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 9
Miasto: na Pomorzu

Oxiden17
Poziom 4
Post#17 01 Maj 2009 20:08   

Re: Interfejs VAG schemat kabla


zamienniki PS2501--SFH615A-2,NEC2501,NTE3098,LTV847:D:

Dodano po 6 [minuty]:

tu kupisz zamiennik SFH615A-2
sklep http://www.tme.eu/pl/

Dodano po 14 [minuty]:

interfejs k+l w/g schematu, zamiennik to L9637

Dodano po 5 [minuty]:

Interfejs VAG schemat kabla

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Interfejs VAG schemat kabla
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Vag - Sterownik do kabla. QCET USB VAG-KK do kabla. (9)
Interfejs do Stag 50 - schemat kabla (6)
Problem: interfejs VAG VIAKEN KKL USB + VAG-COM PL (1)
VAG - INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY VAG (1)
Interfejs Vag (4)
Interfejs VAG Passat (2)
Interfejs VAG USB (4)
_działający_ interfejs VAG (2)
Szkodliwy interfejs VAG (9)
Interfejs diagnostyczny VAG (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl temat RSS