Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Philips 21PT5606/58


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Philips 21PT5606/58
Author
Message
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Jul 2002
Posts: 670
Location: Szczecinek

Post#1 Post from the author of the topic 08 Apr 2004 13:25   

Philips 21PT5606/58


Problem z pilotem.

Pilot wysyła coś do TV bo mruga dioda z każdego klawisza.
TV reaguje jednak tylko na kilka funkcji.
Pilot wydaje się być sprawny.
Przy załaczeniu głownym wyłacznikiem, pojawia sie najpierw komunikat zablokowany.

Jakie to chassis i jak wejść w tryb serwisowy ?

R

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Apr 2004 13:25   





Back to top
   
ado
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 30 Apr 2002
Posts: 647
Location: bruxela

Post#2 08 Apr 2004 14:22   

Philips 21PT5606/58


Ja jakos nie moglem znalezc jakie to chassis podaj troche danych na czym jest przetwornica jakie procki siedza to cos wymyslimy.
Nie wiem jak w twoim tv ale normalnie jak jest zablokowany to wlsnie na pilot powinien reagowac.

Helpful message? + -

Back to top
   
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Jul 2002
Posts: 670
Location: Szczecinek

Post#3 Post from the author of the topic 08 Apr 2004 14:27   

Re: Philips 21PT5606/58


reaguje tylko na niektóre funkcje.
nie przełacza nawet kanałow
napis zablokowane pojawia sie po właczeniu

Jest zrobiony na TDA9565H/N1/5/0806 i 24C16W6 oraz MSP3411 G B11

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Apr 2004 14:27   





Back to top
   
Richi
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 31 Aug 2002
Posts: 6892
Location: Hindenburg O/S

Post#4 08 Apr 2004 17:52   

Re: Philips 21PT5606/58


To jest chassis LO1,1E.
Service mode znajdziesz w dziale schematów TV/service mode lista.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Apr 2004 17:52   





Back to top
   
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Jul 2002
Posts: 670
Location: Szczecinek

Post#5 Post from the author of the topic 08 Apr 2004 20:24   

Re: Philips 21PT5606/58


Dziękuję za informację.
Jak w każdym takim dziwnym przypadku rozwiazanie bywa proste.

Przyczyną takiego działania pilota było przestawienie jego w tryb VCR oraz brak mozliwosci przelaczenia na TV.

Tylko.

Komunikat "zablokowane" po właczeniu do sieci jest spowodowanyny brakiem podłaczenia płytki lokalnej przycisków. (Kabel w powietrzu !!!)Niestety podłaczenie jej powoduje zwarcie. Wydaje sie ze płytka jest nie kompatybilna z płyta głowna.

OTVC tak miał od poczatku. Takie Philipsy teraz sprzedaja !!!

Najbardziej zdziwił mnie producent kineskopu LG . PHILIPS.

R

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Apr 2004 20:24   





Back to top
   
Richi
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 31 Aug 2002
Posts: 6892
Location: Hindenburg O/S

Post#6 08 Apr 2004 22:26   

Re: Philips 21PT5606/58


Heh, no jak widać Philips nie wierzy we własne kineskopy i ma rację. Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Jul 2002
Posts: 670
Location: Szczecinek

Post#7 Post from the author of the topic 09 Apr 2004 06:59   

Re: Philips 21PT5606/58


Ja miałem raczej pzytywne zdanie co do kineskopów Philipsa. Przynajmniej do tej pory.

R

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> TV Service -> Philips 21PT5606/58
Page 1 of 1
Similar topics
Philips 21PT5606/58 (3)
Philips 21PT5606 chassis L01.1 (6)
TV PHILIPS 21PT5606/58 - awaryjny zasilacz (6)
Philips 21PT5606/58 dziwne zachowanie (1)
Philips 21PT5606/58 wyłącza sie po czasie (9)
Philips 21PT5606/58 potrzebne opcje serwisowe (2)
TV PHILIPS 21PT5606/58 nie włącza się (5)
Philips 21PT5606-barwne plamy na starycznym obrazie (20)
Philips 21PT5606/58 S L01.1E AA - jak wejść w tryb serwis (7)
philips 21pt5606 wyłącza i włącza się kiedy chce. (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl topic RSS feed