Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Philips 21PT5606/58


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis ->Philips 21PT5606/58 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lip 2002
Posty: 670
Miasto: Szczecinek

orion51
Poziom 19
Post#1 Post autora tematu 08 Kwi 2004 13:25   

Philips 21PT5606/58


Problem z pilotem.

Pilot wysyła coś do TV bo mruga dioda z każdego klawisza.
TV reaguje jednak tylko na kilka funkcji.
Pilot wydaje się być sprawny.
Przy załaczeniu głownym wyłacznikiem, pojawia sie najpierw komunikat zablokowany.

Jakie to chassis i jak wejść w tryb serwisowy ?

R

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ado
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 30 Kwi 2002
Posty: 647
Miasto: bruxela

ado
Poziom 19
Post#2 08 Kwi 2004 14:22   

Philips 21PT5606/58


Ja jakos nie moglem znalezc jakie to chassis podaj troche danych na czym jest przetwornica jakie procki siedza to cos wymyslimy.
Nie wiem jak w twoim tv ale normalnie jak jest zablokowany to wlsnie na pilot powinien reagowac.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lip 2002
Posty: 670
Miasto: Szczecinek

orion51
Poziom 19
Post#3 Post autora tematu 08 Kwi 2004 14:27   

Re: Philips 21PT5606/58


reaguje tylko na niektóre funkcje.
nie przełacza nawet kanałow
napis zablokowane pojawia sie po właczeniu

Jest zrobiony na TDA9565H/N1/5/0806 i 24C16W6 oraz MSP3411 G B11

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Richi
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 31 Sie 2002
Posty: 6886
Miasto: Hindenburg O/S

Richi
Poziom 25
Post#4 08 Kwi 2004 17:52   

Re: Philips 21PT5606/58


To jest chassis LO1,1E.
Service mode znajdziesz w dziale schematów TV/service mode lista.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lip 2002
Posty: 670
Miasto: Szczecinek

orion51
Poziom 19
Post#5 Post autora tematu 08 Kwi 2004 20:24   

Re: Philips 21PT5606/58


Dziękuję za informację.
Jak w każdym takim dziwnym przypadku rozwiazanie bywa proste.

Przyczyną takiego działania pilota było przestawienie jego w tryb VCR oraz brak mozliwosci przelaczenia na TV.

Tylko.

Komunikat "zablokowane" po właczeniu do sieci jest spowodowanyny brakiem podłaczenia płytki lokalnej przycisków. (Kabel w powietrzu !!!)Niestety podłaczenie jej powoduje zwarcie. Wydaje sie ze płytka jest nie kompatybilna z płyta głowna.

OTVC tak miał od poczatku. Takie Philipsy teraz sprzedaja !!!

Najbardziej zdziwił mnie producent kineskopu LG . PHILIPS.

R

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Richi
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 31 Sie 2002
Posty: 6886
Miasto: Hindenburg O/S

Richi
Poziom 25
Post#6 08 Kwi 2004 22:26   

Re: Philips 21PT5606/58


Heh, no jak widać Philips nie wierzy we własne kineskopy i ma rację. Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
orion51
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lip 2002
Posty: 670
Miasto: Szczecinek

orion51
Poziom 19
Post#7 Post autora tematu 09 Kwi 2004 06:59   

Re: Philips 21PT5606/58


Ja miałem raczej pzytywne zdanie co do kineskopów Philipsa. Przynajmniej do tej pory.

R

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> TV Serwis -> Philips 21PT5606/58
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Philips 21PT5606/58 (3)
Philips 21PT5606 chassis L01.1 (6)
TV PHILIPS 21PT5606/58 - awaryjny zasilacz (6)
Philips 21PT5606/58 dziwne zachowanie (1)
Philips 21PT5606/58 wyłącza sie po czasie (9)
Philips 21PT5606/58 potrzebne opcje serwisowe (2)
TV PHILIPS 21PT5606/58 nie włącza się (5)
Philips 21PT5606-barwne plamy na starycznym obrazie (20)
Philips 21PT5606/58 S L01.1E AA - jak wejść w tryb serwis (7)
philips 21pt5606 wyłącza i włącza się kiedy chce. (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS